În ziua de 24 februarie 2020, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere cererile de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Preşedintele României şi Parlamentul României, cereri formulate de președintele Senatului şi de președintele Camerei Deputaților.
În şedinţa publică, în cadrul dezbaterilor, Curtea Constituțională, văzând obiectul cauzelor, a dispus conexarea acestora.
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a decis:
1. A admis cererile formulate de președintele Camerei Deputaților și de președintele Senatului și a constatat existența unui conflict juridic de natură constituţională între Președintele României și Parlamentul României, în legătură cu desemnarea de către Președintele României a candidatului Ludovic Orban la funcția de prim-ministru, prin Decretul nr. 82/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.88 din 6 februarie 2020.
2. În realizarea atribuției prevăzute de art.103 alin.(1) din Constituție, Președintele României va proceda la o nouă desemnare a candidatului pentru funcția de prim-ministru.
Curtea a constatat, în esență, în acord cu Decizia CCR nr.80/2014, că desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, președintelui Camerei Deputaţilor şi președintelui Senatului.
•
Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Compartimentul Relații externe, relații cu presa şi protocol al Curții Constituționale
10 August reloaded.
O mitocanie juridica, un abuz incredibil, CCR a motivat (seful CCR la A3) ca vezi doamne Orban a fost desemnat doar ca sa pice guvernul. Ok, asa a fost, dar de unde stie CCR sa citeasca viitorul? Daca guvernul primea totusi votul de investitura? Si unde scrie in Constitutie ca CCR poate judeca pe „daca” si „parca”, pe ce text constitutional pot ei sa judece asa ceva?
Pe de alta parte sesizarea psd a avut legatura strict cu numirea lui Ludovic Orban ca premier nu cu ce intentii avea Orban pentru mandatul primit. Strict pe numire, cum sa fie neconstitutionala?! Numirea lui Orban ca premier desemnat n-are a face cu intentia lui a a nu fi investit ci are legatura strict cu prerogativa presedintelui de a numi un cetatean roman ca premier desemnat.
Ca parlamantul il va investi sau nu nu are nimeni caderea sa se ante-pronunte. Daca, repet, acest lucru, psd cu inca ceva parlamentari investeau guvernul?!
Pai ajungem ca CCR sa hotareasca ce premier desemnat poate merge in parlament sa ceara votul de investitura? Daca CCR ii se pare ca premierul este ciudat ce facem?
CCR de foarte multi ani se afla in contradictie directa atat cu constitutia cat si cu propriile reguli de functionare!
Din nefericire legitimitatea CCR nu poate fi contestata in conditiile in care insusi CCR incalca constitutia.
Mai mult acest lucru nu este de dorit intrucat daca acest aspect s-ar lua in considerare atunci cam tot ce a facut si zis CCR de vreo 10-15 ani incoace ar deveni nul. Ceva ilegal nu poate sa dea pareri si sentinte care sa fie legale.
Ae tre ui sa va pună pe voi judecători la CCR ca știți mai bine. Asta după ce v au fi numit la achizițiile militare și la ministerul de externe și la ministerul industriilor șamd ca iarăși știți mai bine…
Daca nu iti place continutul acestui sit, de ce intri pe el si comentezi? Traiesti in democratie, tata, inca! Sau, esti obligat intr-un fel sa faci asta? Asta ca sa nu iti spun mai multe… Hai, noapte buna!
(3) Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României. Deci… 6 pusi de psd-isti cum sa nu se pronunte ei in defavoare lui Orban,singua chestie ce am gasit-o in atributiunile lor e doar de a solution nici decum de a zice CaCarau cine sa fie priministru daca e bun sau nu.
E de noaptea mintii. Eu cred ca trebuie sa fie un moment in care toate fosilele comunistoide si urmasii lor, sa plece. Unii de acolo sunt dragnea in roba.
Am zis pe celalat topic, pe langa faptul ca ne-a rupt cu logica, literalmente au bagat logica in duba, si de la ei Birchall a zis ca bă-băieti, ii prea de tot. Frenetic aplauda Ciolacu asta de mergea la vanatoare cu persoane condamnate pentru tero si Ciordache si Serban „anal-istul” Nicolae. Selecta companie, ce sa zic.
Dar acum incerc sa ma lamuresc cu o problema constitutionala, am trimis un mail la o cunostinta pe tema asta si va spun cand primesc ceva.
Curtea constitutionala poate face una din doua chestii:
1. Sa se pronunte asupra constitutionalitatii legii
2. In caz de conflict sa constate conflictul si sa limiteze pe lege puterile institutilor statului. Daca nue ste procedura pentru asta, sa nu este lege poate cel mult cere autoritati legiuitoare sa legifereze un vid legislativ fara a da indicatii cu privire la constinut.
Unde p.l.m. scrie faptul ca CCR-ul poate completa legea. Unde p.l.m scrie ca presedintele poate refuza numirea o data si motivat, unde scrie ca poate numi un PM doar in anumite conditii… astia completeaza legea dupa cum ii taie capul.
Si daca ar scrie maine intr-o hotarare ca in Romania doar cei cu carnet de partid rosu au voi in functii publice, unde poti contesta o aberatie?
Si serios acum, in limite constitutiei Romaniei, presedintele, oricare ar fi ala, cum s-ar putea opune la astfel de situatii. Pe lege, cum? Pe sub mana sa le faca dosare la toti si cand chitaie unu sa scape o fila prin presa? Pai asa nu merge, democratie find si Base fin deja trecut in rezerva.
Nici mie nu imi place cum arata presedintele constitutional al Romaniei.
Stați că acuși îl vedem pe Șerban Nicolae, șoferul lui Voicu, șef la Camera Deputaților….
Rectific, la Senat…
Vorba lui Base, ce blestem o fi pe poporul asta…
Vă alintați. Iohannis a declarat că vrea alegeri anticipate și face totul pentru asta. Orban nu iese din cuvîntul șefului și acceptă penibilul situației. Iar CCR le arată pisica, adică vrei să guvernezi sau faci mișto ca să provoci alegerile anticipate? Pînă la urmă cui slujesc aceste alegeri anticipate? Făceam mișto de Dragnea că-și trîntea guvernele, că iniția moțiuni de cenzură împotriva lor, dar acum se repetă povestea, și nu mai rîde nimeni, nu mai face nimeni mișto, mutul are voie. Penele doar se pizduiește cu pesede, pentru ei ține loc de competență și coerență în guvernare. Aș vrea să dispară mîine PSD ca să văd PNL-ul guvernînd țara, să înceapă naibii ceva coerent. Deși, ținînd cont că Daniel Constantin e membru de vază al lor, nu mai am nici o speranță.
toti (sau foarte multi) vrem sa dispara psd-ul.
Asa ca daca-ti validezi concluzia asta in final, ai primit raspunsurile si la intrebarile de deasupra.
Psd-ul trebuie in PLM odata bagat in cosciug si dus la groapa fara slujba. Nu ma intreba „si dupa aia ce va fi”, ca nu e treaba mea si ma enervez.
ESTE treaba ta! Daca faci parte din specia cu Sapiens, ai sa gandesti si la viitor!
Si te pomenesti ca fara PSD nu mai avem viitor si murim poate…
Eu unul imi asum riscul asta 😉
Ar trebui să fie treaba tuturor. De fiecare dată am votat împotriva PSD și cei care au venit nu au făcut decît să întărească acest partid. Și dacă dispare, cei care conduc acum nu vor să facă nimic din ceea ce e prevăut în „fișa postului” sau ceea ce credem noi că ar trebui să facă un ministru/senator/deputat.
Prietene cu 12 „like-uri” ca vad ca tare multi sunt de acord cu tine insa scapa o problema esentiala din vedere, intreb cum anume „mutul” tranteste guverne? Ca ultima data cand am citit constitutia doar parlamentul poate tranti guverne. Tot parlamentul l-a trantit si pe asta, iar daca trantesti 4 guverne in 3 ani jumate, cam ar trebui niste anticipate. Si cum anume sa guverneze, ca minoritar nu poti?
Iohanis la cat de abil ii nici usa la palat nu o poate tranti ca ii necosntitutional.
Nu puneti semne de egalitate fortate ca de bine de rau jandarmi nu mai bat protestatari si astia nu au reusit sa aduca nici macar 15 oameni in piata, ce sa mai vorbim de 100.000 de mii ca pe vremea lui Ciordache & Livache.
Ca-s prosti liberalii se vede de la posta, dar sa nu minimalizam „opera” pesedeului…
PSD-ul cu siguranta trebuie sa dispara, dar si PNL-ul……astea nu-s partide!
Sper ca la alegerile viitoare USR-ul sa ia un scor mai mare si poate-poate va guverna impreuna cu partide mai mici gen al verzilor lui Florin Calinescu, avem nevoie de o primenire a clasei politice cu oameni noi astfel care au idei noi si motivatia necesara pentru a schimba structural tara asta in bine.
Pentru mine ce mi-i PSD ce mi-i PNL, partide formate din fostii PCR-isti din neamu’ lu’securila …..cand doi sobolani se iau la bataie sunt sanse sa mai ramana cate ceva prin hambare.
Cat despre CCR, ieri au fost oamenii lui Base, azi sunt a lui Dragnea , maine probabil vor fi a lui Iohannis…..structura de dat peste bot contracandidatilor politici pe motiv de ,,neconstitutionalitate” nimic altceva.
Nu-i „tot aia” PNL si PSD!
PSD inseamna involutie, dark age. Astia niciodata nu au scris vreo lege pentru toti romanii ci numai pentru cei care voteaza cu ei si pentru ei ca sa fie lasati in pace sa fure.
Iepoca pesedista recenta a inceput cu o ordonanta pentru borfasi…. Pesedismul e o forma de cleptocomunism organizat.
PNL inseamna altceva: prostie, incompetenta, hotie, orice. Nu si rea-vointa. Nu au nici astia ideologie, nu au valori dar macar nu fura banii copiilor nostri sa plateasca pensii speciale si salarii pentru pretorienii de la stat, corupti pana in maduva-oaselor. De acord ca ar trebui sa dispara. Insa mai intai, trebuie sa se decimeze pesedismul.
PS: Exista si pesedisti buni: sa le fie tarana usoara!
Alegeri anticipate sa fie
Sa caute si astia chichita constitutionala si sa se mearga la anticipate
Sigur exista vreo posibilitate
Yep. Nu poti iesi din cuvantul Constitutiei, iar Constitutia nu are decat un singur organ de interpretare. Care SINGUR isi defineste activitatea si tot SINGUR decide daca acea activitate e buna sau nu.
Atata timp cat CCR e in mana ori cu Parlamentul ori cu Presedintele, devine arma termonucleara politica. Nici nush cum scapi de ea, dat fiind ca orice referendum poate fi declarat neconstitutional, astfel ca chiar de s-ar dori aplicarea lui (pt spre ex, limitarea puterilor CCR) nu e posibil. Pensiile sunt inatacabile, indiferent de economie si buget (economia urmeaza CCR, nu invers). Nu m-as mira ca o declaratie de stare de urgenta militara sa fie si ea neconstitutionala….
@Checkmate
„Pensiile sunt inatacabile, indiferent de economie si buget „-
Da, dar sunt impozitabile, ca orice sursă de venit din RO….cel puțin până pui legislația in materie de pensii in acord cu treaba aia din Constituție, ceva legat de egalitatea cetățenilor ….
„ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, FĂRĂ PRIVILEGII şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.”
Oare cum interpretează ccr-ul articolul 16 punctul 1 ?
Inainte de 1944 conflictele constitutionale erau judecate de Inata Curte de Casatie.
Ciuma Rosie nu moare asa usor. Nu uitati citi au votat Viorica Dancila , analfabeta comunala.Crede-ti ca asa usor PCR iese din scena?. Au toate pirghiile in mina inclusive CCR. Numai o masura radicala ii va scoate din scena politica – mafiota , sau un vot puternic desi ma indoiesc.
Un PSD -ist bun este unul…….nu doamne fere nu va ginditi ….unul care nu are acces la functii in stat or face politica.
10 August??? se mai aude ceva? 300 parlamentari????
Curtea Constituţională
ARTICOLUL 142
(3) Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României
ARTICOLUL 143
Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior.
Nu scrie nicaieri ca judecatorii sa nu fi facut parte NICIODATA dintr-un partid politic.
Si uite asa, Valer Dorneanu PSD duce CCR in derizoriu.
La Senat se pregateste PORCUL.
Stii ce e mai rau?
„pregătire juridică superioară”
Adica o facultate? Oricare? E buna si aia de dupa bloc? Avem vreun registru de facultati acreditate? Nu? Deci oricare?
„înaltă competenţă profesională”
Cum o masori? In kilograme sau metrii?
„vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior”
In sfarsit! Un numar! E cam random, dar macar e!
Nimic d-aici nu e FIX, si STIINTIFIC! O lege ar trebui sa mearga ca un soft, il rulezi si-ti da acelasi rezultat! Altfel, se trezesc magisterii maine ca ce spunea legea intr-un fel ieri azi suna altfel (cum mie ieri imi placea Andrew Donalds, iar azi Nirvana).
Asta ca exemplu. Incompatibilitati evidente au tot fost la CCR. Doar ca pt a le rezolva treb sa instiintezi…CCR 🙂 .
Nu-i random acel numar.Din cate stiu eu, cand au scris constitutia Iorgovan si ai sai era un judecator constitutional care avea fix 18 ani vechime. Adica sa nu fie 20, sau 25 asa rotund. Ca nu puteau sa-si nominalizeze prietenul la curte. Nu au spus nici ca sa fie magistrat, sau vechime in magistratura sau orice tangential cua ctivitatea de judecator pentru ca…
Nu mai retin numele respectivului insa unul singur avea in 1992 42 de ani impliniti, deci 5 ani facultatea plus armata, cam se potriveste. Find si decedata persoana in cauza si nefind sigur de informatie o las asa.Dar ce sa mai vorbim, unii judecatori constitutionali din Romania incercau sa ne convinga de faptul ca nu-i locotenent de securitate in rezerva insa armata a facut-o la Baneasa, si scoala de ofiteri in rezerva MI era in aceeasi cladire…
„Petre Ninosu s-a născut la data de 9 noiembrie 1944, în orașul București. A absolvit în anul 1968 cursurile Facultății de Drept din București. El și-a efectuat serviciul militar obligatoriu în perioada 1 august 1968 – 1 februarie 1969, la Școala de ofițeri de rezervă nr. 4 a Ministerului Afacerilor Interne (conform unui referat al Colegiului de avocați Ilfov[1]), aflată la Băneasa în același sediu cu Școala de ofițeri de Securitate. A absolvit Școala de ofițeri cu gradul de sublocotenent, fiind avansat ulterior, în urma unei concentrări din 1973, la gradul de locotenent.”
Astia din CCR sunt in stare sa gaseasca scris in Constitutie si ca 2+2 = 22. Si apoi sa ne impuna asta.
Bine ca la primul meu vot – 300 parlamentari, nimic, desi trebuia adoptat referendumul! Insa acum, cand tara este afectata cu aceasta situatie in care vine si pleaca un guvern, fac iarasi ce vor, ii intereseaza doar stomacul lor, mai departe de ea nu vad!!! Si noi, suntem niste ” patriotarzi ” in ochii lor! Niste prosti idealisti. Mi-e sila de ei, tocmai aceasta este si strategia lor, sa ne faca sa fim indiferenti legat de chestiunile politice si Romania. Cum spunea Iliescu, in 90′ : ” Politica e treaba murdara ” , nu intrati in ea…. Tocmai ca sa fie ei liberi sa faca ce vor si sa nu de-a socoteala nimanui! Multi, au plecat din tara, nu din cauza economica in principal, ci de scarba, exact ca si mine! Mi-a trebuit 3 ani in Cehia, pana sa ajung sa castig 1000-1500€/ lunar, ca si in Romania. Si sa vezi umilinta, sa mergi la 24 ani la ” scoala „, sa inveti sa scrii, sa citesti, ca si in clasa a – I – a… Insa, aici, statul e stat, te simti respectat, protejat, in tara mea, eram doar o vita proasta, buna de muls, un prost corect, asa ma sinteam! Aici, e exact opusul, daca ma tratau ” romanii mei „, la fel ca si strainii, nu plecam niciodata din tara mea! PSD=PNL< FSN. Aceiasi fripturisti intr-o alta grupare de interese! Deschideti ochii! Hai USR, daca si astia ma dezamagesc… Nu mai stiu. Tradiceanu si Hunu ar trebui judecati direct pt spionaj si tradare nationala!
Pt referendumul ala exista decizii clare ale ccr referitoare la faptul ca natiunea isi exprima suveranitatea prin alegeri libere si prin REFERENDUM
Pesedeua si peneleaua o tot sau cu nelegalitatea mandatului imperativ
Mandatul celor din palavrament este imperativ doar cand se refera la aparea hoților, violatorilor, talharilor si a celor ce mulg tara
Acele decizii referitoare la 300 palavramentari sunt obligatorii pt puterile (autoritatile publice) prevazute in lejea fundamentală: presedintele republicii, guvernu de somn, palavrament si autoritatea judecătorească obosită de la pensia anticipată specială
Policienii votați de fiecare dintre noi nu au reusit sa ajunga la nivelu lecturararii rezultatului referendumului cu 300 palavramentari si cu atât mai putin la nivelu lecturarii deciziilor ccr referitoare la rezultatu referendumului
Dacă politicienii, organizatiile astea cu drepturile omului si alea cu justitia care participa cu membrii in cealalta sleahta numită ceseme si-ar fi facut datoria se anulau toate rezultatele alegerilor de dupa referendumu de reducere la 300 până se ajungea la 300
Democrația nu inseamna doar drepturi ci si obligații
Obligatiile alea nu le am respectat
Cetățenii care au votat trebuiau sa atace in justitie toate rezultatele alegerilor palavramentare ulterioare referendumului cu 300
Noi am rămas la nivelu liniei partidului, cine mai tine minte ce a fost inainte de 89
Inainte de 89 oricât de destept erai daca te luai la cearta sau nu convenea ce faceai secretarului de partid pe fabrica, pe oras sau pe judet atunci erai dat afară din serviciu pt ca nu urmai linia partidului – stiu io cateva cazuri inclusiv din institute de cercetări, oameni cu pregatire serioasă facuta in conditii foarte grele, dar fara linia partidului toata pregatirea era 0
Ferice de cei săraci cu duhu
Ca la ei totu e certitudine
La mintea mea, io sunt impotriva palavramentului unicameral
Pt ca iti dai seama ce făceau pesedeua cu aldea si uniunea umedă daca palavramentu era unicameral
Noi am cazut cand au cazut serviciile secrete
Ori serviciile la noi au cazut cand monstruasa coalitie a dat lovitura de stat cu abdicarea lui Cuza si aducerea in tara a unui domn străin care nu avea nici o autoritate ( garantie)fata de tara de provenienta si cu atât mai putin fata de alte natiuni, domn strain care in cateva zeci de ani de domnie n-a reusit sa învețe limba tarii pe care o conducea si pe care a mulso cu familia proprie prin afacerea strousberg etc etc.
Am continuat cu militarii pierduti la 77 78 cu cedarea județelor Cahul, Bolgrad si Ismail
Marele război
Cedarea Basarabiei etc.
Rebeliunea lejionara
Uciderea evreilor
Etc
Etc.
Este interesant termenu scurt in care s-a pronunțat ccr
Pe cand la învestirea cu conflicte juridice de natura constituțională de presedinte, membru al guvernului, savoniera, etc. ccr a fixat termene de astea de luni de zile
Da la momentu cand pesedeua sughita a început constituția sa scartaie si literele sa iasa dintre randuri
Nu mai nici abecedaru ce era candva
De cand abramburica a descoperit expertiza in afara sensului din dex
A avut grija pesedeua
A modificat legea de organizare si functionare a ccr la timp
Vezi modificarile la lejea 47 pa 92
Membrii ccr au devenit fiecare pa persoana fizica un fel de sectie specială – fara supărare zici ca-s toți neam cu ala ce conduc sectoarele capitalei pa persoana fizică
Nici presedintele republicii si nici partidele actuale din palavrament inclusiv usereaua nu sunt la nivelu populatiei care a decis reducerea nr de palavramentari la 300
Dacă am inteles bine, usereaua nu prea e nici cu familia tradițională,
La un moment dat, unu ce se visează la capitala patriei, zicea asa ca ei sunt mai liberi fata de aia pe invers
Ori, oricât ai fi de dreapta daca ajungi prea in dreapta o sa fi mai la stânga ca stânga
Am inteles ca o fi de la siglele alea in culori multe de la aia pe invers
Da lumea uita repede
Cine mai citeste ce a fost în trecut ca sa stie unde este azi si sa isi închipuie unde va ajunge maine
@Capătul satului
„Pt referendumul ala exista decizii clare ale ccr referitoare la faptul ca natiunea isi exprima suveranitatea prin alegeri libere si prin REFERENDUM”
Ce decizii ale ccr , nene, iaca ce zice Constituția:
„ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.”
Nu cred că trebuie drept constituțional să interpretezi chestia de mai sus….
Așa cum dupa alegeri se schimbă compoziția parlamentului, guvernului, pesoana presedintelui, samd,
după referendum, aduci schimbarile necesare….
Numai ccr visează că referendumul vis a vis de 300 parlamentari se transpune in fapt doar la urmatoarea modificare a Constituției…
Atunci cum ne-am exprimat atunci suveranitatea, noi, poporul ?! Peste 20 de ani ?!
De fapt, politicienii împreună cu ccr s-au șters la fund cu suveranitatea poporului, exprimată prin referendum….
Zic și io….
Și mai am un of, întrebările cam idioate puse de kwj la referendum…..puteau fi mai clare și decisive….
pnl si yohanis au intrat intr-un joc periculos pe care nu-l controlau de fapt.
astia sunt in stare sa piarda alegerile cu tot cu suportul lor popular,sunt de un amatorism flagrant.
sper ca românii sà mai aibà chef sà iasà la vot dupà bulibàseala asta de doi lei.
aśtept să-mi cadă pianul peste cap odată cu noua desemnare,atât de mult prețuiesc abilitățile politice ale lui klaus.
Da colegu, dar daca o iei asa singura varianta a presedintelui oricare ar fi el este sa faca ce spune pesede. Pleci la drum cu o constructie pe lege, logica. Orice logica devine guma de la chiloti cand ajunge la ccr. Asa, ma astept ca orice face sa fie neconstitutional domnule Si mersul la buda prezidential este neconstitutional.
Si mai ales ca vine de la o institutie pe care tu presedinte nu poti sa o chemi la raport dar pesedeul da.
Si acum logic ce au facut, au dispus constitutional blocarea tarii inca un an. Asa, degeaba. Ca orice guvern daca nu-i psd va fi blocat aiurea. Asta-i spiritul constituiei cica.
Pentru cacatul asta daca as fi in locul lui Iohannis, numai de-al dracului as numi urmatorul judecator ccr un greneral SRI, cu studii juridice. Na suge-o Ramona.
cu jocul anticipatele a stricat o conjunctura sociala si politica favorabila care ar fi dimamitat pdsr-ul la alegerile locale si parlamentare .acum le-a suflat in pânze si chiar ma intreb daca isi doreste cuadevarat acest partid la cosul istoriei.
are deja un mandat care a trecut DEGEABA si ne pregatim pentru al doilea…..
fratilor nu ati inteles inca care-i smenu cu actuala constitutie? E constitutia facuta pentru iliescu personal, ai putea spune ca e pe persoana fizica ion iliescu.un exemplu-la referendumul din 2003 s-a introdus prevederea, ciudata-la prima vedere, ca presedintele nu-l poate revoca pe primul ministru,Urma sa ajunga bombonel presedinte si ilici -PM, asa erau jocurile facute.
Numai ca ce sa vezi a ajuns marinerul prezident.De unde ura viscerala a psd pe tot ce e roman/romanesc.
Sunt sigur ca unii din voi il dispretuiti si urati pe basescu.dar el a fost lucrarea lui Dumnezeu in contra tradatorilor de tara.
Inchei precum cato cel batran-Et psd delenda est
sunt avocat. de 28 de ani. am facut sesizari la ccr pe texte de lege. cand erau de bun simt se repingeu ca cica normle egii sunt constitutionale si ca e vointa legiuitorului si politica sa de a da anumite legi deci nu se pot contesta. in schimb de 2-3 ani orice e politic sesizat de psd se admite desi in constitutie nu scrie nimic. mai nou ccr spune si ca sunt nelegale anumite deciaii desi e incorect ca astia de la ccr nu s judecatori ci pana mea orice decat judecatori. cu pensiile speciale clar nu or sa fie de acord sa fie taiate. fratilor, sa votam un parlament care sa reformeze ccr si sa fie alesi ca deputatii si senatorii dintre juristi sau sa se faca o sectie la iccj de asa ceva hotararile lor sa poata fi atacate ca nelegale nu ca acum. mor cand vad atata nesimtire. mai mult si renate cica avocata poporului ataca fix oug contestate de psd desi ciorbea nu le ataca cand trebuia. clar, reforma , clar vot, clar psd la cosul istoriei. desigur, fata de atat liberalism, se simte nevoia de un partid conservator dar nu, nu psd. sincer, abia astept sa vad unde va fi mormantul lui ilici care mi a mancat tineretea sa fac si eu un pi pe el!
si daca si juristii aia sunt pe statul de plata al partidelor ce ne facem?
Parca la SRI exista o unitate care se ocupa paza Constituției… Sunt curios dacă exista un raport și cine se ocupa de el.
ca orice alta institutie romana sugrumata de neamuri, nepoti si nepoate
Solutia finala , PSD scos inafara legii si motive sunt multiple , incluzind guvernarea impotriva interesului natiunii si poporului fiind urmasiul fostului PCR>. Confiscarea averilor grase daca nu se pot dovedi provenineta lor si tot odata impozitarea corecta a veniturilor.
degeaba. membrii se vor muta in alta parte
Concret sri poate doar sa ofere un pachet informativ decidentului politic. Da atunci cand ceva gadila constitutia ei ar trebui sa actioneze informand autoritatile care pot lua masuri. Ca SRI-ul nu te poate retine, nu poate areste, nu face cercetare penale oricat se caca pe ei antena3.
Cei care pot lua masuri raman procurorii sesizati pe baza unui pachet informativ. Deci, ramane cuma am stabilit. Nu facem nimic.
Asta ca sa inteleaga toate lumea de ce era vital ca SRI-ul sa nu mai poata avea protocoale de colaborare cu parchetul, desi in 99% din cazuri se folosea doar suportul tehnic a lor si nu pachetul informativ. Acum sesizarea poate veni doar de la un factor politic beneficar al informatilor SRI. Fiecare lege de orgnizare si functionare a oricarui minister mentioneaza daca este beneficar de suport informativ sau nu, aia ca sa fie si mai clar.
Cam asa sta problema indiferent de ce exercitii de creatie se intamplau prin studiourile A3 si rtv.
Mesaj tipic dictatorial! Dacă nu ne convine un partid îl desfintam, eventual îi bagam în pușcărie, le confiscam averile… (parca asa au făcut și comuniștii in 50,nu?)
@Maximorum
Comuniștii chiar au băgat in pușcărie politicieni și au confiscat averile, dar doar pt ca nu erau de „culoarea” potrivită….
psd-ul a dat drumul si infractorilor pt a îi face scăpați pe corupții lor, au modificat codul penal, pt a rămâne fara temei legal dosarele pe care le aveau prin instanțe, au gazat și bătut oameni pe 10 august…
.
psd nu e partid, e o organizație antisociala….
Legea 14/2003 a partidelor politice:
„ART. 46
(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii:
a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din
Constituţia României, republicată, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi
(4) din prezenta lege;
b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare
ordinii publice;
d) când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale
acestuia;”
Simplu SRI și SIE împreună cu CIA sa le facă drum spre alte meleaguri și o să vadă că și CCR sunt doar niste oamenii care mâine pot avea accident rutier din en…..motive nimeni nu este mai presus de Dumnezeu,popor și armata .
https://adevarul.ro/news/politica/fara-primari-alesi-indoua-tururi-anticipate-erorile-dus-aici-1_5e55255e5163ec42716e16de/index.html
s-au pișat contra vântului si acum se miră de ce sunt uzi….
https://adevarul.ro/news/politica/premonitia-orban-discutie-sedinta-pnl-domnule-ciucaam-auzit-vreti-premier-ciuca-dat-o-fotbal-1_5e550f405163ec42716d7aaf/index.html
?
„Alegerile..un moft! N-ai sanse, nu ar trebui sa candidezi” – Dorneanu dixit.
dacă badea cârțan a coborât de pe coloană intestinul ăsta roșu e căzut direct din picturile proletcultiste…era copilul de la picioarele anei pauker si al lui dej.
https://m.youtube.com/watch?v=1i0dNwwsVno
de revăzut impreună cu cei mici,imi aduc aminte ce impact a avut pentru mine…
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/marcel-ciolacu-despre-desemnarea-lui-citu-cred-ca-este-o-gluma-o-sfidare-la-adresa-parlamentului-1266740
Clar ii neconstitutional Citu. Asa el ca om ii neconstitutional, nu ati vazut cum ii sta parul?
Astept cu interes sesizarea la CCR prin care Catu va fi declareat finta vie, nascuta vie dar neconstitutionala.
Nu stiu de ce ne mai complicam. Ce zice pcr-ul pe rit nou aia facem, din 47 in prezent.
Pe de alta parte, ii constitutional ca pcr-ul sa „ceara” presedintelui guvern de specialisti(tehnocrati) dupa ce ultimul guvern de genul l-au blocat sistematic in parlament, si sincer ma doare in cur de politica dar aveau la vremea aia finalizata licitatia pentru corvete, pe care tot parlamentul nu a aprobat-o in termenul prevazut de lege si mai apoi tot parlamentul prin noul ministru al apararii de la vremea resectiva a anulat si reluat licitatia ca mai apoi, licitatia organizata de ei sa fie suspendata pentru a fi sesizat parchetul militar.Tot de acelasi ministru al apararii. Si asta ii constitutional, nu este abuz, nu este nimic.
Mai departe, noul parlament cu Daddy-Puscarie in frunte, vine si imi spune ca tehnocratii au generat o paguba in buget de 20 de miliarde lei urmata de o campanie de false informatii pe toate palierele inclusiv statistice pentru care inca nimeni de la ins nu a raspuns. Perfect constitutional desigur sa minti inclusiv in raportarea catre UE.
Tot parlamentul emite legea recursului compensatoriu care elibereaza infactori de parca erau acolo pentru ruptul de panselute, ca asa ne cere UE cica, asta venind de la niste „suvernaisti” de s-ar minuna si Victoras Orban de ei.Nu are rost sa dezvoltam, ca Ue nu ti-a cerut veci asa ceva. Perfect constitutional desigur.
Fratilor, scutiti-ma cu CCR-ul va rog si „cum le-a aratat pisica”.Grija mare ca in R.Moldova o curte constitutionala a trantit de pamant o tara.
https://evz.ro/scenariu-politic-incendiar-se-pune-de-o-noua-sesizare-a-ccr-pe-cabinetul-citu.html