Pe 2 iunie, la Şantierul Naval Damen Galaţi a avut loc ceremonia de punere a chilei la Nava de Suport Logistic (Combat Support Ship) / (CSS) Den Helder. Evenimentul marchează o etapă importantă ȋn procesul de construcţie a noii nave de aprovizionare şi suport logistic destinată Forţelor Navale Regale olandeze. Ceremonia de punere a chilei a fost oficiată de Directorul Organizaţiei pentru Echipamente Militare (DMO), vice amiralul Arie Jan de Waard şi de vice amiralul Rob Kramer, Comandantul Forţelor Navale Regale olandeze (RNLN).
Debitarea tablei pentru această navă a ȋnceput ȋn şantierul gălăţean ȋn decembrie anul trecut. Odată cu punerea chilei, toate bloc-secţiile necesare construcţiei efective a navei ȋn România sunt pregătite pentru asamblare. Cea mai mare parte a proiectării navei a fost realizată ȋn Olanda, ȋn timp ce documentaţia de execuţie a fost realizată de Marine Engineering Galaţi. Directorul Diviziei Damen Naval, Hein van Ameijden, a subliniat că, ȋn principal, strânsa colaborare dintre companiile din ȋntregul lanţ al construcţiilor navale a făcut posibilă realizarea inovatoare a navelor militare olandeze.
Punerea chilei nu evidenţiază doar strânsa colaborare dintre toate părțile implicate ci are şi o ȋnsemnătate tradiţională. În trecut, o monedă era aşezată sub catargul de lemn ȋn semn de prosperitate. În zilele noastre, când navele se construiesc din oţel, moneda este aşezată sub blocul chilei. Astăzi, ambii amirali au ȋndeplinit această operaţiune pentru CSS, sudând cu această ocazie o monedă din anul 1822. Anul 1822 este deosebit de important pentru RNLN, acesta fiind anul de ȋnfiinţare a facilităţilor marine din Den Helder (incluzând un doc uscat).
Următoarea etapă importantă din procesul de construcţie o constituie botezul navei, ȋnsă acesta va avea loc doar după ce nava va fi finalizată ȋn 2023. După punerea ȋn funcţiune a echipamentelor, teste şi probe de şantier, nava va naviga către Den Helder unde va fi predata organizaţiei DMO. Ulterior, se vor instala accesoriile şi sistemele de luptă, apoi ȋn 2025 nava va fi livrată forţelor navale olandeze.
Nava a fost proiectată ȋn strânsă colaborare cu DMO şi RNLN şi are la bază conceptul navei Joint Support Ship HNLMS Karel Doorman, construită anterior tot ȋn şantierul gălăţean. Nava de aproximativ 180 de metri lungime va avea un echipaj standard compus din 75 de membri şi poate găzdui la bordul său ȋncă 85 de persoane. Pe lângă spaţiul pentru combustibil şi muniţie destinate aprovizionării altor nave, nava dispune de spaţii suficiente pentru mai multe elicoptere şi douăzeci de containere.
DAMEN
Eu mă bucur că oamenii de la Damen Galați au de lucru.
Poate n-ar strica să mai 1-2 Stefan cel Mare , niște fast atack, ceva, că la corvete si modernizarea fregatelor așteptăm să se miște dorneanu cu celeritate…. Parcă la anul puseseră termenul sau mă înșel?
Furnizorul de securitate și Pilonul de stabilitate stă în pixul lu dorneanu. Dacă n-ar fi de plâns și smuls părul din cap, m-aș pișa pe mine de râs. ???
Mama lor de imbecili ! ???
nu sta numai in pixul lui Dorneanu,asta e nu a vrut poporul prin votatii lui licitatii ,acu depinde si cine le organizeaza ca daca e dragnea le organizeaza ca pt teldrum,adica participa multi castiga cine trebuie
Numărul dosarului:
2879/1/2020/a1
08.04.2021 9:00
Complet de judecată: C9-AP
Numărul documentului de soluționare: –
Data documentului de soluționare: 08.04.2021
Tipul documentului de soluționare: Încheiere finală (dezinvestire)
Soluție: Încheiere
Detalii soluţie: Admite cererea formulată de recurenta-reclamantă Damen Schelde Naval Shipbuilding BV. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 4 alin. (2) teza finală din Legea nr. 554/2004. Definitivă. Pronunţată astăzi, 08 aprilie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Numărul dosarului:
6869/2/2019
Ședințe de judecată:
Dată de ședință Ora de începere a ședinței
17.06.2022 9:00
Complet de judecată: Completul nr.4 NCPC
Numărul documentului de soluționare: –
Data documentului de soluționare: –
Tipul documentului de soluționare: –
Soluție: –
Detalii soluţie: –
Numărul dosarului:
47/2/2020
Ședințe de judecată:
Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.
Tradarea la nivel de ARTA la ministerul SPAGARILOR, PILELOR si TRADATORILOR pe banda rulanta… MApN a devenit un srl ordinar… ca biserica (intentionat cu b mic)…
olandezii astia rai care vor sa ne tina jos au venit aici au renovat un santier si produc nave in el.
joburi,taxe si industrie….ce jigodii
da, si au facut-o pentru noi, nu pentru profit. La fel si Airbus!
„Ei ne iubeste!”
Câteva sute de oameni, români în majoritate, au de lucru în țară. Nu muncesc în Mall cu salarii minime, nu fac lucrări de mântuială ca prin șantierele deschise aiurea prin țară, au calificări căutate pe piața muncii (muiștii ăia de la UMB au găsit sudori, vopsitori, electricieni, sau tot cu meseriașii ăia trecuți de 60 de ani se căcaie să asambleze Lego PC?) Da, au venit pentru profit. Nu pentru „tunuri”.
si cand se da contract cu dedicatie cuiva, e bine?
Sa se dea Damen e bine, dar Airbus nu? Sau viceversa?
ce legatura au semnatarii unui contract cu inginerii si muncitorii calificati din SNG?
cine a zis ca au vreo legatura? Tocmai asta subliniam.
da boss asta inseamna. noi ca popor avem o mentalitate din asta anti-profit anti-capitalism.
capitalism inseamna si deal-uri pe sub mana, relatii, prietenii.
vrem industrie ? hai sa ne asociem cu astia care sunt aici sa dam comenzi sa tinem joburi in tara. prin asociere ridicam si companii romanesti si mai „furam” meserie.
de ce credeti ca polonia se bate sa aduca la ei in tara pe lockheed pe sikorsky pe ratheon etc. ?? ii asociaza cu companii de ale lor sa puna treaba pe picioare. aia nu mai au greturi din astea.
asa stam sa ne ploua in gura ca vai doamne fac aia profit. industrie de orice fel inseamna profit pentru privat altfel nu exista.
crezi ca daca e patron roman nu isi ia casa in tenerife si masina ferrari si nu scoate bani din tara?
in loc sa ne folosim de avantaje ca avem costuri mai mici de productie sa atragem ne cacam pe noi
Polonia facea asta inca de la inceputul anilor 2000, inclusiv offset’ si continua sa faca.
Noi nu am facut niciodata: am declarat doar in lege ca minim 80%.
Armata cumpara de pe raft, daca e posibil cu dedicatie si guvern-guvern. Deci fara offset si fara compensatii industriale sau de orice alta natura. Doar pretul cel mai scazut possibil.
Daca fac licitatie, iese o brambureala incredibila, tarata cu anii prin procese si apoi anulata.
Cat despre investitiile straine la noi, ne scufundam incet:
– deja in 2020 investitiile au fost in scadere abrupta (o lista interesanta cu domeniile prioritare: „sectoarele-cheie care pot favoriza dezvoltarea economică a României în următorii ani sunt: agricultura, sectorul IT şi industria de transporturi şi auto. În acelaşi timp, pentru creşterea competitivităţii, educaţia, transformarea tehnologică şi infrastructura reprezintă principalele zone problematice în care România ar trebui să investească „)
https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/ce-planuri-au-investitorii-straini-pentru-romania-dupa-incheierea-pandemiei-de-covid-19.html
–in 2019 investitiile au fost de asemenea mai reduse decat in 2018:
„la nivelul anului 2019 au fost anunţate, în România, 78 de proiecte de investiţii directe, în scădere cu aproximativ 28% faţă de anul anterior (113 proiecte în 2018). Astfel, pe acest segment, România ocupă locul 15 în Europa în topul atractivităţii, dar valoarea ISD s-a menţinut relativ la acelaşi nivel, respectiv 5,26 miliarde de euro (2018) vs. 5,17 miliarde de euro (2019).”
– iar 2021 a inceput bine mai rau decat 2020, deci ne ducem incet-incet in cap, in paralel cu cresterea rapida a cheltuielilor/imprumuturilor (se pare ca nivelul de investitii din 2006-2008 nu va mai fi niciodata atins, zbatandu-ne la jumatate din valoarea respectiva):
https://economedia.ro/bnr-investitiile-straine-directe-au-scazut-cu-peste-16-in-primele-doua-luni-din-2021.html#.YLyWWYVxeM8
SUA, abia pe locul 5 la investitori, luand in considerare investitiile via Olanda:
https://cursdeguvernare.ro/clasamentul-real-al-celor-mai-mari-investitori-straini-din-romania.html
https://cdn.cursdeguvernare.ro/wp-content/uploads/2020/10/isd.jpg
https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bnr-dezvaluie-adevaratul-top-investitiilor-straine-romania-dupa-19616818
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/22466/19616818/3/1-olanda.jpg?height=352&width=640
Prin ce atrage Romania? Apropos de unii care ziceau sa ignoram unirea cu R. Moldova:
https://adevarul.ro/economie/investitii/romania-2021-mare-potential-crestere-investitiilor-atrage-straini-1_5fdb82895163ec4271051443/index.html
„România are o masă critică din punct de vedere al populaţiei şi al geografiei, a doua doar după Polonia dintre statele membre UE din regiune. Este pro-europeană şi pro-NATO, cu un guvern care este de aşteptat să fie reformist şi pro-creştere. Randamentele investiţiilor continuă să fie mai atractive în România decât în ţările care au aderat la UE în „primul val” precum Polonia, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia.”
„Concentraţi-vă eforturile pentru proiectele cheie de infrastructură. Şi prin „cheie” mă refer nu numai la coridoarele de transport desemnate de UE drept critice, ci şi la drumurile care leagă oraşele şi regiunile româneşti în moduri care pot distribui mai uniform dezvoltarea. Mă refer în special la autostrada Bucureşti-Braşov, care este de prea mult timp doar în stadiul de proiect.”
si apropos de terenurile agricole si ce zicea „Hanibal”:
„Drepturile de preemţiune şi celelalte poveri impuse recent asupra dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole trebuie anulate. Acestea ţin România prinsă în trecutul comunist şi împiedică atingerea vastului potenţial al ţării, ca putere regională în domeniul mărfurilor agro-alimentare, cu o agricultură eficientă şi organizată în ferme de mari dimensiuni. Fără consolidare, va fi dificil să se atragă investiţii atât de necesare în infrastructura agricolă, cum ar fi irigaţiile şi silozurile. Într-adevăr, unele ţări din UE au restricţii şi mai stricte privind vânzările de terenuri agricole, dar acesta nu este un motiv pentru care şi România să rămână necompetitivă şi în urmă.”
„Noi nu am facut niciodata: am declarat doar in lege ca minim 80%.
Armata cumpara de pe raft, daca e posibil cu dedicatie si guvern-guvern. Deci fara offset si fara compensatii industriale sau de orice alta natura. Doar pretul cel mai scazut possibil.
Daca fac licitatie, iese o brambureala incredibila, tarata cu anii prin procese si apoi anulata.”
Si cine e de vina pentru asta ? Incompetenta si mentalitati comuniste.
Ai damen in curte care face nave. Tu imi spui ca sunt rai ca vor profit si ca nu ma iubesc…Pentru iubire exista tinder. Afacerile sunt afaceri, trebuie sa castige toate partile implicate.
Astia contribuie la industria nationala aia care ne batem cu caramida in piept ca o vrem dar avem greturi ca nu sunt romani…
Oare SUA care construieste fregatele alea in SUA cu o companie europeana o avea greturi?
Asteptam sa vina altii sa faca si cand vin nu ne place ca xyz o dam in conspiratii si patriotisme de carton.
Ori ne integram si ne asociem in economia europeana ori murim.
Sa faci o companie de la 0 sa construiasca nave e imposibil si daca ai capitalul necesar. Piata e saturata si nu ai know-how-ul. Poti in schimb sa te asociezi printr-un contract guvernamental de offset si sa trezesti si o firma romana care apoi sa poata colabora cu damen si cu altii odata tehnologizata si intrata pe fir.
Deci morala e ca uneori mai trebuie si contracte preferentiale cu cine e in curtea ta chiar daca nu sunt romani. SUA face asta mereu sa tina in viata companiile alea uriase de aparare.
se pare ca nu ai sesizat ca am servit exact lozincile cu care se venea si contra Airbus.
Diferenta e ca Damen au o activitate mai serioasa decat mentenanta si linia aia de productie nematerializata pentru H215.
daca iti amintesti am fost printre putinii care au sustinut prapadita aia de oferta de la airbus. de bine de rau luam niste elicoptere noi si nu se ducea 100% din pretul lor in franta ci doar 99%.
asa n-am facut nimic si zburam tot cu pumele care se bat cu mig 21 pe pensie
da, imi amintesc.
sa nu vorbim de agricultura ca tu si hanibal pierdeti ceva din vedere constant.
pamanturile sunt proprietati private nu sunt ale statului sau ale cuiva sa decida vreo strategie unitara de tara.
fiecare va face ce il va duce capul cu ele si sa nu te astepti la cine stie ce…
nu poti veni tu, statul, ue sau mai stiu eu cine sa decida ce face taranul cu pamantul. daca vrea sa il vand la straini il vinde daca vrea sa munceasca de subzistenta asta o sa faca. omul de rand va face ce stie el. problema e ca nu stie prea multe si nici nu vrea sa afle.
poti sa bagi ce legi vrei tu ca nu se va schimba nimic in agricultura. in fiecare judet sunt 2-3 stabi care trag toate sforile sustinuti de politic si decid preturile si controleaza tot ce inseamna import/export iar restul muncesc cateva hectare pentru 3 lei si lemne de foc.
Mai citeste ce i-am raspuns lui Hanibal, ca nu ai inteles.
Cat despre restul, daca esti in UE, nu prea merge cu dedicatiile. Poti pana la un punct.
Ei bine sa ai investitii dar nici sa creezi monopol nu e bine.
Si nu fa confuzii, faptul ca sunt la noi nu inseamna ca sunt ai nostri. Nici profitul, doar o parte din taxe.
Calculele la nivelul unor astfel de transnationale sunt extrem de cinice. Cand decid sa inchida sau mute ceva, o fac fara sa clipeasca.
In Franta am asistat la cateva episoade de genul, unde cu toata opozitia sindicatelor si a guvernului, decizia nu s-a modificat.
indiferent ce natie e o companie profitul nu va fi niciodata al nostru e al companiei.
„Cat despre restul, daca esti in UE, nu prea merge cu dedicatiile. Poti pana la un punct.”
Nu merge ? :))) dragnea nu a aflat asta. uite ca a putut.
„In Franta am asistat la cateva episoade de genul, unde cu toata opozitia sindicatelor si a guvernului, decizia nu s-a modificat.”
Noi nu suntem in franta.
Am inteles ce a zis hanibal si tu dar voi traiti in planeta teoriilor abstracte si a generalitatilor care suna bine nu pe planeta realitatii. Oricat v-ati stradui voi sa ignorati realitatea ea tot exista si anume agricultura la noi e o mafie care se mananca unul pe altul nu strategii nationale si vise din astea.
Ultimul lucru care ti-l spun cu agricultura. La noi au exportat cereale in afara in niste tari arabe pentru ca se daduse spaga cui trebuie(nu spun cui dar era psd-ul la guvernare) si la noi in tara pretul la faina a crescut din lipsa de cereale. Afaceristi romani au facut asta astia care zici tu ca sunt „ai nostri”. I-a durut in p… de romani.
Asta cu ai nostri era in comunism. Proprietatea privata e a privatului si din orice tara va cauta profit.
eu am zis ca nu poti bloca vanzarile sau frana si ca interesul e in sensul invers al faramitarii terenurilor, ca nu ai productivitate.
AM mai spus ca incet-incet Germania, cu o agricultura industrializata, bate sistematic Franta cu agricultura micilor supravietuitori care supravietuiesc inca datorita subventiilor.
„Noi nu suntem in franta.”
Pai exact, suntem mult mai neputinciosi. Deci mucles pentru noi, ca nu e nici o sansa.
si vina cui e ? hai sa o spunem drept e a romanului
nimeni nu o face pentru tine nici un patron roman.
Din iubire n-o fac nici la ei, daramite la noi. Au venit altii mai demult cu dragoste frateasca si-am vazut cum a fost. Parca ii prefer totusi pe astia mercantili. Pacat ca alea 4 barci nu se fac cu ei, acu’ se ciocanea si la ele.
Marius, serios, tu ai investi intr-o alta tara pentru a face charity, sau pentru a genera plusvaloare, a produce ceva si a face profit din acele produse? Nu inteleg sincer romanismul asta, bai, au venit aia sa faca profit pe spinarea noastra… Aia au INVESTIT, au venit cu bani si alte acareturi, un business nu e charity, hai sa le dam mancare la romani, ca daca ii punem la munca si ii platim, la naiba, o sa aiba impresia ca ii furam…
Pai si Io ce am scris?
Las-o mai moale, fac aici pentru ca costurile sunt mult mai mici. Pe langa locurile de munca de pe santier care se mentin, nu obtine aproape nimic statul roman. Totul e dedus prin compania din olanda. Management fee-uri, deducerile de taxe, inclusiv contractele de consultanta pentru santierul de la Galati sunt facute prin tara „mama”. In Romania in afara de ansamblare nu e NIMIC.
daca nu erau astia nu era chiar nimic.
Asa-i, raii astia de holenderi invidiosi pe marele nostru port Constanta (unde toti snapanii se imbogatesc din smenuri si deseuri toxice nevazute de politie,vamesi etc) de zece ori mai mic decat Rotterdam, Amsterdam s.a , porturi la OCEAN nu la o mare semi-inchisa !!!
Raii astia dau salarii la mii de romani, Statul ia impozite ! 30 de ani am votat pe aia care au luat Inox Targoviste(+altele) si utilajele pt tunuri de le-au dus in Rusia si nu dau nici salarii la romani si nici statul nu ia impozite ! De planul Valev, cel cu dezindustrializarea Ro, ati auzit ? Sunt tot aia din : !956, 1964, 1968 si 1989 !
https://ro.wikipedia.org/wiki/Planul_Valev
Intre situatia unde privatizam pe 3 lei fara nici o conditie si fara sa le impozitam nimic din ce activitate fac in romania si situatia unde nu privatizam nimic „sa nu ne vindem tara” pentru a le capusa si vinde pe 3 lei la prieteni de partid, vad ca nu exista cale de mijloc in Romania.
Daca o companie de orice fel are o activitate in Romania si pentru 90% din cadrul impozabil nu plateste taxe pentru ca poate ori sa isi deduca cheltuielile, compania este inregistrata in alt stat sau activitatea din Romania se bazeaza strict pe subcontractare sau relocare temporara de capital sau resurse, inseamna ca la momentul in care acea companie va iesi de pe piata, statul roman va ramane cu o gaura. Gaura cu somerii, gaura cu industriile conexe ce vor fi afectate… (cum a si amenintat damen ca se va retrage daca pierde contractul) pentru ca acea companie a generat un venit insuficient pentru ca statul roman sa fi amortizat macar partial gaura ce trebuie sa o acopere in final.
Nu totul se rezuma la lupii dacici retrograzi si multinationalele globaliste care sug sangele… undeva la mijloc se afla solutiile de bun simt in care toata lumea castiga, nu egal normal, dar toata lumea castiga: investitorul, angajatii, statul. Daca o categorie din cele 3 nu castiga nimic, compania respectiva a generat 0 tractiune pentru societatea si economia romaneasca.
„Intre situatia unde privatizam pe 3 lei fara nici o conditie si fara sa le impozitam nimic din ce activitate fac in romania si situatia unde nu privatizam nimic „sa nu ne vindem tara” pentru a le capusa si vinde pe 3 lei la prieteni de partid, vad ca nu exista cale de mijloc in Romania.”
ai descris perfect ce am facut de 30 de ani.
Ca sa ajungi in situatia aia de mijloc ideala ai nevoie de societate civica si partide politice decente.
Le avem ? Cine e de vina ?
La finalul zilei ce vorbim noi 100 de insi care ne pasa de tara asta amarata aici pe site nu are nici o valoare. Suntem prea putini si prea mici.
Trăiască să trăiască, și să nu putrezească! Urare pentru tovarășul Dragnea. Desigur, trăiască mulți ani la pripon, fmm lui.
Nu-s fan holenderi si mai ales ai acestor datatori de ,,spaga” cum au fost prezentati dese ori astia de la Damen de catre tot felul de publicatii ,,bine” intentionate (aveti aici un link din 2017 daca careva mai vrea sa-si aduca aminte de ceva ,,adevaruri” https://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-pe-ce-a-dat-guvernul-ciolos-1-6-miliarde-de-euro-in-ultimele-zile-de-mandat-400186.html) dapai tre sa fii mare prost si tradator sa nu-ti implici propria industrie daca tot platesti bani grei din propriul buzunar.
Apropos , se spunea prin presa ca al de Ciolos e cu frantujii, pai daca-i cu frantujii de ce n-a dat din 2017 contractul celor de la NG?…..cred c-a fost ultra-patriot omul gandindu-se ca dintr-un contract de 1,6 miliarde cel putin 50% vor ramane in tara prin costul materiilor prime,energie, salarii, TVA , taxe…..daca eram ca evreii in anii 60-70 sa vezi cum produceam de toate, asa embargoul i-l fac retrograzii astia de comunisti futu-i sa-i fut!!
Da, deja am fi avut minim 2 corvete gata! Target-ul HG 906/2016 era 4 corvete (inarmate!) In 7ani. Suntem in 2021 si avem o?. Dar cel mai grav e ca mizeria asta politica cu anularea HG s-a petrecut sub privirile institutiilor care ar fi trebuit sa uzeze de atributiile lor si nu permita o astfel de atingere la securitatea nationala…
si sa faca ce ? :
„Imunitatea parlamentară ARTICOLUL 72
(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri. ” asa ca atentie cu stampula
altadata ,ca asa a fost vointa poporului Licitatie
unii au impresia ca era coada de companii dacice patriotice non-profit si aducatoare de mir la construit nave si au venit astia si le-au luat painea de la gura.
Ma robi, esti troll, esti shill sau esti doar util, prea te agiti asa ?
sunt platit de damen m-ai prins.
Macar de era asa, aveai un motiv . Cand e vorba de bani nimeni nu este ferit de tentatie. Apropo, vezi cu cat contribuie la buget olandezii, nu de alta dar mai ai putin si ii prezinti ca salvatorii economici ai Romaniei, fac afaceri sa faca bani nu sa salveze ceva.
https://www.theguardian.com/world/2021/jan/14/dutch-government-faces-collapse-over-child-benefits-scandal
https://www.theguardian.com/world/2015/mar/10/netherlands-justice-minister-resigns-in-drug-money-scandal
failed narco state, but…but..Romania…
https://www.insurancejournal.com/news/international/2019/09/27/541461.htm
https://www.occrp.org/en/daily/8573-ing-cfo-resigns-in-netherlands-money-laundering-scandal
A da, cum puteau guvernantii nostri (evident niste idioti lacomi) sa fac tot felul de magarii daca „imaculatii” din afara erau ingerasi (EADS, Bechtel, Microsoft, etc.)? Nu suntem miezul din gogoasa dar nici cei mai distrusi, coruptia, hotia si prostia sunt prezente in toate statele, ca deh, asa sunt oamenii.
ce legatura au niste scandaluri prin olanda cu noi si cu damen?
ai dat un search pe google si ai gasit coruptie si la ei ? socant…..
„Nu suntem miezul din gogoasa dar nici cei mai distrusi, coruptia, hotia si prostia sunt prezente in toate statele, ca deh, asa sunt oamenii.”
Asta e o minciunica asa de propaganda rusa. Coruptia este intr-adevar peste tot dar in grade diferite. Nu toate sunt la fel de corupte.
Nice try cu 4 link-uri despre chestii complet diferite.
Ai idee cate gasesc daca scriu romania coruptie sau rusia coruptie ?
Asa e nu au, olandezii sunt un etalon moral si blocheaza aderarea in spatiul Schengen pe baza acestui etalon inaltator.
Nu e nimic socant, ce am pus acolo e doar o parte (am pus bancile ale pentru ca activeaza si aici). Ena, cand nu iti place gata… propaganda rusa, vezi mataluta ca olandezii fac mai multi bani in imbarligaturile cu rusii fata de noi, hai mai incearca, poate scoti ceva coerent si logic. Vai mamicuta ta, rusia, propaganda….
intelegeti capitalismul si democratia pe invers cumva, de la coada la cap.
firmele nu au obligatia sa se comporte frumos, sa va iubeasca sau sa faca nu’s ce. firmele vor doar profit si e normal sa fie asa daca sti sa faci afaceri cu ele poti sa castigi si tu si ei.
aia platiti din buzunarul nostru, votati de noi au datoria si obligatia sa asigure cadrul legal si respectarea legii.
daca eads microsoft si mai stiu eu cine face mizerii de vina e compania care vrea profit sau ala pe care tu il platesti sa fie paznic la oi si anume statul ??
ca sa iti dau un exemplu de cat de invers vezi lucrurile.
daca un politician e corupt in olanda inseamna ca nu mai facem afaceri cu companii private olandeze ???
daca nastase a intrat la puscarie pe coruptie inseamna ca altii ar trebui sa evite companiile romanesti private ???
confundati constant statul olandez cu companiile olandeze si cu poporul olandez care iar e altceva.
damen, guvernul olandez si poporul olandez nu sunt un tot unitar asa ca nu inteleg de unde scoti judecatile astea absolute
robi, cu judecatile absolute si intelesul pe dos esti mataluta. Tu esti ala de canta cu Damen in sus si in jos, vai ce faceau ei pentru Romania. Imi pare rau sa iti stric lumea aia mirifica in care traiesti, statul olandez si companiile olandeze au legaturi si interese comune (trag pentru ei) ca nu o sa o fac pentru ca ii lauzi tu.
„…joburi,taxe si industrie….ce jigodii..” da, numai ca nu sunt asa de multe sau prea multi bani
„…capitalism inseamna si deal-uri pe sub mana, relatii, prietenii.”
nu, inseamna coruptie (aia de tu o vezi doar la noi)
„…era coada de companii dacice patriotice non-profit si aducatoare de mir…” ce sa vezi, erau galice si au castigat si licitatia
ps. la sudat ne pricepem, ce integrai tu in Romania, ca alea delicate se pun in alta parte ? Inteleg ca nu esti multumit de cum merg anumite lucruri, dar pe bune, nu crezi ca exagerezi ?
ai dreptate e mai bine sa nu fie nimic facut, zero barat.
decat putin e mai bine zero.
„statul olandez si companiile olandeze au legaturi si interese comune (trag pentru ei)”
Astept ziua cand o sa intram si noi in hora ca mentalitate. Momentan suntem departe. Suntem mai catolici decat papa cand cineva face ceva si asteptam de 30 de ani sa ne pice in gura.
@Robi…….
Eu cred ca e cu nuante…..
Nu a aparut asa, din neant, cu prioritizare si la plata si la culoar prin birocratie, un contract de un miliard pentru largirea plajelor…..
E drept, bun si plajele sunt frumoase acum…. Sper ca o sa si reziste….
Firma olandeza….La un moment dat, ambasadoarea, care, nu-i asa, reprezinta statul, cam striga ca sunt facturi neplatite……
Stau si ma intreb, totusi, era cea mai mare prioritate, oare ?
Poate era mai bine sa fi avut olandezii firme specializate in autostrazi, nu in dragaj de nisip…….
ba suntem printre cei mai distrusi. Am calatorit destul de mult prin lumea larga (din Nepal pana in Argentina) am vazut tari mai darapanate decat Ro, din diverse motive, dar o proportie atat de mare de locuitori complet imbecili in populatia totala nu am mai intalnit. Cu regret o spun.
Nu zau? Pai ia spune ma Vladutule, Nepal si Argentina cum sunt (sa zic doar de alea amintite) ? Ia mataluta un clasament mondial si vezi cum e treaba….smiorc smiorc …mvai Romania saracuta e in prag de colaps. Nu zice nimeni ca avem probleme, dar plm, nu va saturati de prohodit ? PS. Poti argumenta in ce fel sunt mai imbecili romanii ca alti oameni sau doar o dai la cardeala (se simte „regretul”)?
Damen o fi ea firma olandeza, da nu-i trimisa de partidul comunist olandez si nici nu-i vreun marshall plan de-al lor, lumea face confuzii majore intre firme si tari. Normal ca ne bucuram ca avem companii ca Damen, dar politica lor externa fata de noi e de kkt.. conducerea UE a declarat sapt asta ca Romania e pregatita sa intre in Schengen de 10 ani deja, si prietenii olandezi inca ne blocheaza. Asta e realitatea, degeaba ne ofticam..
Cel mai mare dușman natural al romanului este romanul.
Tara multimii vide absolute in tot si toate…
Din pacate este prea tarziu…
Restul este un RAHAT care merge din inertie si se scurge spre WC…
Generatii futut’e ca sa fure unii… NE VEDEM LA PENSII…
SA VEZI BALAMUC… O meritam…
https://www.profit.ro/stiri/social/olandezii-de-la-damen-vor-sa-concedieze-din-nou-sute-de-angajati-in-romania-20214426
Anul trecut 870, anul asta, posibil 228…
se cam subtiaza felia „investitorului strategic”
Chestia e ca nici cu cele 4 corvete nu ar avea suficient de lucru ca sa ii scoata din situatie, poate le-ar da un ragaz de cativa ani.
Poate cu trei DZP-uri si 6 Sigme.
Pot visa si eu, nu? 🙂
plus 3 submarine si … noile monitoare… plus noua flota comerciala romaneasca 🙂
Cred ca trebuie o flota cu totul si militara si civila.Totusi, nu putem bate palma cu astia pe niste submarine, ca fac si astfel de nave? Si l-ar face la noi in gradina.
https://www.damen.com/en/magazines/2021/02/next-generation-of-submarines
Foarte bine.
Mă întreb ce ar face muncitorii și inginerii români angajați Damen daca NU ar construi în RO corpul navelor.
Că statul român în marele lui patriotism doar de paradă, nu oferă nici un contract , nici o strategie multianuală in domeniul construcției de nave civile și militare.
Epopea corvetelor e dovada habarnismului politic dar și militar.
Cînd nu ești în stare să faci o licitate corecta , beton juridic , ești un decident incompetent.
In oricare firma privată serioasa ești dat afara in 24 de ore.
In Ro, batista pe țambal. Timpul trece, leafa merge.
PS.
După dezindustrializarea intensă post 1989, ce oferă economia românească la realizarea unei nave ?( oricare tip de navă )
Motoare nu producem, cred că nici elice.
Nu producem radare, sisteme de control , comunicare,și comanda.
Cred că nici macarale navale nu mai avem în producție.
Adică cumulat , partea bănoasă a oricărei nave.
Sa fim mulțumiți că tăiem și sudam tabla.
Neajunsurile au alți vinovați.
Aia mereu pe funcții , alții cu pensi grase și masa reciclata de europarlamentari care cît timp au fost politicieni in RO, nu au rezolvat absolut nimic. In afara de mărit mereu , constant datoria publică.
Care e sublima , măreață dar nu se vede nici în Afumați și nici la Cojocna.
In schimb o vedeți în salariile unora , pensile altora , vilele etalate și în conturile străine veci declarate.
In mod normal un producator ca Damen ar avea de lucru in Romania de i-ar sarii capacele.Evident ca o face pentru profit, asta-i ratiunea de a fi a unei companii. Pe de alta parte noi nu intelegem notiunea de profit, inca ne comportam feudal, asadar lispesc niste secole de evolutie mentala.
Tot noi operam Crucisatorul/Distrugatorul/Fregata Muntenia/Timisoara/Marasesti din 1978, avem si submarin-muzeu neoperabil plus doua fregate care asteapta modernizarea inainte de casare.
Ce anume din acest flux real al evenimentelor vi se pare „in interes national” sau macar logic.
Inca ceva, tot vad la TV niste cretini care se smiorcaie vaaaai ca olandezii nu ne fac favoruri, vaaai ca nu stiu ce. Iarasi, nu intelegem economia si relatile economice ca deh, „e grele”. Hai sa o simplificam la nivel de minte a cocosului: du-te la dedeman, freaca pe toti vanzatorii la ridiche acolo ca vrei sa cumperi nu stiu ce, plimba-te 3 zile prin magazin si apoi da-i drumu’ acasa injurandu-i ca ceva nu-ti convine la gama lor si pe langa asta nu ai cumparat nimic. Dedeman ii de vina, clar, ca nu ti-a facut tie niste favoruri ca doar ei au magazinul la tine pe strada, si tu ai platit impozite la primarie ca sa fie asfaltata strada pana acolo, au si apa curenta racordata, tu esti marele cetatean meritoriu de acolo si aia nu vor ei ma sa iti faca favoruri.
Scenariul numarul 2: pricepi ca aia vand ceva si tu vrei sa cumperi ceva si mai ai si banii pentru asta. Te duci, dai buna ziua, explici ce vrei si rogi sa iti dea un tel. de la vanzari ca ai de facut renovari mai multe.Dezvolti o relatie cu omul de la vanzari acolo. Comanzi ceva, apoi altceva, deja omul te stie si stie ca esti serios. Apoi faci o comanda mare, si primesti si discont. De ce? Pentru ca deja esti partenerul de business si nu un prostan cu nasul pe sus, desi chiar nu ai de ce, iar faptul ca ai asfaltat pan’ la dedeman si exista apa curenta nu ai facut tu un favor companiei ci este un standard de civilizatie si nimic mai mult.
P.S. La tevi de cupru asa a obtinut susemnatul o reducere de 500 de lei la o comanda de 6000 cu tot cu transport.
Cred ca ai descris situatia in care cu totii avem impresia ca ne pricepem. Fara exceptie, nu ma exclud pentru a nu se considera un atac. Minimizam orice situatie si facem analogii in mod eronat cu experiente personale, cu vecinu, purcelu, tocmitul… si ajungem sa punem egal intre doua gume cumparate la mini market si vanzarea de rachete super sonice. Poate daca plecam de la premisa ca experientele noastre nu sunt mereu baza expertizei cu care ne pricepem la orice si recunoastem ca nu cunoastem un subiect, chiar vom depune efortul in a cauta si ne informa despre subiectul respectiv pentru a il intelege macar. Exista o logica pentru care se spune ca toti romanii se pricep la politica si la fotbal… cu totii am votat macar o data si cu totii am dat macar de cateva ori cu piciorul in minge, asta nu ne face automat calificati in domeniile respective.
Din natia de prosti ce suntem considerati de pe urma coruptiei sau in contrapondere a naivitatii in raport cu alte entitati, nu scapa nici unul. Exorcizarea prostiei colective nu va oferi scuza disocierii de grup pentru nimeni.
Gigel, poate ca da, poate ca ba, parerea mea este oarecum inversa adica chestiuni simple le facem ultra complexe birocratic si nu tehnic. Ca nu ne-am proptit aici in CATBAR vs STOBAR si nici in rachete intercontinentale. Ci in hartii, birocratie dar si o atitudine a noastra prin care nu intelegem elementar economia de piata. Fiecare din aceste 3 probleme isi are logica si rostul ei in societate pentru ca niste neni sa traisca bine de tot. Blocajul institutional iti asigura ca leafa vine, timpul trece si nu trebuie sa te spetesti cu nimic, birocratia excesiva iti asigura un loc de munca caldut la oricate neamuri doresti sa bagi in sistem, ca doar nu sapi santuri iar atitudinea reticenta fata de economia de piata asigura existenta unor oferte politice inepte, insa bine platite din postura de ales.
„Interesul national”, nu ala lui Oprea ci acela izvorat din pargmatism si o situatie obiectiva de degradare a securitatatii in zona spun ca ar trebui sa ne inarmam, si serios. Noi, cu a4-le in continuare, cu ifose de cucoane țâfnoase si cu eterna discutie a sexului ingerilor in timp ce altii, aliati dar si potentiali inamici se inarmeaza.
E chiar simpla treaba, de Dedeman chiar, fie iti repari casa fie astepti linistit sa-ti pice in cap.
Dar de ce am o opinie in toate? Ca toate se iau din banii mei, de contribuabil.