Conform articolelor Ziarului Financiar in perioada 01 ian 2013 ~ feb 2014 Guvernul Romaniei a luat imprumut suma imensa de aprox. 17 MILIARDE Euro . Acesti bani au fost imprumutati de la banci ( nu de la FMI ) pentru ca salariile si pensiile sa se poata achita si pentru ca sa se rostogoleasca datoriile anterioare.
Acum , cand toata industria este demolata ….firmele private se ascund in Insolventa pt a nu da impozit tarii….Politicienii fura banii Statului ….De unde vom achita uriasa datorie externa care creste cu peste 1 MILIARD Euro /luna ? Eu ca om de afaceri vad doar un singur scenariu sumbru …..Dezmembrare teritoriala sau Preluarea conducerii tarii de catre cei care ne-au imprumutat ! Groaznica situatie ….si totusi lumea nu stie adevarul .
Toata lumea economica vorbeste cu bucurie de faptul ca Parlamentul a adoptat Noua Lege a Insolventei . Eu vreau sa informez Romania ca nu este un moment de bucurie acum ….deoarece eu ca TEPUIT cu sute de mii Euro , declar ca nu se schimba Absolut nimic in bine ! Se vrea doar demonstratia faptului ca „ Alesii poporului „ lucreaza ….
In fapt cum stau lucrurile ….Am prezentat in articolele mele din 2013 cum ca FURTUL dat de patronii firmelor intrate-n Insolventa se ridica in vara lui 2013 la aprox 24 MILIARDE Euro ! 10 miliarde Euro taxe neachitate Statului , 10 miliarde Euro datorii neachitate firmelor ce au livrat marfuri „ Insolvabililor „ si 4 miliarde tepe date la banci prin neplata creditelor . Acum in aprilie 2014 pt ca s-a marit nr. de ESCROCI ce si-au introdus firmele-n Insolventa … probabil ca JAFUL a ajuns la 30 MILIARDE Euro ….Incredibil ce suma uriasa pt un Stat ce se plange ca trebuie ca pacientii sa-si achite o parte din medicamente in spital !
Noul Cod al Insolventei ce va intra-n vigoare in curand nu rezolva recuperarea acestor 30 MILIARDE Euro FURATE de catre niste DERBEDEI de la Banci , Bugetul de Stat si Firme Creditoare ( printre care si eu CABLE SRL , Adeplast …..si alte sute de mii de firme pagubite ) . Daca Guvernul Tariceanu pe langa multele lucruri rele ce le-a facut ….s-a ”gandit sa cadoriseasca” in 2006 mediul de afaceri din Romania cu GROAZNICA Lege a Insolventei….acum Guvernul d-lui Ponta ar trebui sa REPARE ceea ce a stricat Guvernul Tariceanu . Politicienii au adus prin introducerea acestei legi in 2006 Dezastrul national Economic si tot ei ar trebui sa rezolve situatia creata . Anume : ar trebui sa dea o LEGE DURA si EFICIENTA prin care in 2 luni toate firmele aflate-n Insolventa sa-si achite toate datoriile . Altfel , INCHISOARE de la 3 la 20 de ani in Functie de suma datorata .
Romania nu are nevoie de LEGEA INSOLVENTEI ! Ci ….de un singur lucru in economie : DISCIPLINA FINANCIARA !
Astfel Statul nu ar trebui sa se imprumute lunar cu peste 1 MILIARD euro , ci ar incasa in doar 2 luni minim 14 MILIARDE Euro !
Guvernul Boc si acum Guvernul Ponta neavand bani la Buget inventeaza mereu taxe pt populatie si firme private . Tara se afla intr-o saracie extrema ….lumea nu are bani ! Salariile cele mai multe sunt sub 1,000 lei si ele nu pot sa creasca pe viitor deoarece Romania prin ” privatizari ” si-a pierdut toate uzinele profitabile ( sunt deja demolate ) si astfel este la mana firmelor straine ce si-au facut fabrici la noi in tara . Daca salariul minim va creste pana la 1.500 lei pe luna …..ne vom trezi ca intr-un an absolut toate fabricile se vor muta in Basarabia sau Bulgaria .
Noi , pagubitii cu File CEC neachitate cum ne putem recupera banii ? Anul trecut doar 200 si ceva de dosare penale cu File Cec neachitate au fost trimise-n judecata , dintr-un total de peste 100.000 dosare . Datornicii s-au ascuns in Insolventa si tot ei sunt plansi si “ ajutati ” sa se reabiliteze financiar . In practica nu este vorba de asa ceva ! Un „ Om de afaceri „ din Oradea a dat tepe de 75 milioane Euro prin Intrarea-n Insolventa, dar are pe alte firme investitii in Energie …. La OTP Bank nu a achitat un credit de 46 milioane euro.
Am cazuri in care dupa 5 ani de la intrarea-n Insolventa a clientilor inca nici nu s-a definitivat “ Planul de Reorganizare “ datorita complicitatii Caselor de Insolventa cu “ sarmanii Insolvabili “ ….daca mai adaugam inca 3 ani pt asa zisa “ Reorganizare “ ajungem la 10 ani timpul Insolventei . Am cazuri multe in care Administratorul Judiciar nu a inceput deloc , nici acum dupa 5 ani …. etapele Insolventei , deoarece Hotii ce au intrat in Insolventa nu vor sa prezinte Actele cu activitatea firmei . S-au facut plangeri penale impotriva „ Insolvabililor „ pt ca nu se supun cererii de predare a arhivei firmei , dar bineinteles ca nici asa nu se rezolva ceva …..
Noul Cod al Insolventei nu rezolva aceste aspecte dureroase pt Pagubiti .
In realitate noi pagubitii suntem pusi pe drumuri ….cheltuim sute de mii euro cu procesele si ne consumam nervos . De noi cine are grija ? NIMENI ! Desi putinii bani ce intra-n Buget ii dam doar noi firmele romanesti serioase . Cei ce au intrat in Insolventa sunt niste Infractori si ei nu dau impozit Statului Roman .
De ce Parlamentul nu a invitat 1000 de pagubiti sa se sfatuiasca cu ei cum sa se rezolve aceasta grava problema a Insolventei ?
Acum firma DELPHI (de componente auto – n.red) isi construieste inca o fabrica la Moldova Noua pt a plati muncitorilor un salariu minim pe economie . A dat lucrarea de constructie ( 6 milioane Euro ) unei firme din Ungaria , deoarece nu au incredere ca o firma romaneasca nu va intra in Insolventa si astfel Garantia lucrarii nu va DISPAREA peste noapte . Delphi vrea garantie pe lucrarea de Constructie …Astfel a preferat ca o firma ungureasca sa-i construiasca fabrica . Romania datorita Legii Insolventei genereaza NESIGURANTA in Mediul de Afaceri !
Toti politicienii romani rad de Victor Orban premierul maghiar . Dl. Geoana si dl. Cioroianu ziceau anul trecut ca premierul Orban este “ Oaia Neagra a Europei pt masurile dure economice pe care le-a impus “ …..
Pt mine este “ Oaia alba a Europei “ deoarece acum o luna am mers in Elvetia si am parcurs autostrada de Centura a Budapestei . Imi era rusine ca sunt roman si provin
dintr-o tara INAPOIATA total ! In doar 2 ani Premierul Ungariei a realizat o Centura a Budapestei extrem de frumoasa : 4 benzi pe sens + banda de refugiu . Podul peste Dunare are 10 benzi ….. ce fel de Centura are Bucurestiul ? Nici una ….
Asta din cauza ca a inteles un lucru : in Ungaria trebuie adusi bani la Buget nu prin scumpirea benzinei si a taxelor ….ci prin Introducerea Disciplinei Financiare si prin politica Nationalizarilor …..
Dar cum sa nationalizezi ceva in Romania ….cand politicienii nici macar nu au dat o lege eficienta pt pastrarea uzinelor privatizate ? Anume : cei ce au luat de la Stat uzine si fabrici nu au voie sa le devalizeze si sa le Demoleze ! Ele trebuie in cel mai rau caz CONSERVATE ! Nu Demolate !
Valerian Leucuta este intreprinzator, proprietar al firmei SC Cable SRL din Oradea
Domnilor, un popor care isi fura singura caciula, sa nu traga sperante ca va trai decent. In Romania, marile proiecte nationale sau realizat prin constrangere, mai exact a stat unul cu un bat in spatele romanului. Nu-l plang pe Ceausescu (am facut armata intr-o mina de carbune din Valea Jiului), dar judecand obiectiv, atunci era mai multa ordine si disciplina in tara.
Lucrez de 30 de ani in cadrul CFR, la siguranta circulatiei. Pe timpul lui Ceausescu, daca furai un simplu surub de la linie sau vagon, te acuza de sabotaj. Azi se fura trenuri intregi (la propriu), fara ca cineva sa fie acuzat macar de furt. Exemplul cu CFR-ul il putem extinde la toata economia nationala.
Portul Constanta. Pe timpul impuscatului, in port intrau in proportie de 70-80 la suta nave de tonaj mare. Azi marea majoritate a navelor sunt de tonaj mic sau mediu (majoritatea fac carausie in Marea Neagra). Din miile de macarale din port, rar vedeai unul doua ici colo care nu miscau. Azi, 80 la suta din macarale stau, nu au activitate.
In concluzie, o natie (guvernantii reflecta mentalitatea acestei natii, doar noi romanii i-am ales) care isi vinde economia nationala la fier vechi, sa-si ia gandul de la prosperitate. Pentru dezastrul din aceasta tara, nu te poti ascunde la infinit dupa FMI.
Un comentariu cat un articol! Din pacate asa este, iar CFR-ul falimentat din interior, este inca un exemplu de imbecilitate pur damboviteana.
Asa e. De vina suntem toti pentru ca nu facem nimic in privinta asta, stam si ne uitam.
si ce poti face? nu vezi , mergi in strada la protest si nu te baga nici dreq in seama
Ia-i pe sus frt ! o lista cu 100-200 de doleante a tot ceea ce s-a furat,ce nu s-a facut si s-ar fi putut face.Toate astea dublate de sute de mii (milioane de oameni in strada) asaltand institutiile guvernamentale.Apoi,ultimatum de 24 de luni pt. satisfacerea acelor doleante….in caz de nerespectare,asalt total si legea strazii.
Iar apoi vine un nou Iliescu, sau Petre Roman, sau Brucan, de data asta tinerel, carismatic si scolit pe la Bruxelles, si care sprijiniti de baietii destepti care detin ziarele televiziunile si radiourile, prostesc lumea ca el e viitorul. Problem solved!
Ce, ucrainenii nu au iesit in strada si le-a fost confiscata revolutia de-alde Yatseniuk, Klitscho sau Timoshenko? De parca vroiau sa inlocuiasca niste hoti cu altii…
La noi nu aparut MRU sau Cernea in mijlocul protestelor pana i-au huiduit oamenii, s-au speriat si au plecat?
Pana va exista o lege care sa forteze fiecare ziar, televiziune, si radiou sa isi declare public si lunar sursele de finantare si cine plateste propaganda, nu vom iesi din rahat, oricate revolutii vom face.
Statul rămâne, aşa cum era de aşteptat, cel mai mare angajator din România: 1,2 milioane de oameni lucrează în instituţii bugetare, dintr-un total de 5.548.944 de salariaţi.
În 17 judeţe statul este cel mai mare angajator economic
http://www.ziuaveche.ro/business-2/economic/in-17-judete-statul-este-cel-mai-mare-angajator-228935.html
Din statisticile oficiale reiese că statul este cel mai important angajator în mai bine de o treime din judeţele din ţară. Datele centralizate de gândul.info arată că, la nivel naţional, există 17 judeţe în care, pe primul loc în clasamentul privind cel mai mare număr de salariaţi (înregistraţi pe un singur cod CAEN) se află profesii finanţate preponderent de la bugetul statului.
Este vorba aici de Alba, Bacău, Botoşani, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui.
Practic, la sfârşitul anului trecut, în România existau oficial 5.548.944 de salariaţi cu acte în regulă, în creştere cu 5,1% faţă de cifra consemnată la finele lui 2012. Dintre ei, aproape 1,2 milioane, adică unul din cinci, lucrau la stat.
Este acest raport de 1 la 5 „normal” într-o ţară europeană? Gândul.info l-a întrebat pe Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, dacă numărul de bugetari este mare sau nu. “La nivel naţional, 25 la sută (dintre angajaţi n.r.) sunt bugetari. Este o cifră mare. Dacă ne uităm la raportul bugetari – populaţie, nu stăm mai prost decât alte state europene, însă dacă ne uităm la raportul bugetari – contribuabili sau la raportul cu salariaţii din mediul privat sunt mulţi. Avem prea puţini contribuabili la buget şi prea puţini salariaţi în economia privată“, a răspuns Ionuţ Dumitru.
Oricum, numărul de bugetari în România este pe un trend descrescător în ultimii ani. Am ajuns însă la limita de jos cu 1,2 milioane? În 2011, când cifra bugetarilor era undeva la 1,4 milioane, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, pleda pentru reducere: „În 1990, statul funcţiona cu circa 800.000 de bugetari, cu tot cu cei din Comitetul Central. După 20 de ani avem 1,4 milioane şi ne întrebăm unde este problema”.
Linkul din josul paginii nu este ok.
Ponta zice ca avem cea mai mare crestere ec. din UE. 😀 😀
Acum in aprilie 2014 pt ca s-a marit nr. de ESCROCI ce si-au introdus firmele-n Insolventa … probabil ca JAFUL a ajuns la 30 MILIARDE Euro
.
FRUSTRATA RAU PERSOANA!!!!
CAM BATE CAMPII,MAI ALES LA CAPITOLUL INSOLVENTA” VOLUNTARA,” UNDE DE FAPT SI DE DREPT CAM SE INTRA IN INSOLVENTA PT CA SE TREZESC TOT FELUL DE FIRME LICHIDATOARE-ALE TERTILOR- SA CEARA INSOLVENTA UNOR DEBITORI DE MULTE ORI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA ,DOAR PT A-SI INCASA COMISIOANELE DE LICHIDATORI !
CELE MAI MULTE CAZURI SUNT DE ACEST GEN,AM PRIETENI CARE S-AU LUPTAT CU RECHINII ANI DE ZILE SI DIN NEFERICIRE O PATISEM SI EU CU LICHIDATORUL UNUI PATRTENER CARE NU-SI FINALIZASE CONTRACTUL CU MINE SI DUPA 4 ANI MA TREZESC CU LICHIDATORUL CA MA BAGA IN INSOLVENTA PT CA NU AM ACHITAT CONTRACTUL NEFINALIZAT !!!!
NOROC CU FAPTUL CA JUSTITIA ROMANA S-A VACCINAT CU ASEMENEA SITUATII SI DA II MATURA RAPID DIN TRIBUNALE.
IN ACELASI TIMP, NU SE STIPULEAZA O CHESTIE-SE PARE CA FRUSTRATUL CU ARTICOLUL NU STIE LEGEA:DACA INTRI IN INSOLVENTA NU STATUL PIERDE, PENTRU CA ESTE PRIMUL OE LISTA LA RECUPERAREA DATORIILOR !!!
Este adevarat ca statul pare sa nu piarda, dar teparii isi fac firmele fara active, asa ca statul nu are de unde sa-si recupereze creantele.
@nemotoujours..In ceea ce priveste in Romania,bancile sunt toate privatizate,cedate catre structuri conduse de oligarchia evreiasca,iar tara noastra are cea mai mare datorie catre FMI si UE,ce se ridica la aproape 70 miliarde de euro,dintre care numai 19,95 de miliarde euro se vor totaliza in urma ultimului acord stand-by.In sondajele de economie,romanii se considera o natiune ce se afla in fata unei crize economice si politice fara iesire,cu o datorie ce ii va atinge pe durata de zeci de ani,majoritatea crezand ca ne-am intors in urma cu 20 ani.O parte dintre intervievati declara ca pe vremea lui Ceausescu era mai bine.
de vina este populatia ca de 25 de ani tot aceleasi partide voteaza!! toata clasa politica de nomenclatura bolshevica trebuie schimbata de URGENTA !
Multumesc lui Dumnezeu ca este Comisea Europeana care cat de cat mai sta calare pe iubiti nostri politiceni… 😀
Mi se pare ca este un ,,articol” plin de neadevaruri, o intoxicare! Scopul? Sa induca prin toate canalele o stare de neliniste si de debusolare populatiei.
Legat de asta:
„firmele private se ascund in Insolventa pt a nu da impozit tarii”
„10 miliarde Euro taxe neachitate Statului”
Bre, cu furtul asta de la saracul „stat”…am trancanit mai demult cu nushce „intreprinzator privat” cu firma in Romanica: daca nu manareste cifrele NU ARE CUM sa supravietuiasca. Statul ai pune zeci de mii de taxe si impozite. Spagarii de la garda, pompieri, sanepid vin de douazeci de ori pe luna si-ti fac controale pana le dai spaga. Etc.
Intre timp omu’ s-a sictirit, si-a bagat pl’n’ei si a plecat din tara.
Ca practic muncea ca sa-i tina p’aia.
Asa ca:
STATUL ESTE CEL MAI MARE HOT SI INCURAJEAZA FURTUL.
CEI CARE CONDUC STATUL SUNT HOTI
Sub aia sunt milioane de angajati prin sistemul public umflat si neperformant si trebuie sa le platesti la toti salariile, ca ei „munceste” domle. Printre astia, aia mai smecheri sunt cei care nu se multumesc cu salariile si te sicaneaza pana le dai spaga. Sau fura fiecare cum poate pe unde poate ce poate sub ce forma poate, vezi vaginoplastiile de la spitalul de arsi.
Asa ca sistemul nu numai ca incurajeaza dar practic te forteaza la furt si spaga si evaziune si inginerii financiare daca vrei sa supravietuiesti.
Deci daca „firmele private se ascund in Insolventa pt a nu da impozit tarii” asta este taica, scapa cine poate 🙂
Daca dai impozit tarii practic alimentezi sistemul neperformant si mafiot cu banii tai pt care tu tre sa faci ceva ca sa-i obtii.
Pt ca evazionistul ala rau FACE ceva, o activitate, da o teapa, da in cap, fura la intersectie, vinde covrigi pe strada ca sa castige niste bani. Aia din system nu trebuie sa faca nimica pt asta si asteapta sa le ‘curge’ banii din taxe si impozite – trai pe vatrai 🙂
In conditiile astea, desi nu incurajez evaziunea si intr-o lume Normala este toxica, dar scuza-ma ca ai inteleg pe evazionisti.
Evaziunea se poate reduce relativ usor cu reducerea si simplificarea taxelor si a sicanelor aplicate firmelor.
Colaborat cu pedepse aspre aplicate evazionistilor pe care-i prinzi. De eliminat complet n-o sa se faca niciodata, evaziune este peste tot in lume.
Insa daca nu se face asta, nu se face pt ca nu se vrea. Pt ca practic i-ar incurca pe mafiotii lor.
Aia cu tepele date firmelor (10 miliarde Euro datorii neachitate firmelor ce au livrat marfuri “Insolvabililor “ si 4 miliarde tepe date la banci prin neplata creditelor) il inteleg pe om si are dreptate ca e ceva in neregula daca nu se pot recupera.
„cheltuim sute de mii euro cu procesele si ne consumam nervos”
Dar ghici cine face legile in Romania. Ia ghici unde se duc banii astia. Banii de procese intra la buget si in buzunarele avocatilor. S-au gandit bine aia care fuck legile, ca si ei tot avocati, judecatori sau notari 🙂
Ideea nu este sa faci dreptate ci sa-le toci ‘fraierilor’ banii in system pe ani multi de judecatzi sterile.
Legi de insolventa sunt si prin alte state mai ‘ciLiviZate’.
Tzepe se dau si pe acolo numai ca acolo daca te prind si nu ai cum sa te acoperi ai cam fript-o.
Vezi America unde primesti cam multi ani de puscarie pe langa recuperarea prejudiciului si amenzi imense.
Prostia si lacomia este si a firmelor tepuite.
Nu dai deodata marfa de milioane unora, le dai esalonat in transe pe masura ce-si platesc facturile.
„De ce Parlamentul nu a invitat 1000 de pagubiti sa se sfatuiasca cu ei cum sa se rezolve aceasta grava problema a Insolventei ?”
Bre, la romani alora li se rupe de pagubiti si de firmele private, cine e ei si ce vrea ele…
Firmele private sunt doar vaci de muls taxe si impozite, spagi la garda, sanepid, pompieri, la partid, bani cheltuiti ani de zile intr-o justitie sterila etc. Daca rezista, bine, daca nu, nu.
Si parlamentul nu da legi in folosul oamenilor. parlamentul da legi in folosul gruparilor mafiote, a grupurilor de interese si a caselor de avocatura/judecatorii/notariate. oamenii sunt doar sclavi pe plantatie si se dau legi doar ca sa-i mulga.
160% de acord.
Totusi sunt curios de unde a scos domnul asta cifra de indatorare a guvernului de 17 miliarde pe an.Chiar si cu un deficit de 2.5 (desi va fi mai mic) nu sarim de 3.5 miliarde.Avem totusi crestere de 3.5 pe 2013 si s-ar putea sa sarea de 4 anul asta.Hai,nu e chiar asa rau,nu ? 🙂
S-apoi,daca noi suntem in faliment nedeclarat,dar aia cu datorie de 80-120% din PIB (mai toti prin UE) ?
http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/romania-plus-romanii-minus-1_53568ad20d133766a800266d/index.html#
Da, nu e chiar asa de rau…e mai rau 🙂
O da..adevarul…sa avem si 10% crestere iar ziarele basiste o vor tine p’alor(chiar si asa o statistica pe 2 luni nu zice nimic,sincer).Nu ca sunt fan Ponta si nu ca nu e loc de mai bine ,chiar e loc de mult mai bine iar Ponta e in tantalau dar sa-mi vii cu tara in faliment la o crestere de 3.5,deficit la 2 si datorie publica sub 40% cand stim ce in restul Europei,pute a basism.Iar eu nu halesc basism cum nu halesc nici psd-ism,toti sunt o apa si un pamant si nici n-am nevoie de titluri apocaliptice.
Ca s-o lamurim putin, suma vehiculata in articol sunt „joc de glezne” facut de Min. Finante in cazurile in care anumite sume nu i-au intrat la timp, fiind nevoit sa se imprumute cateva luni pentru a acoperi apoi creditul din intrari ulterioare de bani.
La asta se pot adauga si anumite rostogoliri de credite…
Nu este adevarat.Romania este tara in care si daca arunci o samanta de porumb pe calea ferata tot rasare.Avem pamant bun, avem resurse, avem mancarea asigurata, avem oameni destepti si pregatiti.Ne mai trebuie romani care sa conduca si sa fie patrioti si cinstiti.Da de ce nu vor sa faca blindaj dublu la TAB tot nu inteleg.Daca trimit aia o racheta cu fragmentatie care se desface in opr rachete si fiecare racheta urmareste tinta termic opt taburi dintr-o lovitura sunt distruse.Faceti blindaj ca lumea si usor.Avem institute de cercetare.La mine prostia nu doare dar o sa planga familiile soldatilor din taburi.
Bre, au incercat unii sa te lamureasca dar nu ai priceput cu e cu blindajul dublu 🙂
Deci, iti explic eu simplist (atat cat pot):
1.) Solutia pe care o „propui” tu ar duce la pierderea flotabilitatii TAB-ului. Un TAB neamfibiu la cate cursuri de apa avem in tara nu ar fi deloc o chestie desteapta.
2.) Ok, zici tu de blindaj dublu dar de lovitura antitanc in tandem auzisi’? Oricum, marea majoritate a rachetelor AT moderne actuale ar trece prin blindajul pe care il „propui” tu ca prin branza, in schimb acel TAB si-ar pierde flotabilitatea si ar fi mai greoi, deci unde e afacerea?
🙂 Am incercat si io sa-i explic…
Pai daca are aceeasi greutate ca si celalat doar ca are doua table mai subtiri cu nervuri intre ele si intre table blindaj de ceramica sau sintetic.Daca are acelasi volum si aceesi greutate va avea aceeasi flotabilitate. Daca grosimea totala a tablelor e aceesi ar rezista la fel de prost ca asta de acum dar ceramica si placutele de carburi metalice il va face mai rezistent.
habarnistu dang dang ! Venisi si pe aici cu aceiasi aberatiune a matalii ?!! Daca tot te uiti pe net si ne dai filmulete cu protectia unor veste de ce nu te uiti cum trebuie ?! Uite aici un top cu rachete AT si vezi cam cata grosime penetreaza astea asa ca sa mai vii cu aberatia de blindaj de 200mm ce sa mai zicem . Dupa tine ar trebuii sa reproducem E 100 Maus si alti mastodonti pe care iar fi vrut nemtii desii cu asa ceva nu se putea lupta !
http://www.youtube.com/watch?v=yGxDogb-FnQ
Sistemul in sine este croit gresit si de aceea functioneaza extrem de prost. Incepand cu capitalul social cerut la infiintarea unei firme (parca min. 200 RON) si pana la avalansa de taxe si impozite pe munca. Aparatul de stat este supradimensionat si de o ineficienta ingrozitoare, institutii care teoretic ar trebui sa conlucreze nu stiu una de ce face alta.
Stie cineva care este capitalul social cerut in DE pentru a-ti face un SRL cat de mic? Ca tot vorbim de disciplina financiara.
Statul roman nu a fost niciodata un partener al capitalului romanesc si asta inca de pe vremea lui Caragiale ca tot a fost el pomenit aici.
Am un client care a avut o afacere cu un atelier de textile (facea prosoape, halate de baie, etc. pentru export) cu aproape 50 de angajati. De cand cu criza, nu era luna in care sa nu-l calce spagarii de la garda financiara, inspectoratul de munca, etc. Omul s-a scarbit si si-a mutat afacerea in BG intr-un orasel aproape de granita. Povesteste ca acolo are 2 controale mari si late pe an, cand vin toti in acelasi timp (garda, ITM, pompieri, etc) si este anuntat cu 2 luni inainte in mod oficial in ce zi sosesc, tocmai pentru a evita „vizitele” neprevazute ale spagarilor. Pentru ca a angajat nu’s cati someri si i-a calificat la locul de munca, are avantaje fiscale din partea statului BG pe bune, nu pe hartie. La fel pentru ca face export. Nu zic ca BG e raiul pe pamant, dar macar aia apreciaza pe unul care investe in productie, nu in speculatii imobiliare sau financiare.
@ CosminC
Nu e baiul mare la capitalul ala social de 200 de RON. Cea mai mare problema sunt taxele foarte mari si multe si birocratia excesiva.
Daca te duci la un cacat de ghiseu ca sa iei o hartie sau sa platesti ceva o sa vezi ca au program de la 8 la 12 (4 ore) iar vinerea in cel mai bun caz lucreaza si ei 2 ore. Mari domni astia de la stat.
O problema mult mai mare decat asta cu birocratia si fiscalitatea e faptul ca statul nu are absolut nici un mecanism de incurajare al firmelor nou-infiintate.
Pai daca faci un start-up in Germania, si demonstrezi ca ai o idee cat de cat viable, statul te ajuta cu bani chiar si ani la randul in speranta ca vei prospera. La noi statul iti da in cap din start.
Asa ca singurii care s-au apucat de afaceri serioase in Romania au fost aia inconstienti, care au mai dat o spaga, au mai prins niste contracte manarite cu statul sau pur si simplu au avut noroc chior.
Orice om intreg la minte, isi face niste calcule inainte sa inceapa o afacere de la zero. Isi calculeaza cheltuielile cu personalul, cu taxele, cu materialele, iar daca in final vede ca pentru a incepe afacerea trebuie sa imprumute bani de la banca cu dobanzi exorbitante si posibilitatea sumbra de a pierde casa personala pusa gaj din cauza ca un control de la Fisc i-a gasit o neregula stupida si i-a blocat conturile, pur si simplu nu se apuca de afaceri si isi vede de drum.
Ba e o problema si cu capitalul soacial. In anii ’90. toti ruptii in cur din Turcia, Egipt, Siria, Iordania, Liban si alte tari d’astea au infiintat firme cu 100 USD, dupa care au prosperat din evaziune fiscala (ex: piata de legume fructe, etc), au cumparat fabrici romanesti pe 3 lei pe care le-au falimentat pentru terenul de sub ele (vezi IPRS Baneasa). In DE, capitalul social cerut la infintarea unui srl este 25.000 oiro. Da, ai citit bine, 25.000. In felul asta sau si in felul asta ai garantia ca ala care isi face o afacere o face pe bune, nu inregistreaza nu stiu ce srl infect care plimba facturi pana li se pierde urma.
Rezultatul fiind… zero firme in Romania si o gramada in Londra. Da, taxele in Romania sunt imens de mari, iar cine le-ar plati corect pe toate ar da faliment imediat. Iar tu vrei sa mai riste si cativa ani de puscarie? Va fi un succes pentru economia Romaniei, incasandu-se impozite de 50% din… zero. Si, desigur, firmele conectate politic nu vor fi vizitate vreodata de inspectorii fiscali. Nici firmele detinute de BOR ca, vorba aia, cum sa taxezi, dom’le, banu’ Bisericii? E blasfemie!
La impozitare Romania este in topul european; nu te lua dupa minciuna de cota unica de 16%.
Si daca, prin magie, firmele ar rezista la atatea taxe platite, patronii ar trebui sa fie multumiti ca nu’st care zdreanta si-a pus silicoane din bani publici, in cardasie cu un amarastean de doctor, cu juma’ de milion de euro in cont.
PS: Cam cate taxe platesc firmele detinute de stat, cum ar fi de exemplu CFR?
Ce doreste autorul articolului este practic desfiintarea SRL-urilor (in varianta internationala: LTD – Limited Company) unde raspunderea este limitata la valoarea capitalului social. Scopul acestui tip de companie este tocmai de a incuraja oamenii sa-si porneasca o afacere, iar daca nu merge, asta este. Faliment si cu asta basta. Doar daca se dovedeste ca falimentarea firmei a fost intentionata, atunci administratorul este pedepsit.
Insa daca-i bagi pe toti la parnaie ca au dat faliment, cine dracu’ va mai incerca ceva? Ai riscat toate economiile, ai tras in jug 12 ore pe zi, iar daca nu mai faci fata risti sa ajungi in inchisoare? Pai nu mai bine stai cuminte si astepti sa-ti dea statul loc de munca, ajutor de incalzire, s.a.m.d.?
E ca si cum un profesor ar pune direct nota 4 oricarui elev care spune un raspuns gresit, iar apoi se plange ca niciun elev nu mai ridica mana la intrebari. Si totul doar din cauza ca elevul Bula, dintr-o clasa de 26 de persoane, spunea tampenii. Insa spre deosebire de elevi, „patronii cei rai” isi pot deschide firme in alte tari din Europa si nu numai.
CARE BULA?
EROUL????????
gattone nu trebuie puscarie , trebuie doar pus conditie la infintarea de srl un capital social prohibitiv ( cum e in tarile puternice economic ) pentru ca oamenii sa-si infinteze societati pe actiuni si vor fi mult mai responsabili si mult mai putin dispusi la escrocherii .
da cedarea resurselor pe redevente de seminte 6% si salarii de 800 ron sau 200 euro la preturi can vest ca cica nam productivitate vrajeala tot acolo ne va duce in curind singura solutie nimic sa nu se faca fara ca statul sa nu ia minim 50% si salariul sa fie can vest altfel astia sug tot si fug si noi si nepotii nostri VOM FI SLUGI ETERNI
– STATUL trebuie sa reprezinte coloana vertebrala a unei societati/tari.Din pacate noi suntem reprezentati de o MOLUSCA.Rusine!!.STATUL trebuie sa miste,(nu sa suga) forta motrice a societatii,cu toate organele reprezentative.Nu este de mirare ca pana acum nu s-a miscat nimic ,in sensul pozitiv si nici un am vazut progres si alta finalitate de la asa zisa revolutie incoace.Cat vom mai suporta ? Pentru ce au murit eroii acestui NEAM? Unde sunt TELUL si CAUZA? Respect celor cu sange de roman adevarat ,si nu celor care au vandut TARA pentru treizeci de arginti..!!!
Of , Of , mai , mai si vorba sleagarului de campanie ”of viata mea , of inima mea ”…, si ce repede se uita episoadele Grecia , Spania , Italia …plus slogane ca ”Romanie nu mai fi colonie fmi ”… , nu este nimica nou , se ”lucreaza ” in continuare dupa program , adica ” ramane asa cum am stabilit ” [ pe la bruxseiles ,washington , moskaw and, banca mondiala ] , oamenii cu idei oricum tre sa dispara ca intelijentia incomodeaza ceafa groasa , fabrica de chelneri , servitori si tamplari, capsunari ,mere struna , IMM-urile , tre sa aiba impresia ca e sunt sprijinite ca doar ”s-o promis in campanie ” , mai tre sa mai dam putintel pamant si oaresce intreprinderi stratejice care , usor n-or respectat indicatiile pretioase a unui vanzator de valori virtuale [ fmi ] ,si in rest mai aburim usor cu impresii de ridicare economica , ca sa vada vecinii , care sunt influentabili de la rasarit , cum ca uite dom’le in rromanica se traieste ”decent ”, deci e bine sa adopte si ei politicaca imprumutului , decat sa mai stranga de burta niste burtosi care ne sfatuiau de altfel ca asa tre sa strangem cureaua ca sa o ducem bine …nu prea specificau ei unde , mai sus sau mai jos , da se pare ca narodu-i obedient la pixuri si sarmale , aka mititei si gratare da moll ca-i deja 1 Mai muncitoresc ! Ar fi o idee faina ca azi de 1 mai sa cante la moll internationala …ca doar acolo sa tine mitingu [meeting -ul in traducere ]acuma
Romania are o doua MARI probleme care se datoreaza fara exceptie, celor care ne-au condus de 24 de ani incoace. Prima se numeste NEINCREDERE.. Oamenii si-au pierdut increderea in cei alesi pentru ca fiecare demnitar ales sau numit, a facut acelasi lucru indiferent de culoarea politica. . Prin urmare ORICINE ar veni acum la carma tarii si ar declara ca are intentii bune, chiar daca ar spune adevarul, nu va fi crezut si romanii vor avea aceeasi opinie: INCA UNUL CARE NE PROMITE SI VA FACE ACELASI LUCRU CA SI CEI DE DINAINTEA LUI.
A doua se numeste FENTAREA STATULUI. Oamenii au luat exemplul alesilor lor si incearca cu orice prilej sa scape de taxele exagerate, impozitele uriase si preturile nesimtite ale serviciilor de baza vazand ca cei sus-pusi, facand acelasi lucru, au reusit sa se imbogateasca,si mai mult, fara sa pateasca mare lucru. Au furat, mintit, au acoperit furturile altora, au devalizat, fraudat, au corupt sau au fost corupti si au avut grija doar de buzunarul lor nesatul si in final au ajuns „OAMENI DE AFACERI”.
Necazul cel mare este ca tot acesti infractori de drept comun ne fac si legile, care sunt in mare parte strambe, ineficiente, partinitoare si de multe ori impotriva contribuabilului marunt.