Mig SKAT

Skat1
Skat2
Mig SKAT – denunit dupa Manta ray – este unul dintre cele doua proiecte de UCAV dezvoltate in prezent de Biroul Mikoian pentru Ministerul Apararii rusesc.
SKAT se vrea a fi un aparat din familia stealth, viteza subsonica si va fi compatibil cu o serie de rachete precum Kh-31. Are un singur motor de tip Klimov RD-5000B, o versiune derivata din RD-93. Masa aparatului este de 10 tone, anvergura aripilor 11,5m si lungime 10,25m.
Capacitatile sunt: viteza ~800km/h, raza 2000km in misiuni de observare, 1240km in stare de lupta, in calele interne ale  aparatului intra rachete cu masa totala de 2 tone.
Skat3
Scopul principal al lui Mig SKAT este atacul si suprimarea apararii anti-aeriene a adversarului.

Si asa… razboiul electronic devine o importanta piesa la temelia campului de lupta din secolul XXI, iar ca o observatie personala: nu vi se pare ca MIG Skat asta seamana cu Neuronul celor de la Dassault?! Ca oricum MIG-ul nu prea vinde nimic la nimeni, poate trece pe UCAV-uri…
Sursa: wikipedia
Citeste si

Boeing a testat arma electromagnetica

Americanii au comis-o din nou! Iar le-au sparlit persii o drona!

Focul la contra-baterie in era GPS-ului

 

 NeroFlash

24 de comentarii:

  1. OFF-TOPIC,seria revine

    Poate is prost si nu pot sa inteleg conceptul armatei moderne,imi este si rusine sa intreb dar ce alta metoda am daca nu acest site.Eu is pasionat al infanteriei in principal,respect foarte mult si imi place foarte mult infanteria,avioanele la fel si vehiculele terestre la fel,mai presus de toate infanteria.Navele nu prea am o pasiune probabil nu mam informat in deajuns ca sa imi vina la suflet.Oricum,intrebarea mea este,daca un pluton de infanterie(mecanizata/motorizata) are posibilitatea de a actua fara vehicule in mediu urban.Ma refer fara sa foloseasca un Humvee sau vreun vehicul sa se deplaseze de la obiectiv la obiectiv intrun oras de exemplu,sa mearga trupele pe piciorusele lor prin oras.Am vazut imagini urban warfare cu infanterie,dar nu arata tot ansamblul daca mai este vreun vehicul pe acolo.Eu zic ca ar fi posibil,trupele ofera multa mobilitate,pot traversa blocuri,nu trebuie sa o circule pe strazi cu vehiculele,eu asa cred ca e posibil.Please raspundeti daca e asa.Sunt misiuni in care folosesc vehicule,misiuni in care nu,si la asta ma refer,partea in care nu daca este posibila.Mersi baieti!

    • Bre vehiculele de tip Humvee sau TAB-urile 4×4, nu sunt gandite pentru razboiul urban, ci sunt vehicule de patrulare si recunoastre, folosite de infanteria de toate tipurile. Razboiul urban nu are un vehicul specializat, si in principiu, atunci cand ataci sau cand aperi un oras, singura modalitate de a duce lupta este la fel ca pe vremea lui Napoleon: pe jos, din casa-n casa. Restul: tancuri, aviatie, vehicule de recunoastere, etc, etc, ajuta din cand in cand, si foarte punctual, acest gen de razboi, cel mai urat din toate, poate cu exceptia luptelor din jungla.
      Vehiculele, intr-un mediu urban mai mult te tin pe loc si te fac tinta, dacat sa ajute. In razboaiele cu arabii din ultimii ani, americani au fortat nepermis de mult, tactic vorbind, folosirea vehiculelor in orase si a aviatiei, numai in ideea de a micsora pierderile umane proprii, insa intr-o lupta cu un adversar serios, cu trupe regulate antrenate corespunzator, adica intr-un conflict cu o alta armata regulata, tactica lor ar fi fost sinucigasa, vehiculele fiind eliminate primele, sau lasate sa treaca si apoi ambuscate pe la spate.
      Multi confunda actiunile de tip anti-isurgenta din ultimii ani, numite pompos razboaie asimetrice, cu adevaratul razboi, dus urban intre doua armate regulate. Una este sa lupti cu niste zdrentaeosi de arabi fara pregatire militara si alta intr-un conflict serios.
      Ai vazut tu Jeep-uri prin Vietnam?! Acesta ar fi cel mai aproiat conflict serios, de luptele duse cu arabii. Pai mureau americanii cu miile pe zi, daca faceau prostia sa intre in jungla calare pe Jeep-uri.

  2. Bre nea Jorj GMT , yankeii au avut tancuri in Vietnam si tu zici ca nu au intrat cu jeepurile ?! sigur , nu proriu zis prin toata jungla ,da pe drumuri sau in orase au avut .
    @Niko Razboiul urban e cel mai greu de dus tocmai pt ca te bazezi in principal pe infanterie dar depinde acum ce tabere il duc vezi ce tia spus George cu yankeii dar si rusii in Cecenia si sunt multe alte batalii/operatiuni urbane de studiat . Intot deauna acea batalie va depinde si multi alti factori ,mai ales in in razboiul modern . In privinta blindatelor ce pot sprijinii infanteria ,israelienii au scos ceva bine protejate dar cam slab inarmate in schimb rusii au scos ceva foarte bun desii nu sunt decat cateva demonstratoare- BMT. In rest citeste ca sunt multe batalii urbane de a lungul istoriei.
    Cat despre MIG parca s-a vandut bine MIG-29K.

  3. Ma tem ca mare a parte articolului de mai sus e complet gresit. SKAT a fost anulat cu ani in urma .A fost dezvaluit in 2007, inaintea Neuron-ului. SUHOI a castigat un contract pentru a dezvolta un UCAV de atac greu (20t), Cei de la MIG vor colabora si ei in acest proiect. Mai sunt in derulare mai multe proiecte pentru UAV-uri de recunoastere si atac usoare si medii. Deocamdata insa , mare parte din ele sunt SECRETNO ( cel putin pana la primul zbor al fiecarui tip) . Se zvoneste pe net ca UCAV-ul asta de atac SUHOI este foarte interesant, va fi o „surpriza” cand o sa fie dezvaluit.

  4. @Geroge GMT
    @CaporalMusat

    Deci concluzia finala ar fi,ca se pot folosi vehicule,dar este mai propabil,mai adecvat sa nu se foloseasca in mediu urban.Right?

    • tanara speranta, la multi ani si multa sanantate!
      fi amabil, as fi curios, cati ani ai? eu imi verific intuitia. dupa intrebarile pe care le pui, nu pari sa fi trecut de mult de majorat. am dreptate?

      • Io zic ca e trecut destul de bine 🙂 ! Intrebarile te fac destept, asa mi-a spus mie cand eram mic cineva cu adevarat destept.

        • Mersi George GMT pentru ajutor si sustinere,resiteanu la multi ani si tie,si inca nu am majoratul 😀 se pare ca tiai dat seama.Am 15 ani si iubesc armata,si mam informat o gramada cu ajutorul acestui site si de pe goagal,intrun fel sunt mandru ca stiu mai multe lucruri decat alti copii,si poate si alti adulti,despre armata.De la 12 ani mam decis ca am sa fiu soldat,si deatunci nam avut nicio zi in care sa zic ca vreau sa devin altceva sau sa renunt la slujba asta.La 9 ani voiam sa fiu pilot de avion in armata,cred ca oricine a visat sa zboare,dar cu timpul mam lasat de aceasta slujba XD,nu mi se mai parea asa de palpitanta,si atunci sia facut locul slujba de soldat infanterist,probabil si filmele mau facut sa admir aceasta slujba,documentare,TVR1 la ora 12:00 cand da Pro Patria,toate astea.

  5. Niko la multi ani cu sanatate. Nu poti trimite infanteria intr-un oras asediat fara blindate. Pur si simplu nu se poate. Cel mai mare asediu din istorie a fost la Stalingrad. Acolo opera Armata 6 Tancuri. Si sovieticii au recunoscut ca la un moment dat wehrmacht-ul a fost foarte aproape de victorie la Stalingrad. Dar legendarul Ciuikov i-a oprit! Sa operezi cu transportoare blindate sau tancuri intr-un oras este „nepotrivit” …dar…obligatoriu. Pentru lamuriri poti studia istoria bataliei de la Stalingrad. Cu precadere luptele din oras in „zilele cele mai fierbinti”. Atunci tancul a fost folosit masiv.

    • Mersi,la multi ani si tie.Nu ma refeream strict la faptul ca blindatele nu actioneaza in mediul urban,eu mai mult ma refeream daca infanteria mecanizata/motorizata poate sa actioneze in mediu urban fara blindate,sa se deplaseze ei pe piciorusele lor si sa nu fie obligati sa mearga pe langa tancuri sau blindate.

  6. La Multi Ani tuturor

    Mai on-topic, rusii par destul de ramasi in urma in domeniul dronelor. Oricum nici vest-europenii nu au iesit cu ceva spectaculos pana de curand (Taranis, Neuron etc), doar americanii au scos mai multe si cu diverse folosinte. Chinezii de ex. nu prea misca deloc, am inteles insa ca japonezii (care sunt printre cei mai tari, daca nu cei mai tari in robotica) vor sa faca si ei ceva deosebit.

    Mai off-topic acum, legat de ce spunea Niko

    Infanteria e intradevar decisiva, dar se folosesc si blindate, aviatie si artilerie. De multe ori se bombardeaza totul la sange inainte sa trimita infanteria si blindatele, singurii care au facut asta mai „cu bun simt” au fost americanii in ultimul razboi din Iraq (exceptand sa zicem luptele de la noi din 1989 unde nu s-a folosit prea mult artileria sau aviatia).

    Dar si americanii au facute victime dintre civil, vezi bataliile de la Faluja din Iraq. In schimb rusii au tras cu tot ce au avut, inclusiv rachete Scud (plus sisteme de rachete Tor, artilerie grea si aviatie) la Groznai de ex., pe care l-au adus in ruine inainte sa intre in el si au omorat o gramada de civili (inclusiv civili rusi la gramada cu civili ceceni) in Cecenia.
    Americanii au folosit mai mult si aviatia de sprijin mult mai buna si mai dotata decat cea ruseasca, si care foloseau si arme de precizie astfel incat pagubele colaterale sa fie mai mici

    Mai ales in primul razboi din Cecenia rusii au pierdut un numar impresionant de blindate de, cecenii nu aveau nici blindate prea multe nici aviatie, dar cunosteau foarte bine orasul si au avut o pregatire tactica admirabila. Cunosteau si tehnica ruseasca, stiau la ce unghiuri pot trage diverse arme de pe tancuri sau TAB-uri si se pozitionau in consecinta in cladiri sau subterane etc. Grupa lor de lupta avea de ex. 3 oameni, la inceput era unul cu AG si doi puscasi (inarmati cu AK, pusca cu luneta sau chiar mitraliera) care il protejau de focul infanteristilor inamici cat timp se expunea el sa traga in blindatele rusesti. Apoi au ajuns la concluzia ca pot folosi doi cu AG si doar unul care sa-i acopere.
    Blindatele fara sprijinul infanteristilor sunt „mancate”, dar si infanteristii pot fi sprijiniti cu foc de acoperire de pe blindate, sau se pot proteja de focul armelor de infanterie in ele

    Se spune ca pentru a cuceri zone fortificate (precum cele urbane) atacatorul trebuie sa aiba cel putin 3 la 1 superioritate numerica. Conteaza mult si pregatirea, tactica, moralul.
    Lunetistii si pionierii sunt printre cei mai de folos in astfel de lupte, in al doilea razboi mondial se luptau inclusiv prin catacombe, canalizari si retele subterane, cu aruncatoare de flacari, grenade, pistoale mitraliera sau pistoale si baionete. Erau zone minate, lunetisti peste tot, bombardamente etc. Si da, trebuia mers aproape din casa in casa pentru a „curata” zona, si tot puteau reveni unii printr-o canalizare sa reocupe pozitia printr-un atac surpriza.

    • Mersi si tie radule ;).Mersi pentru toti de informatii,din cate am inteles,intrun loc urban,mereu vor fi cateva vehicule,IFV-uri,TAB-uri,tancuri,iar infanteria va putea cere sprijinul TAB-urilor(din cate stiu TAB-urile nu sunt confectionate ca sa atace inamicul direct,armamentul de pe TAB e ca sa se apere,deci nimeni nar trimite TAB-uri fara pasageri sa atace un obiectiv),IFV-urilor,tancurilor,artileriei sau aviatie,dar mai mult razboiul modern se fixeaza pe daune colaterale minime.Infanteria poate sa actioneze deplasanduse individual fara alte vehicule,fara sa fie dependenta de acestea,de la un obiectiv la altul,si asa este cel mai convenabil din cauza mobilitatii si supravietuirii fara a risca sa fie prinsi sau ambuscati si omorati.

      Este ca un fel de rezumat de la toti voi care mati ajutat,si sper ca am inteles bine.Mersi tuturor!!!

      • Am si eu o intrebare,voi ati fost in armata?Si daca da,care a fost cel mai mare grad ce lati avut si in ce domeniu lucrati,pilot de elicopter/avion,infanterie,tanchist,etc.

  7. Oricum,sper sa am dreptate cu rezumatul meu,va rog sami ziceti daca am dreptate sau nu:

    Din cate am inteles,intrun loc urban,mereu vor fi cateva vehicule,IFV-uri,TAB-uri,tancuri,iar infanteria va putea cere sprijinul TAB-urilor(din cate stiu TAB-urile nu sunt confectionate ca sa atace inamicul direct,armamentul de pe TAB e ca sa se apere,deci nimeni nar trimite TAB-uri fara pasageri sa atace un obiectiv),IFV-urilor,tancurilor,artileriei sau aviatie,dar mai mult razboiul modern se fixeaza pe daune colaterale minime.Infanteria poate sa actioneze deplasanduse individual fara alte vehicule,fara sa fie dependenta de acestea,de la un obiectiv la altul,si asa este cel mai convenabil din cauza mobilitatii si supravietuirii fara a risca sa fie prinsi sau ambuscati si omorati.

    • Eu cred ca tehnica blindata trebuie sa fie prezenta in lupta urbana dar sa stea la distanta sigura de cladirile/zonele inamice. Poate iesi din ascunzatoare si ataca dar fara a ramane mult timp expusa focului inamic (in special IFV). Tancurile pot actiona cu acoperirea infanteriei si aeriana (UAV – elicoptere) asupra unor obiective punctuale (strazi, cvartale, gari, aeroporturi) urmata de camuflare dupa executarea focului si asigurarea cladirii de catre infanteristi. Cert este ca daca ar fi sa aleg, as prefera de 100 de ori sa fiu pifan purtator de AK decat in echipajul unui tanc. Eu sunt sublocotentent (R), am facut armata (TR-ist) la transmisiuni. Tot ce am invatat in 6 luni de armata putam sa invat in 4 zile. Hai ca exagerez – 3 zile ar fi suficiente, inlusiv pentru cea mai importanta componenta – pasul de defilare. Cam asta era armata in 1998.

  8. PS da un search „Syria tank” pe http://www.liveleak.com si ai sa vezi tancuri in orase. Cam proasta combinatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *