Sondajul Rumania Military #17: Alegerea Președintelui României – 2019

This entry is part 17 of 20 in the series Sondaje RuMil

*Actualizare – Sondaj Rumania Military, turul 2:

Întrebare: pe cine veți vota Președinte al României?

Puteți vota în sondajul din dreapta-jos a paginii blogului, iar aici discutăm opțiunile. Sondajul se va încheia Sămbătă, 23 Noiembrie, ora 07:00. Voturile multiple vor fi anulate (cu excepția primului). Cine votează de cel puțin 3 ori (a 2-a o considerăm o greșeală, dar tot o ștergem)…își vede blocat IP-ul.

Ordinea celor 2 candidați de pe buletinele de vot:

KLAUS-WERNER IOHANNIS Partidul Național Liberal

VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ Partidul Social Democrat

Răspunsuri suplimentare:

Nu mă prezint la vot

Mă prezint la vot dar mă abțin / anulez votul

Rezultat final:

_________________________________________________________

2.000 de români au votat deja pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că, până în prezent, dintre cei 41.000 de alegători din străinătate care s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă, aproape 17.500 au trimis în ţară plicurile cu opţiunile pentru primul tur.  Dintre aceștia, în jur de 2.000 au votat deja anticipat şi pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Votul lor va fi validat doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat.

Sursa si articolul complet: DIGI24

_______________________________________

Alegerile pentru Președintele României au loc în data de 10 noiembrie 2019. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019.

Votarea începe duminică la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. Prin excepție, votarea în străinătate (n.r. – 835 de secţii de votare în străinătate) se desfășoară ȘI pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe în ziua de vineri, ora locală 12.00 și se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00 și se încheie la ora locală 21.00 (art. 44 din Legea 370/2004).

Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23.59 (art. 46 din Legea 370/2004).

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în România care în ziua votării  se află în țară își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

MAI.gov.ro

_____________________________

Sondaj Rumania Military, turul 1:

Întrebare: pe cine veți vota Președinte al României?

Puteți vota în sondajul din dreapta-jos a paginii blogului, iar aici discutăm opțiunile. Sondajul se va încheia Sămbătă, 9 Noiembrie, ora 07:00.

Ordinea celor 14 candidați de pe buletinele de vot:

01 KLAUS-WERNER IOHANNIS Partidul Național Liberal
02 THEODOR PALEOLOGU Partidul Mișcarea Populară
03 ILIE-DAN BARNA Alianța USR Plus
04 HUNOR KELEMEN Uniunea Democrată Maghiară din România
05 VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ Partidul Social Democrat
06 CĂTĂLIN-SORIN IVAN Partidul Alternativa Pentru Demnitate Națională
07 NINEL PEIA Partidul Neamul Românesc
08 SEBASTIAN-CONSTANTIN POPESCU Partidul Noua Românie
09 JOHN-ION BANU Partidul Națiunea Română
10 MIRCEA DIACONU Alianța Electorală Un Om
11 BOGDAN-DRAGOȘ-AURELIU MARIAN-STANOEVICI Candidat Independent
12 RAMONA-IOANA BRUYNSEELS Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)
13 VIOREL CATARAMĂ Dreapta Liberală
14 ALEXANDRU CUMPĂNAȘU Candidat Independent

Răspunsuri suplimentare:

Nu mă prezint la vot

Mă prezint la vot dar îmi anulez votul

________________________________________

Voturile multiple vor fi anulate (cu excepția primului). Cine voteaza de cel putin 3 ori (a 2-a o consideram o greseala, dar tot o stergem)…isi vede blocat IP-ul.

Rezultat final:

Series Navigation<< Sondajul Rumania Military #16: EUROparlamentare si Referendumuri in 26 MaiSondajul Rumania Military #18: Alegerea Președintelui Statelor Unite ale Americii – 2020 >>

360 de comentarii:

  1. care ești mă cu veorica și jumătate de buletin de bucurești??

    2
    • *psycho Eu sunt cu Veorica. Veorica a urmat un program de guvernare: bun sau rau, s-a tinut de el! Las’ ca acum vin aia de dreapta si fac lucrurile sa mearga… Vom face performanta cu d’alde Predoiu, Turcan, ministrul Grinda si multi altii. Singurul care pare a fi competent este gen. Ciuca la Aparare. Dar va fi lasat sa modernizeze armata de analfabetii politici?? Singura noastra sansa sa punem armata pe picioare o reprezinta intelegerile directe intre guverne. Daca se va merge in continuare pe licitatii, nu vom avea niciodata armata in adevaratul sens al cuvantului. Decat sa faci propaganda pe blog, mai bine ai pune umarul, impreuna cu ceilalti baieti care aveti cunostinte tehnice necesare in domeniul apararii si i-ati trimite o scrisoare deschisa d-lui gen. Ciuca. Sau mai bine,poate stabiliti un grup de discutii si ii solicitati o audienta. Ati fi mult mai utili pentru ceea ce dorim cu totii de la Armata Romana. Cel mai mare si mai periculos inamic al Romaniei este un dement ca Putin sau Erdogan. De Rusia trebuie sa ne temem, nu de o amarata de politiciana.

      1
      • ce propagandă bre,am intrebat si eu RETORIC ca opinia publica nu trebuia sa-mi raspunzi?mai usor cu lupta de clasa,vedem toti unde ne-au adus programele de guvernare pesedist-useliste….ca nu uit.

      • De Rusia trebuie sa ne temem, nu de o amarata de politiciana.
        Acea politiciana amarata, alaturi de partidul pe care il conduce, este reprezentanta URSS Rusiei intereselor Rusiei. Acel partid reprezinta acele interese din 1989 1965 1954 1945 1921.

      • Stefane, asta e departe cea mai scarboasa atitudine PSDista…mai, voi de mai bine de juma’ de secol chiar nu pricepeti ca fara comunism/socialism/PSDism..nu moare tara?

        De fiecare data deveniti autisti cand e vorba de costuri…cand tu te imprumuti acum de la FMI echivalent cu cat s-a imprumutat guv. Boc in anul crizei (2009)…ce dracu mai vrei?
        Cand toata politica din ultimii 3 ani a fost doar salvarea de puscarie a borfasului Dragnea, tu ce mai comentezi, plangand?

        Ai avut deja un Putin/Erdogan..se numeste Ceausescu, Iliescu, Dragnea…cum dracu vii ca adult si-mi insulti intelgenta cu rahaturi de genul „Veorica a urmat un program de guvernare: bun sau rau, s-a tinut de el! Las’ ca acum vin aia de dreapta si (sarcasm) fac lucrurile sa mearga?”
        Omellette du fromage, atata stiti, repetati in nestire propaganda asta de gradinita..

        Nu va e mai, rusine, de rusinea voastra?

        2
        • Razvan Mihaeanu, si tu pe cine vrei pe ciolos+ barna. Vai de noi cu asemenea progresiti la putere

          • Nu stiu ce o sa distruga Barna, dar in alea 13 luni de guv. Ciolos n-a venit apocalipsa, ba din contra.

            1
          • Din cite in amintesc lucrurile au fost in perioada aia mai normale decit in alti 10-15 ani dinainte. Ok, sint stingisti. Pot trai cu ei daca timp de 4 ani se intimpla ceea ce s-a intimplat in acel an.

            In plus cu totii uitati ceva: ssintem republica parlamentara. Presedintele e reprezentant si arbitru. Sau ar trebui sa fie, dar amintiti-va cum au fost castrati Basescu si actualul.

            Si nu, nu uit nici USL.

        • Corect ! Partidul asta ,urmas al partidului comunist si al FSN ar trebui distrus prin lege !

        • „cand tu te imprumuti acum de la FMI echivalent cu cat s-a imprumutat guv. Boc in anul crizei (2009)…ce dracu mai vrei?”

          Romania are in momentul de fata ZERO datorii la FMI:

          https://www.bnr.ro/External-Debt–BPM6-11335-Mobile.aspx

          Sau ai tu alte cifre decat cele de la BNR?

          1
          • Datorie pe termen lung: +7 miliarde
            Intervalul in care a fost ciontractata: 1 an
            Investitii: 0
            ––-
            Consecinta: faliment

            1
          • Uite mai, ca ai si tu dreptate. 🙂 Dar de fapt nu ai.
            A fost greseala mea de exprimare si mi-o asum.
            M-am referit la altceva la suparare. Era vorba de faptul ca acum s-a imprumutat (traducere: „ne-am imprumutat”, ca doar noi platim, nu guv. Dragnea) cu echivalentul a 12 miliarde de euro, care e de fapt si suma imprumutata de la FMI de guv. Boc in 2009 (11,9 miliarde de euro din totalul de 19 miliarde euro de atunci)!
            In 2019 ne-am imprumutat cu astea 12 miliarde…pt. ca nu-i asa – economia „duduie”.
            Mai exact, in primele 8 luni ale lui 2019 ne-am imprumutat cu vreo 60 de miliarde de lei (peste 12 miliarde de euro), ceea ce reprezinta de fapt 80% din suma care e deja stabilita de guv. Dragnea pentru a fi imprumutata pe acest an (cam 15 miliarde euro).
            Si la dobanzi cu mult peste piata. O platesti tu, mai? Ca te vad cum apari in piata cu pancarda impotriva „criminalilor de la PNL/USR care sunt niste bampiri ai austeritatii”…sau ceva de genul asta.

            • Stai linistit, datoria externa a fost mult mai mare in trecut, Victor Viorel a adus-o la 100 mld dupa care a crescut din nou si a ramas overall sub 120 mld. Si acolo e si azi. Pe vremea lui Victoras am scapat chiar si stalkerii de la FMI:

              https://www.ceicdata.com/datapage/charts/ipc_romania_external-debt.svg

              In orice caz, cu toate variatiile, datoria externa a Romaniei este in prezent cu aprox 20 de miliarde mai mica decat pe vremea meseriasilor Boc & Basescu, deci e inca ok.

              Singura conditie e sa zboare cretina de Dancila si sa nu vina altii la fel de incompetenti in locul ei. Si prin altii ma refer la indivizi gen Klaun sau Barni, care la fel ca si Dancila sunt niste papusele pe baza de arc controlate de niste baieti destepti.

              Pacat de Paleologu ca s-a bagat in PMP, parea ok.

              1
              • Ai uitat ce a fost in 2008-2009. Memoria asta selectiva…

                • Ce a fost? A fost o metoda foarte inteligenta prin care banii romanilor s-au dus in vest pe plasme si BMW-uri pentru ca BNR s-a scarpinat in c*r si a „uitat” sa reglementeze creditarea asa incat daca erai boschetar sa nu poti lua zeci de mii de euro cu buletinul. O manarie a BNR si a guvernelor Tradiceanu I+II (PNL, PD, PUR/PC, UDMR) care a permis creditarea boschetarilor in anii 2004-2008 si apoi miraculos salvarea bancilor straine prin imprumutarea Romaniei de la FMI (Boc), credit platit mai apoi tot de noi astia care muncim si nu de boschetarii care au generat creditele neperformante.

                  1
                  • Hahaha, PSD e curat ca lacrima! 😀

                    Bre, alea 12 miliarde de euro (11,83 – ca sa fim corecti pana la virgula) au fost imprumutate si in 2017 (se lichideaza prin…2035)!
                    In 2018 au fost cam 14,5 miliarde de euro (5 miliarde fiind de pe piata externa), restul porcarii de titluri de stat interbancare (preferatele desteptilor – sau cum sa-ti sugi singur pwla)!
                    Si repet, in 2019 erau preconizate 15 miliarde, din care deja in primele 8 luni s-au contractat peste 12/12,5 miliarde.

                    Ma, voua nu va e rusine?

                    • Direcția Generală Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene – „Calculată în euro, suma estimata pentru 2017-2020, de 29,7 miliarde euro, este mai redusă comparativ cu 32,1 miliarde de euro în 2009-2012.” Hahaha! A dracu reducere.

                    • Si apropo de guv. Nastase:

                      In aia 4 ani de guv. Bombonel, media privind datoria ca procent din PIB a fost de 23%!

                      Prin comparatie, „duduiala” urmatoare a lui Tariceanu (2 ani PNL+PDL, urmati de 2 ani PNL+PSD), a fost o medie in aia 4 ani ca datorie procent din PIB de…13,18%.

                    • Vrei s-o auzi si pe a CDR-ului?

                      4 ani de CDR (2 de Ciorbea + 1 de Radu Vasile + 1 de Isarescu)..media datoriilor ca procentaj din PIB a fost de …19%.

                    • Concluzie..ne-am invatat de vreo 20 ani sa ne imprumutam pe luna cam de 1 miliard de dolari/euro.
                      Luna si miliardu’, luna si miliardu’!
                      Fara numar, manca-ti-as!

                    • https://www.statista.com/statistics/373193/gross-domestic-product-gdp-in-romania/

                      Toate calculele tale nu tin cont de faptul ca PIB-ul Romaniei s-a dublat in ultimii 10 ani, crescand de la 174 mld. la 342 mld. dolari.

                      Iar guvernarea CDR pe care o dai tu exemplu cu mandrie, cand aveam 19% din PIB datorie dar urlam de foame, intreprinderile se inchideau cu miile si dobanzile la banci efectiv explodasera la peste 100%, a fost un dezastru total.

                      Trei la mana, daca stai si te uiti, orice economie serioasa din lumea asta are nevoie de capital de lucru ca sa creasca, si implicit datorii. Romania a avut in ultimii ani cea ami mare crestere economica din UE.

                      1
                    • Mai desteptule, de cate ori sa va repete omul ca avand „comert” cativa ani de zile pe bani imprumutati si fara investitii nu e economie? (vezi 2015/2016 spre „aproape stagnarea” din 2019 pe grafic) De cate „dududuieli” esuate aveti nevoie ca sa intelegeti lucrul asta? Grafice cu predictii intre 2019 pana in 2024 sunt egale cu zero.

                      Nu suntem ca SUA, Japonia, Germania, etc, care pot sa-si rostogoleasca datoriile pentru simplu fapt ca ei produc si exporta in draci.
                      Sau opusul, datorii mici…nu suntem Norvegia sau Rusia care se bazeaza pe resurse uriase…

                    • @Nume necesar – mai uita-te pe link-ul ala dat de tine:

                      -239.85 mld $ PIB in 2018
                      -244.16 mld $ PIB estimat in 2019

                      alea 342 mld $ sunt o estimare foooarte optimista a celor ce au site-ul ala care e foarte greu sa se indeplineasca dupa cum se observa din cresterea 2018/2019 care e ffff mica in $ adica ~ 1.8%.

                      Iar daca romanii or sa voteze iar PSD la locale/parlamentare si aia maresc pensiile si salariile cum au promis, Romania in 2024 nu numai ca nu o sa ajunga la PIB de 342 mld $ ci probabil ca va intra in incapacitate de plata la momentul ala … Nu uita ca deja anul asta probabil o sa depasim cei 3% deficit bugetar. Am zis asta in ideea ca romanul obiectiv vorbind nu are educatia financiara necesara ca sa inteleaga care guvern e de vina: ala care face imprumut si arunca banii pe pomeni si altele ca sa ia voturi, sau ala de taie salarii ca sa plateasca imprumuturile(plus dobanda).

                      1
                  • Bai nene tu chiar existi, ca homo sapiens care crede ceea ce scrie?

        • editat*
          Dar daca foloseam termeni precum „surzi” sau „muti”?
          Apropo, folosirea mai multor nume insulta persoanele cu tulburari de personalitate.

      • Tocmai ca imbecilii ăștia, urmași ai partidului comunist au adus Țara în halul în care a ajuns! După mine toți cei care au fost în Guvern înainte și după lovitura de stat din 89 sprijinită de jidani, unguri și muscali, ar trebui puși la zid după confiscarea averilor!

      • Herr Von Renn Weg

        @Stefan „amarata de politiciana”? serios? Tu chiar consideri ca psd-ul nu e o clica de hoti la drumul mare, care pt bani, ar vinde nu numai armata si tara, dar si mamele lor si aerul pe care l-ar respira copiii lor in viitor!

        1
  2. Salut. Ma care ai curaj sa voterzi cu fosti comunisti ca pun mana pe par.

    1
    • Cred ca glumiti,nu?Altminteri,atitudinea asta, n-are nicio legatura cu DEMOCRATIA!.Io,de pilda, n-am nici cea mai mica intentie de a vota cu stanga, dar nici NU POT IMPUNE un ANUMIT vot, altora… Iar DACA dvs.chiar vorbiti serios, atunci abia astept sa ne intalnim.Undeva…Pt. a pastra o democratie, fie ea si subreda, ca cea romaneasca, sunt dispus chiar sa va CONFISC parul. Sau palosul.Sau bata….
      Cu stima!

      • Nu vrei inainte de orice sa treci pe la jegdarmerie sa le iei bastoanele si gazele? In numele aceluiasi ideal…

        1
        • Nu,nu doresc,pentru ca eu am fost la vot.Si il respect,CHIAR DE NU IMI CONVINE REZULTATUL!( ca ,deh! ,doar asta e chintesenta democratiei ).Asa ca traiesc cu situatia actuala,pana la prima ocazie, DEMOCRATICA, de a face ceva.

          • Pai stimabile, inainte de 89 existau alegeri, exista constitutie. De ce a avut loc evenimentul ’89, ce ai de spus despre nerespectarea votului? Ce parere ai despre acei oameni? Ce parere ai despre mineriade?

            Si cum de s-a putut ca securitatea sri sa participe cu atita implicare la toate evenimentele, impotriva cetatenilor?

            1
            • Cu tot respectul,chestiunile astea ne depasesc si ne-au depasit ,si pe mine si pe dvs. dintotdeauna.Nu sunt de accord cu niciun eveniment mentionat de dvs.Cum nu sunt de acord nici cu protestul,daca nu mergi la vot.Dar respect opinia.

              • Persoana a doua singular, te rog.

                Acest subiect (transformarile, protestele, relatia lor cu votul) necesita o discutie mai ampla. Poate in una din zilele urmatoare, daca am timp pentru un raspuns detaliat.

              • Cred ca mai degraba persoana 1 singular, Iuliane.
                Adica „ma depasesc” si atat. Nu „ne-au” depasit, nu „ne depasesc”.

                Cand logica se termina, intervine armata, nu-i asa @Crissar?
                Omul a pus o intrebare simpla: ce parere ai de evenimentele din 89 ?! Ce parere ai despre mineriade? Nu ti-a cerut adevarul suprem ci parerea.

                Spui ca respecti opinia. OK, fair-enough. Ia incearca de vezi daca poti respecta asta:
                Merg sau nu la vot dar merg la protest si pun mana pe par! Si am tot dreptul legitim din lume. De ce? pentru ca sunt platitor de taxe! Da, alea care sunt obligatorii ! Indiferent de cata infrastructura (la altii) sau m**e primesti (la noi) inapoi, taxele trebuie sa le platesti! Votul nu este obligatoriu, taxele da.

                „Am fost mereu de parere ca orice exercitiu democratic incepe cu stampila de vot si se termina cu bata in mana. Mai pe romaneste, te duci si votezi, chiar daca, dupa 25 de ani, esti scarbit mereu de a vota fara incredere, doar raul cel mai mic. Apoi stai si speri ca raul cel mai mic nu e asa de rau. Si apoi, daca vezi ca ai gresit, iesi in strada, protestezi, strigi, te lupti, pana ceva se schimba cu adevarat. Si apoi o iei de la capat.” – Adrian Rugina erou (mort 2015 – Colectiv)

                1
                • Cum am zis: RESPECT opinia.Chiar DACA nu sunt ,neaparat , de acord cu ea. De ce am crede ca unii extremisti(dreapta sau stanga) ar fi mai buni decat ceilalti.Zic si io.Altminteri: Traiasca paru’! Si anarhia!

      • Salut. Nea Crissar, din cate bag de seama eu si psycho am facut doua comentarii oleaca ironice iar mariile voastre va-ti sucarat si incercati sa ne plesniti peste bot cu democratia, ei bine Domnilor deschideti-va ochii si mai ales o carte de istorie si vedeti cine i-a iubit mai mult pe romani ai nostri traditionali, sau ceilalti care au vrut sa implementeze si la noi sistemul democratic occidental.

        1
        • Pai nu va suparati pe mine, da’ DACA doriti sa IMPUNETI ceva,indiferent ce!, NU-I A BUNA(ziua!). Consider ca orice parere e binevenita. O rumegam si apoi decidem.Cam asta e parerea mea! Cu stima!

        • MA PISH pe iubirea americana, MA PISH pe iubirea frateasca venita de la Moscova si in cel mai fericit caz pentru tine constat ca esti rodul unui incest – ca asa se cheama actul de a i-o trage surorii tale.

          Ba comunistule, mai bine deschide o carte sa vezi ca atat de mult te-au iubit rusii ca-ti luau ceasul, paltonul se culcau cu toate neamurile tale si daca ai varsta ma gandesc ca ti-a si placut. Cum se cheama aia, orgie-n familie?

          Avem aur la Rosia. Si? E la un kilometru sub pamant si amestecat cu milioane de tone de steril romanesc. Mancam si promovam rosiile romanesti dar platim gaze si benzina la rusi sau la unguri de ne ies ochii din cap. Unii dintre noi de aici spun ca am avut industrie militara si ne faleam cu ea. Care industrie militara din moment ce eram mai rau ca turcii. Faceam TAB-uri care in primul moment cand le-am folosit in Irak au fost aduse imediat inapoi si daca nu se milostiveau capitalistii de noi atunci sa fi vazut carnagiu printre scorpioni sau care au mai fost pe acolo. Am facut avioane aproape fara motoare ca nici „FRATII IDEOLOGICI” nu ne-au dat motoare, IAR 93 si 99 au aparut pana la urma dotate cu motoare de avion civil de pasageri. Am cumparat licenta elicopterelor si am facut IAR 330 Puma care era submotorizat inca din anii ’70.

          Cel mai grav si mai grav e ca n-am mai avut armata dupa ’45, cel mult serveam drept carne de tun. Baaaaaa, iubire frateasca a dotat toate statele blocului estic cu ceea ce aveam nevoie, mai putin pe noi. Noi am avut un singur batalion de T72, imi e lene sa caut acum cifre dar vecinii nostri avea de doua trei ori mai multe T72-uri decat noi si sa nu-mi spuneti ca Bulgaria sau Ungaria erau mai bogate decat noi si-si permiteau sa cumpere. Toti vecinii nostri au avut elicoptere de atac Mi24, noi nu si cred ca tot pe motiv de saracie.

          Nimeni si niciodata n-a sustinut perfectiunea capitalismului, a politicilor de dreapta sau a democratiei dar jurati-va pe familile voastre ca nu ati vrea sa fiti un neamt, japonez, quatarez, saudit, emiratez sau un coreean sudist exploatat!

          Eu unul vreau sa fiu exploatat de americani si MA PISH direct in capul lui Lenin gazduit in Piata Rosie

          • În anii 1960-1970 armata romana era echipata cu tehnica de lupta sovietica aproape ca armata sovietica iar trupa era cel puțin bine instruita. Se mergea în aplicații, la greu, în tot cursul anului. Începând cu anii 1970, armata noastră s-a depărtat, ca dotare cu tehnica de lupta de cea sovietica sau a tarilor satelit a URSS și a început sa se doteze cu tehnica de lupta produsa în România care erau copii mai bune sau inferioare ale tehnicii de lupta sovietice aflata deja în dotarea armatei noastre. În anii 1980,cred ca România era cel mai slab dotata cu tehnica moderna de lupta raportat la celelalte tari est comuniste. Mai ales dacă vorbim de DDR, Polonia, Cehoslovacia sau Bulgaria. Cred ca și Ungaria a stat mai bine ca dotare cu tehnica de lupta decât noi.

            • Ma minunez cum de cunoasteti atat de bine dotarea pe care o aveam in anii ’60 – ’70, o vreme can nu exista internetul, cand nu se vorbea aproape nicaieri despre ce aveam si soldatii isi faceau o opinie despre ce aveam noi, aliatii si inamicii doar din eventuale intalniri sau manevre comune. In afara exercitiilor din blocul estic stiu ca au existat unul sau doua exercitii facute cu francezii si unul naval in Bulgaria facut cu turcii, ceva legat de salvarea pe mare.

              Exista si sursa cercetarilor stiintifice si tehnologice, capitole teoretice fara aplicabilitate si de aici va invit sa intelegeti ca acestea erau SINGURELE surse de informatii ale oamenilor (soldatilor) de atunci.

              Astea fiind spuse sa vedem CE AVEAM…

              Primul avion cu reactie care a zburat in Romania, Iak-23, in 1951. Primul avion „serios” cu reactie a intrat in dotarea noastra in 1962, MiG-21 dar fara radar de bord. Prin urmare, la aproape doua decenii de la razboi luptam tot ca pe vremea lui WWII.

              Primele elicoptere intrate in dotarea aviatiei noastre au fost PZL-uri poloneze (deci nu rusesti) care erau fabricate dupa o licenta sovietica Mi1. La origine erau rusesti dar le-am cumparat din Polonia, nu din URSS-ul frate.

              In perioada 1971 – 1985 au zburat la noi pentru prima oara elicopterele de origine franceza IAR-316 si 330 plus avioanele IAR 93 si 99, toate submotorizate. La mijlocul anilor ’70 am avut primele elicoptere Mi-8, care aparusera in URSS cu 10 ani mai devreme. La inceputul anilor ’80, cu aproximatie, am cumparat primele Mi-14 (cunoscut ca Mi-8M) si Mi-17. Cu exceptia lui IAR 316 niciunul nu era un elicopter militar care sa prezinte importanta.

              TAB-uri… desi am avut datele tehnice ale transportorului BTR60 si construisem un prototip am intrat in posesia unei licente abea in 1971, la peste 10 ani de la aparitia lui in URSS. Ceva mai bine a fost cu TAB-ul 77, versiunea romaneasca a lui BTR 70. Versiunea 77 a fost Zimbrizata ulterior pt Vanatorii de Munte si alte trupe dar tot o varza dupa cum s-a vazut in Irak in 2005. Apropo, ciuhabii foloseau armament rusesc din anii 80 sau chiar mai dedemult si IED-uri.

              FIASCO si gata, am acordat prea multa atentie.

              In lupta directa, fiecare cu armele lui, niciun ninja 😀 nu se poate pune cu un puscas marin… Parerea mea!

              • In ’51-’54 Yak-ul 23 nu a fost singurul reactor, ne-am inzestrat si cu Yak 17, Mig 15, S102 si am avut o divizie de aviatie de vanatoare dotata complet cu turboreactoare.
                O posibila sursa de informatii legate de inzestrarea armatei romane in perioada fara net si cand „nun se vorbea” pot fi textele scrise de Petre Opris:
                – cartile recomandate la sectiunea „Arta razboiului” (Aspecte ale economiei româneşti în timpul Războiului Rece,Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România (1946-1989), România în Organizaţia Tratatului de la Varşovia. Documente, Industria romaneasca de aparare/Documente ). In carti apar si documentele sursa.
                – articole publicate de Iulian – multe preluate de pe platforma Contributors;
                – articole publicate de George ;
                Poti tasta in bara de cautare „Petre Opris” si vei vedea lista cu articolele despre care spuneam.

                PS: nu stiu cui i-ai adresat unele acuzatii, dar daca este vorba de spre user-ul caruia i-ai raspuns direct, e posibil sa-l judeci gresit, si de asta te poti convinge citind alte comentarii ale lui, inclusiv de pe aceasta pagina.

                • Ziceam de primul si oricum, MiG15 a fost atat de bun ca a fost scos din aproape toate armatele estice la inceputul lui ‘70. Un aparat la fel de “bun” cum erau primele 21 luate de noi fara radarE

            • Afara de sursele mentionate, o parte importanta a tehnicii de lupta folosita de armata noastra a fost cea de origine chinezeasca, atat cumparata din China cat si produsa la noi sub licenta (blindaje, componente de tancuri, bombe, lovituri de artilerie, tevi de 7.62, cartuse, sisteme de ochire, proiecte din domeniul naval, pulberi (parca?) ).
              Eu am retinut ca nivelul armatei romane era evaluat ca slab in cadrul PdV, nepotrivit directiilor principale de actiune, iar implicarea soldatilor in activitatile economice nu cred ca a ajutat pregatirea.
              Gavriil Preda si Petre Opris.

  3. In primul tur voi vota Paleologu, in opinia mea singurul candidat care merita, iar in turul 2 o sa votez cu Ficusul, din lipsa de optiune. Restul candidatilor, de la centru la extrema, sunt de stanga.

  4. vad ca are diaconu fani :)))))) l-am cunoscut acum multi ani era un mega putoi din asta din politica cu capul complet in nori

    daca vorbiti cu el 5 minute cand nu e in alegeri si incearca sa para altceva decat e nu l-ati lasa nici sa va aduca o cafea de la tonomat.

  5. Turul 1 Barna, turul 2 Iohanis.
    Fără ciuma roșie un turul 2

    • o contradictie in termeni ,din cunostintele mele in timpul guvernarii nepotului de comintenist si ginerelui unui apropiat al lui adrian nastase nu putea avea contracte cu statul decat cu o conditie ,sa fii in cercul lor

      KJ peste tot daca iesea ponta ,ala se ducea de 2 ori in vizita la kremlin nu la Washington

  6. Vaiii… Diaconu… l-am auzit cu ” 10 ani interzicere totală a taierilor oricarui copac”… mamaaa, in anul 2019 mai vii cu de-astea???!!! Nu tu exploatare rationala, nu tu impaduriri, nu tu gardă forestiera înarmată, crestere de pedepse la taieri ilegale, etc… Nu frate! Interzicere totala a taierilor 10 ani! Si cu aia 200 000 de romani care isi hrănesc familiile din industrii colaterale exploatarii padurilor? Pai da-i in ma-sa pe aia! Personal cred ca Diaconu e la același nivel cu Cumpanasu.

    • Pai asta e problema
      Unii in loc sa vina cu solutii coerente , cu ambitia de a implementa …planteaza o idee din asta creata si …asteapta aplauzele
      Oameni din astia ne trebuie??profeti
      Vreau sa vad oameni competenti
      Cum era Boagiu , cum a fost Ciolos ..oameni din mediul lor in ministete ce au nevoie de ei ..cum e domnul general Ciuca , cum e Berbeceanu ..samd
      Sa se reduca era asta cu cumetriile si cunoscutii ..toti neavenitii ..soferii de duba in parlament ..si sa vina zdragnea cu borfasii la parchet
      Sa parem si sa fim o tara serioasa
      Nu e nevoie sa fie toti de acord cu ideea unuia sau cu o persoana…sau a mea , convinge-i , fa-o sa mearga ..in asta consiste si sta puterea democratiei ..sa ai o societate vie , preocupata ..cu idei samd

  7. Cred ca astept pana la turul doi, nu exista o optiune clara. Data trecuta l-am votat pe Johanis doar pt ca nu era Ponta.

    • Așteptând pana la turul 2, ii favorizeze pe Dancila și Diaconu sa ajungă în turul 2 ceea ce aceștia nu merita deoarece câștiga capital de imagine pe nemeritate. Dute la primul tur și votează Barna iar în turul 2 vei vedea cu cine votezi atunci.

  8. Nu contează (Stefan de la primul comentariu)

    Să-mi sugeți pwla toți care încercați să manipulați sau sa trasați direcții. Asta nu e democrație. Un prost l-a cunoscut pe Diaconu și e rău alt prost da in toți care o votează pe Dancila. Libertate de exprimare? Democrație? Vax. Sunteți groparii democrației, scursurile societății, sper sa primiți ce oferiți. M-am saturat de atâtea jigodii. Nu o sa convingeți niciodată pe nimeni cu atitudinea amenințătoare. Eu nu o sa votez niciodată cu reprezentantul vostru atâta timp cât nu faceți decât să-l impuneți prin minciună, amenințări voalate sau directe sau manipulare.

    • Admine, sa nu ne vedem in instanță, eu nu-mi amintesc să-mi fi trecut numele așa. Daca asta este o mișcare de ostilitate și ofensiva atunci eu vin cu un avertisment. Ori îmi treci numele așa cum îl scriu eu, ori nu-mi postezi comentariul, că sa nu iau alte măsuri. Protectia numelui sau a prenumelui nu este pentru că nu-mi asum ce spun ci pentru că sunt unii care merg prea departe. Iar dacă vrei să fii echitabil, nu partinic așa cum ai fost până acum, ori ceri numele obligatoriu pentru toți și pui asta că și condiție de postare, ori fiecare își alege numele de postare.
      editat* Dew it! (si dispari)

      • Ori îmi treci numele așa cum îl scriu eu, ori nu-mi postezi comentariul, că sa nu iau alte măsuri. Protectia numelui sau a prenumelui nu este pentru că nu-mi asum ce spun ci pentru că sunt unii care merg prea departe.
        Iar regulile de baza spun ca daca iti schimbi numele la postari, daca postezi mesaje care deturneaza discutia atunci clar esti trol sau in solda cuiva si nu exprimi o parere proprie, pe care esti gata sa o sustii.

      • Si io-s gura spurcata uneori, dar asta escalated too quickly. Instanta?Wtf?

        • Categoria Tiffany (I want to speak with your supervisor).

        • citat CTP: „pentru ca mesajul psd-ului nu merge la intelect, merge la intestin, la sex, la rect”. Exemple:

          – sa-mi numarati oualele;
          – ne pisam pe diaspora;
          – imi plac curvele;
          – daca Dvs. faceti sex anal;
          – promovarea scatofilei de catre Firea (mesajul impotriva fundatiei Daruieste Viata)

          O oroare de invective amestecate cu amenintari cu instanta. Ca in postarea boului. Daca ar mai putea raspunde frustratul, l-as intreba daca este Firea cumva. Ei cauta sa castige o dezbatere prin debit si volum, nu prin argument si ratiune. Sa distruga stomacul si bila partenerului de dialog, pana cand ala, satul de ce aude, sa se duca sa vomite.

      • Tu meriți sa fii banat. Nu ai ce cauta cu asemenea limbaj și atitudine pe acest blog.

    • De ce vorbesti urat, mai ales ca e si duminica? Cred ca majoritatea de pe acest site sunt oameni maturi care pot sa discearnă. Din cauza ca nu ai un vocabular mai dezvoltat incepi cu injective in loc de argumente.

    • …pentru că ești neam prost ca idolii tăi falși. intri pe aici la oamenii ăștia si te apuci sa injuri neprovocat ca un gunoi ce esti ca nu-ti convin parerile altora.
      voteaza cu cine drac vrei si cat te lasa intelectul, mortul de la groapă nu se mai intoarce.

    • Auzi, tu chiar crezi in prostiile astea? Sau crezi si executi plin de entuziasm ordinele pe linie de partid? Am vazut d-astia ca tine pina acum de mi s-a luat: pe tancurile sovietice, la colectivizare, cind minerii au invadat Bucurestiul.

      […] atâta timp cât nu faceți decât să-l impuneți prin minciună, amenințări voalate sau directe sau manipulare.
      Bulache, asta e tactica standard redolutionaro-pecerista sa acuzi pe altii de ceea ce faci tu.

      Hai sictir.

    • sa ii dea cineva o pastila lu razboinicul tastaturii :)))

    • NU CONTEAZA-Bai yeti man de ce nu scoti taburile sa ne mitralieze?Ca de astia ca tine au experienta.

  9. Am impresia ca se adevereste o presupunere pe care o aveam de ceva timp…astia de la PSD trebuia sa-l ia pe Mircea Diaconu si sa-l faca sa candideze din partea lor…

    • Nu prea avem cu cine să mergem înainte.

      Practic au împărțit votul discreționar între Dăncilă și Diaconu, dar cel mai probabil pierdeau oricum președenția. Problema opoziției care nu este ar fi la parlament, unde e nevoie de majoritate sau chiar supremație, dacă cineva se gândește să impună reforme. Alternativa e căderea și disoluția.
      Probabil că nu se va realiza, iar schimbarea nu va aduce schimbări, sau, PSD va reveni după un război din opoziție, luptă pe care noii guvernanți nu o pot câștiga până în 2021.

      Ceea ce mă face să cred că nu există soluții și nici viitorul nu mai e așa favorabil…

      • Ai dreptate,nu e nimeni sa merite sa fie votat ! Mai bun ca neamtul nu avem si mai prosti nu ne trebuie! Sper la urmatoarele alegeri prezidentiale sa iasa din umbra oameni integrii si destepti, desi afilierea la un partid, de multe ori o sa i traga in jos in functie de realizarile partidului sau de optiunea electoratului!

      • Il ai pe Barna.Daca iti plac mafiotii,lenesii, arivistii sau marionetele unor parsivi, atunci vei vota cu Dancila, Diaconu, Paleologu, Johannis, Bruynseels si majoritatea celorlalti candidati.

    • Cel mai mare partid sa-l sustina pe ala care vinde „mere rosii” ?
      Ar fi insemnat sa recunosti ca in fruntea partidului ai o baragladina.

  10. Cred ca sunt primele alegeri la care nu as avea un candidat cat de cat clar sau care sa merite votat.

    Probabil ar fi totusi Cumpanasu pentru ca are o problema foarte personala cu „sistemul” si ar face ceva treaba macar pe baza asta. In rest, sunt de la Dumnezeu cu mila in cazul Vioricai la perfect neutru in cazul lui Iohannis, la fiecare se gasesc cel putin la fel de multe puncte contra precum cele pro, de obicei mai multe contra decat pro.

    • Daca o sa ai curiozitatea sa te informezi, in 10 minute o sa-ti dai seama ca acest individ este fix o creatie a sistemului. Cauta-i declaratia de avere, o sa te crucesti. Face 2 mil RON pe an din tot felul de sinecuri de stat.
      O sa gasesti poze si declaratii mai veci, in care coalitia lui de asociatii combatea de zor in sprijinul PSD si a Veoricai.

      Ai putea sa-ti pui cateva intrebari de bun simt, de genul cum a reusit un om simplu sa faca o asociatia, apoi o coalitie de asociatii, cu actori institutionali puternici (vezi membrii) controlati de catre stat, cum a primit sediu in sediul MAI, cum de serverul site-ului coalitiei pt dezvoltarea romaniei este gazduit de o institutie de stat, etc
      Incearca si tu sa faci acest lucru si o sa vezi ca este absolut imposibil pt cineva din afara sistemului.
      Eu nu-ti spun cu cine sa votezi, doar foloseste accesul la internet, judeca de mai multe ori si ia decizia pe care o crezi cea mai buna 🙂

      • Sa folosesc accesul la internet? Uau, asta e ceva nou, ma intreb cum de nu m-am gandit la asta pana acum.

        Eu nu zic ca asta nu e un produs al sistemului si ca lucrat pentru el si a profitat de sistem, zic ca din cauza unei tragedii in familie ar avea acum un motiv foarte personal sa schimbe cumva acest sistem care s-a dezvaluit acum chiar si pentru el in toata putreziciunea lui, s-a lovit de el si l-a afectat la fel cum afecteaza ori a afectat o multime de romani si chiar tara in ansamblul ei.

        In rest poti gasi bile negre cel putin la fel de serioase si la ceilalti candidati mai relevanti. O exclud pe Viorica si Psd, e clar ca nu numai ca nu e ce trebuie dar probabil pana si ea isi da seama ca n-are nicio sansa si nu ofera nimic realist, candidatura ei e o gluma proasta si sper ca Psd sa nu se mai ridice niciodata.

        Iohannis e un presedinte sters, fara nicio realizare semnificativa, nici rea nici buna. As trece totusi de limita cu „il votez pe X ca sa nu iasa Y” si „aleg raul cel mai mic”, as vrea sa vad ceva concret facut pentru ridicarea tarii, ori macar niste idei de viitor in caz in care cineva castiga alegerile.
        Si daca vrei putem sa ne uitam si la „ghinionul” avut ca primar, cand si-a luat sase case din meditatii, goana dupa functia de premier pe vremea lui Base daca-mi amintesc bine, si modul rusinos in care Pnl-Usl i-a facut vant lui Antonescu, un politician cu care as fi votat acum de ex. Pnl in care s-au aciuat unii fosti membri ai Pdl, partid originar ca si Psd din fostul Fsn si care a guvernat asa de bine incat a trebuit sa dispara cand a pierdut puterea

        Barna si Usr sunt inca o necunoscuta pentru mine, nu prea pot sa-i asez clar undeva. Barna a facut se pare si el niste gainarii cu fonduri UE (si sa fim realisti, nu oricine acceseaza la noi fonduri POSDRU din alea, sunt de obicei rezervate pentru jmekeri si „baietii destepti”).
        Apoi a fost faza cu salariu sotiei pe care l-a dezvaluit cu greu, dupa ceva scandal in media. Sotie care lucreaza pe o functie interesanta la OMV Petrom (de unde ia un salariu foarte consistent) in timp ce parlamentarul Barna a votat impotriva legii redeventelor care ar fi luat din profitul OMV, in folosul statului roman.
        Cred ca Ciolos era mai potrivit, macar ala stiu ca are ceva sange in instalatie cand a rezolvat problema cu vizele pentru Canada blocand la UE votul pentru acordul UE-Canada pana cand n-au eliminat aia vizele pentru Romania

        Cu tot respectul dar nu-i consider suficient de relevanti pe ceilalti candidati

        Asa ca poate intelegi retinerea mea si nehotararea in alegerile astea

        • Radu, eu vorbeam foarte serios. Omul are serioase probleme psihice, accesează live-urile lui și te vei lamuri rapid.
          În rest nu are cum sa facă ce promite. E de ajuns sa te uiți nițel la puterile președintelui și te vei lamuri. Nu e loc de un independent, e nevoie de o reforma profundă a statului și asta se face în Parlament.
          Nu sunt un mare fan Barna, e un om cu calități și defecte dar ar trebui sa te pună pe gânduri campania masiva împotriva lui. Eu am stat și am citit cu atenție ancheta Rise și nu am găsit nimic ilegal. Toată campania pe net și la teve arata ca actualul sistem se teme de oamenii noi, game changeri. Nu ma regăsesc întotdeauna în ceea ce e USR dar îmi place democrația interna și calitatea oamenilor pe care i-au băgat în parlament. Au avut și rateuri dar în general parlamentarii lor au performat mult peste așteptări. Putini dar foarte activi.

        • Crezi ca lu Cumpanasu ii pasa de nepoata-sa? O foloseste ca trambulina cu cel mai pur sange rece

        • Mie Ciolos imi pare bun ptr functia de prim ministru
          Eu as vrea ca usr sa castige alegerile , impreuna cu plus ..cand or veni parlamentarele sa vedem daca au curajul sa „reformeze” cu adevarat statul ..chestiile alea cu integritatea , numarul de parlamentari si justitia
          Au facut campanie pe tema ..sunt noi ..vreu sa ii vad la fapte
          Cu curaj
          Acolo e reformarea statului nu la Cumpanasu
          Un presedinte care sa vina sa se ia la tranta cu institutiile de forta a statului ..neintrandui in atributii temele ..ne mai trebuie ..ca sa ne ingropam ca natie
          Cand noi avem de un om subtil , stabil ..in gandire si coerent care sa stie sa lucreze cu guvernul si parlamentul ..sa fie cel ce face de judecator intre ..sa nu fie partinitor( o greseala a lui Johannis si a mai tuturor presedintilor ..eu inteleg ca un partid da presedintele si acesta are orientari..dar totusi in functie asumi rolul constitutional si il pliezi pe orientarile tale)
          Sa aduca liantul asta ..ca parlamentul intr-adevar sa legifereze si guvernul sa administreze …nu ca guvernul sa legifereze prin oug si parlamentul sa se bage in partea administrativa a tarii ..blocand urmariri in parlament si alte chestii ..
          Eu iti inteleg rationamentul ..dar nu cred ca e abordarea corecta ..taiatul in carne vie ..si in nici un caz un individ precum Cumpanasu ..care dupa mine nu are toate tiglele pe casa ..e potrivit ptr a incerca o directionare privind reformarea statului
          Prostitutia , traficul de carne vie ..e munca politieneasca , poate ar trebui creata o structura specializata in cadrul politiei ..sau ” investit” mai mult ..daca exista vreuna , creat o structura specializata in cadrul judecatoriilor ..si o abordare total diferita privind protectia martorilor , abordarea modului cum sunt conduse anchetele ..si apoi procesele
          S-au oferit americanii sa ofere expertiza ..statele europene ar oferi sprijin ..sigur ..si direct prin colaborari si expertiza in tema ..daca au
          Si sa speram ca exista suficienta vointa in parlament ..si un guvern cu curaj …sa ia taurul de coarne
          Acem oameni precum Berbeceanu ..il dau ca exemplu ca e cel mai vizibil in media si cunoscut ..adusi in fata ptr a uni expertiza din afara cu realitatile din teren
          Fenomenul asta e un flagel pe care nu il combati atacand structurile statului ..ca si cum ar fi vinovatele ..sigur exista procentaj unde sunt pe aceeasi linie cu infractorii ..insa trebuie sa intelegem ca retelele astea s-au dezvoltat ..au bani , trebuie sa ai structuri underground bune ca sa poti sa reduci flagelul
          Urmarirea transfrontaliera ..urmarirea banilor , trebuie gasita o forma legislativa prin care banii proveniti din activitatea respectiva sa se poata intoarce sub forma de daune morale ..catre victime ptr a le incentiva si motiva
          Metode de a urmari spalarea banilor catre activitati legale ..si o masura mai directa si deloc subtila de relationare( cumpararea de proprietati sau construirea)..a banilor proveniti din asta
          Nu stiu daca fiscul are capacitatea de a pune in aplicare recuperarea banilor( dau un exemplu simplu …intr-o zona locuita de tigani ..ptr ca sunt cu spiritul asta de trib in ei …poate fi aproape imposibil sa vinzi o casa luata de la ei , prin simplul motiv ca iti sperie cumparatorii)
          Trebuie o abordare diferita ..adusi oameni competenti si cu vointa de a face ceva , motivati ..pusi in fruntea structurilor si cerut rezultate
          Cum am spus Cumpanasu nu mi se pare omul potrivit
          Avem oameni competenti ..cu orientari bune , judecatorul Danilet ..multi altii
          Sa speram ca un partid mai nou are vigoarea si vointa sa abordeze temele astea

    • @ Radu2
      Geezaz, Radu, tocmai viermele ala??? Uitati-va putin la live-urile lui. Am mai multe prietene, psiholog de profesie, care au declarat ca omul are probleme mari de tot la scufita, si semneaza pentru ce au declarat. Ala e omul sistemului 100%!
      Cam in cit timp credeti ca face Cumpanasu un live pe fb in care demonstreaza cu acte de la IML-ul din Kosovo ca e unchiul uneia dintre victimele de la Colectiv?
      Parerea mea, hic…

      • Imi parea dus putin cu capul
        La faza cu impuscarea baloanelor ..cu pusca aia de aer comprimat am avut confirmarea
        Prima data am crezut ca face omul bascalie ..ma prapadeam de ras , cand am vazut ca e pe bune…pfff doamne fereste de din astia ..de-alde nero ..plecati de acasa cu toate actele in regula si la ei
        La fel ca trumpache …vazandu-l cum relateaza moartea lui bagdadi ..aveam un fel de deja-vu..cu geoffrey in game of thrones …luptand el cu audienta sa ii fie recunoscute drepturile de luptator
        Nu vreau sa fac cultul personajului ..dar ca lider Putin ..starneste admiratie , cum se comporta , vorbeste ..un om supercoerent..pacat ca e in tabara la aia de peste gard
        La noi ..nu o sa dau eu cu cine o sa votez ..insa ptr mine munca unui fost prim ministru ..a fost ce mi se pare mie ok , fara mare tam tam ..facea ce trebuie sa faca un bun administrator
        El e in echipa unuia si o sa votez cu cine-l are
        Legat de stanga , dreapta ..drept imprejur ..la noi prientarile sunt putin pe dos ..cu toate ca psd se declara de stanga ..prin idealuri ce urmaresc sunt mai mult national conservatoristi ..nu prea se identifica cu „curentul” progresist..ce se gaseste in partidele socialiste din europa
        Si oricum la populistii astia stangisti din europa li s-a urcat haiducismul la cap si la nivel de lege
        Chestii genul sa impozitam mai mult pe unul ptr ca are mai mult , castiga mai mult , genereaza mai multi bani ..are mai multe proprietati ..loveste in unul din stalpii societatii
        Libertatea …solidaritatea nu trebuie impusa , ca si individ trebuie sa platesc echivalentul altui individ ..indiferent de cat generez eu , sau proprietati am …nu suntem egali , unii muncim mai multi ..suntem mai strangatori ..altii nu..restul de servicii de care se poate beneficia un individ ..vin oricum platite , impozitate pe alte cai
        Impozitul direct pe care il plateste un individ ..de exemplu proprietate , munca ..trebuie sa fie unitar pe activitate , unitatea de timp ..nu trebuie sa fie discretionar
        Unde guverneaza socialistii se ajung la aberatii de tipul asta
        Oricum incepem sa avem de unde alege ..cum.spune si @Razvan ..presedintele e mai mult arbitru ..eu as vrea ca viitorul presedinte sa fie asta ..cam in genul lui Johannis ..si sa lasam parlamentul si prim ministrul sa fie mai vizibili ..sunt cei ce administreaza cu adevarat tara …si poate vedem si o reforma in justitie ..dar una de genul in care sa se reduca termenii de judecata , sa existe un termen ptr verdicte mai scurt , eficientizata munca judecatoriilor , programe de reinsertare ptr cei cu delicte minore si pot aduce aport societatii
        Adica o reforma adevarata ..nu eliberarea detinutilor ptr a beneficia nu stiu ce politician si legi ptr amnistie aprobate noaptea pe intuneric
        Si poate o eficientizare a anaf-ului ..si o structura dedicata , poate , derivata din ei ptr recuperarea prejudiciilor in dosarele complexe si sume mari de bani, proprietati ..unde nu e posibila o abordare simplista ptr recuperare ..ci trebuie sa ai oameni ce se pricep( de exemplu nu inchid antena 3 ..si ii scot patrimoniul la licitatie ..trimit pe drumuri 300 de oameni …acolo trebuie o societate care sa administreze firma , esalonat plata datoriei ..ptr ca e o firma viabila samd..alt tip de abordare)
        In fine ..pacaliciul care tragea in baloane cu mitraliera..e departe ..pe campii

      • @Sharky

        Dupa cum am spus si mai sus, stiu ca asta e omul sistemului, mai toti sunt mai mult sau mai putin. Ideea e ca acum are un dinte impotriva acestui sistem din cauza tragediei familiale si modului in care sistemul a tratat si trateaza astfel de cazuri.

        Hai sa privim lucrurile mai la rece. Romania a pierdut dupa 1990 si pana acum mai multi oameni decat a pierdut in cele doua razboaie mondiale la un loc. Un procent destul de insemnat din populatie e plecata permanent sau temporar din tara, suntem a doua tara dupa Siria ca numar de oameni plecati din tara si stim ce se petrece la aia.

        Suntem pe primul loc in Europa la traficul de carne vie, practic ne exportam resursele naturale, de la carne vie care poate insemna de la minori si prostituate si pana la mana de lucru ieftina (un fel de sclavagism ori tribut in oameni indirect) si pana la materie prima in stare bruta, busteni (nici macar mobila), petrol, gaze, cupru, aur etc (Rosia Montana a scapat la mustata, tot in urma unor proteste populare). In destule locuri autoritatile statului, infractorii si politicienii din administratie sunt de fapt mana in mana, formand retele criminale care exploateaza totul, de la populatie, trafic de carne vie, de lemne si orice alte resurse, trafic de influenta, afaceri cu banii statului (si ai UE unde se poate) in beneficiul lor, taxe de protectie (de la camatarie la vine Anaf si iti inchide taraba daca nu cotizezi). Pune in plus acordarea de functii pe baza de relatii de tot felul si nu pe baza de competenta si nepasarea fata de tara in general si avem imaginea cat de cat completa a ce a ajuns tara azi, cel putin in viziunea mea.

        In plus Romania e vazuta ca un fel de prostu clasei in UE si in ciuda potentialului ramane la coada in aproape orice domeniu. O foarte mare parte din vina o poarta politicienii care s-au perindat pana acum la conducere, in frunte cu Psd. Sincer imi pare rau ca nu a iesit Vadim atunci, in locul lui Iliescu, e nevoie de un soc puternic care sa mai curete din mocirla in care ne zbatem si care sa ne impinga mai sus. De asta poate a bine sa iasa cineva precum Cumpanasu. Daca nu iese el va iesi pana la urma cineva similar si nu o spun doar pentru ca, vorba filmului, unii oameni vor sa vada lumea arzand, ci pentru ca va fi inevitabil in felul in care evolueaza lucurile azi, la noi in special dar si aiurea in lume. E nevoie de un reset si restart serios si chestii gen „sa fie bine sa nu fie rau, sa fim corecti politic, sa urmam standardele UE” (care de obicei raman in ceata pentru majoritatea) dar fara ceva concret care sa se simta si de catre omul de rand amintesc doar de limbajul de lemn de pe vremea comunismului

        Daca vom avea parte tot de o guvernare care nu face nimic ci doar o balteste asa intr-o mlastina calduta, nici calda nici rece, si va incerca doar sa astupe mizeria cand mai izbucneste la suprafata (Colectiv, Caracal, manifestatiile incheiate cu bataile jandarmeriei si multe altele care sunt ignorate pentru ca nu beneficiaza de suficienta pubilicitate) si sa ne faca din vorbe cum se zice, va aparea pana la urma si punctul limita, picataura care va umple paharul

        • 1) E omul sistemului.
          2) Tu ai avea incredere in cineva care foloseste moartea unei persoane in familie (nu e nepoata in sensul normal) ca si instrument electoral?
          3) Daca are suficient sange rece ca sa foloseasca aceasta moarte in scop electoral, crezi ca il afecteaza emotional suficient de mult cat sa schimbe radical sistemul?
          4) Ce fel de „socuri” te astepti sa administreze sistemului? Sa desfiinteze tot? Sa dea cu bomba atomica in tot ce inseamna tribunal si forte de ordine?
          5) E presedinte, nu Parlament sau Guvern. Da tonul, nu face altceva. Ce ton crezi ca ar da un astfel de om?

          Si ca sa raspund la celelalte puncte:
          6) Traficul de carne vie il combati prin eliminarea necesitatii plecarii (saracia crancena si lipsa de orizont) si a educatiei (oamenii care o patesc sunt prosti; un mobil simplu iti permite sa intrii pe net si sa gasesti tot felul de povesti horror pe tema asta. In era digitala, ignoranta e un pacat capital!!! Daca vrei o sursa de bani, si nu supara cum o primesti, poti sa o faci destul de simplu. Also, daca nu inveti, nu reusesti).
          7) Romania ESTE prostul clasei in UE. Este FIX ce ai ales sa fie ea in 2016. Merita locul.

          • Toti aia mai relevanti sunt cumva oamenii sistemului, sper ca nu esti atat de naiv incat sa nu vezi asta. Ideea e ca asta are acum o problema personala cu sistemul si e deci semnificativ mai credibil ca va face ceva sa-l schimbe.

            Nu cred ca are rost sa mai vorbim de Iohannis (si cu atat mai putin de Dancila) dar daca ne uitam la Barna vedem ca sotia e sefa departamentului Reward&Respect Labour Litigation de la OMV Petrom, un departament si o functie care bate de la o posta la ochi ca ceva inventat la nimereala ca sa ofere niste bani cuiva. Mai are rost sa mentionez cum a votat Barna la legea redeventelor (in favoarea OMV, adica)? Asta trecand peste faptul ca se lafaia cu fonduri europene de la POSDRU, la care cetateanul de rand nu prea are acces (cetateanul de rand nu prea are acces la mai nimic cat de cat valabil, cu exceptia cazului in care stie pe cineva mai sus pus si da si el un comision regulamentar).

            Legat de cazul cu nepoata, nu stiu cat de normal e dar daca asa vede o cale de rezolvare sau razbunare (pe care si-o doreste, de aici poate niste iesiri in decor datorate frustrarii, nervilor si neputintei) e alegerea lui, eu cel putin ii inteleg niste astfel de iesiri dat fiind ce s-a intamplat cu ea.

            Si da, sistemul trebuie restructurat din temelii, inclusiv cu o gramada de oameni dati afara si inlocuiti, cum s-a mai facut si in alte tari. Cei gasiti vinovati de colaborare cu infractorii si alte ilegalitati trebuie sa-si piarda automat pensia speciala (la fel ca in SUA) iar pedepsele pentru ei sa fie marite fata de cetatenii obisnuiti.

            Armata trebuie sa controleze bugetele de aparare, la fel asa cum e in SUA unde bugetul CIA de ex e bagat in bugetul Pentagonului, si sa imparta banii la ceilalti.

            Trebuie, dupa parerea mea, si reinstaurat dreptul populatiei de a detine arme de foc, drept interzis de bolsevici dupa WW 2.

            Apoi nu te supara dar e o afirmatie tampita sa generalizezi si sa acuzi la gramada victimele ca sunt sarace ori proaste cand multe sunt luate cu japca ori pur si simplu inselate (sub ochii autoritatilor care se uita in alta parte in timp ce iau spaga de rigoare de la interlopi). Acelasi autoritati care se fac ca ploua cand padurarii sunt omorati si se pare ca cred afirmatii ireale si cretine gen „s-a impuscat singur in spate cu pusca de vanatoare si apoi a cazut sub rotile carutei”.

            Oricat incearca o anumita propaganda sa abureasca lumea (si din pacate multi botanisti pun botu cum se zice) liderii fac legea si directioneaza lucrurile, nu poporul care voteaza, vina astuia e cel mult secundara fata de a celor de la varf. Daca ai lideri si un sistem cat de cat OK o vor duce bine si oamenii, altfel pot sa voteze oricat ca va fi degeaba, se schimba doar fetele monedei intr-un circ de democratie. Macar daca poporul ar fi mai educat (nu neaparat in sensul de scolit desi e important si ala, ci in sensul de demnitate, orgoliu, patriotism si bun simt) si ar avea mijloacele necesare (inclusiv dreptul de a detine armele de foc de ziceam) atunci am vorbi altfel si lucrurile ar sta mai bine

    • Radu, serios, ti-l imaginezi pe Cumpanasu seful CSAT? Ala probabil ca in primele 5 minute declara razboi eschimosilor, martienilor sau piticilor.
      De Dancila nu mai spun, probabil vinde tezaurul sa-si ia brose de colectie

      • Ai si tu dreptatea ta Vlad, insa eu m-am cam saturat de lalaiala asta de pana acum, care ne tine doar blocati intr-o mlastina calaie asa, nici rece nici calda, si din care abia daca ne putem misca. Si de faza cu „sa alegem raul mai mic”.

        Ce a facut CSAT pana acum, ori presedintele, guvernele de pana acum? Armata e pe ultimul loc, de obicei sunt privilegiati MAI si serviciile care la o adica ii apara si acopera pe politicieni in caz de probleme interne. Si de multe ori fura mana in mana cu ei (si cu diverse retele criminale, de la „gulere albe” la aia cu traficul de carne vie si de diverse alte resurse, de la lemn la fier vechi).

        Dotarea e la pamant, de decenii, s-a facut ceva (bun pe vremea aia dar deja depasit acum) chiar inainte de intrarea in NATO, si aia mai mult de nevoie decat de voie. Rusii zburda prin Basarabia iar noi nici macar nu suntem bagati in seama cu niste chestii care ar arata macar la nivel de baza ca suntem cat de cat respectati si nu tratati ca niste slugi de mana a doua (Schengen, vizele pentru SUA etc).

        Eu sincer nu prea am sperante ca se va schimba ceva prea mult, ori in bine. Ciuca la Aparare si Aurescu la Externe sunt probabil cei mai potriviti oameni dar nu stiu cat vor fi sprijiniti si lasati sa faca treaba.

        De asta cred ca un soc de orice fel e necesar, trebuie sa ne urnim si sa schimbam starea de acum cumva.

        • serviciile sunt intotdeaua mai importante decat o armata bine dotata si antrenata, chiar daca una nu o exclude pe cealalta.
          Daca serviciile nu fac fata, tara sucomba din interior, armata e inutila.
          Vezi si ce s-a intamplat in WWII dupa ce au fost descifrate codurile germane de comunicati…

  11. Cel mai important lucru este să iasă lumea la vot. Oricare ar fi rezultatul, să fie reprezentativ.
    Mă mulțumesc să votez la fel ambele tururi, Iohannis.

  12. Vad ca foarte multi din cei care se plang despre starea armatei si a tarii voteaza tot reprezentanti ai vechiului sistem, cei care ne-au adus in situatia asta.
    Cum vreti sa se schimbe lucrurile fara oameni noi in frunte?
    Eu votez Barna in primul rand pt ca e un om nou, nu e politician de profesie si vin dintr-un partid care s-a ridicat de la zero, un partid de oameni cu voi si ca mine.

    Ganditi-va putin ce ar insemna sa avem un tur 2 fara PSD? la ciuma rosie ar izbucni u razboi civil teribil, pt ca Dragnea a facut si el ceva bun, a tuns partidul de orice prezumtiv lider. Din lupta asta putem spera ca PSD sa ajunga la anul la 10-15% sau chiar sa se sparga in mai mult grupuscule.
    Chiar daca nu va place Barna, votati-l sa ajunga in turul 2 si apoi puteti sa-l votati pe Klaus daca vreti. Un vot pt Paleologu o ajuta pe Veorica sa ajunga in turul 2

    • Corect !

      Logica acordarii votului lui Barna in primul tur este eliminarea PSD din turul 2 (si trimiterea in istorie, totodata).

      Logica acordarii votului lui Barna in turul 2 este scoaterea lui Johannis din Cotroceni. Nu mai am nicio asteptare de la actualul presedinte. Daca in primul mandat a fost un simplu spectator (chiar complice al guvernarii PSD) cand de fapt trebuia sa-si asigure voturile pentru al doilea mandat, in al doilea mandat nici nu ma astept sa-l mai vad vreun pic. Parerea mea.

    • Fiecare partid se luptă să ajungă Șef la Butoiul cu Miere și să dea premierul. Ce nu înțeleg eu la USR e de ce opțiunea lor pentru premier e o persoană care NU e membru de partid. Dar, probabil, subtilitățile astea nu sunt pentru fraieri…
      Pentru că tot vine Crăciunul și m-am obisnuit cu răul cel mai mic, votez cu Klaus. E cel mai echilibrat președinte de până acum. E chiar mai neconflictual decât Veorica. Îmi place asta!?

      • Taman, răspunsul e simplu: pt ca au o alianță și locul lui Cioloș e mai bun la prim ministru.
        La postul suprem sunt și ei conștienți ca șansele sunt destul de mici.

    • Subscriu.Paleologu cu certitudine nu va ajunge in turul 2.Paleologu are rolul de a lua din voturile care altfel ar merge spre Barna sau Johannis.Tipul face figuratie.
      Cine vrea sa voteze pentru trecut voteaza orice, mai putin Barna.Paleologu care este omul lui Basescu este o optiune pentru trecut.
      Anul viitor voi vota USR.In anul 2012, din totala scarba fata de toate partidele existente in acel moment, la alegerile parlamentare nu am votat.Intre PSD, ALDE, PMP, PNL, UDMR, Pro Romania, UNPR, din punct de vedere moral nu este vreo diferenta.
      Daca vreti sa ne rupem de trecut si sa evoluam ca tara si natiune, atunci votati Barna si USR, inclusiv anul viitor.
      Optiunea noastra de vot spune totul despre caracterul si realismul nostru politic.

      • figuratie face si barna,este o canditura la ambitie .
        barna este la fel de imaculat asa cum paleologu este omul lui basescu,mai veniti si cu alte rationamente decat astea de activist de partid.
        barna face doar gargara,nu are nimic de oferit in substrat….omul nou e gol de continut.

        • psycho, iti respect opinia dar nu ai dreptate. PMP nu a facut o opozitie reala la PSD, au multe interese comune, mai ales prin tara, unde in multe consilii locale si judetene ajuta PSD sa tina majoritatea. Si in Parlament de multe ori au ajutat PSD in momentele cheie.
          Candidatura lui Paleologu are ca principal scop sa sifoneze cat mai multe din voturile dreptei, care ar fi mers altfel la Barna si/sau Iohannis.
          Barna nu e deloc perfect, nu e un lider providential. Eu ii dau votul mai mult pt ce a facut USR in Parlament in ultimii 3 ani. Barna imi place ca om, nu e vreun idol sau lider carismatic. Dar aici nu e vorba de casnicie, nu te insori cu el 🙂

          Toti care votati cu Paleologu ar trebuie sa va ganditi un pic unde ajunge votul vostru? nu cumva o aduceti pe Viorica in turul 2?

          Pt mine cel mai important este ca PSD sa nu prinda turul 2. Asta ar declansa un razboi civil care sper sa tina cat mai mult. Poate scapam odata de hidra asta

          • usr si barna sunt necunoscute pentru mine.
            atata timp cat inca am ceva predictibil pe care sa pun o stampilă ar trebui sa se gandeasca serios la gradul de implicare ,la ce programe si solutii propun….si altceva in afara de „fara penali” oricat de binevenita consider propunerea.
            nu am nicio problema sa-i sustin pe viitor daca vor veni cu chestiuni pe gustul meu dar am asa un „filing” ca nu ma incadrez in targetul lor electoral.

        • Te inseli cu Barna.

  13. Intreb adminii daca au o optiune doar pt afisarea sondajului propriuzis, nu si a comentariilor. E prea mult amestec de idiotenie/prostie/ura/partinire in o parte din comentarii si pur si simplu nu se merita a fi afisate. Fara orice comentarii, cred ca e mai bine. Doar sondajul. O parere …

  14. Actualu presedinte al republicii s-a descalificat, daca mai era cazu, prin asocierea cu pnl
    pnl care a demonstrat zilele astea prin propunerea lui ăla de la dezvoltare – smenuitor care a uitat decat sa completeze corect declaratia de avere, referitor la o casa, de la vreo 80 de metrii pătrați pana la peste 900 mp în realitate
    Si care n-a platit normal impozit pt cat are casa în realitate
    La mintea mea, cand furi de la stat furi de la învățământ, sanatate, armata – ori cu asta nu pot fi de acord, chiar de ar veni de pe lumea cealaltă aia care au înființat liberali
    Asa ca sustinerea in continuare de catre primu minister desemnat a propunerii de ministru a unuia care a luat de la stat nu poate fi acceptata
    Infractoru fenechiu transformatoristu nu este un caz izolat ci un model la pnl
    Până la urmă intre orban si veorica nu sunt mari diferente
    Conteaza doar sleahta constituită pt mulsu tarii

    La candidatura la presedintele republicii sunt multi care vor sa ajunga desi curtea constituțională, cu conducere sovietică si majoritatea comunistă palavramentara, au tăiat din atribuții
    La mintea mea, exista doar un concurent care are cunostintele teoretice si practice necesare: palelogul
    Totusi, si asta trebuie sa se delimiteze mai clar de fostii colegi de partid si obiceele unora

    Legea fundamentală presupune existenta unui presedinte jucător, care sa exercite functia de mediere intrre puterile (autoritale publice constituite in stat) nu a unui monument al naturii

    Restu sunt cam acelasi aluat
    Regretabil si cu usr – rise project stie de ce
    Dacă ai semnat ca reprezentant al unei autorități publice ca membrii familiei tale sa i-a bani de la stat sau UE e foarte grav
    Tara asta are inca legi
    Chiar dacă psd le modifică si incearca sa oprească aplicarea tuturor spre bucuria dușmanilor

    La mintea mea, ultimele locuri sunt rezervate comunistilor si pionilor tip emil.bobu: cumpanasul cate tine lectii la bujetari desi n-a vazut in viata lui o facultate decat din exterior, aia cu antenele lui phelics reprezentand de fapt pe phelics infractoru, veorica, hunoru, actoru luptător cu statu paralel diaconu, bârna care vrea sa salveze ceva – dar dacă nu iese cascavalu pt familie nu are rost, etc.

    In realitate nu s-a dorit sa exista o dezbatere reală pt ca oamenii sa stie ce sa voteze – din istorie stim ca la comunisti au valoare doar analfabeti care pot fi foarte usor manevrati

  15. Am vazut ca unii se prezinta la vot ca sa-si anuleze votul!!!!Pai de ce se mai duc?Rezultatul votingului axat pe cei trei crai mi se pare de bun simt …dar votez cu cel cu cele mai mari sanse de reusita…deci KLAUS.De ce va intriga unii viitori ministrii PNL caci acest vvitor guvern va fi unul de sacrificiu si cred ca va fi darmat repede de bolsevici reuniti urmind alegerile anticipate.cred ca acest guvern va fi darmat in parlament lunar apoi iar repusi de KLAUS numai sa nu se ajunga la anticipate…Sa vede-ti Circ.

  16. citind cu atentie si interes incep sa nu ma mai mai mire procentele lui diaconu si pro romania-alde.
    e plin de romani verzi care dintr-o anumita jenă de a se mai asocia pe moment cu pdsr cica fac opozitie cu ponta si diaconu.aceiasi care au imbratisat usl-ul ,care au ceva cu diaspora si privatul,care cautioneaza institutiile esuate si nereformate ale statului….patrioti dom’ le nu ca restul.

  17. Vreti nu vreti cifrele cresterii economice pe timpul guvernarii lui „Veorica” nu le puteti contesta.Tot in aceasta guvernare s-au facut cele mai importante achizitii de echipament milutar din toata istoria de dupa „90.Sica Mandolina e un personaj mai grotesc decat Viorica iar de neomarxistul de Barna n-are rost sa mai vorbim.

    • Sa stii ca si Somalia si Irak sunt pe crestere economica de ceva ani si tarile astea au avut sau au niste conflicte armate pe teritoriul propriu…

      Romania n-are cum sa nu aiba crestere economica (decat daca eram toti ret***ati).

      Conteaza cata crestere economica si, mai ales, in ce fel se obtine. Una e sa ai crestere economica bazata pe investitii, export, industrie, etc. si alta e sa ai crestere economica bazata pe consum, in mare parte.

      Avem crestere economica dar carnea din salamul de Sibiu vine din strainatate…

      Cresterile economice din Romania dupa ’89 nu se pot pune pe seama politicienilor decat intr-o masura limitata si doar in anumite cazuri/circumstante.

    • Gefraiter, care creștere economica? E zero, e negativa chiar. Alea se face cu investiții și alea au fost cele mai reduse din ultimii ani.
      Si ce achiziții au fost pe timpul veoricai? Zero barat, absolut nimic

  18. Iti dai seama cat de parsiva ii societatea in care traim in momentul in care se face campanie electorala pe baza unei tragedii(Caracal,care are prea multe semne de intrebare,ceea ce ma duce cu gandul ca a fost doar un „proiect” politic si ca fata ii bine mersi,sanatoasa.Mai ales ca aceasta „tragedie” a avut loc intr-un an important din punct de vedere politic.La fel ca si Colectivul,care a avut loc intr-o perioada de maxima instabilitate politica si stim ce repercusiuni a avut Colectivul pe plan politic…politica asta).Alt an in care alegem raul cel mai mic….merg pe neamt,ca marea majoritate….

  19. Turul 1 Barna, Turul 2 Barna!,,,

    Tre sa recunosc ca dintre toti cel mai coerent in exprimarea programului dpmdv este Viorel Catarama, imi si aduce putin aminte de perioada adolescentei atunci cand imbratisam convingeri liberale,,,,pacat ca Ro nu va avea vreodata un partid socialist modern european, socialistii nostri nu sunt altceva decat discipolii comunistilor si securistilor de ieri asa ca cel putin deocamdata USR-ul e singura formatiune politica in care-mi regasesc parte din idei,

    Apropos, liberalii nici n-au primit aviz favorabil si deja se gandesc la masuri impotriva oamenilor de rfand asa ca is sanse mari sa-si rupa gatul si sper sa si o faca…..Doamne ajuta!

  20. Hmmph… votez cu Barna in turul I. Pt ca:
    1) O dezbatere in turul doi intre actualul prim arborist al tarii si proasta comunei sau branzovenescu nu ma intereseaza. Paleologu aproape ca ma convingea pana a inceput sa scoata pasarele. Eh, to each his own…
    2) Caderea catastrofala a stangii ProRo/PSD e binevenita (finally). Si daca PNL-ul din prostie sau blat ii da voie sa revina ma duc si sparg statuia lui Bratianu cu mana mea….
    3) Barna a venit si cu premierul lui la pachet. Evident, trebuie si negociat, dar mi-i se pare de bun simt si important intr-o republica parlamentara in care presedintele e mai mult ornament sa arati si cine se ocupa de executiv efectiv (oare Viorica pe cine numeste premier?…). Personal, omul nu-mi pare ceva extrem de convingator,dar nu ar fi primul de genul asta (vezi actualul) si vreau sa incurajez un partid care a avut initiative bune (fara penali) si parlamentari deschisi si activi. Traim in era digitala si as vrea politicieni digitali. Odata ce ii avem, putem sa ne certam pe culori politice cat dorim.
    Pt turul II astept sa primesc ce meritam sa primesc de la primul: o dezbatere.

  21. Nu la bugetari ma refeream, acolo-i clar ca e nevoie de o restructurare masivă de personal și numai din considerente de deficit ci și din considerente de eficienta mai ales …..ma refeream la măsuri de genul legarea angajaților de glie ma refer la încercarea de a declara sâmbătă zi lucrătoare etc cât despre lipsa de personal la privat am uitat eu sau suntem într-o economie de piață unde cererea și oferta dictează prețul?

  22. O sugestie administratorilor,
    Scoateți comentariile sau separați comentariile de pagina de sondaj propriu zis.
    Bălăcăreala, ura și reclama electorală de prost gust duce în derizoriu și mie unul îmi provoacă scârbă.

  23. Apropo, mocofanul care azi noapte – de dimineata – pe la 4:30/4:40 – ca hotii…ai votat de zeci ori…IP-ul tau e trecut acum la cutia cu maimute. Tinand cont de scaderea dramatica a voturilor pentru Mircea Diaconu dupa stergeri (in prealabil avusese o crestere neverosimila)…banuiesc ca pentru ‘mnealui ai votat.

    NEW RULE: cine voteaza de cel putin 3 ori (a 2-a o consideram o greseala, dar tot o stergem)..isi vede blocat IP-ul.
    Serios, sunteti copii, ce dracu? 🙂 E un sistem bazat pe incredere si atat..

    Mai sunteti cativa cu 2-3 voturi dar neah, sunteti si voi niste mocofani mai mici…e doar un sondaj care oricum n-o sa reflecte realitatea, tinand cont de „subiectivitatea” celor care comenteaza pe blog (a se intelege mai mult pro-licurici/mUE si mai putina „Russia stronk”)…asa ca de ce mama dracu va strofocati atat pentru a trisa? 🙂

    • @ Razvan,
      Poate la unii ii din obisnuinta. Cum sa votezi numai o data ca saracii. Pe de alta parte, ce ai bre, cum spui ca oamenii nu „ie” onesti. Oricum hotul neprins este negustor cinstit zice o veche vorba romaneasca si alte vechi vorbe de duh care ne spun exact ceea ce este gresit in mentalitatea nostra.
      Te pui tu repede sa te uiti dupa IP-uri sa invalidezi un negustor cinstit. Abuzivule!

    • Razvan, astea sunt deprinderi vechi, oamenii asa sunt obisnuiti.
      Imi aduce aminte de una din datile in care am fost delegat la alegeri, iar o cucoana a reusit sa ma lase paff. Ii zic fraza standard, semnati aici doamna, ii intind pixul, il ia, se uita la el, se uita la mine si ma intreaba: pe cine sa semnez, pe mine?
      Stia sa scrie, nu asta era problema. Nu vreau sa stiu ce mai facuse ea

  24. E deznadejde mare pe ei …
    Veorica o sa taie frunza la caini cu katana, undeva prin teleorman …
    🙂

  25. Barna 32 %.

    Asta spune multe despre „cititorii” blogului.
    Diaconu 7% :).

  26. Care o votat cu Kelemen? :))))

    • asta nu e asa grav, omul e etnic ungur, mi se pare normal. Eu ma intreb cine naiba voteaza pt Cumpanasu, Veorica si Diaconu. acolo sunt probleme serioase

  27. hai că am scăpat de mizeriile astea pe moment.
    le transmit pe această cale lor si si sustinătorilor lor muuultă …..sănătate,fericire ,prosperitate ai sa mai aud de voi in sentintele de condamnare cu executare.
    puie monta !!

    • Lol, imi lua vreo 3 secunde ca sa-mi dau seama ca vorbesti de votul de investitura, nu fusei „conectat” la stiri in dupa-amiaza asta…

        • Aha, deci discursul lui Orban.
          Sa vedem ce face.

        • reforma aparatului de stat ,restul vin toate după de la sine.

        • hai cu madam dan,arafat si ofiterimea de carton din MAI la vorbitor.

        • Primul guvern liberal al Romaniei dupa 1937…

          prim-ministru – Ludovic Orban
          viceprim-ministru – Raluca Turcan
          ministrul Finanţelor Publice – Vasile-Florin Cîţu
          ministrul Afacerilor Interne – Marcel Ion Vela
          ministrul Afacerilor Externe – Bogdan-Lucian Aurescu
          ministrul Justiţiei – Marian Cătălin Predoiu
          ministrul Apărării Naţionale – Ionel Nicolae Ciucă
          ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Virgil-Daniel Popescu
          ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor – Lucian Nicolae Bode
          ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Nechita-Adrian Oros
          ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Costel Alexe
          ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – Ion Ştefan
          ministrul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloş
          ministrul Sănătăţii – Victor Sebastian Costache
          ministrul Educaţiei şi Cercetării – Cristina Monica Anisie
          ministrul Culturii – Bogdan Gheorghiu
          ministrul Tineretului şi Sportului – Marian Ionuţ Stroe
          ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale – Victoria Violeta Alexandru

          • 16 ministere (ma rog, VP Raluca Turcan fiind 17), e si numarul pe care il am eu de ceva ani de zile, il folosesc la Bookmarks/Favorites pe internet, cand e vorba de guv.Romaniei sau chestii internationale…

            Insa eu le-am clasificat pe..”zodii”: 12 la numar, plus a 13-a (min. Sanatatii Nationale ..fiind zodia Ophiucus – simbol al medicinei)..la care am adaugat 3 ca „duble” ale altora 3 din cele 12:
            14 – Industrie si Energie (vs. Agricultura si Alimentatie..Gemeni 🙂 ),
            15 – Culturii si Cultelor (vs. Educatie-Cercetare..Pesti 🙂 ) si…
            16 – Economie si Comert (vs. Justitie si Libertati …deh, ambele au…Balanta 🙂 )

            Chiar imi place numarul asta, 16. Hehe. E perfect pentru un guvern. Sper sa nu mai vad porcarii cu 24 de ministere sau mai stiu eu ce.

  28. Tocmai realizai ceva: numarul de ani necesari pentru lepadarea ideologiei/”mostenirii” jegurilor comuniste.
    45 de ani!

    Nu 20…sau 30 (peste nici 2 luni)…nuuu!
    45 de ani!
    Adica prin 2034/2035!

    Calcul – legat de pensii…o persoana avand 18/19/20 de ani in 1989/’90, intra in campul muncii si iese la pensie la vreo 65 de ani (20+45=65)….deci prin 2034/2035.
    Deci daca am stat sub comunism cam 45 de ani (si jumatate)..din 23 august ’44 pana in dec.’89….exact atat ne trebuie sa ne si lepadam!

    1 an de comunism = 1 an de „lepadare” a scarbei.

    • Avem nevoie de minim 60 de ani de acum incolo ca sa se curete tara de mentalitatile actuale.Inclusiv cei care se nasc luna viitoare, datorita parintilor si bunicilor lor, vor avea anumite mentalitati si metehne specifice zilei de azi.

    • As intinde un dejet catre tari din Vest in care ideologia de genul asta capata amploare (intr-o forma mascata) si sa subliniez ca multe din ele nu au fost comuniste…
      Si daca ies pre-decembristii la pensie…so what? Ca de trait (si votat) tot o mai fac.

      • Corect, am spus-o de multe ori: socialismul e o ideologie pentru putzoi sub 25 de ani care n-au cele trebuie pentru a supravietui si deci e tem de viata….si pentru pensionari peste 65 de ani care nu mai au ce le trebuie pentru a supravietui si deci se tem de moarte.
        „Circle of life”…intotdeauna mama prostilor va fi gravida…

        Insa eu ma refer la particularitatea comunistoida a Romaniei pe care o mostenim…pre-decembristii sunt pe duca, prin 2035 sunt dusi. Mai bine pre-decembristi care aveau vreo 20 de ani in ’89 decat cei care aveau aveau atunci 40 de ani.

  29. Ce a-ti zice daca Orban l-ar numi sef la sectia speciala pe Cristi Danilet sau pe procuroru Pirlog cel anchetat de aceasta sectie cu privire la 10august?Era buna si KEOVESI dar nu a mai avut rabdare si a plecat mai sus.EU ZIC CA ACEASTA SECTIE TREBUIE SA FUNCTIONEZE MUSAI 2-3ANI.

  30. Franz Kafka for president! (apolitic!)

  31. Mai fratilor, o intrebare: din garnitura asta de prezidentiabili, cu sanse reale zic, sublocotenentul (rez) Klaus W. Johannis ii singurul care a facut armata? Asa cum se facea atunci. Transmisionist ii nea KJW.

    • La Timisoara, nu l-as da exemplu, a zis ca a fost pierdere de vreme,plus ca pare genu ala care mananca pe ascuns sa nu imparta cu altii
      Si Barna, Paleologu si Diaconu ar trebui s-o fi facut
      Oricum sa-i ai pe-astia in pluton cred ca era circ 😀

      • Da Vlad categoric, mi-ar fi frica.
        Dupa declaratile sale, Paleologu, nu. Diaconu evita subiectul si aia inseamna una din doua: le are pe maieu sau s-a dus la comisariat (cum era pe vremuri) cu plasuta si l-a declarat inapt. Barna nu intelege la cine raporteaza „servicile secrete”, estimez ca singura lui relatie cu arma a fost cand juca CS prin camin.
        Eu intreb, ca nu stiu, si nu gasesc informatii.

  32. Cumva se cerne 😀 … Acu ceva timp oscilam pentru turul 1 intre TP, DB si sanse mici KWJ (pe care il votam in turul 2).
    Dar habarnam vine cu punctele alea 10 din care jumate cred nu prea intra in atributiile presedintelui. Apoi mizeria cu sprijinul pentru PNL la debarcarea guvernului vacii&co. Plus imbecilitatea sustinatorilor, niste av0rt0ni entelectuali (cu cateva exceptii).
    Deci si prin urmare ramane intre TP si KWJ. Ma faceam ca nu vad mizeria lu’ neamtu si hoardele nespalate cu ura crestina 😀 . Dar azi vad ca #alternativadekkt a dat la gioale zdravan lu’ Teusor, asa ca poa’ sa ramana cu poponarii lui.
    Ramane K si pentru turul 1.

  33. Ok, informativ: in urma unei provocari lansate de Europa fm, in seara asta va avea loc prima (si probabil singura) dezbatere electorala inainte de turul I . Fura invitati primii 6 candidati (Klaus, Viorica, Diaconu, Kelemen, Barna, si Paleologu). Pana acum au zis ca vin numai Barna si Paleologu. Dezbaterea va fi transmisa live si la radio, si cu preluare de flux gratuita de catre orice post radio sau televizat care isi doreste (si probabil ca o sa o gasim si pe YT apoi). Ora e 20.30, si moderator va fi Moise Guran.

    • Pariez că cei doi vor fi și singurii, spre disperarea ”analiștilor” care, astfel, riscă să rămână fără job. Viorica nu va veni sigur – la dânsa vorbitul și gânditul sunt două paralele care nu se intersectează niciodată…

      • Fac cv pe analisti. Meritam o dezbatere. Vreau sa ii vad fata in fata cum vorbesc, cum colaboreaza (sunt presedinti; ar trebui sa caute consens), atitudinea, tot…

  34. Eu cred ca la 1 an de damage de la PZD-alde ne trebuie 2 ani de revenire …. 1:1 e cam optimist.
    Cind 60-70% din buget se duce pe pensii(pensii speciale), salarii bugetari si asistati sociali (gen primarii pzd-alde), cum ai putea oare sa faci investitii si sa platesti si datoriile scadente ?
    Si in ce sa investesti mai intii ? Ca sint atitea gauri de nu stii pe care sa o astupi mai intii.
    In fine, referitor la subiect, mi-am schimbat optiunea dupa dezvaluirile RiseP., ca deh, iar o sa mergem sa alegem dintre 2 rele…. Oricum , sper ca in turul 2 sa nu ajunga veorica, iar ultimii 5-10 „catindati” sa ia sub 3% voturi fiecare, ca altfel trebuie sa le platim – tot din banii nostrii – cite 20 milioane de Euro fiecaruia … ca deh, legea electorala …
    Cred ca ultimii 5 „catindati” de asta s-au si inscris, sa incerce pe cumetrie sa ia 3% si sa imparta banii apoi cu apropiatii …. hak, parerea mea (ca sa nu-l plagiez pe sharky 🙂 ).
    Cam prea multe din noile „afaceri” pe bani europeni deschise de mr.Barna s-au inchis, fara a avea o finalitate, dar s-a platit consultanta, ca deh, trebuie cineva sa te invete cum sa esuezi ….
    Restul, neconvingatori si doar viseaza la 3% ….
    Pacat ca cei de pe acest forum nu s-au gindit – poate data viitoare – sa stringa semnaturi pentru candidaturi …. cu servicii, fara, din armata sau alte structuri, poate ar fi iesit ceva … macar de un 3% 😀 😀 😀
    Mergea si site-ul mai bine, un server nou, ceva idei si polemici cu capii armatei , macar ne dotam si noi cu ceva cu cap si coada ….
    Poate data viitoare.

    Astept cu interes „epurarile”, sa ramina cine chiar munceste si stie si cum si ce.
    Restul la ajutoare de somaj, sau sa-i tina mama/tata/unchii/matusile …. ca au de unde…

    Ne vedem la vot, si apoi in turul 2.
    Sper ca diaspora sa iasa in numar cit mai mare la vot, asa se da jos un regim, cu votul.
    Bafta all.

      • Citit in cateva minute.
        Si se inseala 100%. 🙂
        Alea nu-s „contra-argumente”.
        E doar inca unul din lungul sir de ratati care cred ca „etica” unui sistem idelogic/politic/economic e de a asigura victoria in viata.
        Realitatea e exact invers: „etica”/puterea capitalismului/democratiei (pe care autorul n-o intelege) e tocmai faptul ca permite esecul individual, intr-un cadru „civilizator” de competitie onesta. Numai tiraniile (ca intodeauna, alea stangiste precum nazismul si comunismul, frati vitregi) „asigura victoria”…cu orice pret.
        Adica inevitabill esueaza lamentabil pentru ca nu inteleg rolul esecului…ca factor provocator al evolutiei.

        Sunt 7,5 miliarde de planeta? Nu asiguri supravietuirea tuturor celor 7,5 miliarde prin marxism-ecologic…adica prin reducerea consumului/proprietatilor (se numeste prelungirea agoniei – si e metoda clasica de functionare finala a Caritasului/Ponzi si Socialismului)…ci din contra, ii lasi pe aia mai slabi (socialistii care nu mai vor nici macar sa se reproduca de frica apocalipsei)…sa se estompeze in noapte. Le lasi libertatea totala sa se sinucida. Iti iei mana de pe ei.
        Pentru ca sunt slabi „de inger”.
        Runt of the litter.
        In timp ce restul traim si mergem mai departe.

        • Apropo, un profesor roman de la Universitatea Columbia – care a fugit de comunismul din RSR – isi da demisia pentru ca „institutia” a devenit comunista!

        • In principiu de acord. Problema e la „competitie onesta” aia 🙂 .

          • E perfectibila. Introspectie: identificarea, expunerea si solutionarea problemei. Evolutie: ne imbunatatim prin corectarea erorilor.

            Spre deosebire de perfectiunea socialistilor. Razbunare: intoarcem cu 180 de grade roata privilegiatilor. Revolutie: repetam aceleasi erori la nesfarsit.

            • Numai ca domn professor mananca putin kkt. Nu ai cum sa fii „professor emeritus” si „tenured professor” in acelasi timp. You’re either one or the other not both. Oricum Andrei Serban el insusi este un mahnit cu multe ifose de bauxita in cap precum cei pe care ii critica.

              • Cred ca despici firul in patru la faza asta…

                Cand ai tenure e clar ca – asa cum zice si Andrei Serban – „ai un statut de profesor emerit”…in sensul ca esti titular pe viata, iar la retragere efectiv primesti „Professor Emeritus”.

                Pt. ca nici in majoritatea cazurilor PE nu inseamna automat ca „ai iesit la pensie” si nu poti sa te implici in deciziile academice ale respectivei „institutii”. Ba din contra. Uneori cele doua (tenure si PE) se suprapun.

                Dar inteleg ce vrei sa spui, te-ai dus direct, simplu, la baza.
                Insa eu n-am o problema cu asta.

                • Niet gresit. Professor emeritus este un titlu onorific. Nu toti „tenured professors” devin „professor emeritus”. It dau un exemplu; Donald Kagan, socrul lui Tory Nuland si tatal lui Robert Kagan. A fost „tenured professor” la Yale si actualmente este „professor emeritus” la aceasi universitate de la pensionare in 2013. Serban a iesit „la pensie” in Septembrie 2018. Deci decizia lui este egala cu „fix p _ _ _ a.” Cum am spus; un alt mahnit cu harfe’n cap, numai ca el se crede mai rational decat cei pe care ii stropeste cu kkt.

  35. Singura solutie de bun simt este Barna in turul 1, pentru ca este singurul capabil sa-i scoata pe tusa pe Dancila si Diaconu. Nu-mi place Barna, nu cred ca e bun de presedinte insa un vot pentru el in turul 1 ar face un mare bine din 2 puncte de vedere:

    – ar arunca PSD intr-o lupta fratricida din care jigodiile s-ar sfasia unele pe celelalte ducand posibil la moartea ciumei rosii
    – ar da un plus USR-ului care i-ar ajuta la locale si parlamentare. Singura sansa de a avea un PNL reformat este ca ei sa simta concurenta sufland in ceafa, altfel in mod sigur se vor intoarce la vechile apucaturi (baroni, intelegeri pe sub masa, uselisme)

    Cat despre turul 2, daca am de ales intre Klaus si oricine altcineva inclusiv Barna, probabil Klaus, desi ar fi a doua oara cand ajunge presedinte fara merite proprii, doar datorita unui oponent slab. Nu cred ca merita, dar e cea mai ok optiune.

  36. Facut datoria de cetatean
    Votat
    Ptr prima data ..de moment azi , aici la madrid , normalitate
    Sa speram ca asa o sa treaca sambata si duminica

  37. 432 voturi exprimate, la o listă de 150 de participanți… Parcă am fi in Teleorman…
    …zic și îo…

  38. Black Friday la psd… Cel mai redus candidat din istorie…

  39. Rezultatul final al sondajului inclus in articol.

    • @Razvan, ai ascultat dezbaterea, in speta pe Paleologu? Eu cred ca omul a citit blogul asta si la intrebarea privind regionalizarea a tras o linie mediana intre ideile noastre cand dezbateam proiecte de reogranizare administrativa.
      Concluzia lui: model francez altoit pentru nevoile noastre.

      • Nu, nu stiam.
        Dar nu prea imi place cum suna. 😀

      • pe o infrastructură moderna functionala cred ca la suprafata noastra regionalizarea își pierde din atuuri.

      • O fi poate un bun diplomat, dar la administrație NU se pricepe. Ideea de a comasa UAT-uri este pur și simplu o prostie. De exemplu, orașul meu e atestat documentar din 1432. Își imaginează cineva că am putea accepta venetici de secol XVII? ?
        Și mai sunt o grămadă de finețuri de natură administrativă, asupra cărora nu insist acum pentru că nu e cazul, dar ar merita o analiză serioasă separată!

        • Da colegi dragi insa infrastructura aia nu are cum sa se intample din neant. Aici te ajuta viziunea lui Paleologu. Pe de alta parte Tman comasarea este o necesitate administrativa in opinia mea insemnad ca tot ceea ce tine de individualitatea unei UAT nu are cum sa dispara. Pe scurt si romaneste in loc de Consiliul local Beclean alaturi de primar, vice, secretar etc, as prefera un birou al primariei(generale, de ce nu) Bistrita cu tot ce am nevoie acolo. Identitatea comunei, ramne, eventual ramane si ca UAT, dar ca nu are sefime. Ca asta ma doare pe mine.
          Apropo Becleanul este atestat documentar la 1235 si Bistrita in 1264. Cu toate astea avem prea multe UAT-uri, care pot ramane ca entitati dar fara sefime. Da-i dracu cu 9000 de lei salar la comuna…

        • Si trebuie sa platim primar, viceprimar, consilieri… pentru orice localitate atestată documentar?

          • Cea mai mică secție de votare din țară are 26 de alegători. Si-a meritat comisia banii??
            PS: „atestarea documentară” s-a vrut a fi o ironie…

      • „Pentru sau împotriva reformei administrative, comasarea județelor și a localităților?

        Kelemen: Sunt pentru reogranizarea județelor, avem nevoie de unități administrative mai mari. Avem nevoie de regiuni mai coerente, 15-16 regiuni. Sunt de acord să regândim și reorganizarea comunelor mai mici, dar aici nu poți merge mecanic, trebuie să te adaptezi realităților din teritoriu. Sunt zone unde se poate face, altele unde trebuie să muți sate de la 40 de kilometri. Prin reforma administrativă nu poți să schimb raportul etnic din acea zonă. Trebuie să ții cont, să respecți tratatele semnate. Se pot găsi soluții astfel încât să respecți tratatele.

        Paleologu: Comasarea comunelor, categoric da. În foarte multe cazuri nu-și pot permite plata salariilor. Pe de altă parte, avem modelul francez de grupare pe regiuni. Deci pot fi grupate pe regiuni care să acceseze fonduri europene și să aibă acces la alte beneficii. În ceea ce privește județele, problema este că la nivel regional e mai eficient în atragerea fondurilor europene și e nevoie de o coordonare regională. Nu cred că președintele trebuie să dea indicații și să fie un nou Ceaușescu care așa cum a creat județele să le și desființeze.

        Barna: Dacă vorbim de o Românie care se modernizează trebuie să acceptăm că județele sunt un mecanism care nu mai funcționează. Trebuie să facem o reformă administrativă profundă.”
        ________________________________

        Cacao toti 3.

        • Dragi colegi, am avut recent ocazia să asist la un interviu pe care unul dintre cei mai vechi practicanți de arte marțiale de la noi (1968) l-a dat unei televiziuni. La întrebarea ce l-a determinat sa-si cumpere teren și sa-si facă casă în Bucovina (O căsuță superbă in stil pur romanesc), a dat un raspuns simplu, care pe mine m-a lasat cu gura căscată: „pentru că pământul este o geografie sacră” (Am și eu păsărele mele legate de cultul strămoșilor, însă tipul m-a dat pe spate).
          Când te prezinți în altă parte, spui AL CUI ESTI – numele și DE UNDE EȘTI- adică unde îți sunt rădăcinile!
          Dezrădăcinarea a fost preferată comuniștilor. Viziunea „corporatista”-comasam, reorganizam etc., poate fi o capcană, o nouă formă de dezrădăcinare…

  40. ieșiți și votați cu cine vreți !!….merităm puțină distracție la câte îndurăm în țara asta.
    la turul unu votăm cu inima,în al doilea cu rațiunea.
    de atâtea zile sunt asaltat de hipstereala usr-istă că orice vot în afară de al lor e greșit ,că ei sunt unica soluție salvatoare ,că fără ei vine armaghedonul,că suntem condamnati să trăim în trecut incat ma gandesc serios daca voi pune vreodata stampila pe emblema lor.
    băi ‘hanalistilor si useristilor,nu am nevoie sa ma purtati voi in lesă ca niste tatuci providentiali ce vă vreți.am suficientă materie cenusie si responsabilitate civică să votez constient si pe deplin asumat, nu am nevoie de „indrumarea” voastră si fac asta de la 18 ani.bagati-vă undeva lumina călauzitoare ,românii nu e proști .

    • corect, ai o lesa mai veche si nu vrei sa o schimbi cu aia noua. eu n-am auzit discursul de mai sus de la USRPLUS, doar retorica unora, valabila dealtfel din punct de vedere al utilitatii, de a trimite PSD-ul pe locul 3. chestie de nuanta dar stiu ca lesa te impiedica sa o sesizezi.

    • Imi lua vreo 2 secunde sa realizez faza..ma gandii la Tatoiu sau vreun televizorist de trista amintire din urma cu vreo 1-2 decenii cu numele terminandu-se in „ov”…si care poate tocmai reveni pe sticla sau mai stiu eu ce… 🙂

  41. E strâns rău cică locul 2-3 mai trebuie voturi…

  42. …sondajele de la 21:00
    Nici o surpriza…sondajul ala de la PSD din urma cu cateva zile mi s-a parut corect.
    Iohannis cam +-40%
    Dancila cam +-20%
    Barna sub Dancila cu cateva procente…

    Sa vedem Diaspora…daca incearca sa-l ridice pe Barna.

  43. Felicitari celor care l-au votat pe Paleologu, ati contribuit ca toanta sa intre in turul 2. Unde cap nu e …..

    • Apropo…dar daca nu se baga si Diaconu in seama?

        • IMO obiectivul principal este ingroparea definitiva a PSD. Ar fi trebuit ca acei candidati cu cele mai multe sanse sa primeasca voturile pentru a scoate PSD din turul 2.

          • era o sansa mare sa ingropam PSD-ul. daca rata turul 2 izbucnea un razboi civil si nu e nimeni mai rasarit acolo. acum se vor regrupa si vor merge mai departe.
            la Locale se vor da lupte grele

          • Eu zic ca voi doi sa priviti rezultatele partiale…incepe sa semene a dezastru pentru Barna si „victorie” (de pe locul 2) pentru Dancila.

            • Dezastru ? Esti bland, din procentele lui Barni macar 5% sunt date de oameni ce normal votau KWJ. In opinia mea, usr a gresit major in cateva aspecte, le expun in ordinea importantei.
              1. Ciolos avea mai mult capital electoral.
              2. Neasumarea guvernarii, facuta in final dupa interventia lui Ciolos.
              3. Aroganta anticipatelor bazata pe votul europarlamentar, au uitat de contributia +.
              4. Problemele din alegerile interne, adica scandalurile.
              5. Franele facute cu Dan, ce au amintit de debarcarea lui.
              6. Proasta relationare #farapenali cu Wiring si ancheta Rise.
              7. Rahatul facut cu ocazia referendumului, la fel ca celilalti stangisti (psd)
              8. Minciuna ca psd nu intra in turul 2, debilitate politica la cote maxime.
              Vina ca au 10-12% este a lor si numai a lor. Nu este vina psd, PNL, PMP, etc si a celor care au votat asa ci ca omul (in fapt oamenii, ca au acolo niste specimene de dus la Sapoca) nu convinge .
              Mie imi pare mai grav ca prezenta a fost execrabila si nici dracu nu ii va convinge pe cei 50% ce nu au votat sa o faca in turul 2, ba chiar e posibil sa scada. Sa mai zic ca in anumite cercuri usr se vorbeste de vot pentru Veorica in turul 2, ca pedapsa ca oamenii nu au votat ca sa ajunga Barni in turul 2 ? (Chiar nu e o gluma proasta ci trista realitate leftarda.)

              • aia cu referendumul a fost o miscare foarte buna, le-a iesit foarte bine. Ci care au votat la referendum oricum nu ar fi votat USR, sa fim seriosi

                • Se vede limpede cat de buna, 10% daca scadem votantii pnl, pmp, etc. Ai sa razi in hohote dar cunosc destule persoane ce au votat la referendum dar la europarlamentare au votat usr (vot anti psd), ba chiar si acum au mers pe fnata penibila cu scoaterea Veoricai din turul 2. Sunt destui oameni de dreapta dezamagiti de PNL si PMP, adica faza USL sau PDL, ce au crezut in noua „alternativa” (evident, nu toti din usr sunt caramitri, presade, nasui, ghinesti, etc., asa ca pareau ceva sanse sa iasa ceva) dar usor usor fata hada a stangii a iesit la lumina si votantii de dreapta au vazut ca exista doar varianta de a vota iarasi negativ (in genul contra Puie Monta). Bazinul electoral al usr este mic, votantii de dreapta nu se vor mai lasa pacaliti (petarda cu Veorica-out din turul 2 a fost ultima), iar cei de stanga, clasici (majoritatea pensionari, asistati, bugetari, membri psd) sunt greu de inregimentat sub usr, pentru ca nu au incredere in ei si nici nu ii cunosc. Practic usr sta cam pe 1 milion si ceva de votanti, in general, tineri 20-40 de ani ce habar nu au ca „dreapta” europeana de azi nu are legatura cu drepta clasica. Cat timp usr are atitudinea aroganta de unici cunoscatori ai „adevarului”, incapacitatea mentala de a intelege asteptarile reale electoratului (nu a unei fractii din el) , visuri umede de „salvatori” si atitudinea de plozi rasfatati ce arunca vina pe altii pentru esecul lor, vor ramane jos. Din partea mea este ok asa. Stanga este un rahat criminal utopic de la centru la extrema, indiferent cat este de poleit in diferite solutii mesianice sau abureli cacademice. Pe scurt rezumand, anti psd NU este automat egal cu pro usr, nici la inceput si nici acum ori in viitor.

              • Nu pot fabula cu privire la cat din cele aproximativ 14,2% ale lui Barna sunt de la Iohanisti/etc (nu si de la mine, am cochetat cu gandul asta prostesc, dar nu, multumesc).
                Insa…daca intr-adevar voturile „reale” pt. Barna sunt in jurul lui 10%…adica la nivelul lui Mircea Diaconu…atunci chiar nu stiu ce scuze sa-i mai gasesc.
                Cel putin in conferinta de presa din urma cu cateva ore, el si cu Ciolos nu dadura in mintea copiilor sa faca vreo miscare amatorista de genul „ne despartim” sau mai stiu eu ce…
                Greselile exista cu un scop, ca sa nu se repete.

              • Am mai auzit placa cu Ciolos… Bre, Ciolos ar radicaliza f mult votantii PSD/ProRo. E f urat in acele cercuri.
                Pnm, ai mai jos unul care-l compara cu Dragnea…. ce-ti zice asta despre cat de iubit e?

              • @ RTI, colegu, eu cred ca prezenta a fost ok, intrebarea mea este daca listele respective sunt realiste si angajate in certitudinea demografica a Romaniei.
                Poate ii un bad feeling de-al meu, dar cred ca situatia-dezastru a demografiei in Romania este camuflata bine de tot de ani buni.
                Avantajul? Cum discutam noi regionalizarea, functii peste functii la orase si sate care spuna ca au exemplificativ 1000 de oamnei iar daca mai gasesti jumtate ii bine.

          • AEP – 86,87% din sectii de votare numarate din tara, rezultate partiale:

            1. 36,6% – Iohannis;
            2. 24,51% – Dancila;
            3. 13,14% – Barna;
            4. 9,2% – Diaconu;

          • AEP – 91,6% din sectiile de votare numarate in tara (18 211 sectii), rezultate partiale:

            1. 36,6% – Iohannis;
            2. 24,32% – Dancila;
            3. 13,37% – Barna;
            4. 9,28% – Diaconu;
            ___________________________
            Diaspora (106 sectii de votare din 835; 18 919 voturi):
            1. Iohannis – 47,74%
            2. Barna – 29,14%
            3. Paleologu – 7,95%
            4. Dancila – 4,74%

          • AEP – 96,46% din sectiile de votare numarate in tara (18 404 sectii), rezultate partiale:

            1. 36,64% – Iohannis;
            2. 24,07% – Dancila;
            3. 13,67% – Barna;
            4. 9,28% – Diaconu;
            _____________________
            Diaspora (20,48% – 171 sectii de votare din 835):
            1. Iohannis – 54,45%
            2. Barna – 29,92%
            3. Paleologu – 7,28%
            4. Dancila – 3,66%

          • AEP – 98,1% din sectiile de votare numarate in tara (18 562 sectii), rezultate partiale:

            1. 36,66% – Iohannis;
            2. 23,96% – Dancila;
            3. 13,81% – Barna;
            4. 9,28% – Diaconu;
            ______________________
            Diaspora (25,5% – 213 sectii de votare din 835) :
            1. Iohannis – 55,94%
            2. Barna – 23,12%
            3. Paleologu – 7,17%
            4. Diaconu – 3,53%

          • AEP – 99,56% din sectiile de votare numarate in tara (18 667 sectii), rezultate partiale:

            1. 36,65% – Iohannis;
            2. 23,88% – Dancila;
            3. 13,9% – Barna;
            4. 9,26% – Diaconu;
            ______________________
            Diaspora (35,1% – 293 sectii de votare din 835) :
            1. Iohannis – 54,92%
            2. Barna – 24,44%
            3. Paleologu – 6,89%
            4. Diaconu – 3,6%

          • AEP – 99,7% din sectiile de votare numarate in tara (18 693 sectii), rezultate partiale:

            1. 36,65% – Iohannis;
            2. 23,85% – Dancila;
            3. 12,92% – Barna; (cred ca Digi a vrut sa zica 13,92%)
            4. 9,26% – Diaconu;
            ______________________
            Diaspora (41,1% – 343 sectii de votare din 835) :
            1. Iohannis – 54,73%
            2. Barna – 24,88%
            3. Paleologu – 6,61%
            4. Diaconu – 3,69%

          • AEP – 99,85% din sectiile de votare numarate in tara (18 721 sectii), rezultate partiale:

            1. 36,65% – Iohannis;
            2. 23,82% – Dancila;
            3. 13,96% – Barna;
            4. 9,25% – Diaconu;

    • Dacă nu intra Barna in turul 2, sa i mulțumești lui Caramitru!

  44. Daca in turul doi intra Iohanis cu procentul asta asa mare, si Dancila, nu mai votez in viata mea!

    • deci o parte din voturile KWI vin si de la harbanisti 😀 ?

      • Cand iei sub 15% – precum Barna – trebuie sa te gandesti ca ala e procent istorico-clasic la nivel EUropean de…legionari/PRM/ultra-nationalisti. 😀

        Iohannis – „am infrant PSD USR”…
        PSD – „USR, you’re not the death of me, you’re not the one who’ll bring me down”…

        Ti-am spus io sa nu te culci pe lauri cu referendumul CpF pentru ca n-ati rezolvat absolut nimic, nici o schimbare de status-quo. Dupa un an de zile e clar. In schimb te-am avertizat despre Barna. E un comentariu ceva mai sus al lui RTI care cuprinde motivele pentru care si-a luat-o.
        Personal…mie nu-mi plac „hotii de revolutii”, pentru ca asta e camarila lui Barna in USR, e ca si cum as fi asistat la o „revolutie socialista” de pe vremuri unde se lupta unii si apoi vine un smecher, nu da doi bani pe efortul alora si apoi le mai ia caimacul, impopotonandu-se pe tron, pe cadavrele fostilor „luptatori”.

        • Aoleoooooooooooo…Tu chiar nu vrei sa pricepi ca nu sunt usr-ist 😀 , nu-i asa ? Ceea ce e trist, nu de alta dar aveam alta impresie despre dvs. . Da’ lumea se mai si inseala.
          Dar nu pot nega ca ii admir pentru ce au realizat o parte din ei, si anume un partid cu reprezentare, pe cand partea latratoare „cu poponarii ne iau copii” sunt ZERO BARAT ca reprezentare in parlament unde ghici ce, se iau decizii. Deci au disponibilitate pentru organizare si implicare; am amici/colegi usristi+plusisti care stiu si i-am vazut implicandu-se; pe cand altii ce au habar de papahagi+neamtu doar gura de ei ( iar ideile mizerabililor ordinari gen kakapsali/dukaka/kakahari and co sunt rare prin anturajele mele).
          Dar recunosc ca am fost si sunt impotriva mizeriilor debitate de cepefisti, gen referendumul rusinii. Si da, cred ca odata cu orientarea tot mai catre vest, lumea o sa inteleaga ca nationalismele de doi bani sunt zero barat 😉 . Iar bazinul fesenist/psd/cepefe o sa se reduca din cauze naturale….

          • Vezi cum o iei pe aratura si reusesti sa dai cu rahat si in ce mai e ok prin usr+ si apoi te miri ca au ajuns la 10 % real ? Apropo, de cand Papahagi, Neamtu sau Paleologu, etc. sunt egali cu Duca, Capsali sau Puric, cand primii i-au denutat pe ceilati ? Aceiasi logica stangista jalnjca. usr+ daca mai vrea ceva, eu unul sper sa dispara (impreuna cu psd/alde/pro romania/demos, etc) ar trebui sa lase smiorcaiala, aroganta, „salvarea”, rotile motrice, ghinestii, presadele si nasuii.

          • Eu nu te-am facut USRist (te cam faci singur cand arunci in stanga si-n dreapta cu invective – e putin spus – impotriva acestui amalgam PSD/conservatori pe care il tot incerci „sa-l incetatenesti”), ti-am spus scurt doar ca USR-europarlamentare nu e acelasi lucru cu Barna-prezidentiale.
            Uite ca iesi faza.

            „Si da, cred ca odata cu orientarea tot mai catre vest, lumea o sa inteleaga ca nationalismele de doi bani sunt zero barat”
            Adica…lasciate ogni speranza…resistance is futile…we are the #Resist Borg.

            • Eu doar am precizat ca nu sunt userist+plusist; dvs. raspundeti sugerati ca as fi (dar e posibil sa ma insel; in cazul acesta imi cer scuze). Asta nu ma impiedica sa vaz ca tabara Papahagi+neamtu cumva au fost pe aceeasi lungime de unda cu mizeriile de kakapsali&co la referendumul rusinii; plus o ard ambele tabere cu meritocratia; dar din pacate meritocratia UMANISTA; adica vorbe fara fond.
              Aaaaa; ca unii ii pupa in dos pe rusi si altii o ard cu americanii+UE; asta nu ii diferentiaza din punctul meu de vedere.
              Si serios doar eu arunc cu invective 😀 ? Asa au adus nivelul postacii de genu’ „poponarii ne iau copii”; in timp ce ei; familisti traditionali; o ard mizerabil in concubinaje/batai domestice si tot asa (mai bine ma opresc, nu dau nume, ca iar o sa fiu banat 🙂 ) .
              Si ca sa inchei acest subiect; romanii au decis la referendum un lucru. Daca tabara care a pierdut nu trece peste acest lucru si incearca sa isi modifice limbajul/mesajul pentru a convinge o Romanie normala sa voteze alaturi de ei, atunci vor pierde in continuare.

              • @Hohesteoarfan: Nazistule, iar ai scapat , ma, la tastatura, fara pastilele luate si injectiile facute? Referendumul rusinii???? Au votat 3,7 milioane de romani „pentru” la acest referendum. dar daca tu esti un progresist neomarxist spalat pe creieri si care din cand in cand scapa din camasa de forta si ajunge sa scrie pe forumuri, asta nu inseamna ca mie sau altora trebuie sa ne fie rusine de credinta noastra si de normele etice derivate. Anusul nu e organ sexual, nationalismul nu este sovinism sau rasism, Puric, Papahagi, Neamtu nu sint legionari.
                Dar da, Hohensteoarfan = Andrei Caramitru.

    • Deci PNL a castigat 10% si USR a scazut 10% iar PSD ramane aproximativ la fel. Probabil ca electoratul PSD se va diminua in timp. Deci Iohanis inca un mandat.

    • Ce pot observa (cu parere de rau) este ca sondajul Romil din pacate nu corespunde cu ala real. Aici vad doua explicatii:
      1. Baietii (si fetele) care citesc pe aici chiar stiu ce e bine pentru tara (majoritatea)
      2. Ne batem cu pumnii in piept ca suntem proamericani, proeuropeni, proNato si procivilizatie dar de fapt votam dna Veorica?
      Nu m-am gandit vreodata ca e atat de mare procentul care poate vota (23%??) o candidata care abia leaga doua cuvinte in limba noastra materna!!!! E imperativ!!! Macar dl Johannis vorbeste in slow motion dar nu isi bate joc de limba romana!!
      Dar, ce sa ii faci, fiecare are dreptul sa aleaga si nu trebuie sa ii criticam.
      PS. Nu judec pe nimeni doar mi-am spus parerea.

      • procentul Veo e mare pentru ca PSD e inca suficient de mare, are o masina de propaganda care functioneaza si are cu ce sa-i impinga la vot pe proprii electori, care voteaza cu Veo si pentru ca… sunt pro PSD.

      • Foarte interesanta este statistica de mai jos:

        „Astfel, 17% dintre votanții lui Dan Barna au între 18 și 24 de ani, 28% între 25 și 34 de ani. În schimb, majoritatea electoratului președintelui Iohannis este de vârstă mijlocie: 20% dintre votanții săi sunt în categoria 35-44 de ani și 39% în categoria 45-64 de ani. Cel mai îmbătrânit electorat este cel al Vioricăi Dăncilă. 43% dintre cei care au votat-o au cel puțin 65 de ani, iar 39% au vârste în intervalul 45-64 de ani.”

        „O disparitate accentuată există și în ceea ce privește nivelul de studii. Mai bine de jumătate din voturile primite de Barna, 52%, au venit din partea celor cu studii superioare, iar 45% de la cei cu studii medii. Prin contrast, Viorica Dăncilă are doar 14% dintre votanți absolvenți de facultate, în timp ce 31% au studii elementare. Klaus Iohannis este candidatul preferat al absolvenților de liceu. Structura electoratului candidatului PNL în funcție de nivelul școlarizării este următoarea: 15% studii elementare, 58% studii medii și 27% studii superioare.”

        De aici: https://www.libertatea.ro/stiri/un-avertisment-pentru-viitor-conform-ires-barna-are-pondere-dubla-a-votantilor-de-varsta-18-24-fata-de-iohannis-si-tot-dublu-la-studii-superioare-2797820

        Ce-ti spun statisticile astea?

        P.S. PSD-ul a pierdut Moldova. De fapt, noul sau „fief” este regiunea Muntenia – Oltenia – Dobrogea…

        P.P.S. Majoritatea celor care comenteaza (cei care comenteaza frecvent, nu si cei care citesc si care sunt mult mai multi decat cei care comenteaza), pe romil par sa fie anti-PSD… 🙂

        • Lumea nu vrea sa inteleaga ca partidul asta „mininue” numit PSD impreuna cu guvernarea lor ineficienta si paguboasa a facut un rau imens tarii noastre. Mai oameni buni (votanti PSD) daca noi am fi avut alta conducere, implicit alt partid, am fi fost la ani lumina inaintea punctului in care suntem acum. Tara poate trai si fara ciuma rosie, nu va vor lua astia pensiile, nici salariile si nici nu veti muri de foame!

          @Marius, crezi ca propaganda ar putea functiona daca poporul si-ar dori sa vada lucrurile asa cum sunt? Sau mai bine spua daca le-ar putea accepta?

          @Nicolae, a pierdut moldova ca noi pe aici prin partea asta de țara, suntem satui de limbricii astia mincinosi si furăciosi. Nu stiu cum e cu statisticile astea, eu ma uit mai mult la rezultate si gandirea noastra. A raspunde la o intrebare intr-un sondaj nu e totuna cu gandirea reala din mintea fiecaruia, si de-a lungul timpul am vazur ca viata bate filmul iar realitate nu corespunde cu onlineul.

          PS. Votati mai oameni buni cu Veroica, PSD-ul e viitorul, fara ei se scufunda tara.
          PS2. Votati cu Veorica si vom avea cel la monkey presedinte din toata istoria umanitatii, votati Veorica daca tineti neaparat sa ajungem subiect de amuzament chiar si pentru triburile amazoniene.
          PS3. De fapt m-ati convins si pe mine. #votezsieuveorica pentru un trai mai bun, pensii uriase, o punga de faina si uj buget delapidat si deficit. A #votaveorica nu inseamna a fi prorus convins si antiNato, antiUE, antiCivilizatie sau antiProsperitate, ci inseamna un nivel de trai mai bun si un nivel de civilizatie fantastic de dezvoltat. ?

          • AlexIS: „Nu stiu cum e cu statisticile astea, eu ma uit mai mult la rezultate si gandirea noastra.”

            Statisticile astea sunt foarte importante. Pentru ca de aici:
            – „Cel mai îmbătrânit electorat este cel al Vioricăi Dăncilă (PSD). 43% dintre cei care au votat-o au cel puțin 65 de ani, iar 39% au vârste în intervalul 45-64 de ani.”
            – „Viorica Dăncilă (PSD) are doar 14% dintre votanți absolvenți de facultate, în timp ce 31% au studii elementare.”

            Rezulta: electoratul predilect al PSD este din cea mai vulnerabila categorie sociala (in care vom ajunge si noi, si s-ar putea sa ne fie mai greu decat le este lor acum pen’ca situatia pensiilor/demograficului in Ro nu arata deloc bine): pensionari si oameni fara studii.

            Ce mai rezulta: speranta de viata in Ro este in zona 75 ani de unde reiese ca sunt sanse ca 43% din votantii PSD sa dispara in urmatorii 10 – 15 ani. Daca PSD nu se reinventeaza in sensul adoptarii unor valori social-democrate europene reale, vor deveni un partid de 10 – 15% in situatiile cele mai favorabile. Asta inseamna in cca. 3 mandate.

            • „So you’re saying”…lobsters… ca am dreptate? Cu privire la scapatul de comunisti „mosteniti”…in 45 de ani…din ’89 pana prin 2030-’35?…adica perioada de munca (si contributie pentru pensii) 🙂

              • CE spuneti voi este pentru perspectiva viitorului, the other side of the coin, nu-i rau nici asa. Mie nu prea imi place sa mai astept ca sunt plictisit de cat am asteptat sa vad o schimbare in bine si am luat-o peste ochi.
                Ia spuneti voi, daca nu aruncau fratii nostri din UE cu bani bani in noi (fel de fel de proiecte cu asfaltare si dezvoltarea IMM-urilor), cam unde credeti ca eram noi acum, condusi de vesnicul partid minune? La industria militara vedem cu totii rezultatele pe aici pe forum, si zilnic isi mai aminteste cate unul din noi cum sta treaba..
                Ca ai dreptate #Razvane cu lobsters. Adica noi amu’ platim pensiile (securistilor?) care ne-au indreptat spre dezvoltare economica (olaie). Asa-i ca nu am dreptate?
                Nu am vrut noi sa avem mosternire pe comui.stii aia de erau mai rai ca niste pitbuli turbati before ’89?

              • Daca ai sustinut acelasi lucru (probabil ca mi-a scapat mie), atunci avem opinii similare. 🙂
                Ce ar mai fi de adaugat este ca ar fi de „lucru” cu cei din zona „39% au vârste în intervalul 45-64 de ani” – reprezinta aproape de 800000 de oameni care au votat PSD. Ma refer la comunicatorii celorlalte partide in afara de PSD/ProRomania. Pot fi de asemenea o categorie sociala vulnerabila, nascuta intre 1955 si 1974, interesant ar fi de vazut ce studii au. Nu de alta, dar au cea mai mare prezenta la vot…
                https://prezenta.bec.ro/prezidentiale10112019/romania-stats
                Ma rog, zic si io…

                • Gentlemans, mie mi se pare strigator la cer ca a luat tanti Veorica 2.051.369 de voturi din 9.359.036, indiferent de motiv.
                  Pai asta inseamna tot Bucurestiul sau populatiile Iasului, Clujului, Timisoarei, Constantei, Craiovei, Brasovului si Galatiului luate impreuna!!! Da suntem chiar atat de kamikaze?
                  In primul rand lumea nu constientizeaza cat de incult e personajul reprezentat de dna Veorica, iar in al doilea rand aici nu suntem la alegerea partidului, ci presedintelui. Zic si eu ca sa nu tac?
                  @Nicolae, pana una alta, rezultatele vorbesc. Cred ca e inutil sa ne uitam la sondajele alea in momentul asta, caci daca se intampla neintamplatul sa iasa tanti Veo presedinte, nu mai avem pe cine da vina. Iar in momentul in care vom scapa de toti securistii ne va fi greu sa ne culegem tara de pe jos, in punctul care va fi…(sa speram ca nu)

                  • Le zice primarul/viceprimarul sa mearga la vot si sa voteze cu x; ca y e rau de tot si le taie pensia/salarul/vin aia si le iau copchii etc etc. Plus inculta cum e vio (de ce dreaq scrii cu v mare numele avianei 😀 ?) cumva vorbeste ca ei; atunci cand nu citeste o foaie A4 din care nu pricepe o treime.
                    Vrem, nu vrem, mizeria rosie are o baza de vreo 1.5-2 milioane de voturi care sunt cum vrea jupanul de la capitala. Vrea o viorica, fie ; vrea un nicolicea, fie; vrea famelie traditionala (amante, batai, avorturi, bautura all inclusive), fie…..Pana cand aceasta baza care voteaza ca un robotel nu scade in jurul valorii de 1 milion (+/- 50k), pesedeaua o sa fie o forta; nu conteaza ce no-name e in fruntea lor.

                    Remember declaratiile de presa dupa sedintele de guvern cu ea proaspat prim-ministru. Venea dracnea cu jucaria dupa el si cine raspundea la intrebari? Tot dracnea 😀 . Pur si simplu era un accesoriu al penalului; care nu vorbea, doar aproba ce spunea ordinarul.
                    Cat despre securisti; deja e legenda urbana in opinia mea, din pacate inca propagata fie de pesedeu (statul paralel); fie de useristii fanatici (sistemul).

                  • Nu este nici pe departe inutil. Doar asa putem intelege de ce dupa 45 de ani de lumina avem nevoie de inca 45 ca sa scapam de lumina.
                    Ca sa nu iasa veorica tre’ sa iesim si la turul 2 in acelasi numar mare, pentru ca ei o vor face.
                    Si inca ceva: dosarele nu pica din cer in lanul de porumb ca sa fie gasite de jurnalistii potriviti…. Din asta intelege fiecare ce poate si ce vrea.

            • ‘i mamaliga ei de treaba. 45 de ani de lumina, inca 45 sa scapam de lumina. Acum intrebati-va unde e Estonia, dupa doar 30 de ani.

              • „Acum intrebati-va unde e Estonia, dupa doar 30 de ani.”
                Mda. Probabil daca ar fi sa iti raspunda un stimabil votant al dnei Veorica iti va spune ca..e tot acolo…nu s-a mutat din loc..
                De altfel ai dreptate, e un exemplu foarte ok.

              • Ala e un chistoc de tara cu nici jumatate din populatia Bucurestiului. Comparatia nu mi se pare tocmai potrivita.

                • Pai este intradevar un limbric de tara, mica cat un pitic dintr-un ibric. Am spus ca e un bun exemplu deoarece ei nu au avut nici pe departe industria de care dispuneam noi in ’90, resursele naturale ale tarii noastre, suprafata totala arabila sau alte chestii de astea, care pot face diferenta.
                  Si totusi, ei au un GDP per capita de $23,523 iar noi de doar $12,483. Why?
                  Nu mi se pare corect, asta inseamna ca exista ceva la ei ce se misca mai bine decat la noi.

  45. Daca PSD propune ca si candidat un magar mort pe jumatate putrezit, tot ar fi 2 milioane de oameni care sa ii voteze..atata de jos am ajuns

    • Pentru că măgarul acela mort și putrezit a creat locuri de muncă la stat, a crescut serios salariile in zona bugetarilor și ceva pe la pensii. Pentru că au dat pensii speciale, au redus sau anulat taxe și au dat două admistii fiscale in șapte ani!
      Iar cei vii, frumoși și inteligenți in loc să anuleze de a doua zi pensiile nesimțite și pensionarea înainte de 40 de ani, propun noi și noi taxe sărăcanilor care nu își permit să își cumpere o mașină nouă in fiecare an.

      • pai si e vreuna din masuri buna? ca nu ma prind? cu ce ne ajuta pe noi asta? tot ce spui sunt masuri care nu produc nimic, doar cheltuie fara sa puna nimi in loc. exact asta a facut si Tariceanu ca poi sa-l injurati voi pe Boc pt ca a facut curatenie

  46. Anul ăsta, de Crăciun, vine Klaus. Santa-Klaus!?
    De asemenea, am convingerea fermă că pesedeul vă ajunge pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație cu Viorica la timona.
    Neo-marxiștii si-au fidelizat electoratul lor, ceea ce nu e rau deloc (Barna va fi sacrificat ritualic iar în locul său va veni Dragnea. Pardon, Ciolos).
    Șampania o păstrez pentru locale. Hai liberare!

  47. Deci dezbaterile pentru Turul 2 vor fi inregistrate si apoi vizionate cu viteza de x1.25 …pentru…ca…cei…doi…candidati…vorbesc…

  48. si altii mai destprosaltfel decat noi:

  49. Au auzit o opinie recent de la un verzui din asta, cu romanii in sus si romanii in jos, normal ca are un VW passat de prin 2003 1.9 TDI. Dar desigur romanii in sus si romanii in jos. In fine, asta, votant de tanti Veo. Si l-am intrebat: bai omule, tu te simiti reprezentat te imbecila aia? Ai facultate ce dracu, cum sa votezi cu ea:
    Raspunsuri:
    1. Bai, asta ne-a dat, altii ne-au luat(lucreaza omul la stat)
    2. Lasa ca Iohannis a vandut tara la nemti (referinte la facebook si a3)
    3. Lasa ca nu-i desteapta Veo dar cu consilieri buni se bescurca
    Eu:… sah mat si ma intrebam de ce m-a pus dracu’ sa intreb un om batut in cap ceva.
    Constatre: Exista si o Romanie „profunda” impertubabila probleme precum logica si ratiune. Baza piramidei lui Maslow, durea sa principala este ce mananca azi si ce face caca maine. De ce este procentajul atata de mare in Romania la baza piramidei este o chestiune de ducatie categoric dar dupa parerea me asi de comoditate, atcuma nu imi explic optiune asta la oameni cu 4clase+.
    ‘Om trai si ‘om vedea.

  50. Upgrade de la KWI la KWII 😀 … Chit ca in realitate 1 a fost mai forta; sper sa nu fie la fel si acum 😉 .

  51. votat aici….
    sper ca ludovic să nu o mai ardă aiurea cu limbajul dublu al dezastrului economic pe de o parte si cu indexarea unor pensii pe de alta parte.se bat cap în cap ideile ,incep sa se balbaie iar eu sunt cu nervii intinsi la maxim.
    restructurarea sectorului public,reducerea/taierea privilegiilor ,relaxarea fiscalitatii pe muncă si poate mai avem o șansă.sunt prea multe caste privilegiate pe spinarea contribuabilului direct ca să mai înghit doar și adiere de indexare si amanare a dezmatului bugetar.

    • A avut Base o interventie cu privire la gauri si gogosi. Pana nu trec alegerile Orban nu o sa faca nimic, de fapt nici dupa, vin celelalte alegeri (alea cu adevarat importante).

      • deci de la instalare si pana acum m-au asaltat cu dezastrul gasit si îi inteleg pana la un moment dat iar saptamana trecuta hop cu indexarea de pensii militare.pai bine mă ludovice,stai tu cu tot sectorul public pe cap si eu imi vad de treaba prin „anglea” ca sa nu vă mai incurc pe aici pe la voi în țară.
        dacă nu livreaza nimic sanatos pana la alegeri vor pierde.

  52. Nu-mi fac iluzii – baronii de dreapta sunt la fel ca și cei de stânga! Sper ca USR-ul să-și revină și să stea cu ochii pe PNL!
    Eu personal consider că asocierea cu Cioloș este toxică pentru USR – în momentul în care Barna a anunțat că Cioloș este opțiunea pentru premier a spus de fapt că ”pâinea și cuțitul sunt la el” iar consecințele s-au văzut la vot.
    Dacă liberalii încep să o „scalde”, useriștii pot da lovitura la anul (pe cont propriu). Părerea mea!

  53. Iar se demonstreaza ca suferim de confirmation bias… 80% KWI in sondaj?

  54. Votul nu conteaza,asa ca nu are rost sa merg la vot.
    https://www.youtube.com/watch?v=HeMGqTwWA6U

    • Chiar te rog sa ii inviti pe votantii pesede, colo’, pe luni, la vot… Oricum nu conteaza…
      Intr-o tara civilizata, lumea iese la vot si trimite proasta satului acolo unde ii este locul… la Videle…
      …indraznesc un 80-20…

      • Proasta satului nu are cum sa ajunga presedinte,mesajul este ca indiferent cu cine votezi nu o sa fie mai bine in Romania,iar situatia asta nasoala in care se afla tara nu o sa se schimbe in mai bine niciodata deoarece mentalitatea romanilor nu s-a schimbat cu nimic in ultimii 100 de ani.

        „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.”
        O.Goga 1916

  55. Ce au avut domne cu Barna?

  56. Era unu dintre cei mai buni, i-au inscenat chestia cu dosarul. Cei de la Rise trebuie sa plateasca. De ce nu sunt trasi la raspundere?

    • Dar înainte să fie trași la răspundere/urechiați etc, oare n-ar trebui văzut dacă au găsit ceva sau nu?

      Acuma cum e cu poliția politică, statul paralel ? Esistă au ba ?
      După cum se vede treaba numa un bobârnac a fost nevoie pt nenea barna.

      Nu știu de ce mai faceți sondaje, e clar că majoritatea celor ce citesc acest blog sunt cuprinși de boala usr-ismului și iohanismului ca să nu zic urii făță de unii și alții. Rezultatele nu se pupă neam cu ce a ieșit la vot.

      • Domnul meu, vorbit-am noi acum ceva vreme si nu se pupa ideile noastre nici cum. Totusi am aici o mica observatie, iohanismul si userismul nu este o boala ci o obtiune politica. Cu toate astea nu am indraznit oricat de artagos as fi sa reduc optiunea pesedista la o boala, dar daca as facea-o ar fi conexa cu sifilisul.
        Sunt sigur ca exista optiuni de stanga, si poate dupa ce dispare o garnitura de inepti din psd, incepand cu peremisti si continuand cu Nicolicea, Iordache si altii care nu ar fi in stare sa numeasca o idee politica de stanga, vom putea noi sa discutam despre stanga, stanga europeana. Mi-a face o placere deosebita sa critic principii de stanga, eu find un dreptaci insa ceea ce a orchestrat acest aprtid incepand cu 2016 nu are nici o tangenta cu stanga ci are o tangenta cu nationalismul rusofil.
        Apropo, nimic nu spune optiune de stanga ca um BMW 740Li si un palat aproape regal, dar mai de prost gust.
        P.S.
        Rezultatele se pupa perfect pe esantionul nostru de varsta si profilul nostru social. Prea multi pe ajutor social nu s epreocupa de oastea Romaniei.

        • Sorry, my bad, autocorectul meu nesuferit mi-a pus un „ob” in loc de „op”.

        • Îmi pare rău, nu țin minte discuțiile purtate decât arareori. Nu voi căuta prin arhive ce ai zis dumneata sau eu în legătură cu vreun subiect, deci dacă dumneata ții minte că nu ne pupăm la idei atunci prea bine, mi-i indiferent.

          M-am corectat ulterior în caz că nu ați văzut. am zis boala „urii făță de unii și alții” căci ce altceva este usr-ul pornit ca urmare a unei uri față de o entitate numită PSD. Doar nu o să negați să-mi spuneți că nu-i așa, altfel o să vă întreb unde-i cel care a venit cu ideea și poate singurul care nu a fost stăpânit de această ură, Nicușor Dan.

          În rest numai bine, eu nu mă consider de stânga și chiar mă amuză ideea că iohanis e de dreapta, mai ales că avem numai partide fie declarate sau care acționează ca stânga.

          Scuzați exprimarea greșită, graba bat-o vina.

          Sănătate și votați fără ură altfel chiar devenim brute.

          • Desigur, nu-i nici o problema, eu constatam doar anumite inechitati ideologice ale stangii si va respect opinia, oricat de contrara este.
            Fara ura, pentru mine cel putin. Nu pot sa vorbesc despre trairile si simtirile altora. Aici e fiecare cu a sa. Putem si si de acord, ati puncat bine ca noi nu avem o drepata ci eventual o forma alambicata de centrism cu usoare inclinari de dreapta.

            • La mine in schimb DA, cu ura. As putea sa incerc sa nuantez cu „fermitate”, „intoleranta” (dupa 30 de ani de psd-ism injositor), dar nu…
              Andrei, m-ai gasit dom’ne, recunosc. Io-s unul din aia cu URA, da – ura fatisa si nesimulata dar si nealimentata sau nestarnita de unii sau altii.

              Ura mea exista cu mult timp inainte de alaturarea vocalei u langa consoanele s si r. Si n-are nici vreo legatura cu ce a iesit la vot, are chiar putina legatura cu votul efectiv. Nu-mi pot linisti ura doar prin vot, trebuie alt gen de evenimente peste psd-ism ca sa-mi domoleasca ura.

              Sunt OM, votez si urasc fara a fi bruta. Ia de joac-o p-asta!

            • Locotente, daca tu crezi ca psd-ul e de stanga atunci si eu sunt pilot de helicopter, ei sunt de fapt postcomunisti cu idei de neoliberalism…..in Ro nu exista socialism real modern asa cum exista in Olanda, Belgia, Danemarca , Franta sau Spania …dac ar fi existat stiam cu totii .
              Pe de alta parte dupa 2012 de cand cu Stanishev sa dus dracu si cu socialismul european, asa ca pentru mine USR-ismul reprezinta in bun compromis la ,,liberalismul „penelistilor si ,,socialismul” pesedistilor.

              • Nu colegu, pesedeaua nu sunt stanga tocmai aia ii problema si asta spun mai sus. Nu imi par a fi neoliberali ci o forma corcita de national-comunism. Practic nici ideile socialismului care stau la baza comunismului nu le imbraca de nici un fel ci doar se axeaza pe plutocratie avand ca fundament structura veche a nomenclaturii.
                @ Vlad, Ura orbeste partial raspunsul rational poate fi de n ori mai devastator. Daca eram rationali toti imbecila asta nu prindea turul 2.

    • sărmanu’ barna….

    • Sunt ziaristi. Pot sa scrie orice vor, a spus-o chiar Barna. Daca au cv de gasit, sa se sesizeze DNA-ul.
      Meanwhile il am pe Blaga in fruncea listei de europarlamentari, si pe grinda la Dezvoltare… offf. Iar la PSD….crek am vreo doi care nu-s penali 🙂

      • Nu pot scrie orice. Trebuie sa ai dovezi pentru ce scrii. Pot fi dati in judecata. Articolele lor mincinoase l-au costat presedentia. Trebuie vazut cine a fost in spatele lor. Cine a dezinformat si a dus la indepartarea lui Barna.

        • Numai justitia poate decide asta. Nu e corect sa afirmi ca a fost dezinformare. Nu ai de unde stii, si nici nu conteaza opinia ta.Poti fi dat si tu in judecata pt asta. Nu esti tribunal.
          Lasa justitia sa-si faca treaba.
          Dupa cum poti vedea la A3, nu-ti trebe nici o dovada. Unde un democrat se mandreste tare si clar ca paharul e jumatate plin, un republican se plange rau ca e jumatate gol. Fiecare cu audienta lui.
          Barna nu a venit cu voturile in buzunar. Trebuia sa se apere mai bine. Sa scape de Caramitru, sa nu se indeparteze de Gotiu si Chichirau, etc etc Sa inceteze un plm cu alianta de triburi si sa creeze cu toata sudoarea posibila o doctrina unitara care sa ii multumeasca pe toti. Apoi sa o urmeze la litera.
          Semnat: un votant USR.

          • Asa este,sa fie proces. Dar nu inteleg de ce Barna nu ii da in judecata. I-au terfelit numele si l-au acuzat ca furat 6 Milioane de euro. I-au distrus imaginea publica si l-au scos din cursa de presedentie. Sa ii dea in judecata si sa mature cu ei pe jos. Asa ceva nu poate fi trecut cu vederea. E ceva inacceptabil.

          • Si opinia mea ca a fiecaruia dintre noi conteaza pentru se transforma in vot. Si asa se poate castiga sau pierde o batalie electorala – asa a pierdut Barna. Deci este o foarte mare responsabilitatea a celor care ies in presa cu astfel de informatii. Si daca nu dovezi sunt dezinformari.

          • Eu nu pot fi dat in judecata pentru opinia mea pe forumuri.
            1. Eu cred ca cele spuse de Rise sunt minciuni, sunt dezinformari . Pot fi dat in judecata? Nu. Este parerea mea si am dreptul sa mi-o exprim. Nu sunt ziarist, nu fac presa, nu sunt autoritate, nu dobor nici un presedinte.
            2. Barna a spus ca deja justitia s-a exprimat, dosarul a fost clasat in 2014. Pe vremea aia era Kovesi la DNA, deci asa apare argumentul ca sunt dezinformari.
            Deci Barna are tot dreptul sa ii dea in judecata si sa le ceara daune. Asa se va reabilita si va iesi la lumina cine este in spatele povestii.

            • Poate sa o faca. Sau nu. E dreptul lui.
              „1. Eu cred ca cele spuse de Rise sunt minciuni, sunt dezinformari .”
              Si eu cred la fel (concluziile jurnalistice sunt suspecte; faptele sunt pe hartie). Dar nu o pot dovedi intr-un ipotetic tribunal asa ca… tac. Nu am energia si autoritatea si timpul sa o fac mai pe larg. Dreptul meu.
              „Este parerea mea si am dreptul sa mi-o exprim.”
              Ai dreptul la o parerea. O poti exprima unde vrei. Din perspectiva mea, insa, daca nu o poti dovedi e doar o speculatie. Oricat de mult as crede ca asa este, tot specula e. Fii corect si asuma-ti ce este.
              „Barna a spus ca deja justitia s-a exprimat, dosarul a fost clasat in 2014.”
              Daca e asa, atunci ok. Cine are urechi sa auda si minte sa gandeasca sa o faca.Nu e treaba mea (sau a ta) sa-l conving, oricat de tentant e. Fiecare moare de mana lui…

              In alta ordine de idei, jurnalistii scriu de toate si fac de toate. C-asa-i in democratie. A pierdut acu’. Zici ca esti cu USR-ul. Ce credeai? Ca o sa fie simplu? Ca e suficient sa arati o idee buna/om ok si iti cad toti in genunchi? Ca nu ai sa ai esecuri, oameni care-ti deturneaza campania, atacuri nenumarate, iesiri in strada,gafe, ezitari, disensiuni etc? Nope. Mai e. See it through.

  57. incredibil,radu tudor lupul moralist…..patriotardul de serviciu

  58. Jurnalist: Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului dacă ne puteţi spune.

    Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

    Jurnalist: Este pi (π) înmulţit cu raza la pătrat.

    Tu-i soarele ei de treaba!!!!!
    Mi-a dat cu liniarul(lemn) in palma profesorul de matematica ca nu stiam o tabla de formule ca pe Tatal nostru!

    • Domnu’ meu hai să fim răutăcioși, tanti a zis acu câțiva ani și pe lângă hai să-i mai dăm și oleacă de aer să respire că sunt sigur că a avut ceva emoții, pân la urmă nu a zis de pi, dar asta nu înseamnă că a zis masa x înălțimea cu radical sau altă bazaconie.

      Pe de altă parte nenea Iohanis care tot profesor de fizică data asta a învățat mult mai bine să se eschiveze de la răspuns:

      Peste câteva minute, președintele Klaus Iohannis a primit aceeași întrebare ca și Dăncilă. Nici Iohannis nu a răspuns la întrebare, dar l-a pufnit râsul, dând de înțeles că știe răspunsul. Totuși, Iohannis nu a răspuns până la urmă care este aria cercului. Șeful statului a fost ani de zile profesor de fizică în Sibiu.

      preluat de pe:
      https://www.money.ro/dancila-umilita-la-scena-deschisa-greseala-enorma-facuta-la-dezbatere/

      • Domnul meu, cu tot dragul, ca Presedinte nu merge cu emotii. Cu emotii amers la mine cand eram putlica si m-a scos in fata clasei sadicul ala de profesor de matematica pe care l-am avut, nici eu nu am stiu aria cercului si apoi m-a si pleznit cu un liniar de lemn in palma. Ca asa se facea scoala in Romania pe atunci. In armata mi s-a parut pe alocuri, mai uman.
        Ca presedinte in schimb nu merge cu emotii. Ca s-a eschivat Iohannis, da. Nu este singura intrebare la care sa eschivat.Demiterea LCK asupra careia Moise Guran a insitat ar fi alt exemplu. Totsusi si eu insist sa nu punem egaluri gratuite intre cei doi, macar dintr-o pespectiva. Cand faci xenofobia politica de partid, vorbesti de-am-sulea de cea mai mare drama din istoria umanitatii, cam mari pretentii in lumea cu apa calda neintrerupta la robinet nu poti emite. Poti emite in lumea rusofila desigur, acolo unde Stalin, a facut si lucruri bune si davai ceas davai palton a fost doar in mintea noastra de romanasi care nu am stiu sa imbratisam intelepciunea estica suficient.

    • @ lt(rez). KWJ a tacut si a iesit mai bine. Nu cred ca jurnalistul a folosit o exprimare corecta, aria cercului nu se poate calcula, probabil dorea sa afle aria discului. Adica aveam asteptari, jurnalisti profesionisti si dezbatere pentru prezidentiale cu profesori. Oricum, cele doua „dezbateri” au fost penibile si sper sa nu mai vad asa ceva. O sa votez, la fel ca in 2014, cu KWJ. Astept variante pentru viitor, m-am saturat sa votez in scarba, negativ sau pentru alegerea raului „mai mic”(care e TOT RAU).

      1
      • Daca incepi cu chichite de Facebook, am si eu o observatie. Conform DEX: Disc – 1. orice obiect de formă circulară și plată.; deci discul este obiect. Stim ca nu exista obiecte perfect plane. Pentru a afla corect acea arie a discului se folosesc alte metode, nu pierpatrat. In situatia de fata exprimarea corecta era ‘Care este formula pentru calculul suprafetei aflata pe un plan, suprafata delimitata de un cerc cu raza R?‘. Jurnalistii sint ar trebui sa fie absolventi de jurnalistica. Deci se accepta si exprimarea aria cercului.

        • @Iulian: parerea mea e ca ambii candidati au dovedit o lipsa a simtului practic (ingineresc). Asta pentru ca in practica, pentru a putea masura raza cercului, trebuie intai sa determini centrul cercului. De obicei este mai usor sa masori diametrul, asa ca raspunsul meu ar fi fost: Pi * D^2 / 4.0

      • hai bre, las-o si tu acum.
        Toata generatia mea impreuna cu alte 20 inainte si alte 15 dupa am invatat de aria cercului. Si am facut mate intensiv in liceu. Aria cercului sa-i ramana numele si pot accepta un presedinte si un premier care o stie asa, doar in felul asta.

  59. Mda, nu-l pot vota pe Iohannis pt ca virgula Legea Padurilor ( vezi acolo prietenia PSD si PNL pentru acea lege) si pentru ca nu a reusit nimic notabil in politica externa acolo unde el traseaza liniile directoare astfel incat sa Romania sa atraga investitii si implicit dezvoltare si ma refer aici la relatiile economice cu Germania pe care eu le asteptam la alt nivel.

    Despre garantul respectarii drepturilor civile…….nici nu mai am nimic de spus, vad ca de 10 august nu mai miorlaie nimic!

    Da nici cu ,,raza la patrat” nu pot vota……..inca plang ca n-a iesit fratele meu de multinationala Barna, asteptam mai mult de la aceasta natie obijduita si saracita de ciocoi fie ei in rosu sau galben, era vremea sa votam la vremuri noi oameni noi da deh daca asa ne place asa avem.

    4
  60. Daca si de Viorica dă să se impiedice, ne este din ce in ce mai limpede ca cu oricare dintre cei de pe locurile 3-5 ar fi fost intr-o reală dificultate.
    Asta face si mai discutabila strategia folosita de actualul presedinte de a favoriza pe Dancila pentru a ajunge in turul 2.
    In acelasi timp nu pot sa nu observ miopia politica a lui Barna, care nu trebuia sa o atace pe Dancila ci pe Klaus. De acolo putea lua voturi destule ca sa o intreaca pe Dancila.

    1
    • Ca-i o proasta nu cred ca mai poate contesta nimeni asta……totusi parca a invatat mai bine ,,pe romaneste” de cand tata Dragnea a lasat-o singurica, DA si eu cred ca Iohannis a folosit strategia de a o favoriza pe Veorica iar Barna DA a gresit, trebuia sa-si atace ambii candidati cu sanse de a intra in turul doi, exact pe lucrurile de care romanii sunt nemultumiti.

  61. …d’aia i-au tăiat craca lu’ bârnă, că erea un risc pt mutulică..
    Important este să iasă lumea la vot!
    … și mu*e pesede!

  62. gata,am votat?nu vă spun cu cine,persoană importantă….știe limbi străine.

    1
  63. 66,6% – Doua treimi!
    ____________________
    Iliescu in ’92 a avut 61,43%! (7,4 milioane..acelasi numar de votanti anti Basescu la referendumul de demitere in 2012).
    Si 66,83% (6,7 milioane) in 2000..impotriva lui Vadim.

    1
  64. Mna, ce sa va zic, weekendul asta am stat acasa cu laptopul in brate pe wassapuri cu Europa intr-o parte si cu munca, in cealalta. Mna, grea viata la privat, ii de munca nu gluma si cateodata weekend ii doar in calendar.
    Toti prietenii mei plecati peste mari si tari, de care va povesteam la alegerile europene s-au oferit voluntari sa ajute la sectile de vot din diaspora. Nu a fost mare nevoie ca asa-i cand te plezenste civilizatia in nas, adica acolo unde-i cap nu-i vai de picioare. S-a putut vota decent si in timp util. De asta nu am insistat pe subiect.
    Acum nea Iohannis, pe care va spun ca l-am votat ca doar nu m-am tampit de tot. Daca intelege ceva din ce se intampla in jurul sau, la 70% aproape(va zice baiatu’) inseamna un vot anti-psd urias si inseamna si responsabilitati. Inseamna o incredere a populatiei enroma si inseamna implict un mandat pentru modernizarea statului si modificarea constituiei in ordinea in care boborul asta asa cum ii el s-a pronuntat: 300 de parlamentari ba!, fara oug-uri pe justieie baa! Aditional orice ar vrea noul parlament sa bage acolo adica fara penali, si eventual o clarificare a rolului lui del capo della republica.
    Ai grija nene Iohannis, asa mare incredere vine si cu o responsabilitate uriasa, citeste comic-uri cu Spiderman ca sa intelegi ce si cum. Nu mai merge cu make Skiing in Sureanu great again.
    Daca o da cu mucii in fasole alegerile din 2024 vor fi rosii…

    3
  65. Sper sa tina miscarea si sa nu faca boacane (se aude Ludovic ?) pana la parlamentare. Daca PNL, usr+ si PMP cu ajutorul jegosilor din alde pro udmr (ca si ei vor la casa boborului) duc psd la sub 20% ma matolesc. Sper ca psdistii sa fie suficient de idioti incat sa se sfasie intre ei si Monta cu Tradiceanu sa isi bage coada sa ii ajute cu demolarea. A da, as vrea un nou rencensamant, am asa o impresie ca in tara nu suntem mai mult de 17 milioane si 21 in total, cu tot cu basarabenii lui Base. Care, ca tot ii amintii, nu prea stau aici si au isi aminteau ca sunt romani doar pentru cetatenie. Sectie de votare din Bucuresti deschisa pentru 3000 – 4000 de votanti, din care…..??? peste 3000 locuiau la aceiasi adresa, WTF ?!??? 18 milioane de votanti, sigur ca da si marmota….sper sa nu ramana dracu fara staniol.

    2
    • RTI, cred ca ne adunam undeva toti sa ne matolim daca iasa sub 20% la parlamentare. Premisele sunt promitatoare, aseara l-au facut vice la PSD pe „Maresalul” Oprea.
      La cat mai mare, daca astfel de oameni scot in fata. Piedone, Vanghelie… hai baietii.

      3
      • L-au facut vice pe maresal pentru ca intelegeri cu sindicatele.

        • Dap, asta-i in sindicatul politistilor fara a fi fost politist o zi in viata lui. Ba din contra este cercetat in vederea uciderii din culpa a unui politist.
          Cum sa nu te distreze partidul asta, este de spitalul 9.

          • Il cunosc binisor.Nu vrei sa stii cum e fi-so, e fotomodel sau cum le zice alorab care isi baga poze pe insta, 7 ani de-acas lipsa
            I-am spus odata ca e prost
            Taica-so a incercat sa-l educe, se plimbau si discutau, seara prin Cotroceni, ca acolo stau
            Mie Oprea mi se pare benign

            • e fotomodel sau cum le zice alorab care isi baga poze pe insta
              influensăr

              Mie Oprea mi se pare benign
              Clar benign. Si asta se explica…

              • Iulian, in speta Cozma a avut o influenta mai curand benefica, aka s-a infiltrat in anturaj si a obtinut info
                Era haos,Jiul Petrosani samd
                L-am vazut pe Cozma recent prin CV, aceleasi aere de Eminescu, radeau baietii de el, nici botoxata aia de pe coperta de Playboy cu care era nu mai da un ban pe el

                1
                • Sau a fost infiltrat de PSD sa aiba pe cineva linga Cosma?

                  Aia cinta jazz autentic la Restaurant Central Armonia… Nu e o botoxata oarecare, e o botoxata penibila.

                  • Categoric PSD nu l-a infiltrat,aia sunt grupa mica. Si pe Cosma l-a saltat BAT plus DIAS dimineata devreme cand dormea in autobuz, la Stoenesti,a balmajit,citez nu cred ca asaaa… plm, era vip,dorea reflectoare siprimetime

            • @Vlad, deci ai unmbalt si tu prin Vale ceva. Mergeam prin Parang, Straja pe vremuri cu tata, am vazut cu ochii mei cum a decazut valea jiului intr-un hal de nerecunoscut. Zona Pietei daca stii unde este, acolo era un comert si lume si gaseai de toate. Acum grija mare sa nu-ti pice hala in cap. Mi-l amintesc si pe Cosma cum umbla cu gealatii lui pe la Jiul(barul ala mare de la baza magazinului din centru) si ce aere de intangibil avea. Plin de curve dupa el.
              Cu Oprea nu aveam o parere nici buna nici rea de el, asta pana l-am prins ministru. Sti sigur cand au dat grade cu duiumul in afara oricaror prevederi din 80/95. De atunci, nu mai pot sa-l vad. Ca si-a pus stele pe umar aproape de bastonuld e maresal, nu stiu ce sa zic, in rezerva se poate orice, de asta ma tot agit eu cu legea aia. Esti rzv si ocupi functie la mobilizare, bine, gradul conform functiei pe care o ai. Nu ocupi functie? Sa fi sanatos, ii ok si lt-col in rezerva.
              Despre fiu-so am citit numai, dar nimic stringent sa zic asa.

              • Am fost doar in tranzit in Vale, am prieteni care au lucrat acolo,inclusiv in mina. E o zona deosebita,cu ,momarlani,cu oameni sarmani etc
                Bumbesti-Livezeni, rasuna valea samd
                Pe Oprea il stiu, la un moment-dat am zis ca tre sa-i lateasca umerii pt stele, toti ii spun izmenar,mie mi se pare un tip cu bun-simt, eu asa l-am perceput face to face, nu are fite, poate cu altii o avea, eu n-am observat

  66. Ceva interesant:
    https://global-def.com/2019/11/24/votul-militarilor-din-afganistan-iohannis-827-dancila-173/
    „Votul militarilor din Afganistan: Iohannis 82,7%, Dăncilă 17,3%”
    _____________
    Adica extrem de similar cu cel de pe blog (dupa ignorarea voturilor de „nu ma prezint” si „abtin/anulez”):
    82,4% – Iohannis;
    17,6% – Dancila.

    1
    • Mvaaaaiii, Razvane, l-ai dezamagit pe Psycho, care tot urlă p-acilea ca Armata votează PSD!
      Acum ce mai zice el???
      Părerea mea, hîc…

      1
      • Chiar mai sus ii spuneam la un domn ca sondajele Rumil sunt foarte reprezentative pentru categoriile sociale din care facem parte.
        Ajutoratii sociali nu se intereseaza ei de soarta Armiei Romane.

      • Sharky, se stieeeeeee, militarii e burtosi si are penzii speciale

        1
        • indexarea cu 4,6 a pensiilor militare acum in plina mostenire dezastruoasă si deficit depasit si răsdepășit este o mutare strict electorală a lui johanis,o intelegere cu ciucă….vot cumparat neoficial.
          daca se facea acest gest pentru altii tot la fel scriam,este o constatare la rece a prioritatilor unui guvern liberal in timp de criza.cand de pe agenda publica va disparea falsa problema a veniturilor sectorului public si ne vom interesa cu adevarat de probleme țării ne vom rupe cu adevarat de trecut.până atunci ne bucurăm de victorii de etapă ,pâine și circ pentru fraierii care voteaza cu gândul la binele comun nu personal si de breaslă.

          3
      • a votat si votează,să fie primit.
        la fel cum o fac si doctorii,profesorii,polițaii ,jandarmii si tot ce inseamnă cât de cât legătură cu aparatul de stat.
        că nu votează toti e a altă discuție dar marea majoritate o fac si o vor face incontinuare,
        am zis.

  67. …dupa numaratoarea paralelipipedica PNL:
    Uraaa! Craiova nu mai este Oras Rosu si nici Doljul…Judet Rosu!
    https://www.gds.ro/featured/2019-11-24/iohannis-a-castigat-craiova-si-doljul/
    ______________________
    Tin minte ca-n 2014, in Turul 2, Iohanis a fost in urma lui Ponta cu vreo 1500 de voturi (1% din aproximativ 150 000)!

    2
  68. He-he-he…
    A venit factura pentru gaze, ăștia, ordonanța 13, Jandragnerie, Sputnik…

    2
  69. Transilvania -72% Iohannis…
    Cinci județe roșii, în Muntenia. În rest…

  70. nucleul dur roșu-pestilențial este încă viu dar bucuria este că la cam atât au rămas.
    personal nu pot înțelege cum un părinte responsabil cu copilul de mână poate vota pdsr fără nicio remușcare.
    ăsta ne e drumul,nato-ue nu auroasia lui putin și psd.

    1
  71. Dragi pesedei, vă pupă pruasta!

  72. Bazinul electoral al pesedeului e forrmat din 50% pensionari. Deci, vechea stângă se duce, vorba poetului, să moară puțin. Însă, aștept cu interes să văd dacă primarii (structura de bază din teritoriu) vor fi aleși în două tururi. Dacă nu, votez cu noua stângă!?

  73. Eu tot nu inteleg de ce se promoveaza minciuna asta cu 18 milioane de cetățeni romani cu drept de vot …
    Cine poate sa-mi explice si mie, intr-un mod logic ,de unde pana unde acest numar, daca din 1990 (cand eram aproximativ 22 de milioane de romani) suntem in continua descreștere (din varii motive) …
    S-a permis si copiilor sa voteze, sau au naturalizat astia vreo 2-3 milioane de vietnamezi în ultimii ani si eu nu stiu?
    Foarte ciudat e ca nimeni nu suflă nimic!
    Parca trăim într-o realitate paralela!
    In fine, macar n-a ieșit analfabetă de Dancila
    Sper sa se mentina trendul asta si la locale si la parlamentare!

  74. Vad ca romanii au ajuns la capatul rabdarii si reediteaza aventura Basescu .
    Or fi mai buni cei de acum ?
    Dupa 4-5 ani vor mai emigra 4-5 kk romani ?
    Realizeaza asteptarile cei care au castigat alegerile ?

  75. deci ponta vorbeste deschis despre concedieri in administratia publica si reasezarea veniturilor intre public si privat iar guvernul liberal numai stie cum sa aline durerea fucntionarilor.
    le fura discursul cum au facut acum cativa ani la alegerile castigate de psd.
    nu inteleg de ce se fereste pnl-ul de cuvintele restructurare/taiere acolo unde este cazul si compensarea cu masuri de relansare economica pentru absortia fortei de munca rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *