Luptator USLA lasat pe strada! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!
Acesta a ţinut un discurs în care a specificat că monumentul reprezintă o reparaţie morală pentru memoria acestori militari. În zilele Revoluţiei ei au fost etichetaţi drept terorişiti şi mitraliaţi de Armata Română în faţa Ministerului Apărării Naţionale (astăzi, sediul Marelui Stat Major).
Una dintre cele mai sângeroase zile din decembrie 1989, cea în care au fost ucişi şapte luptători USLA, în frunte cu colonelul Gheorghe Trosca, fostul şef de Stat Major al unităţii, a fost marcată, astăzi, cu inaugurarea de către SRI a unui monument în memoria luptătorilor anti-terorişti căzuţi, de-a lungul anilor, la datorie. Ziua Luptătorului Antiterorist, 24 decembrie, coincide cu o pagină neagră din istoria contemporană scrisă la comanda generalului Nicolae Militaru, dovedit ca agent al GRU, serviciul de informaţii al Armatei fostei Uniuni Sovietice, chiar de colonelul Trosca.
În locul pe care a fost dezvelit monumentul, în urmă cu 23 de ani, în noaptea de 23 spre 24 decembrie, în măcelul din Cartierul Drumul Taberei au murit: Gheorghe Trosca (colonel, şef de Stat Major în cadrul USLA), Eugen Trandafir Cotuna (locotenent-colonel), Andrei Ştefan (sublocotenent), Ion Muicaru (sublocotenent), Emil Oprea (sublocotenent), Florin-Constantin Suprăţeanu (sublocotenent), Teodor Neagoe (sublocotenent), Ion Costache (sublocotenent). Reparaţie morală.
Toţi sunt pomeniţi pe noul monument inaugurat de SRI, alături de eroii Brigăzii Antiteroriste . “Este un monument închinat eroilor căzuţi în misiunile antiteroriste înainte şi după 1989”, a declarat pentru EVZ purtătorul de cuvânt al SRI Sorin Sava. La ceremonie a participat conducerea SRI în frunte cu directorul instituţiei George Constantin Maior dar şi membrii familiilor celor decedaţi. Ziua de 24 decembrie a fost aleasă ca Ziua Luptătorului Antiterorist în amintirea tragicului eveniment din timpul Revoluţiei Române.
Ziua măcelului În dimineaţa zilei de 24 decembrie, generalul Nicolae Militaru( dovedit ca agent sovietic) – proaspăt uns ca ministru al Apărării de către Ion Iliescu – a chemat Unitatea Specială de Luptă Antiterorism (USLA) în ajutor. El l-a sunat pe colonelul Gheorghe Ardeleanu, comandantul USLA, să trimită oameni specializaţi în Drumul Taberei pe motiv că MApN este atacat de presupuşi terorişti.
Colonelul a ordonat trimiterea a 3 ABI (transportoare blindate). Două erau conduse de Gheorghe Trosca şi Eugen Cotuna (şeful intervenţiei). Ei ştiau că trebuiau să se apropie de sediul MApN să semnalizeze de două ori cu farurile pentru a fis preluaţi de cineva. Când au ajuns în faţa sediului MApN, au raportat colonelului Ardeleanu că nu vine nimeni să-i ia, deşi parola fusese făcută. Transportoarele continuau să ţină legătura cu baza, atunci când a fost auzită, ultima oară, vocea lui Trosca spunând: „Un tanc se îndreaptă spre noi…Trag în noi“. Focul s-a deschis fără somaţie.
Batjocoriţi în faţa întregii ţări
Măcelul a fost categorisit, ulterior, ca o confuzie. Cu toate acestea, trupurile celor omorâţi la ordin au zăcut aproape o săptămână în stradă. Trupurile lor au fost multilate iar pe fruntea lor şi pe cele trei maşini blindate în care s-au aflat luptătorii anti-tero a stat scris cuvântul “Terorişti”. Capul colonelului Trosca, desprins de trup, a fost aşezat în batjocură, cu o ţigară în gură, înfipt pe osia roţii unui ABI răsturnat. Pentru a impresiona populaţia marcată de evenimentele ce au urmat fugii dictatorului Nicolae Ceauşescu, colonelul Trosca şi militarii săi au fost prezentaţi ţării întregi drept „terorişti“, prin intermediul Televiziunii Române şi a publicaţiilor vremii, aflate, încă, în sfera de influenţă a foştilor secretari de partid comunişti.
Executaţi la ordin În anii ce au urmat acestui măcel au ieşit la iveală mărturii care îl arată ca principal vinovat pe generalul-colonel Nicolae Militaru. S-a dovedit că acesta a cerut în mod expres ca, din echipajele USLA, care vin să apere sediul MApN de “terorişti” să facă parte şi colonelul Gheorghe Trosca. Militaru, aflat în sediul MApN, a ordonat spulberarea ABI-urilor, după ce el le chemase pentru a-l apăra de „terorişti“. Ordinul efectiv de tragere a fost transmis tancurilor din faţa MApN de colonelul Safta care a fost avansat, ulterior, ca general. S-a deschis focul, deşi prin comunicaţii militare, luptătorii anti-tero au transmis parola şi tipul de misiune pentru care fuseseră convocaţi. Militaru a zis că el nu ştie nimic şi a dat ordin să se tragă, afirmând că este vorba despre terorişti.
Anchetat pentru trădare, pus ministru de Iliescu
Gheorghe Trosca a fost ofiţerul de contrainformaţii care, în anii ’80, l-a depistat pe generalul Nicolae Militaru drept colaborator al fostului KGB, în dosare cu nume de cod „Corbii“, „Igor“ şi „Olga“. Din acest motiv, Nicolae Ceauşescu l-a trecut pe Militaru pe „linie moartă“. A fost comandant al Armatei a II-a, fiind înaintat în gradul de general-colonel, în 1974. În anul 1978 este trecut în rezervă, fiind bănuit de complot împotriva lui Ceauşescu ( în dosarul “Corbii” ), şi numit în funcţia de adjunct al ministrului Construcţiilor Industriale. Pe 23 decembrie 1989 a fost “scos de la naftalină” de Ion Iliescu, ajuns şeful statului după căderea lui Ceauşescu. Acesta l-a avansat în gradul de general de armată şi l-a pus ministrul Apărării, în locul lui Victor Atanasie Stănculescu.
Dosarul “Corbii”, spionii ruşi în Armata Română Cel care i-a căzut victimă lui Militaru, a doua zi după instalarea în funcţia de ministru al Apărării, Ghorghe Trosca, lucrase, înainte de a fi numit şef la USLA, în Direcţia a IV-a de Contrainformaţii Militare a Departamentului Securităţii Statului. Unul dintre cele mai importante dosare la care lucrase a fost “Corbii”. Era vorba despre înalţi reprezentanţi ai regimului comunist racolaţi de sovietici. Printre aceştia se află şi generalul colonel Nicolae Militaru, despre care Securitatea deţinea dovezi că este racolat de GRU, serviciul de informaţii al Armatei URSS. Imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, dosarele privind activitatea agentului GRU Militaru au fost preluate de MApN de la Securitate şi transpor¬ta¬te în arhiva de la Piteşti.
Militaru s-a interesat dacă mai trăieşte Trosca
Cinci oameni au supravieţuit măcelului comandat din sediul MApN: Romulus Garz, Ştefan Soldea, Petre Găinescu, Ionel Păduraru (luptători ai USLA) şi Constantin Isac (reprezentant al FSN trimis în misiunea de apărare a sediului MApN). Mărturiile acestora au fost tipărite în primul ziar făcut de Ion Cristoiu, după Revoluţie, Zig-Zag Magazin şi exprimau perfect confuzia totală ce plana asupra misiunii pentru care au fostchemaţi în Drumul Taberei. „La un moment dat a venit un căpitan de aviaţie, m-a coborat din ABI pe uşa din spate, conducandu-mă până în sediul MApN, într-o încapere în care erau colonelul Gheorghe Ardeleanu, generalul Nicolae Militaru şi generalul Iulian Vlad. Pe langă cei cunoscuţi se afla şi un civil cu barbă albă, despre care am aflat că era Gelu Voican Voiculescu. Acesta mi-a cerut date despre organizarea, componenţa şi funcţionarea unităţii, datele mele personale, cu ce misiune am venit….În timpul anchetei am fost întrebat de două ori dacă colonelul Trosca mai trăieşte sau este mort” , povestea Ştefan Soldea, în aprilie 1990, pentru „Zig -Zag Magazin”.
Multumiri prietenului Enzo
Sursa: Adevarul.ro
De aceea scriem mai demult ca ABI-ul este faimos printre bucurestenii, care in decembrie 1989, erau pe strazi. Multora dintre cei care le-au vazut in fata MApN, cu baietii din USLA atarnand pe usi…ne-au ramas puternic imprimate in minte.
Cazul este descris in amanunt in trilogia lui Cartianu despre „Revolutie”. In mod normal, dupa dezvaluirea in anii ’80 a lui Militaru ca fiind spion GPU, urma condamnarea la moarte. Dar pentru cazuri de spionaj „intre prieteni” nu se dicta condamnarea la moarte ci doar trecerea pe linie moarta. Militaru, un tradator de neam si de tara.
Despre *Revolutie* se pot scrie sute de articole, s-ar putea lansa un sait dedicat.
Despre activitatea spionajului rusesc in Ro nu se stiu insa la fel de multe inca si poate despre cazurile cunosctute dar mai putin publicate s-ar putea inaugura o rubrica mica aci pe sait.
Pe mine m-a revoltat foarte tare momentul :
**** 1 martie 2011 *****
Preşedintele Traian Băsescu a decis retragerea titlului de Erou-Martir al Revoluţiei pentru fostul şef al Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă (USLA). Verdict: poliţie politică. Pe numele colonelului Gheorghe Trosca există un raport emis de către CNSAS. Decizia Consiliului este susţinută de o sentinţă definitivă a instanţei.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, cinci decrete privind retragerea titlului de Erou-Martir al Revoluţiei din Decembrie 1989. Printre numele celor deposedaţi de acest onor se numără şi colonelul Gheorghe Trosca, fostul şef de Stat-Major al Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă (USLA). Povestea morţii lui Trosca este unul dintre cele mai edificatoare exemple privind modul în care adevărata cauză a Revoluţiei din decembrie 1989 a fost deturnată sângeros de o serie de personaje interesate de preluarea controlului şi de răzbunare.
****
Sursa – Adevarul.
La CNSAS – cei care au dat verdictul – lucrurile sunt clare, in sensul ca e o institutie pur politica, nu era nici o surpriza un asemenea act venit de la un tip gen Mircea Dinescu… S-a scris destul de mult la vremea respectiva dar au aparut destul de putine articole in *presa mare* asta asa ca sa avem o idee despre ce inseamna manipularea prin omisiune.
CNSAS este un lucru bun cu conditia ca acest organism sa fie independent politic si financiar. Pentru curiosi:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Consiliul_Na%C8%9Bional_pentru_Studierea_Arhivelor_Securit%C4%83%C8%9Bii
In schimb Baselul a dezamagit puternic la momentul respectiv, prin faptul ca a semnat un asemena document.
Mare respect pentru acesti eroi!
daca a facut un lucru bun nu inseamna ca faptele rele pe care le-a facut trebuiesc uitate.. A facut parte din aparatul represiv. Punct!
In timpul „procesului”, in momentul cand li s-a adus la cunostinta ca Militaru a devenit Ministrul Apararii, Ceausescu si cu Leana au izbucnit in ras zeflemitor (el dand din mana a lehamite): asta-i GRU, prostilor!
Banuiesc ca nici Basescu sau Iliescu n-au fost prezenti la ceremonia dezvaluirii monumentului.
Barny, las-o balta cu „aparatul represiv” din care facea parte USLA, va recomand „Secretele USLA” de Teodor Filip (nu e la fel de flamboianta ca „Razboiul parapsihologic impotriva Romaniei” care dezbate un subiect mai greu de digerat ci din contra; si e un lucru bun, fiindca autorul a facut parte din aceasta unitate).
Citez din Capitolul 1 „Fara prejudecati despre uslasi”:
…misiunile unităţii erau clar stipulate:
1. Asigurarea securităţii pasagerilor şi aeronavelor în zbor şi la escale de scurtă
durată (cursele interne şi externe în totalitate);
2. Controlul antiterorist şi antideturnare la aeroporturile Otopeni şi Băneasa.
3. Paza şi apărarea unor ambasade, reprezentanţe străine şi domicilii ale
membrilor corpului diplomatic acreditat în România (adaug eu…in special cele din lumea araba);
4. Culegerea de informaţii în domeniul strict limitat al activităţii de prevenire şi combatere a acţiunilor teroriste;
5. Executarea controlului tehnic de securitate la imobilele şi încăperile destinate
cazării unor anumite personalităţi sau delegaţi din străinătate, ori în locurile ordonate de conducerea Departamentului Securităţii Statului;
6. Asigurarea gardării şi securităţii familiei prezidenţiale, a unor înalte
oficialităţi ori delegaţii străine care ne vizitează ţara, în colaborare cu Direcţia a V-a din
D.S.S.;
7. Sprijin pentru pregătirea antiteroristă a cadrelor din teritoriu, control şi sprijin
asupra activităţii de prevenire a acţiunilor teroriste;
8. Intervenţia pentru lichidarea acţiunilor teroriste, atunci când se produc.
Cu alte cuvinte ceea ce fac azi BAT-ul (mostenitoarea de drept) din SRI, SPP-ul si ce facea la un anumit nivel fosta Unitate Speciala „F”, ca sa enumer cateva…apropo, cazul de mai deunazi cu studentul irakian „dand tarcoale” ambasadei Regatului Unit…sau cazuri pre ’89 precum atacarea Ambasadei Egiptului de catre studentii irakieni in ’79…bomba de la Ambasada Iordaniei (au murit atunci doi specialisti ai unitatii)…asasinarea unui diplomat iordanian in ’82…
E culmea ca CNSAS-ul sa-i puna patalamaua lui Gheorghe Trosca drept „politie politica” dar pe Andrei…”Horia” 🙂 Marga il scoate „informator” dar nu „colaborator”.
Generalizari de genul „USLA facea parte din aparatul represiv” denota (ca sa nu jignesc) necunoastere crasa cu privire la aceste probleme.
Punct!
inainte de a face parte din USLA a facut politie politica. Nu am nici o treaba cu USLA chiar au murit fara vina in acea misiune, dar unii dintre ei inainte de a fi transferati la USLA au facut parte din aparatul represiv.
Sarbatori fericite!
Bestialitaea si comportamentul animalic nu au nici un fel de justificare. Profanarea de cadvre este sepcifica insilor redusi mental, deviatilor comportamnetal dar nu oamneilor normali. Nimic nu a justificat si nu va justifica vreodata ce au facut in saptamina aceea insi care se consdera oameni Abia cum se poate pune punct, domnule.
„Aparat represiv” pe dracu! PCR-ul si politrucii erau „aparat represiv” la fel ca si acum, nu DSS-ul!Bre asta cu Securitatea care omora oameni pe strazi si ii urmarea prin case, sunt basme. Iar directia a IV-a contrainformatii militare, ce „politie politica” putea sa faca?! Baietii de la contrainformatii sunt adevarati eroi ai Romaniei! Cei care se ocupau de disidenti erau o mana de oameni, cateva sute cel mult. Basescu a facut o enorma nedreptate cu colonelul Trosca!
Ai fost foarte amuzant cu replica ta. Mai ai puțin să spui că D.S.S. a fost fată mare și sfioasă pîngărită de balaurul cel mare și rău care a fost P.C.R. D.S.S. înființată ca organ de represiune împotriva dușmanului de clasă și a celor care unelteau împotriva orînduirii socialiste atît din interior cît și din exterior iar cu cît paranoia sistemului se adîncea cu atît mai multă lumea putea fi incadrată în categoria dușmanului, fără să conteze dacă era adevărat sau nu.
Bre…m-am plictisit de propaganda. DSS-ul a fost cea fost si-a facut datoria de foarte multe ori fata de Tara. Pe mine nu m-a fugarit nimeni pe atunci, desi tot gura mare o aveam. faza cu Securitatea care teroriza populatia, dupa 1965 este doar propaganda…Daca erau asa de nenorociti cum dracu de au trait bine merci „disidenti” precum Dinescu, Iliescu, Cornea, etc?! 65% din personalul DSS era specializat pe lupta anti-KGB si a serviciilor „fratesti”. Tot DSS-ul, cu portar cu tot, nu depasea zece mii de oameni. Cred ca faci confuzie intre DSS si STASI. Stasi erau aia care impuscau disidenti, sau ii torturau prin inchisori. La noi aceste obiceiuri erau extrem de rare, dupa ’65.
George, ce faci bre, o iei pe aratura?
„PCR-ul si politrucii erau “aparat represiv” la fel ca si acum, nu DSS-ul!” Da-o in moasa-sa, cum ti-a iesit chestia asta? Vreun virus iliescian care te afecteaza numai in Decembrie sau ce, altfel nu-mi explic…
Eu m-am referit strict la USLA, nu la celelate unitati speciale si directii ale DSS.
Iata un exemplu: cineva a incercat sa deturneze un avion al Tarom pe cursa Bucuresti-Caransebes (sau era Timisoara?, cred ca era Caransebes), ca sa ajunga la Viena. In timpul zborului a chemat o insotitoare de bord si i-a dat un plic pentru piloti. Tipa insa s-a dus insa intai la unul dintre cei 2 uslasi din avion („soimarii” li se spunea la noi, americanii au termenul de „sky marshals”), iar gagiul asta dupa ce a citit ca individul pretindea ca are o sticla cu nitroglicerina (cam ciudat, dar nu stii niciodata), l-a luat pe al doilea soimar si l-au imobilizat pe respectivul. Ca mai tarziu s-a dovedit ca in sticla era…”holy shit water” (cum zic resboienii la palinca), asta-i alta treaba…
Acum…vorba vine, putem intelege pe cel ce vroia sa fuga din tara, dar deturnarea si luare de ostatici tot act de terorism se numeste.
Sau cazul Autobuzul din 23 august ’81…data asta e greu de uitat datorita semnificatiei…apropo, cum dracu’ se gasesc dobitoci sa „execute” chestii de astea de anumite sarbatori (vedeti stirea de azi cu Henri Coanda http://www.evz.ro/detalii/stiri/amenintare-pe-aeroport-avioane-controlate-de-trupe-antiteroriste-1016973.html ) , chiar nu stiu ca tocmai atunci serviciile sunt cu ochii pe butelie ?
Revenind…cand s-a aflat vestea despre autobuzul deturnat de 3 indivizi care vroiau sa fuga din tara, uslasii au plecat spre Timisoara urgent cu un avion special si cu dotarea necesara (fac aici precizarea ca USLA-singular nu plural, nu avea „unitati” teritoriale ci doar in fiecare judet erau cativa (sub)ofiteri de legatura – ii numarai pe degetele de la o mana – care desi aveau antrenament bazic alaturi de uslasi, NU faceau parte din ei). Ca sa n-o mai lungesc, cred ca stiti cu totii ce fiasco a fost si asta din cauza celor 3 imbecili din autobuz. Au murit multi oameni degeaba si oricat am vrea sa-i intelegem pe cei ce vroiau sa fuga din tara, TERORISM e singura patalama ce i se potriveste metodei pe care au ales-o. Ca doar nu ne apucam sa-i scoatem tocmai pe astia basma curata si pe uslasi sa-i facem draci baltati! Cat despre saga lui Hostean, Ministrul de Interne de atunci, ce sa mai vorbim? Aici inclin putin si spre ce a zis George mai sus despre pcr-isti (dar numai putin), gratiat de Iliescu (scarba profunda), decorat de Basescu si apoi i sa luat decoratia inapoi…tot de Basescu; asta cred ca a dus la „sublim” felul de politica romaneasca „dupa ureche”: Iilescu cu democratia originala, Constatinescu cu „m-au invins”….cred ca Ceausescu (care a excelat la asa ceva) ar fi mandru de toti 3 „originalii”!
In fond, de asta au murit si uslasii lui Trosca. Au fost ademeniti de Militaru ca e Ministerul Apararii atacat, iar eu au facut ce facusera intotdeauna, s-au deplasat la obiectiv. Restul e…ma rog, cum zicea ieri Iliescu in zeflemea (pentru a cata oara?..vedea-l-as odata si odata cu sfincterul in teapa aia cu cartof!): „Revolutia romana a fost parte a unui proces istoric”…si bineinteles mereu trebuie sa existe si tapi ispasitori, in cazul nostru „teroristii” USLA.
scuze, „comentariul tau”, nu articolul
Nene, acu’ am dat de articolul tau. Nu ai deloc dreptate. Toate erau structuri represive, ca doar nu te schilodea in bataie idiotul de secretar de partid. Au fost folosite ca pumn de catre putere. Ca mai areau si de-aia care pazeau o masina sau o ambasada, nu scuza comportamentul celor din respectivele structuri. Si sa mai stii ceva: le placea la nebunie ce faceau.
Era timpul pentru un gest minim de respect pentru eroii din Serviciile Secrete. Pacat ca javrele KGB-iste si cele ale GRU, precum Militaru&Co, AVO, n-au platit dupa cum meritau! Unii mai traiesc si astazi, precum tatucul Ilici Iliescovici si Popa Tokes, chiar bucurandu-se de privilegii pe care eu le-as fi inlocuit de mult cu o celula racoroasa, asta, ca sa nu zic un binemeritat glont.
ILIESCU AR TREBUI LASAT INTR-O PIATA PUBLICA LEGAT DE UN RUG SA-L MANANCE CIORILE
@barny – nu ti-ai facut temele, habar nu ai despre ce este vorba, treci la colt esti pedepsit :P.
Sunt multi, prea multi care nu si-au luat nici o pedeapsa…
@ enzo
„Sunt multi, prea multi care nu si-au luat nici o pedeapsa…”
Si nici nu si-o vor lua; pentru ca „au protectie de la Inalta Poarta” 😉
unde este ingropat hoitul lui Nicolae Militaru?-numele lui ar trebui sa fie sinonim cu profanarea de morminte…..
imensă mârlănie… ofițerii aceia își făceau datoria bine și au plătit puterea lui ilici &co…
Cinste si Onoare lor, luptatorilor USLA sant eroii nostri, ar merita mult mai mult.
Trosca a fost un militar. Absolvent al scolii de ofiteri de infanterie si ca infanterist a si murit. Pe de alta parte, nu exista niciunde prevazuta notiunea de reparatie morala sau sociala. Exista doar cea judiciara, prin decizia unei instante. Atit cercetarea penala a faptelor petrecute in decembrie 1989 cit si sentinta referitoare la politia politica facuta de Trosca, data recent, demonstreaza nivelul de degradare al Justitiei romanesti. Si in asemenea circumstante, orice ofiter al armatei romane, poate avea la o adica, soarta lui Trosca.
http://romanian.ruvr.ru/2012_11_03/93358286/
dumnezeu sa-i odihneasca pe trosca si colegii lui. au murit pentru a se aseza iliescu mai bine in scaun, protejat de prietenul sau, militaru, cu care complota prin parcuri.
S-au platit niste polite.
Legat de USLA, colonelul Gheorghe Ardeleanu, fost sef USLA, fost sef de contraspionaj pe spatiul european, a avut o moarte interesanta.
A murit in 1993, „intoxicat cu insecticid, stropind cartofi” la Petrani (langa Oradea). Diagnosticul: „moarte accidentala”.
Se mai poate comenta si moartea lui Marin Ceausescu, Stefan Gusa, Dumitru Puiu, Gheorghe Voinea, Stelian Pintilie, Emil Macri, Nicolae Doicaru, Gica Popa, Ion Bunoaica, Safta, Cerbu sau Vasile Malutan.
Cotuna si Trosca supravegheau piata palatului de pe acoperisul palatului telefoanelor. cei care au omorat oameni au fost uslasi. in zona iancului se tragea dintr-un apartament. au venit usla si i-a omorat . au realizat ca erau inarmati cu acelasi tip de arma. Ardeleanu eful lor stia tot dar a murit in timp ce-si stropea cartofii cu decis. urmasii astora au fost cei de la acvila acum desfiintata.
Oamenii astia ar merita un monument pe locul unde au fost asasinati de tradatorii pro rusi ai lui Iliescu si FSN
Adevaratii teroristi erau FSN,PDSR mai nou Psd o sleahta de tradatori de tara care au furat ceea ce s a cladit in 40 ani au devalizat in 10 ,acest partid ar trebui interzis si toti liderii lui,din 1990 pana azi de la cei locali la conducerea centrala anchetati la sange
http://www.cnsas.ro/documente/monitoare/2008/Trosca%20Gheorghe.pdf
Nu il mai plangeti pe securistul Trosca, a fost un sifon.
Dovada daca va intereseaza puteti sa o vedeti in pdf-ul din link-ul atasat