Naval Group (Franta!) a castigat contractul Belgian-Olandez de inlocuire a vanatoarelor de mine

Belgia a ales un consortiu condus de Naval Group pentru construirea celor 12 vanatoare de mine (MCM) pentru marinele Belgiei si Olandei.

Belgium Naval & Robotics, asa cum este numit consortiul format din Naval Group si ECA Robotics, va construi vanatoarele de mine si sistemele lor de drone printr-un contract intins pe 10 ani si estimat la aproximativ 2 miliarde de euro.

Programul comun ce va inlocui vanatoarele de mine imbatranite din clasa Tripartite ale celor doua tari va fi condus de Belgia si include o serie de sisteme de drone USV, UAV si UUV (Unmanned Surface, Aerial si Underwater Vehicles) impreuna cu sonare tractate si ROV-uri (Remote Operated Vehicles) pentru identificarea si neutralizarea minelor.

Ceilalti competitori ai programului au fost Damen Schelde Naval Shipbuilding si un consortiu format din STX France, Socarenam si EDR Belgium.

Olanda si Belgia sunt implicate de asemenea intr-un program comun de procurare a unor noi fregate multi-rol, 4 la numar, care vor inlocui batranele M-class (Karel Doorman). in luna februarie a acestui an Thales a anuntat ca a fost selectata sa dezvolte un nou sistem de aparare anti-aeriana pentru respectivele fregate.

NavalToday.com via Mihai Stoian (multumim de semnalizare)

15 comentarii:

  1. Proasta veste pt Damen, sa pierzi la tine acasa…

    • Programul asta era condus de Belgia, cumva era de asteptat sa castige, sa vedem ce se intampla in programul pt fregate, condus de Olanda

    • Pai conform lui Nicolae, Damen este printre favoriti la jumatatea cealalta a proiectului (fregatele) care pare cel putin la fel de importanta. Mai mult, intelegerea mea este ca acet proiect presupune ca de fregate se ocupa olnadezii iar de vanatori belgienii; daca asas e, atunci Damen nu a luat bataie chiar acasa, ci prin vecini (poate ca erau valoni aia din comisie 🙂 ) .
      Ramane sa vedem si continuarea!

  2. Naval News:
    „There is an estimated 400,000 naval mines still threatening commercial and military ships in the North and Baltic seas. Mine warfare is a strategic mission in which Belgium and the Netherlands took a leading role early, rapidly becoming references in this field. One example: During Operation Southern Breeze (1990-1991), a small fleet of Belgian mine counter measure (MCM) vessels operating in the Gulf of Oman was credited with finding around 300 mines in less than a year”

  3. Ce sa intelegem de aici? Ca Naval Group a castigat pana la urma si in Ro, si va face curvetele (daca se vor da bani)?

    • Este loc pt toti marii constructorii de nave militare (Damen, Naval Group, Fincantieri, Navantia, BAE Systems, grupurile germane si americane constructoare de nave, Saab), ca sa faca afaceri in Romania pt ca in timp FMRo va trebui sa-si schimbe toate navele de toate categoriile atat la mare cat si la fluviu,+cele ale MAI si Politie de frontiera-garda de coasta romana.

  4. Cand am vazit titlu am crezut ca au castigat contractu corvetelor apoi a venit si restu de titlu si m-am linistit eu unu sunt cu sigma…

  5. Pai trebuia sa inchida cumva gura francezilor dupa faza cu F 35. Nimic nu-i intamplator.

  6. 12 vanatoare de mine inseamna si nave sau doar jucariile pt. detectare si distrugere?

  7. Holenderii la coada listei , e pohta ce-am pohtit !

  8. Cica oferta olandezilor a fost cu 200 de milioane mai scumpa.

  9. Naval Group a câștigat și licitația din Romania ,se pare că Gowind va echipa marina militară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *