F-35 A/B/C, praguri importante

CF_3

Programul F-35 Lightning II JSF al lui Lockheed Martin a completat recent trei praguri majore privind software, capacitatea de lupta si “carrier recovery”.

Atingerea obiectivelor, ce au fost anuntate pe 29 mai, a implicat decolarea-aterizarea conventionale (CTOL) pentru F-35A, decolarea scurta si aterizarea verticala (STOVL) pentru F-35B si executarea parametrilor importanti de performanta pentru “carrier variant” (CV) F-35C.

Decoland de la Baza Aeriana Edwards din California, un F-35A a zburat intr-o misiune de 1,9 ore cu incarcarea in premiera a hardware si software Block 3i., care este urmatorul nivel de de capacitate ce este planificat sa suporte declaratia USAF cu privire la capabilitatea initiala de operare (IOC) in anul 2016.

Pe de alta parte, un F-35B operand deasupra Poligonului Naval Point Mugu din California, a demonstrat capacitatea sa aer-aer cand a lansat doua AIM-120 AMRAAM. US Marine Corps se asteapta sa fie primul operator care sa declare IOC in anul 2015.

In final, un F-35C a executat o serie de aterizari cu carligul arestor, de tip “sinking rate” (21,4 picioare pe secunda) la Baza Aviatiei Navale Patuxent River din Maryland. Acest lucru pentru a demonstra abilitatea versiunii C de a opera in mediul dur maritim al tangajului si ruliului puntii portavionului. US Navy planuieste sa declare IOC in anul 2018.

Conform Lockheed Martin, flota de F-35 a acumulat mai mult de 17 000 ore de zbor pana acum, cu toate cele trei variante de aparate de zbor la Centrul de Antrenament Integrat Eglin AFB din Florida, depasind fiecare limita de 5 000 ore in ultima saptamana a lunii mai.

Sursa: Jane’s

8 comentarii:

    • Suna excelent acest proiect de lege.Ar fi grozav ca aceasta lege sa fie adoptata asa cum este proiectul de lege.Poate ca marile firme occidentale de armament vor fi interesate sa achizitioneze unele fabrici de armament autohtone care acum au mari probleme financiare.Ar fi o afacere reciproc avantajoasa pentru ambele parti.Exportul tehnicii de lupta pentru aproape toate armele ar putea aduce bani frumosi industriei de aparare care ar oferi spre vanzare produse moderne la un pret atractiv.
      Sper sa nu ramana totul doar la nivel de vorbe.Poate asa vom avea TR 2000+, taburi, MLI-uri si autotunuri, fabricate in Romania, de cei de la Kraus Maffei Technologies GmbH.

  1. „Si ne fereste de cel rau,
    Si nu ne duce pre noi in ispita”
    („Biblia dupa Sweetman”, capitolul Arhangheli, editia 2014)
    🙂

  2. „The 58th Fighter Squadron”, apartinand flotilei „The 33rd Fighter Wing”, a devenit prima escadrila completa de F-35A Lightning II a US Air Force dupa receptionarea celui de-al 26-lea si ultimul aparat, pe data de 28 mai:

    http://www.af.mil/News/ArticleDisplay/tabid/223/Article/485206/eglin-welcomes-final-f-35a.aspx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *