Presiunea publică dă roade! V-am povestit zilele trecute despre cum o ceată de nouă animăluțe au vizitat două magazine de bricolaj din Cluj și au cerut magazinelor să nu mai vândă lemn ilegal, fără certificare FSC, iar clienților să nu mai cumpere produsele Schweighofer. [1]
Acum, un prim magazin reacționează la acest apel. Hornbach a trimis un email către comunitatea de-clic prin care ne anunță că: “Am urmărit cu mare atenție procesul de recertificare desfășurat între FSC și firma Schweighofer și am hotârat acum, după aflarea rezultatelor, să încheiem relațiile comerciale cu această firmă. Pentru o parte din sortiment (lemn construcții si lemn rindeluit) începem din luna ianuarie colaborarea cu noi furnizori.”
Ne-am bucurat foarte mult la aceste vești, însă bucuria noastră nu a durat mult. Din păcate, cei de la Hornbach ne-au spus că nu vor să facă public acest mesaj și nici să își asume această poziție în fața publicului.
Haideți să îi întrebăm dacă este adevărat ce ne-au comunicat și să le cerem să își asume această poziție. Scrie-le acum pe pagina lor oficială de facebook și cere-le să își susțină public declarația.
Suntem aproape 10.000 de oameni cei care cerem FSC să retragă definitiv certificarea acordată Schweighofer și încă aproape 15.000 care vrem ca magazinele de bricolaj să renunțe la colaborarea cu ei. Dacă fiecare dintre noi va trimite o singură propoziție către Hornbach, mesajul nostru nu va putea fi ignorat. Vocea fiecăruia dintre noi contează, iar când lucrăm împreună suntem o adevărată forță.
Trebuie să cerem magazinelor de bricolaj să renunțe la un furnizor care este acuzat în multiple rânduri de tăieri ilegale. Ani de zile compania Schweighofer s-a folosit de certificarea FSC pentru a-și ascunde ilegalitățile. Acum, nu mai are niciun argument, iar magazinele nu mai au nicio scuză pentru a-și încheia contractele cu ei.
Continuăm să punem presiune pe magazine până ce vor face lucrul corect și vor renunța la comercializarea lemnului provenit din tăieri ilegale. Cu cât mai repede Hornbach își va asuma public poziția, cu atât mai mult va crește presiunea pe celelalte magazine (Arabesque, BricoDepot, Dedeman, Leroy Merlin). Așa că trebuie să-i convingem să ne vea niște vești cu adevărat bune, acum, în prag de sărbători. Lasă-le un comentariu public la una dintre postările lor. Astfel, cererea ta va fi văzută și de alții.
Daca nu ma ansel in acest an nea Klaus, zis su Stumm, zicea ca problema defrisarilor va fi discutata in CSAT, cam atat, pe urma silenzio clanta. Nu prea cred ca actiunea va avea efect.
”lemn ilegal, fără certificare FSC”, să înțeleg că putem verifica dacă lemnul e exploatat legal după prezența unei ștampile FSC?
nu prea
in spania , un paket mobila sufragerie comun fabricat din pin (pinul sp este bun doar pt constructii) costa peste 6000 euro .
parket din lemn masiv (normal) intr-o casa (100m) trece de 8k euro
Calculam si pierderile din defrisari (degradarea terenului ) si ajungem la concluzia ca Ro pierde /a pierdut sume deranjante
„parket din lemn masiv (normal) intr-o casa (100m) trece de 8k euro”
In urma cu 3 ani am platit aproape 3.000 euro pentru parchet din lemn masiv (stejar), in Romania. Se gaseste greu, Dedeman mi l-a adus la comanda.
Pinul este extrem de rezistent la umezeala (un gard facut din lemn de pin are viata lunga). Am vazut si eu ca este la moda mobila din lemn de pin. Se mai foloseste si la producerea ferestrelor din lemn stratificat cu geam termopan.
Ca se exploateaza fara scrupule este totalmente aiurea. Faptul ca se exporta busteni si nu mobila…aici este de fapt marea problema.
Este o mare tragedie ce se intampla prin padurile tarii, din pacate o sa platim toti si mai ales cei mici.
ce sa zic ” impreuna suntem o adevarata forta ” … zici ca e inainte de 11 decembrie .
Herr Klaus Johannis nu a fost de acord cu o lege a pădurilor astfel încât acestea sa fie protejate de tăierile masive pe motiv aceasta lege va afecta activitatea economică a țării bla, bla…..argumente de politician, dar daca ținem cont de valoarea PIB-ului exclusiv din exploatarile forestiere vom realiza ca aceasta activitate nu este rentabilă pentru cetățenii acestei țări deoarece materia prima nu este prelucrată in Romania si nu aduce plus valoare statului roman iar companiile care mai produc au capital majoritar străin iar acestea plătesc 16% din profit…..daca se poate cât mai mic.
Dezamăgirea începe sa fie maxima!