Scenariu din vara lui 2012 de la Bucuresti aplicat in Bulgaria?!
In toiul scandalului politic de la Bucuresti, dintre USL si Basescu, din vara, zvonuri foarte persistente dadeau ca sigura interventia, sau macar sprijinul Rusiei si a servicilor sale secrete, in tulburarile de la Bucuresti. Ne aducem aminte de chemarile “la arme” ale opozitiei de atunci, la scoaterea oamenilor in strada, la atacurile asupra servicilor secrete romanesti, ale BNR-ului, ale justitiei, ale A.N.I.etc.
Si ne mai aducem aminte si de riposa foarte dura a partenerilor europeni, in special germanii si americanii, care au intervenit promt si pe fata impotriva grupului Ponta-Antonescu-Voiculescu. Intre timp se pare ca Ponta s-a cam dezis de fostii sai tovarasi si isi vede de treaba lui.
In afara oricaror discutii tulburarile din vara anului 2012 nu au fost doar rodul mizeriei si imbecilitatii clasei noastre politice, ci dimpotriva au fost macar sprijinite din afara de vechii nostri “prieteni”, rusii.
Odata cu realegerera lui Vladimir Putin la Kremlin, acesta a fost foarte clar: politica externa a devenit mult mai agresiva si expansionist decat pana atunci, iar asaltul asupra vechiului “teren de vanatoare” preferat al rusilor, zona balcanica, a reinceput. Practic indiferent ca s-a numit Imperiu, URSS sau Federatia Rusa, interesul Moscovei pentru zona noastra geografica a fost mereu constant.
Putem doar sa ne aducem aminte de Rascoala de la 1907, rascoala pornita si continuata de anarhisti pro-rusi, multi dintre ei cetateni rusi si bulgari. Scopul?! Alungarea guvernului lui I.C.Bratianu si indreptarea socialistilor spre putere, socialisti care inca de pe atunci erau slugi prea-plecate ale Moscovei. Ironia istoriei a facut ca insasi Rusia, cea care folosea tezele marxiste pentru a-si atinge scopurile, foarte imperiale de altfel, sa fie prima tara care a cazut sub securea comunismului.
Revenind la situatia Romaniei, cu chiu cu vai 2012 a trecut, desi impresia mea personala este ca incercarea de preluare fortata a puterii de binomul Antonescu-Voiculescu s-a incheiat printr-un meci nul.
Dar de doua saptamani vedem in Bulgaria miscari de strada care nu au foarte mult sens. In urma cu cateva luni cateva sute de oameni, adunati la un loc de cateva ONG-uri obscure, au reusit o performanta foarte greu de inteles si anume blocharea exploatari gazelor de sist la sud de Dunare. Principalul beneficiar: Rusia! In vara pretul energiei electrice a crescut cu 17%, iar cu aproximativ sase luni mai traziu, bulgarii s-au prins si ei, si au iesit in strada. Rezultatul?! Guvernul Borisov si-a dat demisia. Beneficiar?! Of course, tot Rusia, si va explic de ce.
Borisov a negociat la sange contractul cu Gazprom-ul pentru SouthStrem, obtinand mai mult decat erau rusii dispusi sa ofere. Sa nu uitam ca incapatanarea lui Boriosv i-a facut pe rusii sa santajeze Sofia prin negocieri false cu Bucurestiul. Pe de alta parte contractual deja semnat, in valoare de 4 miliarde de euro, cu o companie rusesasca pentru constructia unei noi central nucleare la Belene, a fost anulat, tot de Borisov, in timp ce socialistii, partid de opozitie astazi la Sofia, au declamat sus si tare, ca daca ei vor forma guvernul, centrala se va construi.
Numai ca scenariul din Bulgaria se apropie de cel de la Bucuresti si prin urmatorul fapt. Desi Guvernul Borisov a cazut, protestele de strada au continuat cu cereri care mai de care mai ciudate, insa usor de recunoscut daca facem paralela cu ce s-a intamplat la noi. Astfel in colimatorul demonstrantilor a intrat acum banca Centrala de la Sofia, iar guvernatorului bancii i se forteaza mana sa demisioneze.
Bineinteles nu am nici o dovada ca Rusia este implicata in revoltele din Bulgaria, insa similitudinile dintre cele doua crize, nu pot fi trecute usor cu vederea. De asemenea companiile energetice occidentale au fost si ele atacate.
Interesele Rusiei in Bulgaria sunt acum foarte mari, daca tinem cont de conducta de gaze SouthStream si mai ales de atitudinea pro-rusa a Serbiei, tara care are deja pe teritoriul sau o baza militara rusa la Nis si de asemenea este sprijinta financiar de Moscova. Ori daca Rusia reuseste sa-si faca din Bulgaria un aliat fidel, lucru de altfel nu foarte greu, daca tinem cont de faptul ca bulgarii sunt natural filorusi, acest pas ar deschide drumul Rusiei spre Grecia si intreaga Peninsula Balcanica, o zona si asa plina de probleme.
Nu trebuie uitate aici nici relatile privilegiate dintre Atena si Moscova, sau de sprijinul imediat si consistent al Rusiei pentru Cipru, in dauna Ankarei, sprijin atat financiar cat si militar, iar acesta atitudine a Moscovei apropie si mai mult legaturile dintre Grecia si Rusia.
Dar haideti sa vedem si ce spune Vocea Rusiei, despre Bulgaria si Romania.
Primul la rand, normal sa fie asa, SRI-ul, despre care V.R, spune: “Rareori se întâmplă ca un şef de serviciu secret să îndemne cetăţenii să nu acorde importanţă unui anumit site, ba chiar să „recomande” sistarea comunicării cu acesta, dar într-o ţară în care însăşi preşedintele recomandă cetăţenilor să nu se uite la un post TV, orice este posibil. Desigur, domnul Maior ne-a făcut un serviciu în sensul că orice cetăţean cu creierul nespălat va îndeplini ordinele şefului SRI fix pe dos, măcar şi dintr-un firesc simţ de antagonism faţă de o structură care nu se bucură de nici un fel de sprijin popular. Pe de altă parte, sunt de înţeles frustrările manifestate de şeful SRI, care probabil rezultă din inabilitatea de a controla ceea ce publică Vocea Rusiei, fapt care ne deosebeşte radical de marea majoritatea presei din România. Gheorghe Maior opinează că site-ul Vocii Rusiei se bucură de o popularitate care nu este „pe măsura calităţii”, sugerând probabil că orice articol calitativ trebuie mai întâi văzut de un agent acoperit al SRI, aşa cum se întâmpla la Jurnalul Naţional în care un agent al SRI a activat în calitate de redactor-şef. În realitate, calitatea materialelor de la Vocea Rusiei este asigurată de persoane cu o pregătire net superioară faţă de cea a „acoperiţilor cooperativei Ochiul-şi-Timpanul” din presa românească”.
Insa interesant este mesajul direct trimis prin Vocea Rusiei de catre Kremlin, Bucurestiului:
“Sofia a fost prima rândunică a primăverii europene, rămâne de văzut când vor înflori ghioceii de la Bucureşti”.
Sursa citat: Ziuaveche
Va recomand si interviul directorului SRI, domnul George Maior
GeorgeGMT
Sunt curios cum vor merge treburili in Martie cu ungurii, si-au cam luat avant in ultima vreme…
Asta cu party in bulgaria nu stiu care e treaba defapt ca oricum erau deja vagaboantele rusilor de cand lumea la fel ca sarbii, ungurii si ucrainieii.
@M.C. Pai cum sa fie? Ca si pana acum, provocari, provocari si iar provocari, fapte antiromanesti cat se poate si pana unde li se permite. Si, pana acum, li s-a permis cam mult, dar un prieten maghiar din Sibiu, mi-a spus acum 2 zile telefonic, ca i-a spus un amic din Gheorghieni ca-n curand, romanii vor veni pe-acolo doar cu pasaport…Asta saracul a ras, dar…nu prea-i de ras la cum evolueaza lucrurile pe-acolo, iar autoritatile romane par sa fi pierdut total controlul, daca nu si interesul fata de acea zona. Nu vreau sa fiu alarmist, dar nu-i deloc ok ce se-ntampla!
Eu zic ca e foarte greu , pentru ca acolo le putrezesc oasele , sunt in mijlocul tarii , nu pot nici sa fure o frunza de brusture pe post de hartie igienica din alta parte , Kosovo era altceva …. are granita comuna cu alte 2 state ( Albania si Muntenegru )
Tinutul secuiesc nu exista !!
E de fapt zona a patru orase Odorhei , Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc TOATE ADUNAND UNDEVA LA 120.000 de locuitori cu populatie imbatranita si cu perspective sumbre pentru urmatorii 20 de ani .
Plus ca o mica actiune de legiferare a minoritatii secui ar duce la o scindare interesanta
Dar e ingrijorator ca cineva isi baga coda sa ii sustina !
Am uitat sa specific ca din cei 120.000 locuitori aproximativ 20% sunt romani
As fi de acord sa nu intru acol, dar nici ei sa nu mai iasa, sa fie in carantina si embargo total. Cu Kosovo le-a mers ca erau la granita cu Albania, dar aici sunt in centrul tarii ?
Kosovo are granita cu alte 2 stare si Kosovo are 1.700.000 locuitori !!! adica de mai mult de 10 ori cat au ungurii in zona respectiva !!!
Ar fi fost bine ca acele pasaje din interviul lui George Maior ce au starnit furia celor de la „Vocea Rusiei”, sa apara si ele in acest articol. Asta pentru o mai bune intelegere.
Aici e interviul complet.
http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cu-george-maior-directorul-sri-exista-centre-de-putere-care-vor-sa-foloseasca-sri-in-batalia-prezidentiala-din-2014-294116.html
Eu nu blamez Rusia sau Vocea Rusiei, ei isi vad de interesele lor nationale. Bravo lor, poate ar trebui sa invatam si noi ceva de la ei.
Aveţi ce învăţa. Poate că ar şi trebui să arătaţi că aţi învăţat ceva : http://romanian.ruvr.ru/2013_02_26/Erorile-judiciare-din-Romania-se-platesc-deSi-cu-o-intarziere-de-10-ani/
La ce va referiti, la implicarea/neimplicarea in dosarul „Tigareta” sau la majorarea daunelor?
Mai jos v-am propus ceva util si interesant pentru dumneavoastra… sa ne dati o mana de ajutor cu modernizarea MIG-29… adica macar sa stim daca rusii ne-ar aduce avioanele la standard SMT. Nu strica sa intrebati…
Raspunsul ti-l pot intuii eu : NU
pentru ca asta inseamna ceva de bine , ori tovarasii nu se ocupa cu binele vecinilor
Era un caz concret, în legătură cu care n-aveţi nici o opinie. Am înţeles din asta că pentru toţi cei care citesc acest site, VR dezinformează ca întotdeauna. Mersi.
Criza politica din 2012 isi arata acum „roadele”. O Romanie slabita convine de minune multora.
1.nu cred ca ce s-a petrecut in vara (invalidarea unui referendum valabil de balbaielile noastre, sa zicem la „sugestiile” UE…) este vina rusilor… toti AIA de la UE erau la UNISON: si portughezul, si SCHULTZ (cu Merkel, olandezii etc in spate) si cine mai bantuia pe acolo…
2.”terenul de vanatoare” sau de „joaca” (experimentare adica) al LOR e VAST…si Polonia, Finlanda, Tarile Baltice, Ukraina etc sunt in zona lor… si ???
3. imi place ca ai dus analiza pana la Grecia (mai veche „amica” a rusilor….o tara cam socialista prin natura lor…) Cipru…sa fie oare COINCIDENTA ca acolo sunt si INTERESE ALE ISRAELULUI ?
4.eu as nuanta: una sunt bulgarii, cam rusi de neamul lor (dar si cam filo-germani …oare cum si de ce?) si alta sunt SARBII… dintr-o tara pe juma socialista , maresi puternica au devanit cateva BUCATELE de tari, majoritatea se ling pe bot si tremura de placere la auzul SUA , UE… SERBIA este singura…era praf…trebuia asa sa ramana praf si pulbere….dar ei NU VOR SA FIE PRAF…ca de , nu sunt ROMANI de mamaliga… a nu se uita ce au facut TURCII la Campia Mierlei…ce a facut Hitler tot pe undeva prin YugoSlavia… da…pt umilintele lui Hitler si alte pacate vechi si noi, SARBII au platit, prin DEZMEMBRARE si DISTRUGERE… si inca nu s-a terminat: daca nu se aliau cu rusii plecau mai repede Kosovo, Voivodina si cine stie ce altceva… nu stiu…….. ma gandesc de mult CA NOI URMAM… e mai greu, e mai mult de „lucru” dar se poate face… si daca pun mana de la mana nemtii (prin unguri si bulgari) si rusii (prin ukraina) e chiar usor….aaaaaa…am uitat ca suntem in UE si NATO…oare ????
pai vad ca la UE ne cam asteapta sa ne faca OUT…cu primele okazii…
cu NATO ? incep sa cred CA NU CONTAM …
rahaturile cu FLANCUL nu stiu care, un caine credincios la granita de est etc…NU CONTEAZA…
altfel cum de lasa o tara relativ mare si relativ importanta (FLANCUL asta , de est se baza pe NOI si POLONEZI…) este lasata IN ANARHIE, FARA APARARE ???
EI ne-au abandonat…Rusii NE VOR ca mereu au vrut ceva de pe aici…
da, da…avem niste Servicii Secrete PUTERNICE , curajoase, patrioate etc etc…care se ocupa mai mult de POLITICA…
si daca vin CEILALTI cu tancuri, nave , avioane ce o sa faca SERVICIILE ???
DECI ….cu toata incoerenta mea dupa o noapte de servici….
Rusii vor si fac… ce cred , cum cred..
dar CEILALTI CE FAC ??? NE_AU UITAT ….?!
unde VOR EI, tara SE STABILIZEAZA, economia incepe sa mearga si apoi duduie…si apoi creste si CAPACITATEA DE APARARE….
fara ECONOMIE nu exista Armata………
eu mai astept anul asta…daca si anul asta va fi HAOS in Romanica , ESTE CLAR…
aaa…apropos de Tinutul Secuiesc:un tinut Plin de Bogatie:
aproape TOATA APA MINERALA din Rom
fier si cupru
uraniu
nu mai zicem de paduri etc
imi reamintesc un pic:
Croatia=filogermana in WWII…
Ukraina=filogermana in WWII…au fost impotriva rusilor pana in maduva oaselor… si nici acum nu prea iii au la ficati…
Bulgaria si mai ales Ungaria IDEM
Croatia a intrat in UE…in curand NATO…
Ukraina ASOCIERE cu UE…poate va fi in NATO…
Ungaria si Bulgaria….se stie ce si cum…
uneori mai visez la Mica Antanta: macar Romanica cu Serbia, Grecia si Polonia….
sau cu Turcia si Polonia….un mic NATO de EST…cum e Initiativa Europei Centrale dpv economic si ar vrea sa fie si militar…
mai bine cu Turcii si Polonezii cu America in spate decat cu Curvasaria de-acilea de langa noi….eu cel putin ASTA VARA m-am lamurit…
imi pare asa de rau de MUNCA VOASTRA aproape IN VAN !
oameni asa bine intentionati, facand munca PATRIOTICA….sau predicand ca IOAN IN DESERT ….
uneori stau si ma gandesc : poate cei din Servicii mai au de traba, ceva fonduri…mai fac cate ceva… dar CEI DIN ARMATA ??? mai mare umilinta decat sa vezi cum se destrama armata, pas cu pas:
de maine nu mai avem avioane
de poimaine ruginesc tancurile si TAB-urile
navele ….mandria noastra NISTE FREGATE aproape neinarmate…
oamenii ? cine sa mai lupte si de ce ???
lasa ca ii face ORBAN pe multi din ERDELY CETATENI MAGHIARI cu cetatenie, pasaport etc…si vor fi brusc 5-7-10 mil de cetateni unguri in Ardeal…
bun ungur ORBAN asta: are bani de avioane IN CRIZA…are bani de pasapoarte, etc…promite si pensii celor din Ardeal….
apropos de „prieteni”…de multe ori mai zic sa mai indulcim tonul cu slavii, ca mai bine sa ne avem cat de cat prieteni decat dusmani pe fata…. nu de alta da sa nu le dea prin cap sa atace bloguri ca asta… ataca ei nasa, nato etc… de ce nu ar ataca ei si pagini unde mai sunt patrioti romani adevarati ? ce, sunt asa multe pagini /site-uri ?
voi aparati TARA, ARMATA….
pe voi CINE VA APARA ???
daca mai pomeniti mult de Vocea…o sa-i faceti publicitate gratuita…si mereu mai multi se vor interesa ce si cum…sunt maestrii manipularii… spun ADEVARURI DUREROASE despre Romanica, pe care toti sau multi le gandim/simtim…doar ca ei, dau o DIRECTIE…
Scuzati. Eeiau cu corectii
Ha?!?!!!
Rascoala de la 1907, rascoala pornita si continuata de anarhisti pro-rusi, multi dintre ei cetateni rusi si bulgari. Scopul?! Alungarea guvernului lui I.C.Bratianu si indreptarea socialistilor spre putere, socialisti care inca de pe atunci erau slugi prea-plecate ale Moscovei
Care socialisti romani la 1907? Si organizati sa preia … puterea?!?!
Hai sa fim seriosi.
In rest – normal ca serviciile rusesti au si ele ceva activitate. Ca doar KGB ul era unica institutie care nu manca painea statului soviectic pe degeaba …
Insa daca e vorba de interese rusesti .. curios cum „provesticii” au terminat cu minele din Valea Jiului ca sa ne puna la dispozitia rusilor prin importuri de gaze.. si ar mai fi ceva cestii ciudate cu „provesticii” care servesc atat de bine scopurilor rusesti!! Sa nu mai zic cum au terminat contractu cu Bell (96 elicoptere de atac)
In rest .. unii de pe aici fac foarte bine treaba rusilor… fiindca miscarile de strada samd au in gnl o explicatie mult mai simpla : nemultumiri materiale. Si in miscarile minerilor din 1977, si in cestia de la Brasov 1987 si in 89 samd nemultumirile erau materiale!! Si Solidaritatea den Polonia a inceput pe baza de nemultumiri materiale. Si fiindca va plac referintele istorice .. cica prin ian-mart 1945 la Berlin circula gluma ca razboiul va inceta cand Goereing o sa incapa in pantalonii lui Goebels… asa ca a fost nevoie ca sa fie ocupat miltar intregu Berlin si cam totu ..
Insa azi prin Romania cam multi incap in pantalonii lu Goebels (gagiu asta era destul de slabut)
Nu stiu ce sa spun… articolul tipa un pic a propaganda… tema cu slugile platite de moscova ne-a fost bagata pe gat pana acum si mai ironic bagata pe gat in majoritatea cazurilor de cei care au prosperat si inainte si dupa 89. Articolul atinge si protestele din bulgaria desi nu se obosesc sa le si explice ca populatia in bulgaria e satula de preturile umflate la energie in timp ce companii private realizeaza in aceste domenii profituri cateva ori mai mari decat in oricare alta tara din europa de vest…si isteria apare chiar acuma cand populatia e cocosata de preturi si in romania… si mai ironic chiar cand se pune problema renegocierii redeventei in contractul cu omv sau frica bancilor ca odata cu noul cod de procedura civila abuzurile privind clauzele abuzive nu vor mai putea fi o unealta.
PS: In 1907 in vechiul regat minoritatile ruse si bulgare numarau cateva mii de persoane, chiar ne considera imbecili? in moldova unde a izbucnit revolta nici nu exista minoritate bulgara… respectivul autor incearca sa ne transpuna revolta de la tatarbunari pe post de revolta taraneasca de la 1907.
E grav cand unii jurnalisti cu maxim 2 ani de facultate ne considera pe toti cretini.
Si da, rusia va incerca mereu sa profite de pe urma imbecilizarii la care suntem supusi si unde fostii securisti si fostii nomenclaturisti se acuza reciproc ca sunt anti-europeni si slugi ale moscovei in speranta unui vot.
Iti recomand cu multa caldura, de la inaltimea celor doi ani de facultate, „Esecul democratiei in Romania” de Alex Mihai Stoenescu. Rascoala din 1907 a inceput ca un curent anti-semit in Moldova, dar cele mai sangeroase episoade au avut loc in Oltenia…Poate ca nu ti-ar fi stricat macar sase luni de facultate. N-au nici o treaba minoritatile cu anarhistii.
Preturile din Bulgaria, la energie electrica of course, sunt cele mai mic din intraga UE, iar aceatea au fost crescute cu 17% inca din vara lui 2012, dar presupun ca bulgarii au probleme cu intelegerea limbajului scris, daca le-a luat sase luni sa le pice fisa.
Propaganda?! Poate da, poate nu, dar daca tu crezi ca este propaganda, inseamna ca esti intradevar un tip foarte perspicace!
Oaa, nu credeam ca am atins o coarda sensibila de nici macar nu ai mai publicat al doilea coment, nu cred ca a fost ceva vulgar care sa merite a fi sters. Desi nu prea inteleg regulile de tale de cenzura presupunand ca a fost ceva ce nu ti-a convenit, acesta este blogul tau si faci ce vrei. Oricum ceea ce am spus este cunoscut de mine si de tine si imi este destul. Cum am spus anterior, primim ceea ce ne dorim. Aceasta a fost ultima oara cand mai comentez, iti doresc mult succes.
Sigur? Sigur sigur ca rascoala din 1907 a inceput ca un curent anti-semit in Moldova? Nu cumva abuzurile fratilor Fischer (intamplator evrei) au fots la baza? ma rog Fischerii find prea departe au incasat amarastenii „multumirile” . Si ce este mai interesant … cele mia radicale zone ale rascoalei edin 1907 au foetse zonel;e incaer eelementui „capitalist” era prezent – adica chiaburii erau cei mai indarjiti!! Observatie facuta si de Lucretiu Patrascanu in Un veac de tulburari sociale (care ramane si acu cea mai buna analiza marxista) .. si chiar dac Stere poa fi acuzat ca a fost dinati revolitionar rus ..in romanul sau In prajma reviolitiei apare un taran „fruntas” suparat ca dinc zaua mosierului nu poa sa mai cumpere niste pamanat …
Si repet – la 1907 socialistii romani nu prea mai existau . Cata sa afli ce a fost tradarea generosilor…. Cai care mia actibau in cluburi erau neimportanti si putini. Restul, cei care contasera se varsasera la liberali si refroma agrara pe care o doreau ar fi isnemnat si „impelmentarea” capitalismului la sat (cam ramsae in condtii feudale).
Iar ideea ta Scopul?! Alungarea guvernului lui I.C.Bratianu este de-a dreptu hilara .. fiindca inn momentul izbucnirii reacoalei la guvern erau conservatorii cu prim mnistri Gheorghe Grigore Cantacuzino zis Nababul si fiindca nu „stapaneau” situatia s-a facut guvern liberal cu Dimitrie A. Sturdza ijn frunte.IICB a fost minsitri de interne. Care a „stapanit” impuscand fara jena.. nu mai stiu cine observa „conservatorii care poate n nu iubeau pe tarani macar au refuzat sa ii macelareasca). Ptr rezultatele mritorii in reprimarea taranilor IICB a devenit premier ptr prima si intaisi oara..
Si mai lasa-l pe Alex Mihai Stoenescu… mergi la contemporamii evenimemtelor …
A da sa nu uit. La 1900 si socilaistii rusi se uitau spre vest Germania si Franta !!!
Cea ce eu nu pot intelege e de ce e acest sef al SRI atit de inamorat de aparenele tv si accesul la media. Sa fie numai vanitate, se promoveaza politic sau e pus pe sforarii si pe conspiratii. Rolul lui ar fi trebuit sa fie cit mai departe de media si de public si cit mai activ in rolul de manager si cit mai departe de reflector.
Nu te acuz , poate sa fie asa dar ( exista un mare dar ) daca se impune sa iasa si sa mai suna cate ceva sa stim ca sunt acolo ….. nu stiu eu zic dar cred ca e posibil
Ponta a devenit brusc in fata unei revolte , pe cand anul trecut „Ponta vira spre est” ….. eu zic ca Ponta a inceput sa primeasca informatii de pe la serviciile corespunzatoare si a inghitit in gol putin s-a trezit a inteles unde suntem si a inceput probabil sa-si revina .
Pe cand Cacarau e tot la nivelu de radio sant scuze radio vociferarea bolsevica .
Nu neg ca la noi nu au fost influente dar au reusit sa prosteasca doar pe cativ amarati acolo : cativa suporteri betivi , acel reprezentant premiat de cacarau ( e de toata jena ce reprezentant al miscarii a ales …..) si cativa partizani asistati sociali , in rest foarte foarte putina lume de calitatea acolo . Plus ca evenimentul era redat de antenele felixiste ( toate posturile mint dar aia mint cat toti adunati la un loc si imultit cu 100 )
Nu va speriati Iugoslavia nu a fost sparta degeaba , la fel va fi si cu Voievodina daca Serbia mai caraie mult, va fi ca la noi , vor prelua americanii si vestul resursele si industria cheie apoi la primul sunte vor ameninta ca-i lasa in fundu gol ….. asa frumos cu belciugul incet incet vor se vor linisti . Economic rusia nu se poate compara cu aceste tari nu are cum sa le faca fata .
Legat de Ucraina eu cred ca Ucraina este clar delimitata in 2 : partea pro europa si partea pro rusia ( aici o contributie foarte mare are si populatia majoritr rusa din multe zone estice ) Ucraina nu va avea cale de mijloc sunt sigur de asta : ori toata cu Europa , ori toata cu rusia , ori se va rupe in cel putin doua .
Referitor la gazele de sist , cine vrea a vazut deja : Rosia Montana …..exploatare de suprafata cu ceanuri ( adica nu glume ) multi sustinatori ….locuri de munca … pe cand la gazele de sist care sunt la anancimi considerabile si inca nu s-a descoperit ca polueaza ( doar ipoteze si ipoteze ) … miscari din partea populatiei locale …. ( cativa betivi din sat si asistati sociali care au primit o tuica in plus ) in rest si aici foarte foarte putina lume serioasa .
Stimate administrator , te rog sa nu mai faci referire la acea publicatie , te rog nu le mai fa publicitate , lasa-i sa piara in „tovarasia” lor
Este foarte bine sa se dezbata idei si idei , dar sfatul meu fara linkuri si referire la acea „goarna” sparta
Legat de separarea si inconjurarea Romaniaie , asta s-a incercat de mult si se va mai incerca pana ce staul „vecin” va fi scindat . Va asigur eu ca in urmatoarele decenii rusia va pierde teritorii !!!
Fie datorita saraciei si dorintei populatiei din anumite zone de a se gospodarii mai bine, fie datorita teritorilor intinse nepazite fie ( cel mai probabil) din nevoia de extindere pe noi teritorii a populatiei chineze , iar staul rus nu va avea prieteni la care sa apeleze ( sa nu uitam totusi ca rusia are 140 mil locuitori adica 6-7% din populatia Chinei ) .
Legat de Romania , noi trebuie sa lucram si sa intarim in zona relatii cu Slovacia si implicit atragerea Cehiei, popoare cu care putem lega relatii sincere de prietenie .
Este inadmisibil ca nici un oras din Romania sa nu fie „infratit” cu orase precum Bratislava si Kosice ( sper ca informatiile mele sa fie eronate si sa fie orase „infratite” dar sa nu stiu eu de ele )
Imi sustin ideea , prima harta este o cale de urmat :
http://www.rumaniamilitary.ro/originea-secuilor-intre-etnicitatea-autohtonilor-si-valurile-migratoare-panonice
Ai perfecta dreptate…
didi74
tu scrii eronat ca
pai hai sa vedem ce-am primit de la rusi cat am fost sub influenta lor, – nu prea am primit nimic!!!
Alea au eforturile noastre … caci prin planulu valev URSS intentina sa ne faca o colonie subdezvoltata , sa ne desfiinteze!! O da cica am fi dezvioltata agricultura .. INSA milioane de tineri romani ar fi trebuit sa mearga in URSS si RSC sa lkucreze in industria altira si pe santoerele altora! Stiic e tine leegeatea Moldeova de Rusia? Faptul ca Moldova era „rezerva” agrara a URSS , ca piata ei este pietata ruseasca. Si ami este faptulca multime de tineri romani erau siliti (de nevoia unui castig) sa mearga in Rusia sa lucreze. I da.. de multe ori erau excelent platiti (dupa standardele locale) ptr munca multa si grea … si asta ii mai tine legati (plus ca sea lucrzi 6-8 uni pe an intr-un mediu rusesc . ei bine te rusiseaza!!! Mai ales ca rusu in aprticular e un om placut .. te ia la o bauta, canta cu tine, cand se imbata bine te pupa si iti zice frate… )
Dezvoltarea nepa aprtinut .. a fots „contracurentului” iar cestia cu fara datorii .. ei bine le-am platit din greu.
Nu ma lua cu ce ne-au dat… Ca nu ne-au dat.
Acu ce-i drept ca prostii am dat noi altora … ca deh sa nu ne aratam „nationalisti” . Si sa iti spun un secret : si sovoeticii ne acuzau de .. nationalism!!!
Mihai
si acu 20 de ani se zicea ca trebuie sa iasa din sistem cei care au acum 45-50 de ani (oameni care au prins si au trait in mentaliatea si mediul comunist si ca peste 15-20 de ani lucrurile vor arata complet diferit cu oameni cu mentalittate noua neinfectata de „comunism”. Intre timp tinererele sperante de din anii 90 sunt azi oamenii de 45-50 de ani…si noi tot cam la coda Europei. Si sa iti mai zic un „secret” prin anii 70-80 de punea mare accent oe „reolul crescand al constii tei sopciale socialiste” si da-i cu „educatia socialista” ca de vina erau mentalitatile „burgheze”. Este metdoa „sarbei pe loc” problemele materiale nu se rezolva prin „educatie politica” sau „reforma morala” ci prin mijloace materiale!!!!
Ai pus punctul pe „I”.
” nu prea am primit nimic!!!
Alea au eforturile noastre ”
„problemele materiale nu se rezolva prin “educatie politica” sau “reforma morala” ci prin mijloace materiale!!!!”
In primul rand nu vreau sa jignesc pe nimeni , asta sa fie clar .
Am avut tangenta cu multi si nu discuta afaceri , discuta cum sa furam , cum sa sutim ,cate comisioane sa dau la primaru sa-mi dea contractul , nu ne da statu , nu ne face primaria ….. asta e pentru ca dupa revolutie Romania nu a schimbat nimic ci doar a urmat un proces lung de transformari dar procesele au ramam aceleasi multa vreme ….. si s au trezit multi ca au mai trait in comunism inca 15-20 de ani chiar si dupa revolutie
Crede-ma ca stiu exact ce zic , real, din piata , tinerii de acum ( 25-30 ) de ani sunt complet diferiti ( cei care sunt bineinteles seriosi , nu vorbim de toti drogatii ) si nu e vorba de mai inteligenti aici , nu asta vreau sa zic ci mai deschisi , inteleg ce inseamna sa-ti faci singur sa te lupti sa ai ceva , de asta sunt si asa de greu de manipulat , pentru ca nu mai merge faza cu zaharelul .
Eu sunt ferm convins de ce vorbesc
Asa cum am mai spus si in alt comentariu, nu cred ca ce se intampla in Bulgaria este „meritul” rusilor. Si nu cred ca se poate spune despre mine ca sunt un sustinator al acestora.
Revenind la scumpirile energiei din Bulgaria, CONCRET factura pe ianuarie a fost dubla fata de decembrie. Asta a fost scanteia. Nu e singura lor problema. Ca noi dormim pe noi in timp ce patim acelsi lucru, e alta discutie. S-au daca iesim in strada prin toamna, adica la 7-8 luni dupa inceputul valului de scumpiri si cresteri de taxe si impozite inseamna ca avem „probleme cu intelegerea limbajului scris, daca le-a luat sase luni sa le pice fisa”. Omu iese in strada cand nu mai face fata. Putini sunt aia cu simt civic care ies in strada preventiv sau anticipat. Noi stim ca o sa fie grav in toamna, (deci ne-a picat fisa de pe acum) dar nu iesim in strada pentru ca o mai ducem o vreme.
Ca poate au si rusii niste agitatori pe acolo, perfect posibil. Ca e in folosul rusilor ce se intampla…si asta e adevarat. Dar problemele bulgarilor EXISTA, sunt REALE SI CONCRETE. Ca si in Romania de altfel. Daca o duceau bine, nu-i scotea nimeni din case.
Nu poti sa compari ce se intampla acum in Bulgaria cu ce a fost in ianuarie 2012 in Romania. Drept dovada ca si platiti, n-au fost mai mult de o mie in Bucuresti. In Bulgaria au fost peste 100.000. N-ajunsese cutitul la os, la care se adauga si toleranta sporita a romanilor. Sa creasca preturile la energie, sa nu mai fie subventionata intretinerea asa cum au spus, preturile cresc, taxele si impozitele au crescut (desi inca nu se resimte efectul) si sa vezi ce iese romanul in strada. Ce simt civic, ce patriotism…..foamea si frica stimulii de baza.
Ca o completare, in agricultura nu s-au acordat 600 milioane de euro subventie (majoritatea bani de la UE) fapt care i-a iritat si pe agricultori bulgari.
@George: da, ar trebui sa fim lasati sa ne vedem de drum, de calea noastra. Romania infloreste, asta este adevarul, nu avem nevoie de influenta rusilor care vor sa ne distruga. Sa-i lasam pe rusi sa-si faca parteneriatele si jocurile strategice prin vecini – Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia – noi n-avem nevoie de ei. Nu stiu cum de au ceilalti nevoie de rusi si cum de se coboara la nivelul rusilor, au uitat de cei 45 de ani de comunism? Se pare ca au uitat. La fel si nemtii. Pentru noi important este sa fim lasati in pace SA NE DISTRUGEM SINGURI cu ajutorul legilor colonialiste ale UE.
Vorbind serios, hai sa fim realisti si sa vedem ce se intampla:
– parteneriatul strategic cu SUA este PRACTIC cvasiinexistent. Am primit o investitie Ford, cu mult cantec, am fost jefuiti de Bechtel (celebra companie care urmeaza imediat parteneriatelor strategice americane), in rest promisiuni care deja au expirat. Deveselu este 6 feet under, sprijin militar (model Egipt, Israel sau macar Grecia) nici vorba, suntem indemnati sa cumparam 12 rapciuge vandute de americani second hand acum multi ani si pace
– singurul sprijin real strategic al americanilor in Europa este pentru Polonia, care se pare ca e nenegociabila, restul sunt moneda de schimb.
– parerea mea este ca acum ceva vreme, 2-3 ani, balcanii au fost cedati. E si momentul in care Nabucco a fost ingropat iar South Stream a devenit fezabil. Nabucco a fost propus in 2002 iar SouthStream in 2007. Azi Nabucco e practic abandonat, South Stream a inceput constructia anul trecut. South Stream putea fi oprit in Bulgaria/Grecia daca US si UE doreau, dar n-au facut-o. Si sa nu-mi spuneti ca ei habar n-au ce inseamna aceasta conducta si ce va reprezenta ea pe viitor. Evident ca stiu, ca nu degeaba au definit Nabucco ca fiind proiect de „importanta strategica” in 2002. Acum nu mai e strategic, SouthStream insa are unda verde cu sprijinul UE. Pai unde a ramas „importanta strategca” si eliminarea dependentei de gazul rusesc? Ne facem ca ploua
– goana dupa resurse a unchiului Sam e vizibila si de pe luna iar nordul africii si OM sunt mai importante decat Romania, Bulgaria, Ungaria. De ce sa le pese prea mult americanilor sa pastreze pionii Romania si Bulgaria daca aceste tari nu au resurse, rusii sunt oricum in coasta Turciei in Armenia iar Iranul e o miza mult prea mare? Victoria americanilor asupra Iranului e posibila doar cu acordul rusilor. Daca rusii ar dori ar asigura Iranului o aparare SAM, inclusiv Kolchuga, si anti-nava ca numai de scenarii de razboi nu le-ar arde americanilor si israelienilor
de aproape o luna citesc, fara sa-mi dau cu parerea. sincer, este mult mai interesant. cred totusi ca nu este de demnitatea noastra sa avem forumulari de genul „dorim ghioceii pe piept moscovei”. nene george (ziceai ceva cu „domnul” si incep sa pricep ca aveai dreptate, nu ai neaparat aptitudini de domn), in relatiile cu alte state nu le urezi moartea, decat daca ai idei putine si fixe. cred ca asta poate oricine, dar nu editorialistul. uite ca unii ca fostul cancelar german Gerhard Schröder nu are complexe ca este in staful gazprom, dar noi musai sa tinem coada sus. rusii si nemtii s-au ucis cu milioanele, ei si? formatorii de opinie romani nu si nu, ca vin comunistii peste noi. ai draku nemti, aia nu se mai tem de comunisti, dar rusii sunt bunii ca piata si furnizori de gaze. ce sa ne ia rusii, marile secrete de stat pe care le avem? resursele? care au ramas de la austrieci?strategiile militare? sa fim seriosi, armamentul este de la ei, hartile sunt facute de ei. da insa bine sa injuram? chiar asa, fara discernamant? sa fim seriosi, dl. george!
Parerea mea :Intrarea in UE si Nato e cea mai buna cale pt Romania.Ca santem tampiti si hoti,nu stim sa ne jucam cartile,furam toti banii pe care ii primim si incheiem contracte proaste pt. un kkt de comision asta e altceva.As vrea sa imi explice domnii didi si resiteanu daca eram pro Rusia ce primeam si unde eram acum.Modernizare la cateva MIg sau gaz ceva mai ieftin? Ce ar putea dpdv economic sa -mi ofere Rusia cand ei inca pufaie economic.Sa compari Germania vs Rusia si Romania VS Rusia la masa tratativelor pt gaz sau pt orice altceva e odios :).
pai hai sa vedem ce-am primit de la rusi cat am fost sub influenta lor, de data asta fara puseurile revansarde care vad doar R.Moldova, comunismul asupritor etc (pe care nu le neaga nimeni):
– economie nationala: o industrie energofaga si excesiv dezvoltata in domeniul industriei grele si petrochimiei, dar totusi, mai bine sa ai mai mult decat deloc
– proprietatea resurselor: cine se putea doar gandi in anii ’70-80 ca un stat liliputan ca Austria ar putea detine resursele de petrol ale Romaniei era pasibil de casa de nebuni
– independenta politica: Ceausescu a fost mai independent de Moscova (vezi neinterventia in Cehoslovacia, clauza natiunii celei mai favorizate etc) decat e Romania fata de UE si SUA
– armata Romana in 2013 e mai slab dotata decat armata romana din 1989
– datorii zero si excedent bugetar versus indatorare 45% din PIB si deficit bugetar in relatia cu partenerii
– in timpul comunismului nu aveai dreptul sa sprijini stalpul cafenelelor si sa porti plete. Acum poti sa stai pana la 4 dimineata in club si sa te mangai lasciv cu o persoana de acelasi sex ziua in amiaza mare. In 2-3 ani vor cere sa se si casatoreasca
– sub „rusi” intrai cu mare concurenta la facultate si o absolveai cu greu. Acum orice imbecil intra la facultate si primeste diploma. Uneori chiar si fara sa stii unde e facultatea
– sub „rusi” primeai locuinta de la stat si repartizare cand terminai facultatea, acum primesti
dreptul sa culegi capsuni in spania, sa pui parchet si faianta in italia, sa ingrijesti batrani in germania
– sub „rusi” aveam spor demografic, acum ne depopulam an de an
Acum sa nu intelegi tu ca eu sunt un mic comunist, ca nu e asa. Mai liberal ca mine n-au fost nici stramosii liberalilor. Am fost admirator Neocon si Tea Party pana am vazut ce se intampla cu tara asta si cu altele, moment in care a inceput sa mi se rupa de balivernele occidentale, de „solidaritatea” UE, de sfaturile FMI, de „democratia” exportata.
Ideea e ca numai in mintile limitate alternativa la UE se numeste „sa ne intoarcem in comunism”. 🙂 Poti foarte bine sa ai economie de piata, alegeri, democratie etc si daca nu esti in UE, si daca nu privatizezi sectorul energetic, si daca nu instrainezi resursele, si daca nu inchizi fabricile strategice, si daca n-ai uniune vamala cu Germania, si daca nu legiferezi casatoriile LGBT.
daca ne uitam la tarile sub influenta rusa (ucraina,belarus) vedem ca salariile lor sunt mai mici decat in romania,dictatura contra cetatenilor si coruptia e mai mare,criminalitatea e mai mare.
si daca rusilor nu le pasa de soarta fratilor lor ucrainieni si belorusi,cum crezi ca vor ajuta pe romani,dusmanii lor de moarte?
sa zicem ca basescu era sub rusi.ii macelareau jandarmii in beciurile militiei pe manifestantii aia din 2011 sub privirile binevoitoare ale kremlinului.asta daca erau nenorocosi si nu ii calcau cu tancurile mai intai.
andreea, sa inteleg ca traim in cea mai buna din lumile posibile?
daca putem schimba ceva, arata-mi o perspectiva realista de dezvoltare sub UE. realista, nu povesti cu Barosso si Rompuy.
„ar trebui sa accesam fonduri”
„ar trebui sa nu mai lasam sa moara industria strategica”
„ar trebui sa nu mai avem coruptie” etc
sunt din categoria „ar trebui sa fim in Hawai”. yeah right, ar trebui!, dar nu suntem.
mediul actual economic, realizat dupa sfaturile parentale din UE (dar care contravin regulilor economice), pe un fond de coruptie generalizata (asta e a noastra), nu arata perspective de dezvoltare ci de indatorare, de depopulare in continuare si de intrarea in proprietatea strainilor a cea a mai ramas din economia nationala
Atata doar ca ce spui tu nu a fost sub rusi ci sub Ceausescu si dictatura lui cu tenta nationalista. Rusii au vrut din rasputeri sa-l dea jos pe Ceausescu, chiar si pe Dej care le-a respins planul Valev. Daca il accepta Romania devenea o tara agricola fara nicio industrie importanta.
Cu alte cuvinte nu rusii, ci comunistii romani au facut ce zici tu, sub rusii ar fi fost evident mai rau.
Asta nu inseamna ca UE si chiar si americanii nu ne cam trag in piept acum. Si vina o poarta mai toti politicienii romani, detasandu-se insa Basescu si camarila, care practic au inchinat cel mai mult tara unor interese straine.
Daca eram (si sper ca vom redeveni) ceva mai seriosi si patrioti sunt sigur ca o vom duce mai bine. Atata timp cat suntem tratati ca o tara de mana a doua si avem politicieni slugarnici cu strainii si rai cu propriul popor (iarasi Base si camarila e pe primul loc aici dar pe alocuri incep sa dezamageasca si astia de acum de la guvernare, desi Base inca mai are ceva putere) se stinge incet incet si suportul popular pentru americani sau UE
Moscova se bucura de orice problema interna aici, si poate spune ce vrea pentru ca oricum niciun politician roman nu va accepta conditiile ei. E doar propaganda
@Kalicu , sunt perfect de acord cu tine . Nu furam toți banii …. Problema majora este ca încă mai sunt in poziții importante comunisti incompetenti . Peste15-20 de ani va fi cu totul altfel , atunci abia se vor vedea adevăratele avantaje , trebuie sa iasa din sistem si cei care au acum 45-50 sunt îmbacsiti in gândire , si gândesc infect ( nu toți dar marea lor majoritate din păcate ). La orice discuție de proiecte pe fonduri întrebarea clasica , cât îmi vine înapoi , cât pot fura din banii aia …si foarte foarte puțini dintre ei discuta de domne e fantastic cu banii astia pot sa-mi fac o afacere performanta si sa fiu competitiv ….
Cunosc o investitie serioasa straina ( 1000-1500 locuri de munca ) unde a ajuns manager resurse umane o vaca de 50 de ani , toate angajarile pentru posturile bune au fost făcute pe pile , iti dai seama ce prosti si incompetentii au fost angajați ….. plus ca lucra cu firme de recrutare de la care cerea comisioane ….
Sunt zeci de mii de tineri care lucrează si se dezvolta in mediul european …. In 10-15 ani vor fi oameni cu 15-20 de ani de mentalitate occidentala …. vor fi oameni care vor face diferenta si vor conta enorm
Mic Comunist nu doar mare chinez :).
„UDMR crede că limba maghiară ar trebui să devină limba oficială în zona Ardealului. Vicepreşedintele politic al UDMR, Lazslo Borbely, susţine că o asemenea prevedere ar putea fi cuprinsă în Constituţie.
De altfel, aceasta va fi propunerea UDMR pentru modificarea legii fundamentale.
„Ar fi bine daca limba maghiara, prin Constitutie, ar primi un statut regional. Cred că astfel, limba maghiară ar putea fi ocrotită mai bine”, a declarat Laszlo Borbely la postul Duna TV.”
http://www.evz.ro/detalii/stiri/4-mutari-geostrategice-rusesti-in-jurul-romaniei-1025722.html
Asta cu gaze ieftine e o manipulare slaba , nu e nevoie sa se chinuie nimeni sa o tot repete , la prosti au prins si altele mai usoare , s-a atins masa critica acum la altii e mai greu cu povestile astea ….
BULGARII AU IESIT IN STRADA PENTRU CA CE ???!!?? NU AUD , A CRESCUT PRETUL AL TOT FELUL , DAR PARCA ERAU „PARTENERI” CU RUSII , NU !!!?!?
Unde este beneficul acela de care se tot zice ???!?!?! nu aud !!! sunt in nustiu ce proiecte , se pupa pe gura cu rusii ….. asa si ?? beneficul pentru populatie unde e ???
Ma repet in 15-20 de ani lucrurile vor arata complet diferit ( nu va fi lapte si miere nici nu vom fi la fel ca tarile dezvoltate , dar vor fi complet diferite si mult mai bine ) trebuie sa iasa din sistem cei care au acum 45-50 de ani (nu toti dar multi …. oameni care au prins si au trait si dupa revolutie inca in mentaliatea si mediul comunist ….. tovarasul ilievici a stiut bine ce face )
Nu neaga nimeni ca vestul nu-si urmareste interesul dar e o diferenta majora .
Pentru toti „povestitorii” as dorii sa insir o lista de investitii americane in Romania , investitii care au generat cateva zeci bune de mii de locuri de munca :
Ford , Emerson , Procter & Gamble, Citibank, Coca Cola , Sara Lee, Smithfield ….
Sunt toate investitii serioase , nu ca Mechel ….. care nu a investit mai nimic, cum sa vinzi munca atator oameni pe banii aia ??? ce-i cu bolsevismul asta ?? trebuiau sa iasa si sa spuna , domne predam administratia nu vanzare pe 2 bani , rusine acestor bolsevici
http://citynews.ro/economic/emerson-investeste-50-de-mil-euro-la-oradea-peste-1500-de-locuri-de-munca-vor-fi-create
si ar fi venit mai multi dar nu e vina lor ca nu avem infrastructura !!!
Am si uitat ceva foarte important „mustesc” site-urile de angajare cu job-uri la Microsoft, Google, Oracle si IBM ( cine nu stie , toate sunt firme americane in domeniul IT ) cu suport nu doar pentru Romania ci pentru regiuni intregi , asta pentru ca in Romania se dezvolta centre regionale
Nu cred ca e nevoie sa mai comparam cu influenta rusiei, daca aveam politicieni cum trebuie eram mult departe…
+ istoria spune destul despre cat de prieteni ar trebui sa fim cu rusii.
Da nici sa depindem de investitori straini ca atunci e bai, daca ei vor, intr-o secunda paralizeaza tot…
Nu ma refeream la influenta , ma referam la seriozitate si la beneficile pe care le obtinem de pe urma celor doua „colaborari” .
E adevarta ca pe termen mediu si lung trebuie sa-ti dezvolti si tu intern , dar pana atunci e bine sa vina sa investeasca altii si sa ne lasa se invatam si noi , ceea ce am uitat in ultimi 20 de ani ….
Dupa ce invatam si noi sa fim seriosi , cu siguranta acesti investitori o sa promoveze si industria locala nu de dragul nostru ci pentru ca le este mai ieftin sa se aprovizioneze local .
Sa stii ca de obicei investitile mari nu se extind foarte mult pe orizontala , de exemplu Ford nu o sa angajeze 15-20 000 de oameni , o sa prefere sa angajeze 3-4.000 si sa ia componente de la furnizori …..
Acolo ar fi o sansa pentru noi , sa dezvoltam mici firme cu 200-300 de angajati care sa furnizeze pentru firmele mari ai apoi incet incet aceste firme dupa ce invata sa produca eficient si calitativ sa produca si pentru export
Dar este foarte important sa nu te incurci cu firme gen Mechel …. si altele de genul acesta ( Gazprom alt exemplu foarte bun )
Exact. Investitii straine plus IMM-uri romanesti. Fara astea nu avem cum sa reconstruim economia romaneasca. Restul sunt bla bla, „trebuie identificate solutii”, „trebuie luate masuri”.
Nu ma refeream la influenta , ma referam la seriozitate si la beneficile pe care le obtinem de pe urma celor doua “colaborari” .
E adevarta ca pe termen mediu si lung trebuie sa-ti dezvolti si tu intern , dar pana atunci e bine sa vina sa investeasca altii si sa ne lasa se invatam si noi , ceea ce am uitat in ultimi 20 de ani ….
Dupa ce invatam si noi sa fim seriosi , cu siguranta acesti investitori o sa promoveze si industria locala nu de dragul nostru ci pentru ca le este mai ieftin sa se aprovizioneze local .
Sa stii ca de obicei investitile mari nu se extind foarte mult pe orizontala , de exemplu Ford nu o sa angajeze 15-20 000 de oameni , o sa prefere sa angajeze 3-4.000 si sa ia componente de la furnizori …..
Acolo ar fi o sansa pentru noi , sa dezvoltam mici firme cu 200-300 de angajati care sa furnizeze pentru firmele mari ai apoi incet incet aceste firme dupa ce invata sa produca eficient si calitativ sa produca si pentru export
mihai sa fim seriosi ford si alte companii mari au deja furnizorii lor consacrati , nu risca sa ia componente facute de neica nimeni aparut dupa ultima ploaie si sa aibe apoi probleme mari de calitate si sa riste sa-si piarda pozitia si acum pe bune daca faci o firma de componente auto din nimic si fara sa ai un sprijin tehnologic serios si mergi la un producator mare sa-i faci o oferta i-ti garantez ca nu vei trece mai departe de portar , marii producatori auto nu se complica cu asa zisi furnizori care nu au un background serios .
Așa e , tocmai de asta zicem după ce învățăm sa fim seriozitate si sa lucram la standarde , dar sa știi ca in anumite cazuri firmele astea de 200-300 sunt făcute chiar din foști angajați care știu ce si cum si de care firma știe ce-i cu ei Bineinteles asta nu in idea de a fura din firme si sa te apuci sa faci,….categoric nu , când se pune problema sa te bagi .
In rest nu te bagi la ultimul tehnologie …… dai o teava o instalației , o tabla îndoita ….. după ce te vede ca esti serios treci mai departe….
De asta zicem ca trebuie timp , încet încet
Eu știu cel puțin 3 investitii straine serioase ( peste 1500 angajați ) care au multi furnizori locali , bineinteles pe lângă cei consacrate ai lor …. dar in timp e posibil ca cei locali sa primească tot mai mult
Interesant e ca mare parte din echipamentele de la Mechel au fost transportate …acasa. Sa ne amintim ca au mai facut asa ceva si in trecut. De obiceiurile vechi se scapa greu.
Baietii aia au venit sa castige bani aici. Nu au deschis Citibank filiala in Romania asa, ca sunt o asociatie umanitara si vor binele oamenilor de rand. Profit, aia vor, ii doare la pedala de tine si de tara ta. Iar bancile sunt favorizate, consumatorul e ultimul rahat pentru ele iar lobby-ul bankerilor e la top in UE.
http://tinyurl.com/c2rl44l
Poti sa ai o lista de 175 de companii americane, tu uita-te la salariul mediu din tara asta, la nivelul de trai si la cum arata economia per ansamblu. Imprumutam an de an 3-4 miliarde de euro ca nu ne ajungem cu banii, avem balanta comerciala negativa, n-avem bani sa cumparam 48 de avioane de vanatoare si tu ne povestesti de Coca-Cola si… Sara Lee. Ce-s astia Sara Lee?
Ma faci sa rad . Eu imi pun o intrebare serioasa acum daca tu chiar crezi ce vorbesti sau doar incerci sa manipulezi . Din discutia de pana acum mi-am dat seama ca esti o persoana coerenta si inteligenta ceea ce ma face sa cred ca nu crezi ce zic ci doar incerci sa manipulezi .
Normal ca vin sa fac profit , cum altfel ?!?! despre ce vorbim aici , si OMW a venit sa faca profit si a facut un profit urias , dar cate milarde de euro a virat la buget prin taxe , contributii salarii, accize , cate sute poate mii de ingineri lucreaza acolo si nu pe minimul sau mediul pe economie te asigur eu .
La fel si Sidex Galati , avea zilnic pierderi de un milion de dolari , au venit aia au decapusta si intr-un an eu au inceput sa faca profit si sa fie un contributor net la buget , plus ca au facut ceva investitii , nnu masive dar au facut spre deosebire de …
Mechel a venit a preluat pe bani de nimic , nu a investit nimic a facut profit , salarii de mizerie , combinate in paragina ( de fiecare data cand treceam prin Campia Turzii ma lua groaza cand vedeam cum arata combinatul ala ) si au lasat totul de izbeliste ( mai mult au facut intentionat , altfel ziceau dinainte , sau negociau ceva cu cineva …. bolsevici ce mai atat ) .
Uita-te de curios cum arata Emersonul din Cluj nu e lux dar E SUPERB : curte imensa toata aranjata , hale noi noute , birouri luminoase , parcare frumos amanajara ,……. sute de ingineri luati aproape de pe bancile scolii ( nu iau salarii imense dar fara niciun pic de experienta iau mai mult decat salarul mediul de care zici tu )
aici e doar o parte din tot campusul :
http://www.zf.ro/companii/emerson-a-angajat-600-de-oameni-la-cluj-si-continua-recrutarile-10385813/poze/
http://ziuadecj.realitatea.net/economie/emerson-vine-cu-15-milioane-de-euro-in-parcul-industrial-din-muncii–98096.html
http://ziuadecj.realitatea.net/economie/2000-de-angajati-la-emerson-in-acest-an–104326.html
http://ziuadecj.realitatea.net/economie/cine-investeste-la-cluj-in-2013–104151.html
Deci toti vin sa fac profit , DOAR CA DIFERENTELE INTRE INVESTITORII RUSI SI AMERICANI SUNT URIASE .
Te asigur eu ca la Oracle , Microsoft , IBM , Emerson, HP …. peste 90% din cei angajati au mult peste salariul mediu !!!
Cele 3-4 miliarde de care zici tu sunt cam egale cu deficitul la fondul de pensii , adica cu cei pe care ii manipuleaza si prostesc ca niste oameni fara minte .
Cele 48 ( eu zic 150 de avioane ) trebuie luate prin inmultirea investitiilor serioase ( nu ca Mechel ) adica ce e acum dublat, triplat ….
Fara cei enumerati de mine ( aici ma refer nu numia la cele americane ) , am fi sub apa , nu am avea poate mai mult de 10 spitale ( nu functionael ) cu portile deschise , acolo cum ti-o fi norocul , pensii ioc , …… cu salariu sub medie se lucra la Mechel sa stii ( cu foarte putine exceptii )
Legat de Sara Lee e o companie in domeniul alimentar, FMCG , dar ma gandesc ca e mai greu la voi daca nu e o firma din bozgorime sau de la bolsevici e mai greu sa le stiti ….
didi, uite ce este sara lee. iti dai seama ca ne-am scos cu astia…
„Jusqu’en 2009, Sara Lee était une multinationale présente dans les secteurs du café, du thé, des produits d’entretien, de cosmétique et de boulangerie. Les produits ayant peu de liens les uns envers les autres, le groupe décide de se recentrer sur l’alimentaire ; s’ensuivent alors de nombreuses opérations de cessions et d’acquisitions. En 2010, les produits pour le corps Williams, Sanex et Monsavon sont vendus à Unilever7, les parfums Ambipur sont cédés à Procter & Gamble, les activités de cirage (marque Kiwi) et l’insecticide Pyrel à S. C. Johnson. Ce dernier avait annoncé se porter acquéreur de l’ensemble de la branche insecticides, qui contient également Catch. Cependant, l’offre a été retirée avant la réponse de la commission européenne, S.C. Johnson craignant de se voir notifier un refus pour cause de position dominante8. Seul Pyrel fut finalement racheté, et Sara Lee cèdera Catch à Eau écarlate en 2012.
En 2011, c’est au tour de la société Eurodough, et de ses produits de boulangerie (Croustipate), d’être cédée9.
Le 2 juillet 2012, Sara Lee opère le recentrage de ses activités agroalimentaires. Deux nouvelles sociétés naissent de la scission du groupe :
– Hillshire, viande, charcuterie, plats cuisinés, pain industriel (côtée au NYSE, siège à Chicago) marques Hillshire farm, Jimmy Dean, Ball Park
– DE Masters Blenders 1753, café & thé (côtée à Amsterdam, idem pour le siège) marques L’Or de Maison du Café, Senseo, Douwe Egberts, Cafitesse
faptul ca pledez pentru relatii COMERCIALE cu rusia nu inseamna ca sunt pro-rus, cum m-a si catalogat nu stiu care. pe vremuri exportam mobila, incaltaminte, confectii, utilaj petrolier, utilaj minier, produse agricole. pe la chinezi stiu de locomotive diesel.
evident a fost mult mai usor sa inchidem capacitatile de productie, pensionand in prostie si transformand o tara intreaga in capsunari si menajere. nu incepeti cu it si mai stiu eu ce produse de varf. procentual, cati romani lucreaza la asa ceva? nu ma intereseaza ideologia rusilor, repet, ma intereseaza piata care o reprezinta, pentru ca inca ar merge o gramada de produse de larg consum, nu sunt toti miliardari, dar cine sa le mai faca si unde? daca ai privi ca o posibila piata, fapt care pe altii nu-i deranjeaza, inseamna a intra sub influenta politica, inseamna ca gandim simplist, sa nu zic infantil.
ce zice Der Spiegel pe la jumatatea anului trecut : „La ora actuală, singurele relaţii ruso-germane care funcţionează bine sunt cele privind comerţul. Exporturile Germaniei către Rusia au crescut cu 34%, ajungând la 27 de miliarde de euro. Importurile au crescut cu 27% şi au atins suma de 25 de miliarde de euro. Germania este al doilea cel mai important partener comercial al Rusiei, după China.”
deci nu pare sa fie vorba ca nemtii sa fie multumiti de politica rusiei, dar relatiile comerciale nu par sa-i deranjeze. pe noi da. oare dece?
Nu inseamna deloc ca esti pro-rus, ci PRO-Roman. Si eu sustin sa ne vedem interesul economic in primul rand.
Pentru comentatorii cu Sara Lee , ati comentat cat va dus capul , adica cel mai „prapadit” din lista aia , sa va explic , este o societatea profitabila care isi respecta cat de cat angajatii si care plateste taxe si impozite .
Pentru cei ce pot sa inteleaga ( nu poate orice asta e clar ) acolo era vorba si de IBM , Oracle , MIcrosoft – care sunt numarul 1 mondial pe segmentele lor ( nu printre lideri ci varful )
Am data aceasta explicatie pentru a-mi justifica afirmatia urmatoare ( ocum cine trebuie a inteles despre ce e vorba fara sa mai dau eu explicatii )
Ideea de a te concentra pe o piata bolsevica de 140 mil locuitori si 1.800 mld euro PIB in loc sa te concentrezi pe o piata de 1 mld de locuitori si 40.000 mld EURO mi se pare cel putin „lipsa de neuroni”
Nu mai incercati sa manipulati tovarasi si pretini , nu mai povestiti ca ce face Germania si Franta cu rusia . Chiar asa rau stati cu materia cenusie sa nu intelegeti ca aceste tari negociaza pe picior de egalitate daca nu chiar de pe pozitii superioare .
Noi ce sa negociem ,….va dam cu 2% mai mult pe faina asta dar luati va armata de pe teritoriul nostru sau va rugam frumos sa ne dati tezaurul inapoi …..
Bulgarii ce au negociat ( omul de rand ) ala care a iesit in strada , bulgarii se pupa pe bot cu rusii nu , doar aia au teava de gaz ….. si alte proiecte ,…unde sunt beneficile ?!?!
Noi nu fructificam din relatia cu : UE , SUA, Canada, Australia, America de Sud , Africa, Japonia , Coree de Sud …….. nici 1 % pai hai sa ne concentram aici si dupa ce fructificam 60-70% si dupa ne gandim si la rusi daca ne mai trebuie atunci ……
stimati tovarasi nu e greu si un copil de clasa 1 stie ca 30 miliarde e mult mai mare decat 1,8 miliarde
mihai pietele cu bani multi au si pretentii pe masura si pentru o tara cum e romania e bine sa aibe relatii comerciale si cu pietele mai sarace unde poate sa-si vanda produsele autohtone si cu banii obtinuti firmele romanesti sa poata investi si sa avanseze tehnologic pentru a putea fi competitive pe pietele dezvoltate , ca economist i-ti spun ca daca vrem sa fim o tara cat de cat dezvoltata si cu un nivel de viata decent e obligatoriu sa avem o economie proprie ( a se intelege cu oameni de afaceri autohtoni care sa aibe afaceri serioase si prospere ) pentru ca in economia de piata medicamentul cel mai bun e CONCURENTA daca noi vom continua sa depindem exclusiv de investitiile straine care vin cand le convine si pleaca cand nu le mai convine ( vezi cazul NOKIA ) romania nu va fi niciodata tara la care speram cu totii si romanii nu vor avea niciodata nivelul de trai la care spera de 23 de ani .
E adevărat ce zici , dar dacă dublam comertul cu țările enumerte pentru noi înseamnă dublu , adică exceptional , iar pentru ele înseamnă 1% nu cred ca deranjează pe nimeni așa tare acest procent
Dacă vrem tari cu economie ca a noastră eu as prefera Peru , Argentina , Kenya, Filipine …. tari cu care poți de negociere , dar cu rusia nu putem tine de contracte si negocieri , au trupe pe teritoriul nostru …. dovada mai clară nu cred ca exista
buba e ca ce vindem pe pietele occidentale e facut de firmele lor si impozitul pe profit e incasat de tarile ale caror firme functioneaza pe teritoriul nostru , firmele romanesti in adevaratul sens al cuvantului nu prea vand mai nimic in occident insa in tarile sud americane si chiar si in rusia ar putea sa vanda e vorba de contracte comerciale incheiate de operatori privati intre ei .
Ai dreptate , dar când esti mic te multumeste si cu farmituri , nu ai ce face si dacă esti cuminte si serios cresti …..
D-le Vasilescu, dece nu ne lasati domle sa ne unim cu fratii moldoveni? ce v-am facut? dece nu va ajunge tara voastra mare si frumoasa cu bogatii multe pana la granita cu Japonia? Cu ce va atrage R Moldova o tara fara resure si cea mai saraca din europa?Ca sa va mentineti influenta in Moldova va trebui sa investiti minim 4-5 mld euro pe an altfel o sa explodeze iar mamaliga acolo si o sa pierdeti controlul ca-n anii 90. Pt voi este un non sens sa investiti zeci de miliarde euro intr-o regiune foarte saraca fara niciun viitor, mai bine ati folosii acesti bani sa va dotati cu avioane de lupta, cu rachete, cu bombe, cu ce vreti voi.
Apropo, poate imi spuneti dvs cum reusesc fratii nostrii moldoveni sa aiba un curs al monedei lor atat de stabil, ei exporta de 2 mld dolari si importa de 5 mld, nimeni nu-i imprumuta cu bani, investitii directe aproape spre zero, mai raman banii trimisi acasa de „capsunarii” lor in jur de 1.5 mld dolari. De unde procura fratii moldoveni acei 5 mld dolari ca ca plateasca marfurile pe care le importa? Daca ma puteti ajuta va rog frumos.
Cristian , d-l Vasilescu e cum sa zic eu”scolit” nu vezi cum foloseste termenul „dezinformare” in loc sa foloseasca termenul real „manipulare” de fapt acea publicatie nu dezinformeaza ci manipuleaza si incearca sa intoxice , norocul nostru e ca apele s-au cam despartit la noi valul usor de manipulat e deja manipult , pe ala iti consumi degeaba resursele , iar pe valul care vine nu mai poti sa-l manipulezi asa usor asta e valul care a trebuie sa se zbata sa aibe un loc de munca , sa puna pe masa fara sa-i faca statul nimic , ci din contra sa-i puna piedici , acest val isi foloseste capul sa gandeasca ori aici e foarte greu sa mai manipulezi
Mihai
sezi bland nu m-am simtit jignit. Usor EDITAT. Io am scris decat ce se putea citi prin Romania Libera, 22 , Dilema samd in ainii 90 sa sipara fosileole comuniste si apoi ehe!! In anii CDR ului erau anunturi de angajari care specificau valr „gemei pana in 35 de ani, barbati pana la 40 de ani”. Culmea era un aunt al MAE ptr „epcert in dezarmare” care evea doar 2 cerinte : cunoasterea lb engleze (normal) si varsta mzx 30 de ani. Sa fie „neinfectat” de comunisem ca daca nu stia seae efaecae fiferenta intre culata si chiulasa sau chiloti … nici o paguba!!!
Cat despre referinta „extrem de inteligenta” cu real, din piata , tinerii de acum ( 25-30 ) de ani sunt complet diferiti ( cei care sunt bineinteles seriosi , nu vorbim de toti drogatii ) pai vezi mai junior ce te afci cu aia desp[re care scrii „drogati” , cu EBE -le de ambe sexe samde samd. Daz iti zic ceva – si in generatia mea eram cativa mai greu de manipulat .. da prea putini (naescaut in 52) .. Ce a cotata a fots multimea imbecililor care doreau titul acum si sa traisca ca in Dallas (da nu observau ca pe acolo erau si cativa servitori!).
Si acu sunt neboit sa devin mai taioas. Ca care tineri asa de greu de manipulat , pentru ca nu mai merge faza cu zaharelul TU?! Pai ia sa vedem intelugenta ta parere: Ideea de a te concentra pe o piata bolsevica de 140 mil locuitori si 1.800 mld euro PIB in loc sa te concentrezi pe o piata de 1 mld de locuitori si 40.000 mld EURO mi se pare cel putin “lipsa de neuroni”
Nu mai incercati sa manipulati tovarasi si pretini , nu mai povestiti ca ce face Germania si Franta cu rusia
Curat “lipsa de neuroni”! Pai sa iti ecplic ceva simplu : noi, adica Romania importa din Russland multe gaze .. mai ales dupa ce alti inteigenai au inchis minele de carbune (dezvoltate nu ca sa fie clasa muncitoare si om nou cu pumn si aia groasa ci ca sa nu depindem de importu din URSS) . Gazele astea ruseseti se ard la bucatrie, in termocentrae, in sistemul de termoficare. in industrie. Si gazele astea trebuiesc platite. Acum le platim cu valuta.. care s-ar putea ca uneori sa fie acoperita din imprumuturi.
„Inainte” le plateam importurile in camasi (adica cusute in tara, din tercot realizat in tara), cu pantofi si cu mobila. Acum ca sa nu facem comert cu rusii ma pierdut nu stiu cate locuri de munca , ce inseamna presiune pe sistemul asigurarilor sociale si platim cu valuta obtinuta prin vanzare de cherstea.
Deci ia zi nu ar fi cazul sa faceem ceva comert cu Rusia atata cat sa ne platim gazele cu produse romanesti?? Si sa il facem direct fara sa mai dam ceva vreunui jmecher din Jermanika ?! Fiindca trebuie inteles ca gazele nu se pot trasnporta decat prin conducte sau cu metaniere. Metanierele sunt vapoare care pot transporta gaze lichefiate .. si nu au decat Franta si Italia si circula din Libia pana in Franta sau Italia. si unt putine (oricand poti inchiria petroliere p[tr 2 milioane tone , insa nici un metanier). Si chiar daca ai avea metaniere tot de la rusi ai incarca (ma rog gaz rusesc din port georgian) fiindca turcaletii nu ar agrea asa o aglomerare de bombe prin Bosfor (ca Independenta sireaca de ea i-a facut sa isi aduca aminte ca au vazut filmul Mihai Viteazul – mi se pare ca la ei Mihai Shaitanoglu – si multi au avut nevoie de chiloti curati cand a explodat Independenta).
Pricepee oricum faci comert cu rusii… ca sa itifiebi cafeaua de dimineata …
Poa copii nu gandesc destul insa eu find mai purisan am invatat ca nu exista catiguri mici ci doar castiguri. Si ca nu e nici o afacere sa dai pe pere ce iei pe mere si este o greseala sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard. Pentru ca sa intelegi mai bine despre ce zic aici iti recomand asta http://ro.wikisource.org/wiki/Ciob%C4%83na%C8%99ul_cel_iste%C8%9B_sau_%C8%9Burloaiele_blendei. Ma rog e un basm ptr copii insa cei mai multi dintre desteptii de azi nu l-au citit la vremea potrivita asa ca fac precum un anume ficior de boier care se-a slutit singur … adica ce am facut in anii 90 cand am dat totul ptr un un ja de golf la mana a 3a din cimitirele de masini ale vestului de parca stramosu nost ar fi fost Esau ….
Vreau sa incep cu inceputul , nu ma refar la toti din generatile respective , sunt zeci poate sute de mii de oameni trecuti de anumita varsta EXCEPTIONALI dar din pacate grosul pana la 4-6 milioane e jenant .
E si adevarat ca comunistii au avut grija sa scape de multi oameni de calitate …
Cand fac referire la bolsevici nu ma refer la poporul rus !!!! ma refer la clasa lor politica, la o parte insemnata din armata lor si alte scursuri de pe la ei ……
Referitor la gazul rusesc , aici iar vorbim de „obloane de cal ” aia ne-a invata regimul pai ma frate numia aia putem vedea , nu ne dam jos „obloanele” ca nu vrem asa stim tot inainte .
Romania nu trebuie sa treaca cu metanierele mainimic prin stramtori !
Din Georgia se aduce pe mare , gaz Azer si din Turkmenistan ( care are si el rezerve uriase ) , de unde pana unde gaz rusesc ?!?!?
Sursa a doua ne legam prin conducta la gazoductul din Turcia , care e problema aici ??
Sursa a treia , gazele de sist ( sa mai mai scuteasca „ecologisti” bolsevici cu povestile lor , adica la Rosia Montana se creaza locuri de munca , o tehnologie cu ceanuri – adica sigur 100% poluanta , si aici la mare adancime ……. plus ca inca nu s-a dovedit ca ar polua adica vorbim de ipoteze in conditiile in care se exploateaza de ani buni si nu a dovedit nimeni nimic)
Alta sursa centralele de ardere deseuri alea pe care au vrut sa le faca suedezii la Galati da si-a bagat „dracu” coada , investitie de 500 mil euro
Asa ca nu vad ce comert ar trebuii sa facem cu bolsevicii ??!?!?!
Plus ca orice comert am face cu ei inseamna ceva banuti care merg la trupele din transnistria si MAI GRAV LA TRUPELE DE PE TERITORUL ROMANIEI – TIGHINA ( Cetate din timpul lui Stefan – si asta nu e un basm e real ) , DACA VA ZICE CEVA !
Si sa nu uit , eu imi incalzesc cafeaua la filtru , pe curent asa ca informatie aditionala , aaa sa nu uit am un sistem „triplu” de energie ( asta pentru ca mai e nevoie de ceva timp pentru perfectionarea anumitor tehnologii , dar sunt 99% sigur ca in urmatorii 5-6 vor fi puse la punctsi vor fi extrem de performante )
In afara de cele 3-4 luni mai friguroase consum tot anul 10 metri cubi de gaz , restul e pe curent , apa calda ( boiler ) , cafea ……..
Iarna peleti , foarte rar gaz ( dar ma repet nu pot renunta inca le el ca trebuie sa mai evolueze putin tehnologia pentru sistemele electrice )
Deci asta vreau sa zic , alternative sunt foarte multe chiar …… doar sa le vedem sau sa vrem sa le vedem , dar simaptiile ……..
Am uitat de rezervele din Marea Neagra si de numele de cod AGRI ( care e tot legat de Georgia si Azerbaijan )
Mihai
omiti faptul ca buleftrica provine majoritar din termocentarle care ard gaz. Psemen ca ignaorarea unor astygel de „amanunte’ se preda la scoala …Caty dep[sre convimgera ta cu noile tehnologii care samd .. ei bine provine din .. eida necunoastere. Eu m-am plictist sa mi se promita noi tehnologii . De 40 de ani tehnologiile astea noi e pa vine…Asta apropos de cogelari de cal .. ca de scolit ce esti nici ataa luicru nu stii! Ochelari nu obloane!!!!
Cam asa stam – unii care nici macar limba nu o stiu dau lectii … si fiindca poarta ochelari de cal ideologici uita micul aspect ca Oracle, IBM, Microsioft nu au nevoie de oaresicine. Si ca informaticienii sunt peste tot in lume o minoritate. Si stiu ce zic … la cele e3e firme ion functyii de sefi sunt/au fost fosti colegi de institut … Pe Hotaran si pe talpes ii stou de cand erau inca stagiari … Exceoptionali!! Insa advraul ansol este ca dupa 50 de ani incepi sa fii cam depasit si stioiu insi mult mai buni decat mine are azi au unele dificultati.
Insa ca sa fie viabila o sociertate aere nevopie si de tarani, si de softosti si de caralii.. Unici exp[andabili sunt hotii si propagandistii!!
Provine si de la termocentrale ca asa a fost dar se pot schimba fara nicio problema .
Ohooooo tehnologia este in maxima schimbare : acum 12 ani cumparai un „dulap” mai mic pentru a avea o memorie de 80 MB acum ai un volum de 0.01 litri pentru a avea 80 de GB adica e o capacitate de stocare de cate mii de ori mai are ….. deci totusi ( acesta este doar un aspect al tehnologiei …. )
Sa inteleg mai bine , panourile mele solare produc curent electric , pentru ca ceva termocentrale ard gaz ????
Daca se vede bine erau folosite ghilimelele ” obloane de cai ” , oare nu se vad bine ?
Sa ne intelegem IBM , Oracle , …. nu au venit pentru Talpes si Hotaran ….. ei sunt doi oameni exceptionali intradevar …. dar nu pentru ei au venit ci pentru miile de tineri care lucreaza apropae la nivel de SUA pe salarii de 4-5 ori mai mici ( care fie vorba intre noi si asa de 4-5 ori mai mici ca a celor din SUA la nivel de Romania sunt foarte bune )
Sigur ca trebuie si altceva , dar mai sus era vorba de gaze si comert cu rusia , nu ?
Ford , Emerson , Procter & Gamble ….. nu snt cu specific strict IT , au departamente au personal IT dar sunt axati pe altceva , pe productie de diverse ….
AGRI,conectarea la gazoductul Turciei ….. nu au treaba cu IT-ul
opaaa, ce ecologisti am devenit dintr-o data…
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14315131-peste-7-000-oameni-protesteaza-barlad-impotriva-exploatarii-gazelor-sist-39-chevron-home-39.htm
Din cei peste 7000 de manifestanti teoretici de la Barlad,cred ca cel mult 1% stiu ce inseamna gaze de sist sau exploatarea lor.In schimb mai mult de 50% stiu de ce au fost si de cine au fost adusi in piata sa strige „jos Chevron”.Patetici acesti „ecologisti”.Daca Chevron ar fi dat cate 10 USD de pomana pariez ca tot Barladul era pro gaze de sist.Tipic romanesc…
Este exact ce zicem apele sunt separate , ați citi comentarile de acolo , cine nu vrea sa vadă nu vede …… ce glumit esti Pavel….. gaze de sist ??? eu bag mana in foc ca un procent semnificativ dintre ei au probleme sa scrie si sa citească fluent
Titlul unui articol din presa romaneasca…”Peste 8.000 de persoane din mai multe judeţe ale ţării, între care preoţi, dar şi oameni politici, au protestat, miercuri după-amiază, la Bârlad, faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist în România, mitingul de protest încheindu-se cu un marş pe străzile municipiului.”Sa inteleg si eu…Dumnezeu sau Sf.Petru prin gura trimisilor lor pe pamant,recte preotii nu sunt de acord cu gazul de sist exploatat de Chevron dar nu au nimic impotriva celui rusesc,mai ortodox.Deasemenea generalul in rezerva Neculai Olaru purtatorul de cuvant al civicilor barladeni nu are niciun interes ascuns.El este doar un ecologist…Care nu poate dormi noaptea de grija viitorului apei potabile din zona.
Domnule Vasilescu, am citit ce scrie acolo… dar e cam neclar ce si cum. Doar ca vi s-a acordat cresterea valorii daunelor cerute de dumneavoastra. De aceea v-am intrebat. Habar nu am in ce ancheta si procese ati fost implicat. Asta e tot.
Eu v-am intrebat ceva legat de subiectul MIG-29, in contextul unei posibile relansari a relatiilor cu Rusia. Probabil ca cele de pe Kogalniceanu sunt aproape toate imposibil de reconditionat (desi structura de rezistenta nu vad cum ar putea fi afectata), insa puteam lua si din vecini unele in stare mai buna.
Nu Prorusi nu Pro-Romani cu tot respectul santeti roman verde adica cu curu in 2 luntri.Cine va opreste sa faceti comert cu lumea intreaga daca aveti cu ce?.Va cramponati de Rusia de parca acolo e alfa si omega.Pur si simplu e vb de timp,a trecut prea putin timp din :90 pana acum.Cu parere de rau o spun santem o natie de curve si ce e si mai rau ceilalti o stiu si ne taxeaza.
scriu si eu ca bou, ca asa cum nu citesc eu multe din comentarii nici pe asta nu-l citeste nimeni…..adicatalea , la aia se poate cu Bechtelu lor in Romanica si noi sa nu avem Belene-u nostru in Bulgarika, cam la asta se reduce. Vestul europei ne-a vandut din nou,pentru ca au putut si le-a fost permis, bine i-ar vinde ei si pe polonezi dar din pacate aia au fost prea destepti.si-au valorificat pozitia inca din 90 cand iau convins pe americani sa le sterga 19 miliarde de dolari din datoria externa…adica ..baieti vreti parteneriate strategice, da , ok, ii uram pe rusi, da se ne alegem si noi cu ceva ca nu suntem boii vostri ca sa le stam in coasta gratis…si cu cat ii futi in cur pe rusi cu atat le place mai mult rusilor de polonezi…a vazut cineva vreodata vreun produs polonez interzis la import in Rusia( gen carnea din Romania timp de 10 ani si vinul din Moldova?)…nu , nu exista.Cum or face frate astia?…stiu le da americanii gratis , le-o da peste bot, s-au impus, au ministri de externe, fac politica externa, nu dorm noaptea din grija tarii, le e frica de popor…mai tine cineva minte grevele criminale din Polonia pana pe la inceputul lui 2000?…cand plecau aia din Gdansk in drum spre Varsovia se facea intuneric..o tara va fi bine administrata cand Guvernului ii e o frica groznica de propriul popor,pana atunci mamaligari shut the fuck up!Mamaligarski go home!
Spunea cineva de aici de investitiile americane si fime si cum e inceputul progresului pentru romania mda si rusia are firme din astea la ea acasa: Heineken,Pepsi,Mazda,General Motors,PSA Peugeot Citron,LOral,Fiat,Volvo,Volkswagen,Siemens
http://englishrussia.com/tag/factory/
http://www.business24.ro/macroeconomie/industria-petroliera/rusia-creste-livrarile-de-titei-catre-china-cu-60-la-suta-1525625
Au propria industrie de armament,investesc in spatiu etc,sunt in g8,g20(cele mai importante tari industralizate) etc.
Vreau sa vad si eu ca avem relatii economice pragmatice cu china si rusia fara frica ca ne intoarcem la comunism si da se poate daca avem o conducere competenta
Terminati cu propaganda ca noi nu ne comparam cu germania sau franta sa vb de la egal la egal. Sunt atatea tari care am pornit de jos si acum au o economie puternica si asta pentru ca au avut oameni destepti care au stiut sa negocieze si sa le reprezinta interesele. Acum nu mai este ca in timpul comunismului avem acces la informatii nu trebuie sa ne fixam pe o idee trebuie sa fim deschisi daca vrem chiar o schimbare si asta nu va venii de la politicenii. Noi doar stam si vedem cum se fura si ne multumin ca putem sa scrim cate un comentariu pe internet care este citit de cativa si cam atat. Patetic. Nu mai duceti grija rusiei care a facut progrese mari fata de 90 . Sa ne uitam la noi suntem printre cele mai sarace tari din UE
Apropo sa imi spuna astia optimistii cand va intra si romania in G20? (gazduit de rusia anu asta si anu viitor gazduieste g8)
Sau cand vom organiza o olimpiada (olimpiada de iarna de la sochi russia 2014) sau un campionat mondial(CM 2018 din russia)? Sau vom fii si noi la masa genocerilor printre aia mari?
Mai avem mult pana sa ajungem rusia,china ,sua ,germania,franta.anglia etc
Stimabile confunzi mere cu pere , nu era vorba de România si Rusia !
Era vorba de investițiile din tara noastră , adică ce au investit unii si ce au investit alții …. simplu , despre asta era vorba
Legat de Franța si Germania ….. nu ne putem compara cu ele , revino ți , rusii au trupe pe teritoriul nostru , esti copil sau ce i cu tine sa nu înțelegi ca nu poți negocia cu pusca la tampla , trezeasca te , nu putem negocia cu rusii …… au o rezoluția la Istambul 2010 de parasire a Transnistriei si nu ca nu au respectat o ci si-au inoit tehnica ….
Nu știu ce-i cu aroganta de progres a României , dar te asigur eu ca in câteva industrii treburile se misca , încet timid , dar se misca …. si sunt zeci de mii de ingineri , informaticieni, chimisti , consultanta care lucrează la nivel mondial , in 15-20 de ani România va arată altfel , bineinteles sa nu facem prostii mari
Legat de G20 suntem acolo stimabile , verifica si o sa vezi ca am dreptate , dar nu asta e scopul nostru cred eu ,eu cred ca trebuie dublat PIB ul in următorii 4-5 ani , o colectare mai buna la buget si sa ajungem in 4-5 ani la un buget de 3 ori mai mare , sa avem spitale, infrastructura , armata , învățământ ….. iti dai seama ca poți face ceva frumos cu un buget de 3 ori mai mare ……
http://www.presseurop.eu/ro/content/blog/3426331-romania-tara-anului
http://www.mediafax.ro/cultura-media/romania-tara-invitata-de-onoare-la-targul-de-carte-de-la-g-teborg-10555565
http://www.radiocultura.ro/actualitate/14.12.2012/La%20Roumanie%20se%20LIVRE.php
,”eu cred ca trebuie dublat PIB ul in următorii 4-5 ani , o colectare mai buna la buget ”
Fara sa fiu economist, cred ca o „colectare mai buna la buget” conjugata cu dublarea PIB-ului se poate realiza cu o conditie simpla si eficace: eliminarea totala a impozitelor de orice fel pe care le platesc angajatorii.
Cei care dau de lucru (creaza locuri de munca) trebuiesc impovarati doar cu obligativitatea a 16% din profit. Atit.
In acest fel dispare munca la negru, toate slujbele sint albite pentru ca nici un angajator nu va avea interes sa masluiasca actele. Presiunea pe sistemul de ajutor de somaj este redusa.
Statul nu pierde mare lucru intrucit toti acesti bani albiti merg la consum unde functioneaza ireprosabil un TVA de 24%.
Scapati de grijile evaziunii fiscale si de spaima fata de ziua de miine, angajatorii (cei mai multi dintre ei) isi vor orienta noile fonduri „legalizate” catre investitii si, implicit, crearea de noi locuri de munca. Sigur, unii isi vor cumpara un nou Porsche sau Rolls Royce, dar grosul banilor va merge la cresterea afacerii, bazat si pe noua legislatie care le ia de cap grija ascunderii banilor iar de pe inima piatra de moara a dorintei de a angaja la „negru”, fara acte.
Sper ca m-am facut inteles insa, daca este nevoie, sint gata sa revin cu explicatii suplimentare.
,”eu cred ca trebuie dublat PIB ul in următorii 4-5 ani , o colectare mai buna la buget ”
Fara sa fiu economist, cred ca o “colectare mai buna la buget” conjugata cu dublarea PIB-ului se poate realiza cu o conditie simpla si eficace: eliminarea totala a impozitelor de orice fel pe care le platesc angajatorii.
Cei care dau de lucru (creaza locuri de munca) trebuiesc impovarati doar cu obligativitatea a 16% din profit. Atit.
In acest fel dispare munca la negru, toate slujbele sint albite pentru ca nici un angajator nu va avea interes sa masluiasca actele. Presiunea pe sistemul de ajutor de somaj este redusa.
Statul nu pierde mare lucru intrucit toti acesti bani albiti merg la consum unde functioneaza ireprosabil un TVA de 24%.
Scapati de grijile evaziunii fiscale si de spaima fata de ziua de miine, angajatorii (cei mai multi dintre ei) isi vor orienta noile fonduri “legalizate” catre investitii si, implicit, crearea de noi locuri de munca. Sigur, unii isi vor cumpara un nou Porsche sau Rolls Royce, dar grosul banilor va merge la cresterea afacerii, bazat si pe noua legislatie care le ia de cap grija ascunderii banilor iar de pe inima piatra de moara a dorintei de a angaja la “negru”, fara acte.
Sper ca m-am facut inteles insa, daca este nevoie, sint gata sa revin cu explicatii suplimentare.
hans pune mana pe o carte de economie , daca guvernul face ce spui tu singurul beneficiu e ca vor mai apare cateva palate si pe sosele ceva porche si rols royce in plus , pentru ca eliminarea contributiilor la angajatori NU ADUCE AUTOMAT SI MAJORAREA SALARIILOR DE CATRE ACESTIA pentru asta trebuiesc legi care sa-i oblige sa o faca asa cum exista in tarile occidentale , se poate da scutire de impozit doar cu conditia crearii de noi locuri de munca si a deschiderii de noi capacitati economice si doar in cuantum egal cu investitiile facute in aceste capacitati economice , pentru o colectare mai buna la buget avem nevoie de legi si de un FISC de tipul celor ale SUA .
Daca guvernul face ce spune Hans, ar trebui dati afara vreo 7-8 sute de mii de bugetari (perfect), n-ar mai fi alimentat bugetul cu bani pentru contracte masluite (perfect) si n-ar mai fi bani pentru asistatii social (din nou perfect).
Asta asa, fara sa pun mana pe o carte de economie.
„Scapati de grijile evaziunii fiscale si de spaima fata de ziua de miine, angajatorii (cei mai multi dintre ei) isi vor orienta noile fonduri “legalizate” catre investitii si, implicit, crearea de noi locuri de munca. Sigur, unii isi vor cumpara un nou Porsche sau Rolls Royce, dar grosul banilor va merge la cresterea afacerii, bazat si pe noua legislatie care le ia de cap grija ascunderii banilor iar de pe inima piatra de moara a dorintei de a angaja la “negru”, fara acte.”
Perfect adevarat ce a spus Hans, si chiar a mentionat ca ar fi si exceptii. Ca nu sunt toti manelisti in tara asta.Si oricum aia care iau mertan ar fi eliminati de concurenta celor care investesc in dezvoltarea firmei.
„pentru o colectare mai buna la buget avem nevoie de legi si de un FISC de tipul celor ale SUA”
1. Din taxele alea SUA ofera ceva cetatenilor: armata, infrastructura, servicii, etc. Cand guvernantii romani nu-si vor mai bate joc de taxele colectate, abia atunci sa aiba pretentii referitoare la gradul de colectare.
2. Chiar si tinand cont de 1), si SUA a devenit un stat socialist din pacate. Cu taxe exagerate. Si legile alea de care vorbesti tu poate ca impiedica evaziunea, dar migrarea firmelor NU. Rezultatul fiind ca Obama a declarat ca trebuie sa-si aduca firmele (a se citi contribuabilii) inapoi.
Banii trebuie sa ramana in cea mai mare proportie la cei care ii produc.
Daca guvernul face ce spune Hans, ar trebui dati afara vreo 7-8 sute de mii de bugetari (perfect), n-ar mai fi alimentat bugetul cu bani pentru contracte masluite (perfect) si n-ar mai fi bani pentru asistatii social (din nou perfect).
da in cazul in care unul cu resurse fizice mai mari decat tine i-si pune in cap sa te snopeasca te va snopi fara sa-si bata capul pentru ca nu va mai exista nici politie si nici justitie
daca te vei imbolnavi te vei afla in situatia taranilor din evul mediu fara doctor si servicii medicale
daca-ti da unul foc la casa va trebui sa te descurci singur pentru ca nu va mai exista institutia pompieri
“Scapati de grijile evaziunii fiscale si de spaima fata de ziua de miine, angajatorii (cei mai multi dintre ei) isi vor orienta noile fonduri “legalizate” catre investitii si, implicit, crearea de noi locuri de munca. Sigur, unii isi vor cumpara un nou Porsche sau Rolls Royce, dar grosul banilor va merge la cresterea afacerii, bazat si pe noua legislatie care le ia de cap grija ascunderii banilor iar de pe inima piatra de moara a dorintei de a angaja la “negru”, fara acte.”
Perfect adevarat ce a spus Hans, si chiar a mentionat ca ar fi si exceptii. Ca nu sunt toti manelisti in tara asta.Si oricum aia care iau mertan ar fi eliminati de concurenta celor care investesc in dezvoltarea firmei.
oare ca patron de ce sa mai risc sa fac investitii care poate imi aduc castiguri dar se poate intampla pierd bani cand oricum castig bani fara bataie de cap din afacerile actuale ? de ce sa nu-mi cumpar porche , ferarri , rols royce ? nimeni nu investeste si nu-si risca banii decat daca e obligat sa o faca
infrastructura, servicii, etc. Cand guvernantii romani nu-si vor mai bate joc de taxele colectate, abia atunci sa aiba pretentii referitoare la gradul de colectare.
2. Chiar si tinand cont de 1), si SUA a devenit un stat socialist din pacate. Cu taxe exagerate. Si legile alea de care vorbesti tu poate ca impiedica evaziunea, dar migrarea firmelor NU. Rezultatul fiind ca Obama a declarat ca trebuie sa-si aduca firmele (a se citi contribuabilii) inapoi.
serios vorbind prefer ” comunismul ” din SUA ” capitalismului” din ROMANIA
taxele in SUA nu sunt exagerate , taxe cu adevarat exagerate gasesti in tarile scandinave ( suedia , norvegia , finlanda , danemarca )
„da in cazul in care unul cu resurse fizice mai mari decat tine i-si pune in cap sa te snopeasca te va snopi fara sa-si bata capul pentru ca nu va mai exista nici politie si nici justitie
daca te vei imbolnavi te vei afla in situatia taranilor din evul mediu fara doctor si servicii medicale
daca-ti da unul foc la casa va trebui sa te descurci singur pentru ca nu va mai exista institutia pompieri”
Am spus eu undeva ca nu trebuie sa existe armata, politie, justitie si invatamant (asta din urma e completarea mea). Sau ai impresia ca avem 800.000 de soldati, politisti si pompieri?
In 1989 primaria Sibiu avea 93 de angajati. In 2013 are peste 1000. Populatia nu a crescut, dar sa presupunem ca ofera servicii diversificate si de caliate (ma indoiesc), tot ar putea functiona cu 300….400….Pana la 1000..Cazul asta este valabil la toate institutiile publice din Romania. Si asa am ajuns la 1,2 milioane bugetari si 600.000 angajati in companiile statului (alea care merg asa de bine de se prabusesc una dupa alta).
Si pentru astia vrei tu taxe sa-i tina privatul (adica aia care duc economia in spate si fac bani) in brate. Ai toate sansele sa ramai doar cu vrutul.
„serios vorbind prefer ” comunismul ” din SUA ” capitalismului” din ROMANIA”
1. „Comunismul” ala este responsabil in mare parte de problemele economice pe care le are SUA, dar si Europa (Grecia, Italia, Spania, FRANTA)
Beppe Grillo a luat 25% la alegerile din Italia cu proiectul „20 de ore de munca pe sapatamana si venit minim garantat”. Din banii cui garantat?
America aia care a devenit puternica nu era deloc asa.
2. ” capitalismului” din ROMANIA”? Am observat ghilimele. Nu cred ca cineva poate spune macar in gluma ca in Romania e capitalism. E cel mai idiot socialism, dublat de clasa politica de tip mafiot.
Adevaratii capitalisti pleaca din SUA, i-au dat peste nas lui Francois Hollande, lui Arnaud Montebourg si nu numai.
http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-14266365-scrisoarea-unui-director-american-care-refuzat-preia-uzina-goodyear-din-franta-francezii-ora-pauza-trei-discuta-trei-muncesc-credeti-suntem-atat-prosti.htm
http://www.zf.ro/business-international/atac-extrem-de-dur-al-unei-companii-americane-la-adresa-francezilor-cat-de-prosti-credeti-ca-suntem-angajatii-lucreaza-efectiv-doar-trei-ore-pe-zi-10577372
Bernard Arnault, Gerard Depardieu (pastrand proportiile) si gesturile lor spun multe.
Sa nu uitam cireasa de pe tort de pana acum. Francios Hollande il ameninta pe ArcelorMittal cu nationalizarea si pe urma si-a dat seama ca ca nu are bani sa-l despagubeasca pe Mittal.
Un guvern fara bani, e un guvern mort. Si partea interesanta este ca privatul, adica contribuabilul (ala care munceste si genereaza valoare adaugata) a inteles in sfarsit chestia asta. Nu numai firmele, patronii sunt nemultumiti de fiscalitate (si aici ma refer la Romania), dar si angajatii de la 800 ron in sus.
Vreti socialism? Foarte bine, dar sa-l vreti pe banii vostri. Vreti sa platim taxe mai mari pentru populismul vostru? Pai hai sa relocam niste fabrici, sa pierdeti voi si cat dadeam pana acum si sa ramaneti si cu niste someri in plus. Cam asta e mesajul lor.
Si totul pornind de la taxe si impozite exagerate
PS. Vezi ca nu e nevoie sa dai quote la tot comentariul.
adrian daca dai afara 800000 de bugetari in romania din un milon ramai si fara armata si fara politie , jandarmerie, pompieri , sistem sanitar , dascali in scoli samd .
gerard depardieu e actor si ce a facut el e un gest teatral in momentul cand o sa-l stranga nenea putin cu usa va veni inapoi si cu lacrimi de crocodil se va ruga de hollande sa-l primeasca inapoi
in caz de nationalizare nici unde in lume ( inclusiv tarile occidentale in perioadele cand s-a aplicat aceasta masura in speta dupa al doilea razboi mondial in cateva randuri culminand cu anii 80 ) nu se platesc despagubiri eventual se iau masuri de forta impotriva recalcitrantilor , nu cred ca s-a pus problema ca franta sa-l despagubeasca pe arcelor mittal ci arcelor mittal a aceptat conditiile statului francez pentru a nu ramane fara capacitatile din franta si eventual sa se trezeasca cu un concurent in plus pe piata .
america aceea care s-a dezvoltat in sec 20 a facut-o dupa marea criza din 1929-1933 pe masurile de control a economiei luate de francklin delano roosevelt in anii 1933- 1940 , pentru ce s-a intamplat in anii 2007 -2008 evenimente economice in urma carora se resimte si acum planeta poti sa-i multumesti lui ronald reagan care in anii 80 a lasat la cheremul pietei sa rezolve problemele economice si pe cale de consecinta smecherii au putut profita , ceea ce incearca obama e sa repuna reglementarile lui roosevelt in drepturi
pepe grillo e un actor de comedie si atat faptul ca formatiunea lui a luat la ultimele alegeri 25% e consecinta problemelor economice create de dereglementerile anilor 80 si de lasarea economiei la mana descurcaretilor
pepe grilo va avea in politica cu timpul soarta pe care a avut-o la noi vadim tudor care in 2000 a luat 30% si acum e sub 1 % si e cam de mult in afara parlamentului pentru ca in italia lucrurile se vor pune pe un fagas normal
cu companiile statului problema e ca nici un guvern nu a avut curajul sa puna un contract de management in care sa stipuleze beneficii in caz de profit dar in acelasi timp sa-i puna pe directorii respectivi sa acopere pierderile din buzunarul propriu ( model care functioneaza in tarile occidentale )
vorbind de fiscalitate uita-te in tarile occidentale cu precadere in scandinavia acolo fiscalitate nu ce-i la noi
nu plange tari precum SUA ,ANGLIA , GERMANIA , ITALIA , FRANTA, SPANIA ,chiar si GRECIA ( care cu toate problemele are o economie robusta si mai important are ce sa vanda si salariile sunt sensibil peste ale noastre ) au ceva probleme insa sunt mult peste noi care murim de foame
Dai afara 800.000 de 1,2 milioane si ramai fara armata si politie? In ce tara traiesti mai frate?
„arcelor mittal a aceptat conditiile statului francez pentru a nu ramane fara capacitatile din franta si eventual sa se trezeasca cu un concurent in plus pe piata”
Care concurent? Statul francez? Ala e concurent?
„vorbind de fiscalitate uita-te in tarile occidentale cu precadere in scandinavia acolo fiscalitate nu ce-i la noi
nu plange tari precum SUA ,ANGLIA , GERMANIA , ITALIA , FRANTA, SPANIA ,chiar si GRECIA”
Peste tot in Europa sunt taxe si impozite mari. Eu asta am spus. Motiv pentru care Europa este necompetitiva economic.
Nu le plang de mila. Am spus ca merg in jos din acelsi motiv enuntat mai sus.
gerard depardieu e actor si ce a facut el e un gest teatral in momentul cand o sa-l stranga nenea putin cu usa va veni inapoi si cu lacrimi de crocodil se va ruga de hollande sa-l primeasca inapoi
Are atatea paradisuri fiscale in care se poate duce…Sunt convins ca se descurca. Putin n-o sa-l stranga cu nimic si de nimic. Pentru Putin a fost o lovitura de imagine..”veniti in Rusia, noi va luam taxe mici”
Ca probabil esti tu bugetar, e alta treaba.
Cat despre decenta taxelor din Romania, n-are rost sa mai argumentez. Macar de s-ar face ceva cu ele.
Sunt convins ca orice antreprenor din Romania ti-ar ura de bine, daca te-ar auzi.
Bai nene suntem in top 10 la taxe si impozite.
Culmea taxelor tocmai fost anuntata de MF: impozitul pe terenul agricol se va colecta doar de pe suprafetele lucrate, cele lase cu scaieti, nu platesc nimic! Adica muncesti-platesti, lasi parloaga pamantul, nu platesti nimic, las ca plateste frairul care s-a hotarat sa traga la jug!
la numarul de taxe suntem printre primii insa in romania sunt si multe deductibilitati care fac ca in realitate intreprinzatorul sa nu plateasca decat un cuantum redus al taxelor trebuie doar sa-si angajeze niste contabili competenti .
Asta a fost cea mai tare gluma. Toata fraza. Cat despre oamenii aia de faceri probabil te referi la aia care isi tot muta afacerile prin Asia din cauza taxelor si a salariilor prea mari.
oamenii aceia de afaceri au ramas in italia si considera ca asa cum statul are nevoie de ei asa au si ei nevoie de stat si nu sa le dea contracte oneroase sau alte minuni de genul asta umbla prin lumea civilizata si ai sa vezi ca viata e altfel decat guerila permanenta din romania intre stat si cetateni .
daca dai afara 800000 din 1200000 ramai fara armata , politie ,samd pentru faptul ca vor fi reduse la simple schelete fara putere de interventie
statul francez daca i-si pune mintea sterge pe jos cu arcelor mittal ( dispune de infinit mai multe resurse decat firma respectiva )
europa e necompetitiva economic pai uniunea europeana luat in ansamblu e pe primul loc la marimea pib inaintea sua , china si japonia si europa aia necompetitiva ne finanteaza pe noi astia competitivii findca altfel am trai ca-n evul mediu si am fi muritori de foame la propriu
gerard depardiu nu prea are serios vorbind de unde alege paradisurile fiscale de care vorbesti sunt tari mici pe care franta le poate forta fara prea multa bataie de cap sa-i puna la dispozitie conturile lui musieu depardieu exemplu germania a facut un astfel de lucru cu niste paradisuri fiscale si a adus taxe si impozite in 2011 in valoare de 11 miliarde euro plus ca putin una spune azi si maine e de alta parere
nu-s bugetar lucrez intr-o multinationala occidentala cu traditie si ce spun eu e si parerea oamenilor de afaceri occidentali aia care au afaceri prospere de cateva sute de ani incoace
„nu-s bugetar lucrez intr-o multinationala occidentala cu traditie si ce spun eu e si parerea oamenilor de afaceri occidentali aia care au afaceri prospere de cateva sute de ani incoace”
Asta a fost cea mai tare gluma. Toata fraza. Cat despre oamenii aia de faceri probabil te referi la aia care isi tot muta afacerile prin Asia din cauza taxelor si a salariilor prea mari.
Vreti socialism? Foarte bine, dar sa-l vreti pe banii vostri. Vreti sa platim taxe mai mari pentru populismul vostru? Pai hai sa relocam niste fabrici, sa pierdeti voi si cat dadeam pana acum si sa ramaneti si cu niste someri in plus. Cam asta e mesajul lor.
mesajul asta prinde la tarile care depind exclusiv de investitorii straini cum e din pacate si romania pentru ca un investitor autohton care -ti da un astfel de raspuns tu ca stat ii poti schimba statutul din patron sa-l faci angajat nationalizandu-i intreprinderea ( lucru care s-a intamplat de multe ori in tarile occidentale inclusiv in perioada de dupa al doilea razboi mondial )
„mesajul asta prinde la tarile care depind exclusiv de investitorii straini cum e din pacate si romania pentru ca un investitor autohton care -ti da un astfel de raspuns tu ca stat ii poti schimba statutul din patron sa-l faci angajat nationalizandu-i intreprinderea”
Am vazut..daia a inchis Peugeot 2 fabrici in Franta.
Am vazut..daia a inchis Peugeot 2 fabrici in Franta.
nu te contrazic ,peugeot a ramas in franta nu si-a mutat productia prin nu stri ce republica bananiera cu 50 dolari salar .
A INCHIS FABRICI. A dat mii de oameni afara.
Cu ce il incalzeste pe francez sau Franta ca nu si-a relocat productia?
Ce tot vrei sa-mi demonstrezi? Ca e o metoda de succes?
ai dreptate pensiile sunt mici in romania , asistenta medicala e varza ( incearca raed arafat sa mai schimbe cate ceva in speta sa nu mai existe faza in spitale stiti nu avem asta si asta si aia ) , somajul l-au adus dereglementarile din economie asa cum sustii tu cu toate ca realitatea a demostrat de atatea ori ca piata singura nu poate regla dezechilibrele economice
impozit progresiv exista in toate tarile serioase si dezvoltate economic inclusiv in cele care vor sa se dezvolte , romania a ramas printre putinele tari subdezvoltate care mai au cota unica ( alaturi de bulgaria ,rusia care are noroc cu resursele care sunt in mana firmelor lor , ceva tari din africa subsahariana care depind de ajutoarele ONU pentru a asigura alimentatia populatiei )
firmele in situatii de recesiune i-si inchid capacitati de productie pentru ca un patron nu plateste pe nimeni fara munca .
i-ti vand un pont : perioadele de crestere economica si de recesiune sunt ciclice intr-o economie de piata ( 3-4 ani de crestere urmati de 3-4 ani de contractie economica ) faza din 2007 -2008 ca de altfel si cea din 1929- 1933 au fost cauzate de lasarea economiei la mana exclusiva a pietei care duce la situatii dureroase .
studiaza si pe net gasesti referinte la economie ca scrii lucruri de care rad si elevii de la liceele economice .
„ca un patron nu plateste pe nimeni fara munca”
Perfect adevarat, sanatos si natural. Cum sa fie cineva platit fara sa munceasca? Doar voi platiti toate putorile din munca altora.
Ati mancat, mai mult decat ati produs. Si s-a ajuns aici.
Nu vreau ma pensie de la statul tau. Imi fac eu cont in banca si-mi depun acolo lunar pentru batranete. Si te asigur ca o sa am mai mult decat imi da statul tau.
sa spunem ca esti un om chibzuit si econom desi din ce ai scris aici am dubii serioase ca te duce capul sa duci la bun sfarsit un astfel de plan financiar mai e o speta : daca banca la care ti-ai depus economiile da faliment ? daca a dat credite pe ochi frumosi pentru afaceri fantezite ? lucrurile astea s-au mai intamplat si pentru a trai niste ani la batranete din proprii bani cum spui tu ai nevoie de mai mult de 10000 ron ( 2400 euro ) cat e plafonul de garantare interbancara ( adica limita de suma pe care ti-o da banca nationala in caz ca banca la care ai economiile a dat chiks prin fondul de garantare a micilor depunatori prevazut de lege ) sunt intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a spune ca renunti la asigurarea de pensie si i -ti economisesti tu singur banii de care vei avea nevoie la batranete ( care de regula vine si cu o serie de probleme de sanatate ) .
„sunt intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a spune ca renunti la asigurarea de pensie ”
Florian, vorbesti ca un propagandist, realitatea este alta.
Fondul de pensii la care cotizez eu este unul dintre cele mai performante, cistiga medalii, chestii.
Totusi, de patru ani de zile, fondul asta imi pierde bani in fiecare an. Altii imi spun ca fondurile la care cotizeaza ei au pierderi si mai mari.
Daca ma uit la tv la orice meci de fotbal (toate codurile) constat ca fondul meu sponsorizeaza vreo trei echipe diferite si cel putin patru stadioane. Nici nu-i de mirare ca finantele (contributiile) o iau la vale. M-as bucura daca in ziua pensiei as gasi bani de-un cartus de tigari in cont, mi-e frica sa nu ma scoata dator.
Pe de alta parte, banca la care imi tin economiile posteaza anual profituri intre unu si trei miliarde.
Concluzia o tragi singur. Eu am inteles de mult ca fondurile de pensii (cu manageri privati, desigur) sint niste tepe colosale. Mai ales ca sint pe termen lunga, managerii vin si pleaca.
„Domnule” florian in ciuda faptului ca la nivel de parere personala te consider un socialist de cea mai joasa speta, m-am purtat macar cu un minim de respect in dialogul cu tine si mi-am pastrat parerea pentru mine pana acum. Dar vad ca sari calul.
Nu stiu cat ma duce pe mine capul, dar cat va duce pe voi, se vede concret. Ati bagat un continent in faliment.
Repet „cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”. Cand am spus mai voalat se pare ca n-ai inteles. Asa faceti voi. Trebuie sa purtati grija altora. Ma intreb cine si ce va califica s-o faceti.
Daca „nu ma duce capul” sa-mi gestionez banii, fie ca ii mut de la o banca la alta, fie ca ii tin la saltea, e riscul meu pe care mi-l asum. Daca ii gestionez prost, mor de foame. E dreptul fiecaruia sa faca ce vrea cu banii lui. Nu ma fortezi sa cotizez la stat.
„daca banca la care ti-ai depus economiile da faliment ? daca a dat credite pe ochi frumosi pentru afaceri fantezite ?”
1. daca se pornea mereu cu „da, dar daca nu merge”, omenirea ramanea la stadiul de epoca de piatra.
2. Deocamdata sistemul pesiilor de stat e in faliment, ceea ce demonstreaza inca o data cat de competenti sunt socialistii. Bancile se mentin.
Lasa teoriile, ca de teorii si studii nu va intrece nimeni.
De unde ai venit tu cu teoriile astea? Numai un functionar (indiferent de rang) putea sa spuna asa ceva. Pai de un soldat ai nevoie, dar de un functionar de ghiseu te poti lipsi cu seninatate. Si soldati abia avem vreo 60.000, daca ii avem si paia. Tu compari soldatul cu functionarul de ghiseu?
in ziua de azi finctionarii sunt precum soldatii pe vremuri , razbioaiele nu se mai fac cu pusca si cu tunul ci pe plan economic , e mult mai eficient si ieftin sa-ti aduci adversarul in stadiul de a muri de foame si de a nu mai avea economie decat sa intri cu armata peste el si sa-l bombardezi .
„NU ADUCE AUTOMAT SI MAJORAREA SALARIILOR DE CATRE ACESTIA”
Sint de acord cu aceasta afirmatie: nu aduce automat si majorarea salariilor. Repet, nu aduce automat, dar aduce in timp.
Prima consecinta ar fi disparitia muncii la negru. Astfel, dintr-odata, apar mult mai multi angajati oficial. Caz in care si statul are prilejul de a revizui numarul de someri pe care ii plateste.
A doua consecinta este ca, tot dintr-odata, angajatorul scapa de impozite numeroase si scumpe. Normal ar fi sa investeasca acesti bani in propria afacere sau intr-una noua. In ambele cazuri va angaja noi muncitori legali.
Ambele consecinte cresc numarul celor ce platesc impozit pe venit. Ambele consecinte reduc drastic numarul celor „indreptatiti” sa solicite asistenta sociala.
Chiar si in cazul in care toti angajatorii aleg sa-si cheltuie noile fonduri la Porsche Romania, unitatea in cauza achita statului un TVA de 24% din toate vinzarile realizate plus 16% din toate profiturile reusite. Deci, statul nu pierde chiar toti banii pe care astazi ii detine in „arierate”.
Odata cu cresterea masiva a numarului de angajati oficiali, extinderea afacerilor va duce inevitabil la dificultati crescute in recrutarea angajatilor doriti. Asta ar fi a treia consecinta. Inevitabil, angajatorii vor fi nevoiti sa ofere pachete salariale din ce in ce mai atractive.
Chiar si in cazul aparitiei a noi palate pe sosele, palatele alea sint construite de niste oameni care in ziua de azi nu au de lucru.
Legi peste legi inseamna mai multa birocratie, mai multe bariere care pot fi ridicate doar cu spaga, mai multe motive noi de a incuraja munca la negru.
Nu cred sa existe astazi un stat european cu mai multe legi, normative, taxe, impozite si reglementari de-a valma ca Romania. Pe cale de consecinta, aparatul birocratic este pe masura.
“NU ADUCE AUTOMAT SI MAJORAREA SALARIILOR DE CATRE ACESTIA”
Sint de acord cu aceasta afirmatie: nu aduce automat si majorarea salariilor. Repet, nu aduce automat, dar aduce in timp.
Prima consecinta ar fi disparitia muncii la negru. Astfel, dintr-odata, apar mult mai multi angajati oficial. Caz in care si statul are prilejul de a revizui numarul de someri pe care ii plateste.
A doua consecinta este ca, tot dintr-odata, angajatorul scapa de impozite numeroase si scumpe. Normal ar fi sa investeasca acesti bani in propria afacere sau intr-una noua. In ambele cazuri va angaja noi muncitori legali.
Ambele consecinte cresc numarul celor ce platesc impozit pe venit. Ambele consecinte reduc drastic numarul celor “indreptatiti” sa solicite asistenta sociala.
nu-s convins, oamenii de afaceri sunt oameni de afaceri nicidecum filantropi
perceptele morale si afacerile nu au facut niciodata si nu vor face nicodata casa buna
Chiar si in cazul in care toti angajatorii aleg sa-si cheltuie noile fonduri la Porsche Romania, unitatea in cauza achita statului un TVA de 24% din toate vinzarile realizate plus 16% din toate profiturile reusite. Deci, statul nu pierde chiar toti banii pe care astazi ii detine in “arierate”.
precizare oamenii de afaceri pot sa-si ia porche si rols royce si in leasing pe firma si in acest caz statul poate sa-si ia adio de la TVA
arieratele si pierderile din sectorul de stat pot fi rezolvate prin contracte de management care sa prevada castiguri pentru manageri in cay de profit si totodata sa i oblige pe acestia sa acopere pierderile din propriul buzunar dupa exemplul norvegia
Odata cu cresterea masiva a numarului de angajati oficiali, extinderea afacerilor va duce inevitabil la dificultati crescute in recrutarea angajatilor doriti. Asta ar fi a treia consecinta. Inevitabil, angajatorii vor fi nevoiti sa ofere pachete salariale din ce in ce mai atractive.
naivitatea o inteleg pana la un punct insa din pacate realitatile nu tin cont de aprecieri naive
Chiar si in cazul aparitiei a noi palate pe sosele, palatele alea sint construite de niste oameni care in ziua de azi nu au de lucru.
Legi peste legi inseamna mai multa birocratie, mai multe bariere care pot fi ridicate doar cu spaga, mai multe motive noi de a incuraja munca la negru.
Nu cred sa existe astazi un stat european cu mai multe legi, normative, taxe, impozite si reglementari de-a valma ca Romania. Pe cale de consecinta, aparatul birocratic este pe masura.
e adevarat ca trebuie redusa birocratia si stufarisul legislativ insa la impozite ma refer la cuantumul lor majoritatea statelor europene au un nivel de impozitare mai ridicat decat al nostru si mai important au un sistem de impozitare progresiva in functie de venit si de avere .
precizare : referitor la TVA acesta e platit de clientul final restul din lant au TVA DEDUCTIBIL , daca eu cunpar o masina de la porche romania eu clientul sunt cel care plateste tva ul ,regula asta e valabila in toate statele cu economie de piata , ce am spus eu i ti poate explica orice student in anul 1 la stiinte economice .
„referitor la TVA acesta e platit de clientul final restul din lant au TVA DEDUCTIBIL , daca eu cunpar o masina de la porche romania eu clientul sunt cel care plateste tva ul ”
Este exact ceea ce trebuie pentru imbogatitii peste noapte.
Masurile sugerate de mine (abolirea impozitelor per angajat platite de angajator) vizeaza exact scopul cerut in discutie: colectarea eficienta a taxelor (scaderea clara a evaziunii fiscale) si dublarea PIB-ului in 4-5 ani de zile. De la asta plecase discutia, nu-i asa?
Romanii sint atit de saraciti incit orice venit suplimentar merge obligatoriu in consum. Lucrul nu este chiar rau pentru ca stimuleaza productia (din pacate, si importul) iar 24% se intoarce oricum la stat. Declararea „din senin” a poate un milion de slujbe ar fi mana cereasca pentru stat.
Acum, as avea o intrebare pentru expertii in economie: ce s-ar intimpla daca statul ar reduce acciza la tutun cu 75% dintr-odata? Ce s-ar intimpla cu contrabanda? Ce s-ar intimpla cu consumul local? Ce efect ar avea asupra veniturilor bugetare? Ar pierde statul 75% din incasari?
Acum, as avea o intrebare pentru expertii in economie: ce s-ar intimpla daca statul ar reduce acciza la tutun cu 75% dintr-odata? Ce s-ar intimpla cu contrabanda? Ce s-ar intimpla cu consumul local? Ce efect ar avea asupra veniturilor bugetare? Ar pierde statul 75% din incasari?
din pacate in romania daca statul ar reduce cu 75% acciza la tutun fara alte masuri singurul lucru care s-ar intampla ar fi ca statul ar pierde acele incasari e o copilarie sa-ti faci iluzii ca producatorii si comerciantii de tutun ar reduce preturile( no way ) diferenta rezultata prin reducerea accizelor cu siguranta s-ar duce in profitul companiilor producatoare de tigari .
Nu li se poate impune un pret fix firmelor producatoare de tigari? Daca nu ma insel, in cazul Germaniei nu vinde nimeni cu cit are chef, preturile sint aceleasi indiferent de unde cumperi pachetul de tigari.
de asta am spus ca sunt necesare si alte masuri nu doar simpla reducere a fiscalitatii care nu rezolva nimic doar baga niste bani in buzunarul unora , in germania ca de altfel si in alte tari occidentale in economie se iau pachete de masuri ceea ce din pacate nu e cazul romaniei care e ffff departe de mentalitatea occidentala aici pe politician il intereseaza cat e comisionu in rest il doare la basca de consecintele pe care le sufera omul de rand .
Scaderea taxelor, fara masuri de stimulare a muncii si a investitilor, ar avea efecte, dar nu foarte importante. Nu valoarea nominala a taxelor este problema, ci mai ales structura lor, adica filosfia fiscala: pe cine impozitez si pe cine stimulezi. Firmele trebuie sa aiba taxe cat mai mici posibil, pt ca produc locuri de munca. Muncitorul la fel trebuie sa plateasca taxe mici, pt incurajarea munci legale si a muncii in general. Structura impozitelor trebuie schimbata la noi, dar in acelasi timp, o scadere generala cu 30-40% a taxelor, cumulata cu o reducere semnificativa a hotiei si incompetentei statului, este solutia.
george asta incerc sa spun trebuie redusa taxarea pe munca si crescuta taxarea pe capital
si inca ceva din pacate doar abolirea contributiilor sociale la angajator ar mari dificultatile statului cu armata de pensionari in nici un caz nu duce la dublarea produsului intern brut ( pib) pentru a se dubla produsul intern brut trebuiesc luate o serie de masuri pe termen lung pentru crestere economica sustinuta .
Nu declara nimeni din senin nici macar o slujba la negru pentru ca intra la puscarie pentru evaziune fiscala plus ca i se confisca castigul obtinut prin neplata contributiilor referitoare la acea slujba . Una e ce latra politicienii pe la televizor desigur in mod interesat si altele sunt realitatile vietii adevarate .
„abolirea contributiilor sociale la angajator ar mari dificultatile statului cu armata de pensionari”
Matale esti om cu ambitie. Abolirea contributiilor sociale la angajator ar degreva statul de plata salariilor unei armate de angajati, oameni care azi se ocupa cu vinarea si administrarea acelor bani. Multe dintre sume nici nu sint incasate, sint trecute la arierate, dar angajatii statului isi iau lefurile bine mersi.
” Nu declara nimeni din senin nici macar o slujba la negru pentru ca intra la puscarie pentru evaziune fiscala”
Daca nu stiai ca romanul este creativ, afli acum. Ce-l impiedica pe patronul care are cinci angajati la negru sa declare: „acum ca legea a fost publicata in Monitorul Oficial imi permit sa angajez si eu mai multi oameni. Chiar miine angajez cinci baieti noi pe care i-am testat zilele astea.”? Ce puscarie? Ce evaziune fiscala? Evaziunea fiscala o face acum
Matale esti om cu ambitie. Abolirea contributiilor sociale la angajator ar degreva statul de plata salariilor unei armate de angajati, oameni care azi se ocupa cu vinarea si administrarea acelor bani. Multe dintre sume nici nu sint incasate, sint trecute la arierate, dar angajatii statului isi iau lefurile bine mersi.
trebuie sa iei alte impozite pentru ca statul sa traiasca asa ca de functionarii aia ai nevoie in continuare
” Nu declara nimeni din senin nici macar o slujba la negru pentru ca intra la puscarie pentru evaziune fiscala”
Daca nu stiai ca romanul este creativ, afli acum. Ce-l impiedica pe patronul care are cinci angajati la negru sa declare: “acum ca legea a fost publicata in Monitorul Oficial imi permit sa angajez si eu mai multi oameni. Chiar miine angajez cinci baieti noi pe care i-am testat zilele astea.”? Ce puscarie? Ce evaziune fiscala? Evaziunea fiscala o face acum
codul muncii din romania te obliga sa inchei contract de munca si pe perioada de proba ( de teste cum spui tu ) cu creativitatea dumitale te alegi cu niste ani la racoare .
„trebuie sa iei alte impozite pentru ca statul sa traiasca asa ca de functionarii aia ai nevoie in continuare”
De unde ai venit tu cu teoriile astea? Numai un functionar (indiferent de rang) putea sa spuna asa ceva. Pai de un soldat ai nevoie, dar de un functionar de ghiseu te poti lipsi cu seninatate. Si soldati abia avem vreo 60.000, daca ii avem si paia. Tu compari soldatul cu functionarul de ghiseu?
Pentru ce am nevoie? Sa merg la Administratia Financiara si sa trec pe la 2 functionari pana ajung la casierie sa platesc o taxa? Mai era si cu trusa de cosmetice pe ghiseu, isi facea contur la buze. Unu face nota de calcul pentru o taxa fixa de cazier de 10 roni amarati si apoi mergi sa platesti la casierie.
La banca (pana si la CEC) cum poate un singur angajat sa faca toata treaba? Sa mai platim niste salarii in plus.
„inca ceva contributiile acelea sociale ( nu sunt taxe sunt contributii) sunt : pensia ta in momentul cand nu vei mai putea lucra , asigurarea ta de sanatate cand doamne fereste ai nevoie , asigurarea de somaj cand firma la care lucrezi nu mai are nevoie de tine”
1. Care pensie? Caz concret…dupa 45 de ani a iesit cu 550 de roni? Aia e pensie? De ce a platit ma ala 45 de ani la statul tau pe care il tot lauzi? Pentru 450 roni? Platesc 45 de ani si la pensie mai traiesc 5…unde sunt restul de bani?
Nu vreau ma pensie de la statul tau. Imi fac eu cont in banca si-mi depun acolo lunar pentru batranete. Si te asigur ca o sa am mai mult decat imi da statul tau. NU e nevoie sa-mi poarte statul tau de grija si sa duca el grija banilor mei. Abia se invata omul sa fie responsabil. Aaaa stai doar in cluburi, schimbi iphonul lunar desi abia iti permiti…la revedere, mori de foame. TOTI AIA DE LA CASA DE PENSII AFARA ca nu e nevoie de ei.
2. Asigurari de sanatate? Sa-ti spun eu ca inclusiv asigurarile de sanatate europene (deci valabile in toata Europa) sunt valabile si se onoreaza in Romania fara nicio problema???Cazuri concrete. Lasa povestile.
Sa ajung ca ala care a platit 40 de ani asigurarea la stat si s-a imbolnavit de cancer la prostata. Spitalul de stat n-avea echipamente, iar la privat nu se deconta. Si a scos la 60 de ani 5000 de euro din buzunar, dupa ce a platit asigurarea la statul tau 40 de ani. Si mai ai tupeul sa spui „la firmele de asigurare care functioneaza in romania ai 1 pagina cu lucrurile asigurate si 3 pagini cu derogari de la plata care de fapt dau prin contract dreptul firmei de asigurari de a te lasa balta si nu ai efectiv ce sa-i faci ( nici in justitie nu ai nici o sansa”. Pai statul tau e mai bun? Asa ca nu e nevoie nici de asigurarea de sanatate la stat. Dati afara si de acolo functionarii care muta hartiile.
Asa de bine a avut grija statul de banii mei.
3. Ce somaj mai frate? Voi socialistii sunteti ca „desteptul” care moare de grija altuia. Imi port eu (nu ma refer strict la mine prin „eu”) singur de grija. Imi dau eu de-o parte o suma pentru cazuri de urgenta. Daca e nevoie… bine, daca nu vad eu ce fac cu banii aia…dar la mine in buzunar ca sunt ai mei.
Nu mai purtati voi de grija altora, ca asa de „competenti” sunteti, incat ati provocat o criza economica la nivel european. Ati mancat mai mult decat ati produs.
„taxele nu sunt mari in Romania”, „de funtionarii aia o sa ai nevoie in continuare”, „impozit progresiv”.
inca ceva contributiile acelea sociale ( nu sunt taxe sunt contributii) sunt : pensia ta in momentul cand nu vei mai putea lucra , asigurarea ta de sanatate cand doamne fereste ai nevoie , asigurarea de somaj cand firma la care lucrezi nu mai are nevoie de tine .Nu-mi povesti de asigurari private pentruca :
1 in romania legea nu obliga un asigurator sa-ti plateasca pensie in cazul unei asigurari de pensie ( chit ca pentru o categorie de angajati in romania pensia privata e obligatorie )
2 la firmele de asigurare care functioneaza in romania ai 1 pagina cu lucrurile asigurate si 3 pagini cu derogari de la plata care de fapt dau prin contract dreptul firmei de asigurari de a te lasa balta si nu ai efectiv ce sa-i faci ( nici in justitie nu ai nici o sansa )
„inca ceva contributiile acelea sociale ( nu sunt taxe sunt contributii) sunt : pensia ta in momentul cand nu vei mai putea lucra , asigurarea ta de sanatate cand doamne fereste ai nevoie , asigurarea de somaj cand firma la care lucrezi nu mai are nevoie de tine ”
Sefu’, mata vii precis direct de la Bruxelles. Hai sa-ti spun: pensia, asigurarea de sanatate si asigurarea de somaj sint incluse toate in impozitul pe venit. Dimpreuna cu rovinieta, taxa de mediu, taxa pe aerul pe care il respir si care or mai fi ele.
eu nu platesc taxe doar pentru intretinerea parlamentului. Impozitul pe venit acopera tot. Restul sint inventii ale unor guvernanti incapabili si pusi pe jaf. Scurt pe doi.
Idei smechere au si altii. Ai auzit de taxa pentru udarea parcurilor? N-ai auzit da’ ti-am dat o idee, o platesc eu.
Fac pariu ca mata esti cu „socialistii europeni” ca ei au cele mai stralucite idei in a jupui sapte piei de pe spinarea contribuabilului.
Si tot ei baga statul (oricum s-ar numi el) in cele mai grele datorii.Mai sint si exceptii dar sint cazuri izolate.
Sefu’, mata vii precis direct de la Bruxelles. Hai sa-ti spun: pensia, asigurarea de sanatate si asigurarea de somaj sint incluse toate in impozitul pe venit. Dimpreuna cu rovinieta, taxa de mediu, taxa pe aerul pe care il respir si care or mai fi ele.
nene de unde ai scos aberatiile astea ? pensia , asigurarea de sanatate , asigurarea de soamaj , rovigneta nu au nici o legatura cu impozitul pe venit , confunzi merele cu prunele .
intr-o economie de piata un stat nu poate functiona doar cu impozitul pe venit pentru ca in acest caz acel impozit ar trebui sa fie undeva la 90% si romania nu mai e cea de pe vremea lui ceausescu cand toata economia a apartinut statului .
referitor la investitiile straine exista un tratat international pentru evitarea dublei impozitari in sensul ca o firma dintr-o tara care investeste in alta tara e obligata sa plateasca impozitul pe profit tarii de origine adica daca eu firma romaneasca investesc in franta platesc impozit pe profit in romania nu in frata ( in franta platesc doar contributiile sociale pentru angajatii din franta ) porche romania daca e o subsidiara a porche germania plateste impozitul pe profit statului german in romania plateste doar contributiile pentru angajatii din romania .
m-am referit la pensia de stat hans cand ti-am dat exemplul cu banca , cu pensiile private ai dreptate in romania legea daca ai avut pana in 35 de ani in 2007 te-a ( ne-a ) obligat sa cotizam si la un fond privat de pensii dar nu a prevazut un randament minim adica spus nu ii obliga sa ne si plateasca pensie cand ajungem batrani
cu bancile pana ajungi la pensie mai e si se pot intampla multe plus ca in contabilitate pot fi ascunse pierderi financiare consistente un exemplu celebru banca goldman sachs a raportat profituri uriase pana in ziua in care s-a prabusit si de aceea ti-am scris ca exista riscul ca sa ai surpriza intr-o buna zi ca banca la care ai economiile s-a prabusit si o data cu ea si economiile tale sa se fi dus pe apa sambetei .
Într-adevăr, pe linia Kiev-Tiraspol-Chișinău-București-Sofia-Atena se observă o inflamare neobișnuită a spiritului protestar, cu tendință anti-anti-Kremlin, unde nu este posibilă direct manifestarea pro-Kremlin, cum este cazul în marioneta statală numită rmn/pmr. Nu este vorba de o pură coincidență. Se asigură astfel scufundarea întregii zone într-o ceață groasă, iar unde este posibil, chiar instalarea unor regimuri favorabile Moscovei. Corelată cu atenția sporită acordată de către Armata Rusă/Roșie (vezi fluxul de trupe și tehnică militară) zonei Mediteranei de est și Golfului Persic, cred că se poate prevedea izbucnirea unui conflict militar major în zona Orientului Apropiat în viitorul imediat. Să dea Dumnezeu să nu fie așa!
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/servicii-secrete/srio-entitate-statala-a-atacat-cibernetic-romania-152773.html
http://jurnalul.ro/stiri/observator/serviciile-secrete-au-anulat-mitingul-anti-ponta-de-la-budapesta-638145.html
Cititi tot 🙂
Adevarul crud e ca perioada comunista, incepand de la jumatatea anilor 60′ si pana spre mijlocul anilor 80′ a fost poate cea mai buna perioada de dezvoltare a Romaniei in perioada moderna.
Adevarul la fel de crud e ca a fost nevoie de un stat centralizat cu o dictatura cu tenta nationalista/patriotica si socialista/comunista pentru a realiza asta.
Alfabetizarea pana la proportii de aproape 100%, industrializarea masiva, sistem de educatie foarte bun, sistem sanitar bun, agricultura foarte buna cu sisteme de irigatii extinse.
Politica externa independenta, cu bune si rele, dar oricum Romania statea altfel la discutii cu oricine. Imi amintesc ca am citit undeva (pe un site rusesc sau dintr-o tara fost sovietica, folosind google translate) ceva legat de fostul Tratat de la Varsovia, si cineva descria cu ciuda si mirare o scena in care ofiterii armatei romane prezenti la o aplicatie (Romania trimitea doar ofiteri de stat major, nu participa cu trupe si nu permitea trupe straine in Romania) nu vorbeau ruseste ca toti ceilalti (cica refuzau, vorbeau doar cu translator) si „au avut tupeul” sa contrazica si concluziile trase de ceilalti la sfarsitul exercitiului, contrazicandu-l chiar pe maresalul sovietic nu stiu care, cel care comanda fortele Tratatului, si care a fost nevoit sa faca uz de calitatea lui si de forta militara pe care o reprezenta pentru a-si impune punctul de vedere.
Si asta se intampla la ani dupa 1968, cand Romania criticase dur interventia in Cehoslovacia si a fost un pas pana la un razboi cu URSS si „cateii” lor din Tratatul de la Varsovia.
Greseala cea mai mare a lui Ceausescu (care a a facut multe prostii si la sfarsit o luase mai rau pe campii, dar a fost totusi un patriot in felul lui) a fost ca nu s-a grabit cu realizarea de rachete si arme nucleare, pe care le puteam face si altfel ar fi stat lucrurile apoi.
Astazi Romania este aproape la pamant ca tara. Nu prea mai exista scopuri comune care sa ne lege, se bat campii cu teme politicianiste si cu stereotipuri si clisee scoase de diverse masini de propaganda.
Patriotismul a fost inlocuit de „socialistii sunt rai” sau „capitalistii sun naspa” (ambele doctrine au parti bune si rele, trebuie doar vazut cum sa faci amestecul potrivit), in loc de „hai sa ne unim si sa facem ceva cu tara asta” vad ca e despre cum sa destructuram statul (in loc de „hai sa scapam cat de cat de coruptia si rigiditatea in functionarea unor structuri”) si sa ne bazam pe niste firme private (uneori chiar si de stat) straine pentru orice.
Suntem atacati si distrusi (aproape de tot) din interior, prin pierderea „busolei” si distrugerea unitatii si a scopurilor comune, nici nu mai e nevoie sa fim invadati.
Noua ne trebuie acum Vlad Tepes cu niste „tepe nucleare” sa ne readuca pe linia de plutire si mai ales acolo unde ne e locul.
Adevarul crud e ca perioada comunista, incepand de la jumatatea anilor 60′ si pana spre mijlocul anilor 80′ a fost poate cea mai buna perioada de dezvoltare a Romaniei in perioada moderna. (…) Alfabetizarea pana la proportii de aproape 100%, industrializarea masiva, sistem de educatie foarte bun, sistem sanitar bun, agricultura foarte buna cu sisteme de irigatii extinse.
Toate astea au fost începute de Gheorghiu-Dej pe care lumea îl tratează de „monstru şi tiran” şi puse în practică după moartea lui atâta vreme cât la putere au fost nişte dejişti (1965-1980).
În momentul în care a condus după capul lui sec Piticul Creţ de la Scorniceşti, industria s-a dus p–ii de suflet: de ce nu a mai apărut niciun model de autobuz modern după 1982 şi niciun model de camion modern în afară de o licenţă MAN demodată încă din anii ’70?
Romanii si Romania au trecut prin nenumarate procese de manipulare si atacuri … asta asa de-a lungul istoriei. Problema principala e ca nu poti sa ii urasti pe toti, dar nici sa uiti nu-i bine. Un paradox. Romanesc.
Ce recomand eu:
– statul Roman sa sponsorizeze iesirea si studierea in Vest pt totii studentii SNSPA, si nu in tari gen Italia si nici in Germania – ci UK, Australia, US, Canada… abia atunci vor intelege ce inseamna o societate echilibrata si toleranta si cum se face politica corect
– fiecare Roman ce poate sa emigreze macar pt un 3 ani sa o faca ! vine cu bani si experienta inapoi… ii mai invata si pe altii cate ceva
– nu iti poti intelege identitatea Romaneasca daca nu iesi din galeata europeana-rusofona (caci toata europa se comporta ca un colhoz sovietic mai nou)
De ce spun cele de mai sus ? Pentru ca:
– Romanii sunt spalati & sapuniti pe creier chiar si in ziua de azi (nu doar de rusi !)… trebuie sa iesi din propria ograda sa vezi mai bine ce se intampla… o sa fii socat !!!!
– trebuie sa invatam sa deschidem ochii… istoria si subconstientul colectiv romanesc sunt ffffff complexe si greu de inteles (de aceea cei ce inteleg uneori renunta sa mai vina inapoi)
– trebuie sa intelegem adevarul istoric si social romanesc la nivel individual si pt asta trebuie sa luam un pic de distanta fata de mizeriile ce se intampla in prezent in tara… e singura solutie sa rezolvi o problema… faci un mic pas inapoi sa vezi mai bine
Adevarul din punctul meu de vedere:
– dupa ce ai fost colhoz sovietic pt 50 de ani e greu sa te ridici si sa incepi sa faci BUSINESS in still britanic, german, francez si mai ales American (greu dar nu imposibil !!)
– romanii au un psihic de o forta incredibila… suntem un popor foarte vital. dar cu o conditie: sa ne trezim ! e pe bune ! romanii in general reusesc in societatile vestice fara probleme majore… de la opinca la turbinca… si sunt fff apreciati
– trebuie sa invatam politetea si respectul vestic ! si sa nu uitam radacine emotionale romanesti
– trebuie sa scapam de bolnavii psihici din structurile ierarhice de comanda si control… adevarul e ca razboaiele psihologice, economice, politice si militare duse impotriva romaniei au lasat urme adanci !
Dragi compatrioti va doresc mult succes !