O delegație AORR a participat la Congresul de Iarnă al Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă

În perioada 19 – 21.02.2020, o delegație a Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), din care au făcut parte col. (r) dr. Crăișor-Constantin IONIȚĂ și slt. (rz.v) Cătălin FLOREA, au participat la reuniunea Congresului de Iarnă al Confederației Interaliate a Ofițerilor în Rezervă (CIOR) și Confederației Interaliate a Ofițerilor Medici în Rezervă (CIOMR), ce s-a desfășurat în noul sediu al NATO HQ de la Bruxelles, în Belgia.

Participarea a fost sprijinită de Reprezentanța Militară a României la NATO și UE, personal de șeful acesteia, domnul gl.lt. dr. Dumitru SCARLAT.
Scopul Congresului CIOR/CIOMR a fost de a discuta și aproba rolul crescut al Forțelor de Rezervă în viitorul Concept Strategic aliat, iar obiectivele au constat în discutarea amendării Statututului CIOR, posibilitatea reprimirii/primirii a noi membri, organizarea unui nou curs pentru „tinerii ofițeri în rezervă (Young Reserve Officers/YROs)” sub denumirea de Reserve Officers Workshop (ROW), dezvoltarea spațiului digital al CIOR, precum și revederea și modificarea regulamentului competițiilor militare organizate de confederație – MILCOMP.

Membrii delegației române au prezentat propuneri concrete în cadrul subiectelor abordate și au primit propunerea Comitetului YRO de a organiza un curs YROS anul viitor sau în 2022 în România. S-a transmis reprezentanților asociațiilor participante un chestionar privind folosirea Forțelor de Rezervă în cadrul NATO, chestionar care trebuie completat până la 31.03.2020.
Pe timpul congresului, delegația română a avut mai multe întâlniri bilaterale cu membrii asociațiilor participante și subliniem în primul rând întâlnirea cu delegația germană condusă de domnul lt.col. (r) Marc Lemmermann, vice-președintele pentru relații internaționale al Asociației Federale a Ofițerilor în Rezervă (VdRBw), prilej cu care s-a propus și discutat despre posibilitatea încheierii unui Protocol de colaborare între cele două asociații pe linia pregătirii Forțelor de Rezervă.

Ofițerul german a primit cu entuziasm propunerea noastră urmând să o supună aprobării Consiliului executiv al asociației sale, astfel încât protocolul să fie discutat și semnat cu prilejul Summit-ului de Vară al CIOR.
Totodată, anunțul făcut de reprezenanții AORR privind semnarea, în luna ianuarie 2020, a unui Protocol de colaborare cu Uniunea Națională a Veteranilor din Războiul de Independență din Republica Moldova (UNVRIRM) a fost primit cu mare interes atât de membrii Consiliului, cât și de Comitetul de Outreach (informare / mobilizare), care a solicitat datele de contact ale structurilor de conducere ale asociației moldovene pentru a demara procedura de accedere, în calitate de membru „observator”, la CIOR. AORR și-a asumat responsabilitatea să susțină acest proces atât prin facilitarea legăturii CIOR cu UNVRIRM, cât și prin asistența directă acordată fraților moldoveni, atunci când aceștia o solicită.

4 comentarii:

  1. …când militarii rezerviști sunt mai folositori decât cei activi…

  2. Scz ca postez aici dar sunt pe tableta si am cartofi in loc de degete
    https://thediplomat.com/2020/01/russia-delivery-of-t-14-armata-main-battle-tank-delayed/

    0 livrate, mai vazusem undeva ca au probleme cu motoarele. Probabil au ramas si fara bani

  3. Banuiesc ca „stirea” e servetelul acela intre ai nostrii si moldoveni… vax albina.

    1
  4. Pierdere de timp. Pdf, scrisori de intenție, memorandum, vizite. Corina Chiriac și Angela Similea nu au fost la conferințe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *