„Tactica si Strategia” isi doreste sa fie o revista dedicata in primul rand cititorilor ei, tuturor celor interesati de istoria militara romaneasca si universala.
„E suficient să ne uităm în jur, toate popoarele îşi studiază istoria, dar şi istoria militară, atât a lor, cât şi a lumii întregi, este o muncă şi o dovadă că alţii sunt interesaţi. Dar noi? Şi noi suntem interesaţi, dar încă nu avem suficiente mijloace de informare asupra părţii care ne interesează în primul rând, istoria noastră militară. Acest gol dorim să-l umplem prin această revistă, în care veţi găsi mari bătălii din istoria noastră analizate în amănunt, date despre gânditorii noştri militari, despre mari generali sau comandanţi de oşti, despre arme fabricate în România, precum şi aspecte geopolitice actuale, de spionaj sau colaterale. Istoria militară universală este şi ea bine reprezentată, cu aspecte şi influenţe asupra evenimentelor istorice majore, inclusiv asupra istoriei noastre naţionale.”
Cristian Negrea – Redactor sef
Acest prim numar al revistei este dedicat celor care au facut si fac parte din arma vanatorilor de munte, care in aproape 100 de ani de existenta s-a dovedit a fi una de elita in armata romana.
Revista se gaseste deocamdata in reteaua Inmedio, chioscurile rosii din Malluri si supermarketuri.
Pentru comenzi clik aici: Editura Marist
Felicitari si la cat mai multe aparitii !
Daca a supervizat-o dl Negrea atunci e plina de nerv.Poate cate -un exemplar si pe la bibliotecile scolare (daca mai exista), o mai vede unu altu’ ,mai zice si lu altu si poate mai lasa naibii jocurile alea pe calculator ca sa fie mandri ca sunt romani !
Sau mai bine direct manual scolar ca probabil are mai multa informatie certificata decat novaistoria noastra scrisa de altii ..
Apropo, varianta online!?
M-am saturat de cliseul manualelor de istorie , ideea este ca ele trebuie sa urmeze o anumita programa (stabilita de sus) , iar inainte de a le cataloga in vreun fel sau chip, va rog sa le studiati inainte. Eu anul acesta am absolvit clasa a-XII-a si pot spune fara doar si poate ca am fost multumit de manualele ce ne-au fost puse la dispozitie . Manualele de clasa a-VIII-a si a XI-a au ca autor sau co-autor pe profesorul meu de istorie, un om cu deosebite realizari si un patriot convins…. Eu personal ii port un respect deosebit . In concluzie nu manualele propriu zise ar fi problema ci programa de care trebuie sa fie legate. Ca ar trebuii sa puna mai mult accent pe anumite evenimente,personalitati sau perioade istorice din tara noastra este adevarat . Acelas profesor despre care spuneam mai sus a scris si alte carti despre acele evenimente care insa nu sunt inscrise in programa,nimeni nu-i opreste pe elevi sa le procure… Interes sa fie , restul vine la pachet .
Ca o paranteza la una dintre orele de istorie am avut ca subiect „de dezbatere” una dintre cartile lui Lucian Boia , iar unde noi n-am reusit,domnul profesor a demolat pas cu pas … sau la demolat pas cu pas pe mesiu Boia.
Sau e plina de nervi.
Nu m-am omorat dupa beletristica dumnealui, are cunostinte militare superficiale, insa sper ca revista este mai documentata.
@Vlad..:) ma meletarule , nu mai fi asa critic! 🙂
Dl Negrea are o idee fixa si-l apreciez pentru asta ca de altfel si pe realizatorii acestui sait, ei vor cu slabele lor puteri sa ridice constiinta de neam , sa ne faca sa ne gandim la ce suntem, de unde venim si unde vrem a ne duce!
Nu mai fi carcotas si mai bine oferati cunostintele ca sa sustii acest demers.
Lasa beletristica, ce numai aia ti-a sarit in ochi? E buna si ea , uite asa se trezeste interesu poporului sa aprofundeze una alta…sau vrei sa ne scrie manuale tehnice?:)
Cat despre ”expresia cunostinte militare superficiale”, uite eu gasesc ca daca tu ai fost in stare sa detectezi aceasta lacuna la dansul ,ai putea sa-l contactezi si sa-ti oferi serviciile din moment ce detectia unor slabiciuni intr-un sistem presupune o specializare in domeniul respectiv .
Lasa omu’ sa faca ce poate si daca poti ajuta-l ca bine ne-o fi si noua si voua! 🙂
Wandoo, cred ca ceea ce putem face cu totii pentru Cristian Negrea este sa dam banii pe cartile lui, ceea ce eu si probabil si tu am facut deja. O s-o fac si pentru revista.
In speta referitoare la cunostintele militare poate il ajuta Eroul Bula, eu n-am veleitati de Maica Tereza, sunt mai cinic.
O sa-mi spun parerea dupa ce citesc revista, mai mult ca sigur ca o sa fie critica, dar nu ostila. Sunt adeptul criticii justificate, pentru ca ajuta mai mult decat lauda nejustificata.
In rest prognozele militare ale lui Cristian Negrea au obiceiul sa pice mereu pe alaturi, citeste-le pe cele despre Ucraina. Sa speram ca o sa invete sa incadreze mai bine tinta.
🙂
cu totii invatam facand…
Tot respectul pentru tine ca elev dar mai ales pentru profesorul tau.
Profesori de acest tip ar trebui sa fie clonati in cat mai multe exemplare si distribuiti in toata tara. Pe „mesiu Boia” ar trebui sa-l trimitem pachet, direct in ungaria si sa predea
orice istorie vrea el dar, numai acolo.
FELICITARI. Initiativele acestea imi cresc inima si sufletul. Sa va binecuvinteze Dzeu.
Felicitări și mult succes. așteptăm revista și la Chișinău 😀
Apariția revistei a fost o surpriză pentru mine, am luat-o imediat. Nu am apucat să o puric din scoarță în scoarță, dar după o răsfoire am câteva observații: mai bine de jumătate din nr de pagini e alocat aceluiași subiect, recte vânătorii de munte; la rubrica Actualitatea sunt postate evenimente din decembrie 2013 sau martie 2014. Și, părere personală, prefer o hârtie mai puțin simandicoasă în schimbul unui preț mai mic sau ( și mai bine) a unor pagini în plus.
1. Ce fel de berete VdM purtau ? Romanesti ?
2. De ce dupa ’89, beretele istorice n-au fost reintroduse ?
Doresc sa ma abonez la aceasta revista,cum procedez?
…si pe cand un nou roman Domnule Cristian Negrea?
Cum apreciati informatiile aparute in cartile Domnului Vladimir Rezun alias Victor Suvorov?