Thales va coordona proiectul UE privind tehnologiile de geo-localizare a dronelor, pentru a securiza spațiul aerian de joasă altitudine (U-Space)

În contextul unei creşteri preconizate a utilizării dronelor în viitor, SESAR Joint Undertaking (SESAR JU) sprijină inițiativa U-Space a Comisiei Europene, prin dezvoltarea de noi servicii pentru ca dronele să poată fi folosite eficient şi în siguranţă în spaţiul aerian de până la 150 de metri altitudine. Thales, compania care s-a angajat să creeze soluţii pentru dezvoltarea mobilităţii viitorului, va coordona acest proiect cu sprijinul Aeromapper, AirMap, Atechsys și SPH Engineering.

 

Soluţiile de geo-localizare sunt instrumente importante care permit securizarea culoarelor de zbor pentru drone, pentru a evita anumite zone sensibile. Aceste soluţii sunt necesare pentru a împiedica pătrunderea dronelor în perimetrul protejat al infrastructurilor sensibile, cum ar fi zonele în care se află centrale electrice sau aeroporturi. Pentru reglementarea administrării spaţiului aerian (U-Space), proiectul Geosafe are ca obiectiv dezvoltarea unor soluţii de geo-localizare de ultimă generaţie şi propunerea unor recomandări pentru o mai bună definire a sistemului de geo-localizare.

Proiectul Geosafe înseamnă, de fapt, o campanie de un an de teste de zbor în timpul căreia vor fi evaluate mai multe soluţii de geo-localizare, cu scopul de a propune un sistem mai performant pentru viitor şi ameliorări tehnologice pentru dronele autonome.

Thales – lider mondial în domeniul dronelor militare, al avionicii comerciale și al soluțiilor pentru managementul traficului aerian – proiectează sisteme care oferă cel mai înalt grad de siguranță și securitate pentru mobilitatea aeriană a viitorului. Ca lider de proiect, Grupul va organiza toate testele și va formula recomandări pentru viitorul sistem european de geo-localizare.

 

“Thales joacă un rol primordial în conturarea unei lumi autonome”, a spus Christian Bardot, Vicepreședinte Thales, responsabil al departamentului Avionică Elicoptere și Drone. “Împreună cu SESAR JU și cu partenerii Geosafe vom consolida bazele utilizării sigure și securizate a dronelor, promovând în același timp potențialul acestei piețe extraordinare.”

 

Cele 280 de teste de zbor vor avea loc anul acesta în Franța, Germania și Letonia. Acestea au scopul de a proba toate situațiile posibile cu care o dronă autonomă s-ar putea confrunta în zone urbane și rurale.

Thales

11 comentarii:

  1. și Letiția,pardon?proasta satului rămăsese blocată pe vreo telenovelă.

  2. Dacă ajung in Romania, o să se ia cu mâinile de cap văzând costurile cum cresc…o să fie petrecere pe airsoftisti sau copii năzdrăvani să tragă după drone ???…Vremea pungilor cu apă a trevut, să întâmpinăm cum se cuvine trasul după drone ?

    • Thales tocmai ce a inaugurat pe 21 martie un centru de excelenta in inginerie in Bucuresti. Vor sa angajeze 750 de ingineri pana in 2021.

  3. Asta e trasa de par: lider mondial în domeniul dronelor militare

    • Apoi, doar e comunicatul direct din gura calului. Lauda de sine o fi rușinoasă, dar aduce profit.
      Iar dacă ăia 750 de ingineri angajați vor fi români, nu experți venetici detașați atunci zic sa mai trecem cu vederea lauda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *