Oamenii de stiinta rusi au prezentat potentialul unui exoschelet adaptat pentru lupta. Mecanismul permite soldatului sa faca miscari normale si sa care echipament pana la 100kg in conditii de efort minim, practic cum ar merge normal. Exoscheletul este complet mecanic, fara baterii sau componente electronice. Foarte posibil ca dupa 2020 sa fie distribuit la scara larga trupelor/aliatilor si astfel vom avea prima generatie de cyborg pe campul de lupta.
Al doilea „Terminator” rusesc, este un inceput pentru industria militara de la rasarit, dar nu reprezinta o noutate pe piata. SUA si Israel au in dotarea fortelor armate UCV, chiar si vecini sarbi doresc sa implementeze astfel de arme.
Milica (2 x 90mm rachete anti-tanc) robot sarbesc de lupta
Revenind la rusi, robotul lor este pe roti, cantareste 500kg, viteza 80km, este compatibil cu o serie de arme si echipament militar. Robotii sunt controlati de la distanta de cativa km, pot lucra in echipa, asigura transferul de date, se pot proteja intre ei, iar in misiunile de patrulare isi pot alege automat tintele. Daca un robot a fost avariat sau este foarte aproape sa fie capturat, un sistem de autodistrugere se va activa.
Buggy
Vehicule ce sacrifica blindajul in schimbul mobilitatii, dimensiuni reduse (ceea ce inseamna ca este usor de camuflat si greu de lovit), pretul scazut (rezulta numar foarte mare). Acest tip de vehicul atinge o viteza de 140km/h pe asfalt, este conceputa pentru transportul a 3 soldati + arme, munitii si alimente pentru cateva zile.
Typhoon M (spaima sabotorilor)
Typhoon M a fost conceput sa arate ca un transportor blindat obisnuit 8×8 (mai exact ca un BTR ), generand confuzie inamicilor ce incerca sa-l descopere pe campul de lupta. Masina este echipata cu sisteme de lupta sofisticate ce includ atat echipamente hard cat si soft: sistem de navigare, sistem de dezactivare a dispozitivelor explozibile improvizate controlate de la distanta, imagini termice pentru misiunile de recunoastere pe timp de noapte, tehnologii de tip sonar si drone (de mici dimensiuni) folosite pentru depistarea trupelor inamice.
Typhoon M va fi distribuit unitatilor strategice ce opereaza cu lansatoare mobile de rachete, scopul fiind aparare unitatilor in timpul misiunii. Caracteristicile principale sunt capacitatea de a depista vehicule inamice de la o distanta de 6km si soldati la 3km. Prima unitate de Typhoon M va intra in uz inainte de finalul acestu an.
Unitatile ruse ce opereaza cu RS-24 Yars, vor implementa si acest vehicul.
NeroFlash
am un robot desenat in CATIA V5 mai tare decat ala rusesc e dotat cu 4 lansatoare de grenade ceva mai mic asemanator cu TALLON-ul american, am lucrat la roboti pt dezactivare de explozibili asa ca nu e mare lucru, mi-ar place sa pot face un concept simplu pt armata romana….dar nu cred ca e posibil
@iceman:
pai si de ce nu ne arati si noua o captura de ecran, o randare, o ceva?
intreaba pe george si iti confirma…;), nu pot sa trimit email la toti, scuze…
Nu, nici eu nu cred…
pe bune frate daca nu ma crezi da-mi email si iti arat unu real si un concept asemanator TALLON ului…
Ma refeream la posibilitatea ca armata romana sa se implice in asa ceva, dar sunt foarte interesat de concept.
Adresa de mail este
romaniamilitary@gmail.com
Milica pare un mini 2S1 Gvozdika. Cred ca inginerii sarbi s-au inspirat dupa acest sasiu
http://www.youtube.com/watch?v=0Vsd1dGbfuQ