Noul tanc al Chinei MBT-3000

Tot la Eurosatory China isi prezinta un nou concept de tanc, numit MBT 3000. Acest nou vehicul greu aste ultimul racnet in materie de dezvoltare a tancurilor si este destul de probabil sa intre in dotarea Armatei Chineze.

MBT 3000

Astfel MBT 300 este dezvoltat de catre China’s North Industries Corporation (NORINCO) iar compania spera sa poata incepe livrarile in doar doi ani.

Ca principale carateristici ar fi:

-viteza de 42 mile /ora, si un gradient maxim de 60 de grade. Impresionant.

-un tun de 125mm, cu teava lisa, care va putea lansa toata gama de proiectile, APFSDS, HEAT si HE, inclusive rachete AT cu o raza de 5 km.

-armamentul secundar include o mitraliera AA de calibrul 12.7 si una de calibrul 7.62 jumelata cu tunul.

MBT 3000 va avea la bord 38 de lovituri, avand capacitatea de targe de 8 pe minut, un motor diesel de 1300cp.

Noul model va incorpora cele mai noi tehnologii disponibile, fiind primul tanc chinezesec digital in integralitatea sa. MBT-ul esdte construit pe model rusesc, cu  trei membrii in echipaj si incarcare automata.

Sursa: asian-defence

11 comentarii:

  1. daca tot am deschis subiectul, atunci hai sa vorbim si despre Sky Dragon (poate detecta 144 de unitati ce pot dveni tinte, ghideza simultan 12 rachete cu raza de actiune intre 30m si 20km, gama a radarului este de 130km)

    Ambele proiecte au fost prezentate la Paris

    http://defensetech.org/2012/06/14/china-displays-ads-and-tank-under-development/

  2. O colaborare cu chinezii in domeniul tehnicii militare, nu ne-ar strica! ar fi benefic pentru industria si armata noastra, sa reluam cooperarea din anii *70, in domeniul fabricarii de tehnica militara. Sunt convins ca s-ar putea face multe, numai vointa, dorinta si interes sa fie. Impresionante noile scule chinezesti! Incet-incet, China incepe sa-si defineasca propria linie de produse si propria tehnologie. Bravo lor!

    • Scuze ca te dezamagesc
      nu exista vointa, dorinta si nici interes

      • Din pacate ai dreptate.

      • Nu ma dezamagesti, stiam asta! Mircea87 are dreptate, si daca ar fi vointa, dorinta si interes, tot nu s-ar putea relua colaborarea. Ar trebui sa cerem voie la NATO, UE, SUA si mai stiu eu unde…Patagoniei poate! Asa ca, o da Domnu sa mai pice cate ceva de la altii , ceva donatii, niste sh-uri proapat vopsite, etc.

    • Nu se poate relua cooperarea atat de usor. Din 1989 exista un embargo impus de SUA si UE. Ca stat membru al UE, n-avem voie sa cumparam armament din China sau sa colaboram in domeniul tehnicii militare.

      • Dar se poate trage o basina , pardon, fara aprobarea UE si NATO ?

      • Pai fiecare incearca sa-si protejeze industria militara natioanal. Cand spun „fiecare”, inteleg de fapt toata lumea, cu exceptia noastra bineinteles, care am facut un sport national, o intrecere socialista pe guverne, care adica sa inchida mai multe capacitati, care sa dea mai tare in ce a mai ramas.

  3. Prezenta romaneasca la Eurosatory: – Comunicate de presă
    http://www.dpa.ro/rp/eveniment/index.shtml

    15.06.2012

    O delegaţie a Departamentului pentru Armamente, condusă de locţiitorul şefului instituţiei, general maior ing. Cătălin-Adrian Moraru, a participat, între 10 şi 13 iunie, la Salonul Internaţional pentru armamente şi echipamente de apărare „EUROSATORY 2012”, care s-a desfăşurat la Paris, Franţa.
    Pe parcursul misiunii, delegaţia a vizitat standurile unor firme internaţionale de prestigiu producătoare de echipamente şi tehnică militară şi s-a conectat la elementele de noutate prezentate în cadrul expoziţiei.
    De asemenea, reprezentanţii Departamentului pentru Armamente au purtat discuţii cu specialiştii prezenţi la activitate despre stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor şi capabilităţilor militare şi despre ultimele tendinţe şi soluţii tehnice obţinute de cercetarea ştiinţifică în domeniul securităţii şi apărării.
    La această ediţie, Ministerul Apărării Naţionale a fost reprezentat de Compania Naţională Romtehnica S.A., care a participat în cadrul pavilionului naţional alături de reprezentanţii industriei de apărare din România. Prezenţa C.N. Romtehnica S.A. şi a operatorilor economici români a avut drept scop identificarea de oportunităţi şi soluţii de cooperare în domeniul afacerilor, contribuind totodată la promovarea, pe plan internaţional, a industriei de apărare din România. De asemenea, s-a urmărit o mai mare deschidere a acesteia către piaţa internaţională, pentru realizarea compatibilităţii şi interoperabilităţii tehnicii din dotarea Armatei României cu cea a forţelor NATO şi UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *