Cel de-al 12-lea submarin din clasa Soryu a fost lansat la apa de catre Kawasaki Heavy Industries. Incepand cu cea de-a 11-a nava din clasa, japonezii au inlocuit bateriile clasice de plumb cu noile baterii de tip litiu-ion.
Diferenta majora intre cele doua tipuri de baterii este data de capacitatea de stocare mai mare a celor Li-ion fata de cele clasice, pe baza de plumb.
Ca date generale, clasa Soryu va avea in final 15 nave si sunt considerate cele mai mari submarine diesel-electrice din lume precum (4200 deplasament imers) si primele submarine dotate cu sistem de propulsie de tip AIP din flota japoneza, Tokyo optand pentru solutia celor de la Kockums – bazata pe sistemul Stirling.
Mai conservatori, japonezii nu si-au impodobit navele cu sisteme de lansare verticale, precum sud-coreenii cu submarinele lor, ci au optat pentru torpile si rachete Harpoon.
Soryu-class are sase tuburi lans-torpila de calibru clasic – 533 mm.
Dar pe langa cele 12 Soryu-class din prezent, Japonia mai detine si sapte submarine Oyashio class, nave un pic mai mici decat Soryu, care au fost modernizate si au trecut prin MLU pana la 1 februarie 2018.
Si ca sa nu va faceti vreo impresie neconforma cu realitatea, desi Soryu este un proiect care deriva din Oyashio class, cele din urma sunt nave aproape noi, fiind lansate la apa intre 1994 si 2008, submarinele japoneze avand o durata de exploatare de doar 20 de ani…
GeorgeGMT
?si nu au nevoie de trei cicluri complete incărcare-descărcare pentru formatare??
cine mai are
cum zic engleji ” never heard of it”
niponi au ei chemarea pacificului in sange..
noi ne multumim cu oltu si dambovita!
Asa e Vasilica ….. noi nici macar un submarinel de buzunar nu suntem in stare sa facem …. ceva in genul submarinelor folosite de narco-traficanti.
Submarinul ramine in mod absolut cea mai periculoasa arma …. un submarin strategic poate sa stearga de pe suprafata Pamintului chiar si o tara de marimea Frantei ….
Daca Romania ar avea 7-8 submarine de top – fie ele si diesel – marina rusa nu ar mai misca in Marea Neagra. Si daca aceste submarine ar avea fiecare vreo 10-12 rachete balistice cu raza medie (2.000 – 3.500 km) – fiecare cu 4-5 focoase de 250 kt fiecare – ei bine – chiar ca nimeni nu ar mai indrazni fie si sa ridice privirea spre noi.
Oameni capabili am avea in tara noastra:
https://nuclearfusion.ro/
Enjoy !
Nu e nevoie Gogule sa avem atatea nucleare… mai ales noi amaratii bolnavi de coruptia si incompetenta ciumei rosii! Are unchiul Sam petarde de astea si pentru noi, daca decidem sa ne bagam piciorul in ea de planeta, cu o festivitate cu artificii!
La cat de mari sunt ar fi fost ok sa le puna tuburi verticale cu rachete de croaziera
Cu cat un submarin are mai putine gauri si trape, cu atat coca lui e mai rezistenta la torpile si la scufundari l a adancime mare.
@Gerula, vb. fara sa stii, un sub. nu tine de ”gaurile” putine sau multe, e o masinarie extrem de complexa intr-un mediu foarte periculos, orice greseala e aproape fatala.
de fapt presiunea din afara lui e la fel cu cea din tancurile de balast si sistemul de tevi care baga si scoate apa si e plin de ‘gauri”’ lasa sa intre si sa iasa apa de …balast ( altfel nu ar avea flotabilitatea negative), deci tot sistemul e la aceeasi presiune ca cea exterioara, la 10m la 20m …la 100 m la 300m, etcetera cu diferenta ca altfel lucreaza tubul interior unde e presurizat si implicit e din otel carbon durificat.
deci cumva toate pompele si ce mai are lucreaza la aceeasi presiune ca cea exterioara…si are muulte gaurele exterioare.
Brazilia
Ce-ti doresc eu Marina Romana…acusi aproape de ziua nationala:
1 bucata Gotland trecut prin revizie capitala – pt scoala iar pregatirea submarinistilor sa se faca in Olanda;
2 Bucati A26 cu optiunea de a mai cumpara 1 daca…si aici insereaza beneficiarul clauze: transfer tehnologie, incadrare in termen livrare, scadere pret,etc…
Si nu in ultimul rand, celor care mai gandesc in Marina Romana si nu au numai aburi bahici de la vinul Patriarhiei Tomisului + podgoria Murfatlar: Sa faceti 1917 reloaded cu toti sovieticii si laudatorii pustilor cu cremene si a submarinului Kilo amarat la cheu ca fiind armele supreme…Trecuti pe sub chila altei arme intergalactice „Marasesti”
Atat. Faceti-va dracului, o data, curatenie in ograda ca noi tivilii suntem tinuti dincolo de gard cu atata hash, hash si secretomanie ceausista.
Polonia vrea si ea 2 sumarine SH ,o solutie si pentru noi ?
http://www.opex360.com/2019/11/28/la-pologne-envisage-dacheter-deux-sous-marins-doccasion-a-la-suede/
Nu, ca nu mai au altele la fel.
Noi luăm Walrus 🙂
Chiar nu stiam ca au readoptat steagul imperial (in 1957 doar pentru marina).
De ce au sub-urile japoneze viata asa de scurta, 20 ani? Au retras Harushio, clasa din care ultimul era construit in 1997. Au vrut o evoluție tehnică mai rapidă și nu se mai rentă ținerea în biata dupa aparitia Oyashio si Soryu?
Cred ca are legatura cu faptul ca doresc sa aiba nave cat mai moderne. Au bani si nu fac compromisuri. Si suedezi cu diferenta intre Gotland si A 26 sunt cam tot pe acolo, doar olandezii au tinut Walrusul pana cand efectiv n-au mai gasit lampi de schimb 🙂 …
Taica Putin mai fabrica niste Lampi. Nu ar putea să-i ajute?
Frumoase jucării Soryu- urile… Arată respectul japonezilor pentru militari!
X-tale, AIP, acum li-ion, care nu mai degaja H2S la încărcare…mie îmi par peste nemți, deși e clar că s-au inspirat din U212.
Astea, plus portavioanele(?!), DD-urile… sa vina chinejii incoa’!
Japonezii au istorie mare in proiectare submarine si alte categorii de nave militare
Si au istorie bogata in bătălii navale prin partea aia de lume in special cu rusii pe care i-au facut praf
Au pierdut in ww2
Dacă nu atacau americanii si se opreau la timp poate tarile alea de langa ei ar fi fost inca sub dominația lor
Asta inseamna ca au ceva strategii de luptă
Ei au fost singurii care au realizat submarinu portavion
Totusi soryu class nu au fost cele mai bune la australieni
In conditiile in care japonezii au fost de acord cu transferul de tehnologie
S-ar putea ca shortfin 1a sa fie mai bune ca soryu class
Submarinu singur e ca tancu gol
Fara senzori performanți, sisteme si echipamente de lupta, precum si strategii care sa puna in valoare tehnica care o ai, e degeaba
Suburile suedeze nici nu au fost in finala la australieni
După ce inainte australieni au avut si au si acum collins class care de fapt sunt suedeze
Se pare ca au fost niste probleme cu astea suedeze
Ei au fost singurii care au realizat submarinu portavion
Adauga si frantujii cu Surcouf.
Nu stiam de francezu surcouf
Francezii pana la urma au si ei, in multe domenii militare, istorie bogată
Surcouf era „cruiser submarine”. Avea avion ambarcat pentru cercetare aeriană și reglare a tirului celor două tunuri de 203 mm, care erau armamentul principal. Submarinele I-400 erau concepute să transporte 3 bombardiere care erau armamentul principal.