Aviz amatorilor care-l credeau mare patriot si luptator impotriva marii finante J . Bre uimitor cum multi oameni inca mai pun botul la astfel de indivizi si le mai cred elucrubatiile populiste. Uimitor i did…
Drept dovada este ca dupa ce grecii s-au luptat cu planul inaintat de Eurorgup (si dai si lupta J ) si s-au trezit ca au castigat de fapt batalia! Bravo grecilor! Bravo Tispras, acest luptator pentru libertate. Dar…
Planul cu care guvernul s-a prezentat intr-un tarziu la Bruxelles, cu doar 1- 2ore inainte de expirarea ultimatumului UE, s-a dovedit a fi orice numai un plan victorios pentru pooprul prost grec n-a fost.
Mai clar daca europenii cereau economii bugetare de “doar” 9 miliarde, Tispras a venit cu un plan care aduce ecomonii de 13 miliarde de euro in acceasi perioada si inca nu se stie daca europenii il vor accepta!!! Pai nu era bun planul ala initial cu 9 miliarde?
Cu alte cuvinte, planul UE era blandut rau si umanitar chiar, cotidianul britanic The Guardian a scris ca dupa implementarea planului aprobat deja vineri de catre parlamentul grec Uniunea Europeana ar trebui sa se pregateasca sa acorde ajutoare umanitare de urgenta unui numar destul de mare de greci.
De asemenea raul facut prin circul cu referendumul a pulverizat increderea tuturor in bancile si guvernul grec. Aceasta lipsa a increderii va afecta Grecia mult timp de acum incolo in fata oricarui investitor strain dar mult mai grav de atat, cele doua sapatamanii in care bancile au fost practic inchise ar putea sa puna pe butuci intregul sistem bancar grecesc.
Este probabil ca multi greci sa-si retraga banii din banci si sa-i tina la saltea, altii sa-si trimita banii in strainatate si toate astea datorita lipsei de incredere a oamenilor si investitorilor in credibilitatea actualului guvern si in sistemului bancar. Acuma, nici intentia de a confisca 30% din sumele care depasesc opt mii de euro nu cred sa fi ajutat prea mult la credibilitatea guvernului si bancilor…
Iar sistemul bancar este deja aspru subrezit de retragerile masive din ultimele luni si ar putea sa ramana efectiv fara bani irespectiv de masurile pe care BCE le va lua. Nici o banca comerciala din lume nu poate sustine un ritm masiv de retragere a economilor, nici o banca din lume nu poate inapoia toti banii clientilor sai si sa ramana in continuare in piata.
Vom vedea in saptamanile urmatoare daca bancile grecesti vor supravietui singure sau daca vor fi preluate de catre alte banci straine.
Asadar guvernul Tsipras a “reusit” ca doar in sase luni plus doua saptamani de circ ieftin sa puna pe butuci sistemul bancar, poate chiar ca Grecia sa-si piarda bancile si acestea sa fie preluate de catre capitalul strain, a mai reusit Tsipras sa aduca pe capul poporului sau un plan de austeritate mult mai dur decat cel propus initial de catre Eurogrup, a reusit sa distruga credibilitatea tarii sale si a finantelor grecesti si totul pentru ce?!
Acum, dupa ce praful a inceput sa se asterne, ma tot intreb daca nu cumva Tsipras a fost mana-n mana cu creditorii internationali si intreg circul nu a avut alt scop decat aprobarea unui plan de austeritate atat de dur ca cel aprobat vineri de parlamentul grec, pentru ca pur si simplu altceva nu-mi trece prin cap.
Tsipras nu a facut decat sa-si lege singur mainile si picioarele prin respingerea planului propus initial de catre UE, iar prin referendum a aruncat Grecia intr-un haos financiar si economic in urma caruia grecii au tacut chitic si au inghitit masuri de austeritate mult mai dure decat ce se prevedea initial fara sa mai comenteze, fara sa mai iasa in strada, fara…nimic.
Iar guvernul Tsipras e bine-merci, se da in continuare un luptator pentru libertate, democratie, etc, etc, cand putem spune cu mana pe inima si constiinta impacata ca rezultatele guvernarii sale pot fi catalogate – fara sa exageram cu nimic – drept cea mai anti-nationala guvernare a unui guvern din UE, facand astfel ca un idiot precum Victor Ponta, Emil Boc, Tariceanu sau MRU sa para chibzuiti, seriosi si oameni de cracter J …
Asadar pentru cei care il considerau pe neica Tsipras asta un mare erou, din aceeasi categorie cu Che Guevara (un alt imens idiot dpmdv), puteti sa dormiti linsititi, Tsipras este un imbecil la fel ca si faimosul “Che” si ala tot un pacalici.
Acum Atena are are doua posibilitati: Eurogrupul accepta planul de masuri propus si aprobat de parlamentul grec si astfel Grecia va primi aproximativ 55 de miliarde de euro in urmatorii trei ani, BCEul da drumul la bani si Dumnezeu cu mila sa nu cada sistemul bancar.
Sau Eurogrupul nu este de acord cu planul propus de greci, bancile elene nu mai primesc bani si Grecia iese fortat din zona euro, adica Apocalipsa dupa Tsipras & Co.
Problema e ca nemtii au venit cu idea ca Grecia sa fie scoasa din zona euro, asa putin, cam cinci ani si mai vad ei mai incolo (informatia este pe surse deocamdata). Daca planul geermanilor este real si va fi pus in aplicare, Apocalipsa cu multele ei dureri va veni peste Grecia, multumita lui Tsipras si imbecilului sau de ministru al finantelor Yanis Varoufakis.
In principiu a doua varianta este putin probabila.
PS Si pentru ca nu pot sa tac in fata celor care ma faceau pe mine retrograd si imperialist, sluga a marii finante, ca nu pricep adica cum “ie” cu democratia si nu inteleg ce mare erou este alde Tsipras, mai am o veste “buna”. Ala de ii ziceam eu pacalici, adica ex-ministrul de finanate Yanis Varoufakis, si-a luat baiatul valizele si a plecat cu iahtul intr-o directie care nu mai intereseaza pe nimeni.
Yanis Varoufakis nu este nimic altceva decat un anarhist sinucigas – un populist cu idei tampite si inaplicabile gata sa puna pariuri pe viitorul propiului sau popor – foarte bogat insa, care-si permite sa faca experimente pe altii si bine ar fi ca tot mai multi sa priceapa odata pentru totdeauna ca astfel de oameni sunt periculosi si nu au nimic demn de admirat. Pur si simplu trebuie omorati cu pietre…
Dar sa nu comentam noi ci sa vedem ce opinia vor avea grecii cand planul propus de Tsipras va fi implementat sau – mai rau – daca Germania chiar are de gand sa scoata Atena din zona euro iar ceilalti sunt de acord. Sa vedem atunci ce cuvinte vor folosi grecii la adresa “anti-imperialistului” Tsipras cand vor ramane peste noapte mai saraci decat romanii…
GeorgeGMT
Poate mulți vor zice ca sunt tâmpit, dar pt RO aderarea la UE cu economia pe butuci a fost o eroare, cu politicienii nostri idioți la conducere.
Fonduri absorbite mai mult nu.
UE cere alinierea preturilor la gaze, curent , combustibili cu cele de la ei.
Deci cresterea pensiilor si salariilor pt suportarea cresterii preturilor, rezulta deficit, adica te împrumuți…la „ei”…
Adica economiile din UE sa aiba relativ aceleasi sanse. Dar nu au plecat de la celeasi conditii de capitalizare. Deci ,împrumuturi…tot la „ei”…
Cred ca daca mai trecem si la euro, planul e complet….
UE si-a tras „spatiu vital” si prosti indatorati pt un secol, fara sa traga un foc…
Poate sunt doar paranoic?…..
De acord ca noi nu eram nici pe departe pregatiti pentru UE iar aderarea la zona euro ar fi un dezastru, daca s-ar intampla in urmatorii ani.
Relax,nu se va intampla.Ma rog,asa sper.
Io cred ca se ignora cel mai grav aspect al acestei crize.Care este acceptarea,iar cum e cazul Ciprului,impunerea atacului asupra proprietatii private.Putem discuta despre ce vrei,ca nemtii,ca UE,ca aia si ailalta.In momentul in care te duci ca stat si furi banii omului ”in interes public” s-a terminat.E totuna cu furtul facut de comunisti in URSS,in Romania anilor 50 etc… Nu vorbim de nuante aici,pt. ca sunt situatii care exclud nuantele.Femeia nu e mai mult sau mai putin gravida,iar omul nu e mai mai mult sau mai putin mort.Ori e ori nu e.
Combinat cu dorinta de a aduce masa de manevra din lumea a 3-a,avem o imagine destul de nasoala asupra naturii sistemului ce-l suportam.
Tsipras et co nu sunt fundamental in opozitie cu eurocratii.
In esenta,nu vorbim la programul Tsipras de crestere economica,ci de lupta de clasa cu mijloacele secolului 21.
Vineri nici nu ma gandeam la Grexit, astazi ma uit pe stiri si nu ineleg ce se intampla. Bine ar fi ca totul sa nu fie decat o lectie pentru altii posibili dizidenti, pt ca daca chiar se gandesc sa scoata Grecia e de rau.
In privinta confiscarii banilor, eu cel putin am facut scadal la momentul respectiv. Este o masura jalnica, comunistoida si cu totul anti- democratica, dar trebuie sa intelegem ca noi nu traim in democratie ci intr-o lume care se auto-amageste cu libertatea, cu toate astea eu raman pro UE in continuare.
S ar putea sa ne trezim cu o noua UE peste noapte..o uniune nordica sa i zicem..la propunerea..Finlandei!toata lumea e libera sa adere daca se respecta regulile noului joc impus la…Helsinki:-D …
Finlandezii au ei treaba lor si nu cred ca au destula istorie in spate sa conduca asa o sandrama…
As zice in schimb ca o Uniune UK-Suedia- Olanda … ar avea niste sanse uriase de success – ambele tari avand o istorie solida (de fost imperii). Deci au o cultura si economie foarte interesante SI VIABILE.
Ca prima masura ar fi scoaterea cash-ului din economiile de tip „grecesc” si aci ma cam refer si la noi…
Si sa vezi tu cum dispar nivele intregi de coruptie… fara nici o arestare. Zero arestari. Suedia a facut-o deja…
Corect ! E inadmisibil furtul de propietate din avutul privat.
@George,
eu nu pot sa fiu de acord cu numele articolului.
Tsipras a facut cativa pasi excelenti, mai exact 3 pasi.
Acum ar trebui sa nu se lase intimidat de o femeie.
1. s-a intalnit cu Putin
2. S-a opus planului propus de U.E. si FMI ( in special planul de taiere a pensiilor)
3. a facut referendum si acum are sustinerea poporului grec in orice decizie care o va lua cu exceptia inghenunchierii in fata unei femei
…………………………………………
TSIPRAS ESTE PATRIOT.
Dar asa e in trarile mici, unii oameni sunt de obicei anti-patrioti si anti-nationalisti. Si atunci cand apare un patrriot, ii rupe picioarele, scurt.
………………………………………….
Grecia trebuie sa-si joace cartile pana la capat deoarece are o pozitie strategica excelenta. U.E. nu-si permite sa-i excluda. GRECIA reprezinta CONTROLUL MARITIM si nunumai, in Marea Mediterana si in Marea Neagra.
Cine ne opreste sa luam fondurile ue…..
Cine iti mai da bani moca sa iti faci economie?
Si asta-i adevarat.
Va reamintesc ca e cu dublu sens. 😉
Cine ne opreste…..
Politicieni corupti, poate…
Economie / industrie iti faci singur, ca cea facuta pe banii lor mie imi arata a piata de desfacere…
CORECT!
Eu stiam ca si noi contribuim la bugetul UE cu 1% din PIB parca.
Deci nu is asa moca banii.
Toata lumea da 1% din PIB.
„bani moca”?? cred ca nu stii cum merge treaba. hai ca iti zic eu. Romania cotizeaza in fiecare an cateva miliarde bune de euro la bugetul UE. Romania e fortata de FMI si UE sa vinda („reforme” frate!) rezervele de petrol la OMV, rezervele de gaz unor „investitori strategici” E-On, Exxon, Shell, Lukoil, companii prin care se duc in afara tarii alte cateva miliarde bune de euro pe an. Numai OMV-Petrom raporta profituri (declarate) de peste 1 miliard de euro ANUAL (in conditiile in care OMV a cumparat dreptul de exploatare cu 250 de milioane de euro).
Ca sa nu ami zic de privatizari „strategice” gen Electrica, unde s-au vandut microhidrocentrale cu amenajari de km de cursuri de apa la preturi „promo” de 700.000 de euro bucata. Ia intreaba Bechtelu cat ar costa amenajarea a 10 km de curs de rau si constructia unei hidrocentrale de 1-2 MW. Sa vezi acolo scoruri de zeci milioane de euro.
Romania, prin politicienii ei corupti, propulsati si mentinuti in functii de presa, ziarele si televiziunile controlate din strainatate, a taiat la fier vechi toata industria aia „neperformanta” dar cu care Ceausescu ajunsese sa plateasca toata datoria Romaniei in doar cativa ani. In locul acelor peste 1000 de intreprinderi care s-au desfiintat si efectiv demolat, au aparut miraculos altele nemtesti, franceze, olandeze, etc, care se folsoesc de mana de lucru si materia prima ieftina din Romania.
Asta ca sa nu mai vorbim de bail-out-ul de dupa 2008 cand tovarasul Basescu si gasca lui au imprumutat zeci de miliarde de euro de la FMI, bani care s-au dus in salvarea bancilor straine care activau pe teritoriul romaniei, bani care nu s-au dus in infrastructura, nu s-au dus in investitii, dar bani cu care Romania e DATOARE. 132 de MILIARDE de euro, atata masoara datoria externa a Romaniei in momentul de fata. Datorie care in 1989 era ZERO.
deci ce zici? „bani moca”??
Absolut corect! Rusii, vest-europenii, americanii, grecii si altii au ajuns sa controleze Romania cu complicitatea politicienilor romani corupti.
Nu pot sa nu remarc ca ai inceput cu rusii? why? ca doar nu sunt ei pe primul loc la furt.. ca doar nu ei ne obliga sa ne privatizam „strategic”… ei doar au profitat de distrugerea dirijata din afara…
Bah postac dobitoc ce esti… made in Rusia…
Va rog sa treceti cu mouseul peste
@silviu1000q@yahoo.com si la fel peste @Maximorum si o sa vedeti drept rezultat http://maximorum iar daca deschideti intr-o noua fila o sa vedeti http://maximorum.com/
Ca sa vedeti cum posteaza dobitocu’ in miezul zilei cu 2 nickuri….totul in 15 minute… cu acelasi browser….
Bah @maximorum aka silviu1000q@yahoo.com, postac mai slab pregatit decat tine nu am vazut de ceva ani….
Ba idiot… platit de SRI (sau esti dobitoc asa pe gratis)…. Tot eu sunt da…. si maximorum si silviu 1000q …. am inteles sa-mi modific campul … care este cu mailul care este cu numele( ca nu apare nimic in fata campului)….
So….
Sunt platit de serviciul pe care il prestez cetateanului roman cu totul si cu totul in alta profesie (nu ca tine…. probabil cetateanului vesto-american)…
Nu inteleg cu ce ai negat ce am spus eu…..? Cu 2 injuraturi…. Asta este nivelul tau de pregatire? Rusine…..
:))) incerc sa scriu de 3 ori un comentariu si nu reusesc… probabil binevoitorii de pe sinteul asta foarte „echidistant”…
Daca un postac rus zice ca 2+2=4 … ghici ce…. Nu poti sa negi adevarul sub falsul pretext ca e rus….postac….
Rusine SRI sau vesto-americanilor care va platesc sa intretineti „nepartinirea” asta de site.
Ah, si ca sa vezi in ce cacat ne-au bagat baietii astia, ia zi mai Robi, cam cati ani crezi tu ca ne-ar lua sa ajungem iar la datorie externa ZERO in conditiile in care bugetul Romaniei e undeva la 43 de miliarde de euro, iar datoria externa e 132 de miliarde de euro?
Daca cheltuim 2.5% din PIB (o suma fabuloasa dealtfel) anual pentru plata datoriei, ne ia 26 de ani sa o platim. Si aici nu am pus dobanzile.
Cum iti suna? Esti pregatit sa imbatranesti platind cacatul in care te-au bagat altii?
Ceausescu nu a platit datoriile din mareata industrie pe care o proslavesti, ci prin infometarea populatiei, ale carei nemultumiri erau stavilite de un sistem represiv de tip nord-corean (stalinist sau maoist sau cum vrei tu), taierea curentului, apei, gazului (inclusiv unitatilor socialiste).si prin vinderea materiilor prime si a productiei agricole la preturi de dumping! Daca nu cunosti perioada studiaza, te rog, inainte sa faci apologia comunismului ceausist!
Adevarat, dar asta nu este un motiv pentru a ruina acele capacitati industriale si de aduce Romania la statutul de consumatoare, cu largul concurs al strainilor care si-au vazut interesul prin eliminarea concurentei, adica a firmelor romanesti.
Bai nu fac apologia nici unui regim. Spun doar ca Romania in 1989, dupa sacrificii imense avea datorie externa ZERO, datorie care asa trebuia sa si ramana. In ziua de azi datoria e de peste 110 MILIARDE de euro, bani care s-au dus tot la smecherii care ne-au imprumutat.
Ba unu… Ori esti dobitoc ori iar ai primit ordin sa scrii. Inteleg ca nu te duce capul, dar mizeria aia cu datoria externa ZERO si datoria actuala „imensa” plus industria romana foarte competitiva de dinainte de 89 put a chestii de putinobot sau prostie.
Sincer fata de 89 Romania CHIAR s-a schimbat in bine si asta inseamna ca o parte din bani chiar a ajuns la oameni. Ca o parte s-a furat datorita politicienilor de kkt/nepriceperii romanilor si asta e adevarat; da pana ala aberatiile imbecile care le sustii e cale lunga, vy ponimayete?
„Inteleg ca nu te duce capul, dar mizeria aia cu datoria externa ZERO si datoria actuala „imensa” plus industria romana foarte competitiva de dinainte de 89 put a chestii de putinobot sau prostie.”
scrii ca un penibil. dar te inteleg, cand ramai fara argumente, injuri. tipic.
deci, ceva argumente la ce ai spus? era datorie externa a Romaniei ZERO in 89?
este datoria externa a Romaniei peste 110 MILIARDE in 2015? cati ani ne-ar lua ca sa o platim?
nu ma astept sa imi raspunzi pentur ca tu nu stii decat sa injuri.
Pai ce pertinenta sa am la prostiile debitate de tine? Cand am scris ca Romania chiar s-a schimbat in bine fata de perioada cu datoria 0 nu ai mai citit sau mai grav nu ai mai trecut informatia prin creierasul tau ca deh ce nu convine nu se compileaza ca poate se ard circuitele.
Se pare ca „unu” a fost nota ta de scoala si este si de viata… Si crede-ma esti prima persoana pe care o „injur” (scuze GeorgeGMT daca am sarit calul) pe acest blog asa mai pe fata (si sunt activ de ceva vreme); dar nici macar bun simt in exprimare nu pot avea cu un asemenea specimen (ce pute urat a putinobot si/sau fan mickey mouse).
Bezna esti si tu…. Cand produsele agricole reprezinta 1-2 maxim 5% din pib… ia plateste tu datoria externa cu ele! In cat reusesti daca o vinzi pe toata?(repet pe toata …. el nu a vandut-o pe toata)
Cosmin, pe mine nu m.a infometat nimeni , cum se face ??????
despre ce gaz taiat , vorbesti ? cel de butelie ??????
da , era in schimb program la utilitati , electro si apa dar nicidecum taiate
in concluzie , cred ca tu ar trebui sa ma studiezi perioada …..
Bre ai un grafic ceva pentru alea 132 de mld euro. Iei in calcul si datoriile firmelor private in suma asta?
Conform surselor oficiale datoria publica ar fi undeva la 77 mld dolari:
http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/romania
Cu tov Isarescu la conducere 20 de ani si o clasa politica courpta nu m-ar mira ca lucrurile sa fie mai stinky decat se spune.
Aia de 77 e datoria publica. Datoria externa e asta:
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2079rank.html – astia zic ca era 127 de miliarde de USD (113 mld. EUR) la sfarsitul lui 2014
http://data.worldbank.org/topic/external-debt – banca mondiala zice ca datoria externa a Romaniei e de % din PIB adica 156 de miliarde de USD (139 mld. EUR)
Datele difera in functie de sursa dar in roice caz datoria externa a Romaniei e peste 110 miliarde de EUR si ne ia 25 de ani sa o platim.
Datoria externa include si imprumuturile facute de persoane fizice si juridice. Nu numai cea publica garantata de stat. Nu mai lua card de credit Avantaj ci ia de la Cecbank si atunci nu mai creste datoria externa…sau nu mai lua prima casa de la bcr sau brd raiff. Sau luati numai credite in moneda nationala LEU. Vrei eur atunci sa nu plangi…
Pai daca bancile din Romania nu ar fi in proportie de 95% straine, probabil ca nu s-ar perpetua crima impotriva Romaniei care este acordarea de credite in Euro.
Practic sectorul bancar romanesc este inexistent si orice bani scosi la imprimanta si acoperiti mai apoi in bunuri imbogatesc pe cei care scot la imprimanta Euro. Isarescu rade si sta confortabil in scaunelul lui unde e pironit de mai bine de 20 de ani in timp ce romanii transforma hartiile scoase la imprimanta de BCE in aur. Nu e un biznis rau.
cine ii opreste pe politicieni nostri sa ridici redeventele la petrol gaze si aur daca zici ca ue nea „obligat” sa vindem astea?????
Contractele pe care le-au semnat ii opresc pe politicieni sa ceara cresterea redeventelor cand vor ei.
Bre la OMV se puteau mari redeventele de anu trecut ca a expirat contractul.
Dar Ponta l-a pus ministru pe un director de la OMV:
http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/in-guvernul-ponta-avem-un-nou-minister-ministerul-omv/
Solutia a fost ca redeventele raman cum au fost ca e bine.
@stan
Deciziile care afecteaza fluxurile de bani/valoare care pleaca spre extern nu se iau la noi in tara.
Si asta dovedeste ca politicenii romani mafioti sunt complici cu strainii la transformarea Romaniei intr-o colonie economica.
Contractul cu Petrom a expirat la finele lui 2014 ! De atunci dicretie maxima!
astia de conduc tara nu pot schimba nici codul rutier fara sa faca lectura mai intai pe el ambasada americana si cei de la brussels, si tu crezi ca pot schimba ei redeventele chiar daca ar avea intentii bune.
Eu am lucrat pe fonduri europene si spui doar prostii. Romania a primit bani nerambursabili prin fondurile structurale. Mult peste ca cotizeaza romania. Problema e ca romania nu i a luat.
Si de data asta nu merge aruncata vina pe politicieni ca nici romanii nu au luat banii aia. Orice roman cu putina initiativa si un plan de afaceri putea sa acceseze acei bani. Noi nu am facut asta din lipsa de educatie si cultura. Adevarul e ca nu stim sa facem afaceri. Polonezii si ungurii si au pus pe picioare economia cu fondurile alea. Noi si bulgarii……pauza.
Daca tot te apuci @Robi sa scrii despre fonduri UE spune si despre sistemul de spaga instituit de catre politicienii romani si oamenii lor din structurile abilitate… La fel, poti spune si despre firmele „agreate” pe criterii politice… alea tip capusha… La fel poti spune si despre supraevaluari inca nedescoperite de catre comisiile UE…iar supraevaluari sunt GRAMADA!!!!!
Ia zi mai bine despre docomentia tinuta la sertare!!!
Ca odta cu ani in urma am fots nevoot sa incropesc niste docomente. Inebuneam 0 ce este ala cod CAEN? Si care ar fi codul „meu”?!
Indrumarele sunt tinute la „sertar” . Cand era un „proeten” era ajutat .. cumva . Unu ca mine .. si ca tataia altii inebunea cautand sa priceapa si la urma .. pierdea!!!
In alte tari (Ungaria, Polonia) minsterele au facut indrumare sa intelaga orice dobitic alfabetizat care a fots capabil sa termine 7 clase… La noi insa …
Scri din basme. 🙂 La noi pana si fondurile UE trec prin sfera politicului si a mafiei. Repostez ce zice @dany: „La fel, poti spune si despre firmele „agreate” pe criterii politice… alea tip capusha… La fel poti spune si despre supraevaluari inca nedescoperite de catre comisiile UE…iar supraevaluari sunt GRAMADA!!!!!”
Robi nenicule, cunosc personal un tip care a ajuns la puscarie pentru ca fondurile europene pe care el se baza in afacerea lui nu au mai sosit niciodata. Asa ca nu imi tine prelegeri despre lipsa de educatie a romanilor, ca nu e nimeni cretin sa nu ia bani cand ei chiar se pot lua. Nu te-ai intrebat niciodata de ce e asa o birocratie in atragerea de fonduri europene? Nu ti-ai pus niciodata problema ca politicineii de la Bucuresti sunt complici cu cei de la Bruxelles pentru modul dezastruos in care aceste fonduri sunt atrase?
E propaganda buna sa spui ca „pui la dispozitie” romanilor sute de miliarde cand realitatea cruda arata ca din cauza birocratiei si coruptiei de la Bucuresti si Bruxelles, doar un procent mic din banii astia au ajuns in realitate la oameni.
Pai si atunci cum au reusit polonezii sa acceseze fondurile si sa mai si ceara peste @unule?
Pe polonezi cum de -i ocoleste birocratia de la Bruxelles?
pai ca nu au politicienii jegosi si imputiti pe care ii avem noi. Polonia mai are ceva patrioti care inca mia trag foc si la oala poloneza.
Pai si daca politicienii de la Bruxelles sunt complici cu aia din RO de ce nu ar fi complici si cu aia polonezi? Ca tot nu inteleg unde bati????
Politicienii de la Bruxelles sunt complici cu cine le permite sa fie complici. Politicienii polonezi nu accepta sa isi tradeze interesul national pentru spaga. Sau probabil nu in halul in care o fac ai nostri. Acolo bat.
Unu dezinformezi aiurea. Mareamparte a cerintelor si criteriilor sunt puse de ststul roman nu de comisia europeana.
Si da au fost multe afaceri facute nasoale. Ultimul exemplu celebru, la 2 minute dupa ce se daduse drumu la fondurile posdru deja erau postate proiecte de pe ip urile ministerului de finante…..au fost asa lacomi si prosti ca nici nu s au obosit sa incarce proiectele din alte calculatoare….
Rezultatul a fost ca au oprit aia fondurile pana la finalizarea unei anchete.
Sa nu uitam totusi ca noi am votat clasa asta politica penala.
„Sa nu uitam totusi ca noi am votat clasa asta politica penala.” – Bai, tot aud cacatu asta cu „voi i-ati votat”. Pai nene, daca io nu iti pun niciodata pe raft la magazin lapte, pot sa spun mai tarziu ca tie nu iti place laptele si de aia nu il cumperi?
Pai ia zi-mi tu UNUL din astia au iesit si au candidat si care ar fi facut ceva bun pentru Romania daca iesea apresedinte. Au votat toti buluc pe Iohannis in speranta ca o sa faca ceva, ca e neamt, bla bla. A facut ceva? Nu face nici asta nimic pentru ca e un retard impins in functie de cei care au bagat bani in curul lui.
Vin copiii de la Chisinau sa dea un mesaj clar de unire si el isi pune palma-n cur si pleaca in strainatate lasandu-le un mesaj penibil in care le spune „Ne vedem in UE”. Si asta e doar un exemplu de ce marioneta e si Iohannis… De restul ce sa mai vorbim…
Coposu ca alternativa la iliescu….
Astia de acum sunt o consecinta a mai multor ani de votat penali.
Nene, Coposu Dumnezeu sa il ierte a murit acu 20 (DOUAZECI) de ani. Io te intreb ce puteam vota ANUL TRECUT, ACU 5 ANI, ACU 10 ANI nu la 1848.
Mic propagandist dus cu pluta pe Nistru! Tu alegi pe cei cu care te identifici, conștient sau nu. De fix aia nu mă votezi pe mine sau altu ca mine, ci pe „dezghețații” tăi pluri-convinși și pluri-corupți gen Trădiceanu, așa că lasă abureala cu nu-s io de vină… că tot vită e.
dedicat unu-lui de aruncă prostii de mă ia durerea de pantof
http://www.nationaldebtclocks.org/
Uita-te aici la orice tara vrei. Toata lumea are datorii,inclusiv SUA, Rusia, China si alte mari puteri. Printe altii, Romania sta destul de bine. Asa functioneaza lumea, si de multe ori creditul este un lucru foarte folositor, daca e folosit cum trebuie.
Europenii nu fac lucruri ”moca”, in cazul nostru au avut mult de castigat pe baza intrarii noastre in UE si a politicienilor corupti.
Au vazut ca suntem prosti si au profitat din plin.
Dupa cum am mai spus, asta nu ii blameaza pe ei deloc. Doar isi urmaresc interesele. Noi suntem de blamat ca nu facem la fel si ca ne lasam luati de prosti.
Exemplul este Polonia, de ce ei acum au o economie performanta si nu de tip colonie? Fiindca au avut cu adevarat lideri interesati de propria tara. Ei sunt luati in serios fiindca sunt seriosi. Noi daca suntem bambilici suntem tratati ca atare.
Ar trebui inteles faptul ca nimeni nu urmareste binele Romaniei, ci doar binele propriu. Prblema este ca nici noi nu ne urmarim binele…
E o realitate evidenta si logica.
Adevarat! Pur si simplu politicienilor nostrii nu le pasa de tara ci numai de buzunarul lor, adica de accesul la bugetul statului, la robinetul cu bani.
@Lev, polonia s-a tinut tare cat au fost fratii Kaczyński la putere, nici cu rusii dar nici cu occidentalii, acum si polonia sunt nisste lingai de NATO/SUA/UE.
Cat despre datorie, asa e am flamanzit, dar sa vedeti ce vom flamanzi de acum cand va incepe datoria sa fie platita.
Comparatii de 2 bani in legatura cum a fost regimul atunci si cum e acum.
Pe atunci marul se strica de la exterior la interior, acum ne stricam de la interior si avem o coaja superba invelita in ceara, sa va vad eu cat mai puteti mentine ceara polisata ca sa para totul roz.
Ne uitam la trecut, sa fim seriosi, se stia clar ca un astfel de regim nu avea cum sa continue intr-o europa in continua schimbare SUA si UE a inflorit cat a fost bau-baul rosu numit URSS, acum acest bau-bau nu prea mai e bau-bau ci se pare ca in multe cazuri e peste la UE/SUA. Acest bau bau e tot mai virulent din partea capitalismului, tot mai mult vine ca un tavalug stricaciunea capitalista si a drepturilor libertine occidentale. asta nu o mai preconizeaza nimeni, de aceea am si specificat despre marul stricat in coaja cerata.
Dar cum GMT e geana pe mine, nu ma astept la democratie pe acest nou FB tot mai cenzurat.
WK-ul e viitorul, fara curcubeu, dosuri, etc, iar femeia macar are cu adevarat prestanta de femeie si nu obiect sexual.
@Flankere
-„…acum acest bau-bau nu prea mai e bau-bau ci se pare ca in multe cazuri e peste la UE/SUA”… indoctrinarea o sa-ti puna capu’…
-„WK-ul e viitorul, fara curcubeu, dosuri, etc”… Si ma rog daca este asa bine pe feisbucu’ rusesc, atunci de ce Durov (creatorul feisbucului rusesc) a fost arestat si pus sa dea date despre manifestantii ucrainieni (aprilie 2014)… Poate ne spui si de ce a emigrat in Vest Durov…Poate ne spui si despre inscrierea pe VK…sa inteleaga tot romanu’ cat de valoroasa este agenda lui telefonica pentru KGB…
-„..iar femeia macar are cu adevarat prestanta de femeie si nu obiect sexual.”… banui ca te referi la Kabaeva… aia inchisa in turnu’ de fildes de la Kremlin… lumea zice ca si la toaleta se duce cu badigard…
„polonia s-a tinut tare cat au fost fratii Kaczyński la putere”
Vezi cati au mai fost in avionul ala si ce functii aveau prin armata si servicii. Mare greseala ca s-au cocotat cu totii in cursa aia in loc sa mearga separat.
E adevar in ceea ce spui dar dupa o cu totul alta baza au negociat liderii polonezi fata de cei carpatini, corupti pana in maduva oaselor … Aderarile Romaniei la aliantele occidentale ( politice , economice si militare) nu s-au facut avand la baza criterii de performanta ci mituind si cedand trunchiuri de suveranitate atat in stanga cat si in dreapta … Cu alte cuvinte Tara a fost habucita si din afara si din interior ….
https://aquilacarpatica.files.wordpress.com/2011/02/800px-gdp_of_romania.jpg
Eu zic sa studiati evolutia pib romania in ultimii 100 de ani… si apoi sa incepem cu analizele pe cifre….
– o sa vedem cat de mult „ne-au furat rusi” (ca dracu ne furau si cresteam miraculos)
-cat de mult ne-a ajutat europa (dar tot sacadem)
-exista un indicator foarte predictibil al saraciei….numarul de tuberculosi…. si aia au crescut…
PS…. postacilor platiti de SRI…sau alte structuri (presa platita din afara) discutati pe grafic nu pe „meme comuniste”…
https://aquilacarpatica.files.wordpress.com/2011/02/800px-gdp_of_romania.jpg
rasul e ca si pe posturile noastre tv au venit foarte multi specialisti care il sustineau pe tov tispras ieri am vazut cum sa infoiat in pene tov ponta la inaugurea autostrazi decand a venit guvernul sau nema investiti in infrastructura nici un mare santier deschis ceva va fi vom vedea ps.nu are legatura cu articolul de fata dar in urma cu 2 luni in capitala italiei au fost arestati aproape o 100 de mafioti una din frazele interceptate de fortele de ordine care mia ramas in memorie a fost intai de a mulge vaca trebue sa o hranesti foarte bine mafioti nostri au muls zeci de ani pana a cazut vaca din picioare
Aderarea la UE a fost cel mai bun lucru intamplat tarii asteia de la cucerirea romana! Idiot sa fii si tot vezi ca singuri nu putem! Euro e pasul urmator si logic, piata comuna -moneda comuna -spatiu comun! Noi folosim deja euro, leul e doar instrumentul de control al BNR, in rest, totul este euro… Si da, Tipirica asta e un bufon sinistru, un dobitoc sfertodoct (o fi si asta doctor!?), sfatuit de prosti si imbatat de adulatia partii mai putin educata a societatii, gata sa arunce o tara in neant doar pentru inca o zi, inca o sfidare, inca un discurs….
Aderarea la UE ar fi putut fi cel mai bun lucru intamplat RO…
Facuta cum trebuie si cu politicieni patrioti…
Fac cam 7.000 km pe luna prin RO, si cred ca daca se dorea infrastuctura si fonduri absorbite as fi bagat de seama..
Si idiotii se vaita pe tv ca nu sunt locuri de munca, contributii la diverse bugete…
Daca se apuca de treaba maine, nu termina in 20 de ani…
Chiar vazusem un reportaj zilele trecute : avem in tara vreo 6-7 fabrici de ciment si in Romania se produce ciment de foarte buna calitate dar constructia de autostrazi de beton e aproape inexistenta in Romania. In germania exista…. Se face, la noi nu. Preferam sa importam bitum. Cat s ar pompa on economia romaneasca daca si mai multi bani ar ramane in tara ? Si autostrazile ar putea fi probabil putin mai ieftin de construit s ar putea face mai mult.
Pentru ca asta e una din cele mai grave probleme: infrastructura pe care sa circule marfurile produse de noi. Osata ce sunt cai de transport se dezvolta si economia si turismul. E deja un truism.
in Romania NU se mai produce ciment de foarte buna calitate. De buna calitate e ala din statiile marilor producatori care e aditivat. Ciment de foarte buna calitate se producea cu tehnologia umed-uscata care e mai consumatoare de energie astfel ca s-a renuntat la ea ( sa faca noii patroni banile).
Cimentul actual la sac produs in Romania e o mizerie. Am lucrat si cu unul si cu altul.
Daca aveti de turnat plafoane sau stalpi luati din statie cu certificate si aditivi. Ca asta la saci e praf, si la propriou si la figurat.
Pai stii ce e distractiv? Fabrici de ciment inca mai avem, dar sunt alte Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia) 🙂
Alea romanesti (care produceau ciment de mult mai buna caliatate) au fost inchise ca ar fi factut concurenta daca intram in UE cu ele.
Si inca ceva distractiv e ca si bitum putem produce bine-mersi la noi in tara, avem petrol, dar ghici cine iti vinde materia prima? Sa fie cumva OMV-ul? 🙂
Aderarea la UE putea fi un lucru foarte bun daca aveam conducere de patrioti. Dar cum sa ajunga patriotii la putere cand campaniile electorale sunt finantate de privati cu interese obscure si cand presa, televiziunile si radiourile sunt 95% in mana strainilor si scriu la comanda 100% ?
Au fost inchisr pentru ca erau capusate de toti politrucii care isi puneau neamurile directori peste ele. D,aia a decedat economia noastra pentru ca ne am furat singuri caciula
Pai daca nu a fost un „dictator” ca sa le rupa capul, asta este…
@ unu
Solutia era o populatie mai educata, nu un dictator ca sa le rupa capul.
Dictatorul ala mai moare si el, dupa aia oamenii revin la vechile obiceiuri, dar o populatia cu un simt de raspundere e altceva.
Probabil. Dar din pacate educatia se face in zeci de ani, nu peste noapte. O tara o devalizezi in 5-10 ani, nu apuci sa educi pe nimeni in timpul ala.
Daca un dictator e solutia ta du te in coreea de nord sa traiesti sub dictator si lasa ne ca noua ne a ajuns de dictaturi.
Cred ca nu ai observat ghilimelele alea…
Soselele de beton sunt mai greu de reparat si refacut decat cele din asfalt. E adevarat ca sunt mai rezistente, dar ca si costuri nu stiu daca sunt mult mai avantajoase asa cum sustin Holcim si Lafarge. Pentru a fi rezistente necesita beton special la nivelul caii de rulare si ala costa.
Vrei s azici cat s-a pompat dineconomoa romaneasca
@Petro. Si tu ai perfecta dreptate! Fara aderarea la UE eram probabil o Ucraina mai mica, doar ca dpdv economic Romania ar fi trebuit ca mai intai sa se restructureze singura si apoi sa intre in UE. Intr-o lumea normala, unde noi am fi avut politicieni patrioti si de buna calitate.
De ce nu o Norvegie sau o Elvetie mai mica?
De aia pretene ca noi nu suntem elvetieni 😀
Norvegia nu a intrat pentru ca sunt foarte bogati in petrol si vor sa il exploateze independetn. Elvetia nu a intrat pentru ca statutul de neutralitate e atulul sistemului lor bancar. Nu mai imprastiati mituri urbane ca fapte care sa serveasca punvturilor voastre de vedere.
„Norvegia nu a intrat pentru ca sunt foarte bogati in petrol” – Pai si Romania nu e bogata in petrol si gaze? 🙂 Adevarat ca Romania are doar o treime din rezervele Norvegiei de gaz, dar Romania daca aduna in fondul suveran macar 50-100 de miliarde de euro din petrol si gaze, altfel stateam in ziua de azi. Asta fara sa mai punem rezervele foarte mari de aur, cupru si tot felul de alte metale mai mult sau mai putin rare, rezerve pe care Romania nu le mai exploateaza stand cuminte in asteptarea unui „investitor strategic” acre sa le ia moca.
Asa amaratii de romani platesc preturi la gaze si benzina la fel ca si tarile din UE care nu au deloc petrol si gaz. De ce? ca sa fac E-On si OMV profit cat mai gras. Cred ca foarte rau ne mergea daca statul roman incasa cateva miliarde pe an din vanzare de petrol si gaze in locul strainilor.
Asa ca sa stii ca tu esti ala care imprastie mituri.
Pentru ca la pompa il licitezi pe olandez, englez si alte natii, indiferent de cat petrol au tarile lor. Suntem in piata europeana. Joaca cu baietii mari are si avantaje, si dezavantaje
„Pentru ca la pompa il licitezi pe olandez, englez si alte natii, indiferent de cat petrol au tarile lor.”
Ei lasa ca nu-i bai, ca romanii au salar cel putin la fel de mare ca si olandezul, englezul sau alte natii de aia ne permitem sa licitam cot la cot cu aia.
Romania nu mai detine campurile alea petroliere de demult. Asa ca practic avem 0 gaze si petrol.
Si oare Norvegia de ce nu si le-a vandut si ea pe 250 de milione la OMV cum a facut Nastase, dupa care sa adere si ea la UE? Sa fie pentru ca nu sunt condusi de cretini spagari?
Ce legatura are aderarea la UE cu faptul ca Nastase si Tariceanu si-au bagat in buzunar campurile noastre de petrol….
Eu cred ca tie iti place sa vezi ce vrei fara sa te intereseze faptele sau realitatea si le dai cum sa iti convina tie.
@George Toata lumea stia ca nu suntem pregatiti, toti erau convinsi ca va mai dura un deceniu pana da ajungem sa intelegem cu ce se mananca europa, a fost clar o decizie politica, la fel ca admiterea Greciei in zona euro, dar au avut interesul de a nu ne lasa prada rusilor! Trebuie sa le pupam talpile imperialistilor si odiosilor care au tras ne-au tras in partea corecta a liniei de demarcație geopolitica… Faptul ca ii putem injura pe „exploatatorii” vestici seamana cu lamentarile alora de la A3 despre regimul dictatorial basist….
@ george,crezi ca dupa evenimentele din georgia din 2008 mai apucam intrarea?… Eram pa si la revedere..probabil ca nici evenimentele din ucraina nu ar mai fi avut loc!
Fals! Alaturi de Grecia, Bulgaria, Slovacia si partial Ungaria suntem piata de desfacere in UE, cu balanta comerciala negativa.
„Fara aderarea la UE eram probabil o Ucraina mai mica” – Daca nu eram in NATO s-ar fi intamplat asta.
„Euro e pasul urmator si logic” – Nenicule, traiesti in spatiul cosmic. Daca Romania trece la Euro, in cativa ani ajungem mai rau decat Grecia la ce clasa politica avem. trecerea la Euro ar fi cel mai mare dezastru. roaga-te sa nu se intample niciodata!
@unu
Traiesc in Romania, iar clasa politica este aia pe care o meritam! Euro este imperios necesar pentru o integrare totala si completa in ansamblul european! Doar pentru ca ai fost la cules de mere in Spania si ti-au povestit aia ce bine era inainte si cum au fost ei distrusi de euro nu inseamna nimic. Tara asta are o singura sansa, UE si relatii bune cu americanii. Altceva, orice altceva inseamna o alunecare lenta, dar sigura spre Rusia. Si sunt unii care chiar nu doresc cu rusii…
Nu am fost la capsuni in Spania, dar sa stii ca in situatia Greciei se cam afla si Spania, Italia, Portugalia, toate adepte ale monedei EURO. Chiar nu vezi un pattern in treaba asta?
Exista doar 2 tari care au profitat cu adevarat de pe ruma Euro si ele se numesc Germania si Franta. Restul, mai ales tarile din estul europei au devenit piata de desfacere pentru astea doua si asta se vede.
@unu
Daca UE nu bun, atunci ce-ar fi bun ? Uniunea Euroasiatica, uniunea frateasca intre popoarele surori sub aripa ocrotitoare a marelui prieten !? Io inteleg ca v-au desfiintat Vocea Rusiei, editia de limba romana, da`mai lasati-o ba nene cu anarhismul si cu che-guevarismul asta de doi bani jumatea! Nimeni nu spune ca UE ar fi perfect si da, suntem piata de desfacere, dar stii ceva, mai bine land german sau colonie americana decat gubernie! Intre doua rele trebuie sa stii sa alegi raul cel mai mic! Despre asta e vorba, restul e doar galgara stangista de genul syriza…
@Petro
imi pare rau pentru tine daca lumea ta se imparte in doua uniuni si atat. sa stii ca mai sunt tari pe lumea asta care traiesc bine-mersi fara sa fie in vreo uniune, fie ea Europeana sau Euroasiatica…
GMT-ule, Razvane… care ai deblocat acest comentariu venit pe reteaua TOR???? Comentariul a stat blocat vreo 2 ore @unule… Observi @unule ca nu esti chiar asa „stealth” cum vrei sa pari? Nici proxy rusesti, nici alea moldovenesti, nici alea din Nigeria, nici alea din Guineea nu te pot ascunde asa cum vrei tu… Asta pe langa faptul ca folosesti doar la articolul asta vreo 3 nickuri…Ce draqu’ iti place sa postezi sub 3-4 nickuri nu inteleg… suferi de ceva cred…. Crezi ca o sa convingi pe cineva daca postezi cu 3 nickuri si de pe x proxy ? Asta dovedeste ca nu ai pic de respect fata de cititorii acestui site… umbli cu cioara vopsita….
Danutz, esti al naibii de paranoic 🙂 Singurul meu nick e „unu”. GMT si Razvan pot sa confirme. Tor folosesc pentru ca imi place sa fiu anonim si momentan nu mai am incredere in altceva. Care e problema ta? Sau tu esti din aia care urla in gura mare ca nu are „nimic de ascuns” si isi face selfie-uri si pe buda dupa care le baga pe Feisbuc? :))
E interesant asa cum unii erau incredibil de iritati pe vremea lu Ceausescu ca Securitatea le asculta telefoanele, dar acum cand le e inregistrat de ailalti baieti destepti fiecare nenorocit de pas, totul e brusc in regula…
Auzi Danutule, daca esti asa de brav si nu ai nimic de ascuns, nu vrei sa lasi aici un link cu un scan de buletin? Sa vedem si noi astialalti cine esti tu de fapt. Ca nu-i asa, tu nu ai nimci de ascuns, deci nu te deranjeaza sa ne arati biuletinul.
Multi au evitat absorbtia banilor europeni pentru ca acestia sunt foarte strict controlati. Nu se permit abateri de la proiectele abrobate, e multa hartogaraie si multe controale.
Adica exact ce nu place ” stilului” de management romanesc.
Polonezii sunt campioni la absorbitie in timp ce noua cred ca ne a fost lene sa intocmim proiecte si sa le urmam ad literam. Iar despre competenta autoritatilor locale ce sa mai zic…
Asa ca ne uitam la miliardele de euro pe care le am putea avea daca am fi mai putin lenesi si am avea administratori locali si manageri mai competenti si mai obisnuiti cu rigoarea si corectitudinea la virgula. Am simplificat putin situatia dar asta se intampla.
Am vazut manager cu proleme serioase pe partea de raportare si justificare a cheltuielilor de fonduri europene care se plangea can are oameni care sa se ocupe de metri cubi de hartoage. Cand i am zis ca de ce nu angajeaza 1-2 oameni care sa se ocupe doar de hartii, daca acceseaza fonduri de vreo 6 milioane de euro s-a uitat ca vitelul la mine si mi a zis ca si asa are cheltuieli mari cu personalul…. Si stiu ca nu e un caz singular.
Oricat ne am plange, cam toate relele din tara asta ni ae datoreaza si in mare parte le putem indrepta doar prin educatie. Care cere timp si trebuie gandita in etape de la 5-10 ani in sus.
Si ca exemplu fata de Grecia… Daca o tara voteaza idioti – sufera consecintele. Oricum Tsipras si socialistul cu yacht au fost maestri ai populismului demagogic.
Pana la urma problemele Greciei erau previzibile din moment ce economia lor functioneaza pe baza de consum si bani din afara. Cat suntem noi de amarati cred ca producem mai multe decat ei in materie de diversitate si nivel tehnologic.
mai e un motiv si anume ca anii trecuti ( acu le e frica ca la dracu de tamaie) tre’ia sa cotizezi la partid daca voiai fonduri
Am vazut manager cu proleme serioase pe partea de raportare si justificare a cheltuielilor de fonduri europene care se plangea can are oameni care sa se ocupe de metri cubi de hartoage. Cand i am zis ca de ce nu angajeaza 1-2 oameni care sa se ocupe doar de hartii, daca acceseaza fonduri de vreo 6 milioane de euro s-a uitat ca vitelul la mine si mi a zis ca si asa are cheltuieli mari cu personalul…. Si stiu ca nu e un caz singular.
nicoara acestia sunt managerii cu o saptamna sau doua de curs de management facut dupa obtinerea functiei ( si e plin de ei din pacate ) cei care au o licenta universitara in management ori nu mai sunt in romania ori fac alte munci pentru a-si castiga traiul .
are curs de management?
Nu are si in mod sigur nimeni nu i-a aratat nimic si am dubii ca invata foarte mult in cursul local de 1-2 saptamani. Cel mult invata partea de administratie.
In plus daca este vorba de costuri omul poate oricand sa se organizeze pe principiul PnL (profit and losses) care, culmea, este inventat de ingineri.
Cat costa aia doi oameni si cat pierde daca nu-i are raportat la suma pe care o obtine.
Acum corect vorbind, la noi totul s-a birocratizat excesiv si nici nu a existat vreo institutie sa popularizeze cum se obtin fondurile UE.
Toata lumea o sa spuna ca este de vina administratia iar eu o sa zic da dar cumulat cu mentalitatea romaneasca.
Marea majoritate viseaza in sistemele de administratie doar hartii. Culmea este ca alti oameni de aceeasi generatie in multinationale viseaza … tot hartii!
Asta in ciuda faptului ca au chiar sisteme electronice performante de administrare si planificare.
Pana la urma am avut revelatia in momentul in care cu chiu cu vai am fost avansat in functie (trebuie sa ma laud 🙂 ) dupa ce am fost la un pas de a fi dat afara si mi s-a spus ca sunt o persoana foarte dificila cu care se lucreaza dar care le rezolv totusi problemele si am vazut indeaproape atitudinea colegilor care acum trebuiau sa-mi raporteze.
Pe scurt, romanii indiferent de pozitia pe care o au fug de responsabilitate ca si dracu’ de tamaie!
Zecile de hartii cu sute de semnaturi nu sunt altceva decat o metoda de diseminare si reducere a resonsabilitatii. Credeti ca este doar la nivel inalt?
Simplii operatori dintr-o fabrica nu au curaj sa-si asume calitatea muncii lor fara sa fie cineva de la calitate care sa verifice care si acela se duce la un tehnician care si acela se duce la un inginer de calitate care si acela (de aici incolo mai exista exceptii) se duce la un inginer de proiect care si acesta se plange mai sus si nimeni nu recunoaste ca nu stie ci doar spune trebuie sa-ti dai si tu cu parerea, sau ce parere ai.
Am avut cazuri in care la miez de noapte am fost trezit deoarece nu erau siguri ca au printat o nenorocita de eticheta.
Avem o educatie si mentalitate stupida slefuita incredibil in 45 de ani de comunism.
Nu recunoastem ca avem nevoie de ajutor, suntem mandri pana peste poate, laudarosi la maxim sau ne batem joc de noi insine la maxim, suntem superficiali in gandire si plecam urechea la orice laude in timp ce nu ne asumam nici o raspundere.
Suntem exact ca in bancul cu cazanul cu smoala din iad in care fierb romanii si nu are nevoie de paza pentru ca romanii se trag unul pe altul in cazan.
Concluzie generala: in generatia asta nu o sa vedem mare lucru, dar daca aveti copii, invatati-i sa aibe curajul sa zica nu sau nu stiu, sa-si tina cuvantul daca promit ceva iar daca fac ceva sa-l faca asa cum i s-a spus si nu doar sa-l faca ca sa-l faca, sa fie atent la ce se spune si sa fie foarte atent cu cei care promit marea cu sare sau il lauda de nu mai pot.
La inginerii noi pe care-i angajez le spun din prima zi: o sa gresesti foarte mult si sper sa vi sa-mi spui pentru ca altfel nu o sa inveti iar daca nu stii ceva macar vino si intreaba in prima zi si nu dupa o saptmana.
Chiar si in cazurile astea sunt printre ei oameni care nu au curajul sa zica ca nu stiu.
ai uitat sa mentionezi:
1. ca ne invidiem unii pe altii atat de rau incat mai bine ne-am sabota decat ne-am ajuta. probabil e si o cauza pt care ne-am vandut atatia lideri… nu stiu care e inca dar e acolo, si ne curge in vene.
2. pe de alta parte nu conteaza poporul: toti evita munca 🙂 deci ia-o usor aci 🙂
3. cultura muncii la Ro e intr-adevar slaba… dar vezi totusi pctul 2. foarte mici exceptii notabile pt pctul 2: nemti, suedezi, olandezi si exemple mai recente: americani si francezi.
4. pe Ro nu il cumperi cu nimic. el ramane cu opinia lui. pe Vestici ii mai cumperi si asa devin loiali si joaca in echipa. cum e bine ? nu stiu. dar ce e grav e ca noi nu jucam in echipa.
re-iterez:
1. nivelul de educatie spirituala si sociala e ff slab ! uita de cele 10 porunci (geaba am pus o cruce la fiecare intersectie)… noi nu suntem in stare sa jucam in echipa… SI DE AICI TOT NECAZUL. degeaba ne consideram o societate super Crestina, dar sa ma ierte Domnu’ – cu romanii e mult mai greu de lucrat decat cu ffff multe alte popoare.
2. educatia primita dinainte de 89 nu e doar gresita, e catastrofal de gresita si duce la invidie si promovarea lui „nimeni in drum”
inseamna ca la punctul 2 am cunoscut cu predilectie exceptii.
Sunt mai multe motive pentru care nu au fost absorbite fondurile. Voi incerca sa fiu succint.
1. In prima faza s-a crezut ca merge cu haiducia si a si mers o perioada pana a venit UE in control. Desi in unele cazuri au mai inchis cate un ochi, in mare a fost nasol si STATUL a trebuit sa dea bani inapoi.
2. Din motive de pastrare a avantajului economic numai pentru unii, nu s-a transmis informatia corecta despre cum se face treaba. Trebuia sa fii la partid sau sa dai bani in avans pentru proiect (de obicei amandoua) fara ca cel care l-a facut sa isi asume „Managementul de proiect” asa cum este normal. Dupa aprobarea proiectului te trezeai ca pe langa ce aveai de facut economic (practic) trebuia sa faci si o gramada de alte lucruri cu hartii si nu prea stiai ce si cum. Pentru o greseala mica UE iti cerea banii inapoi (toti banii).
3. Sistemul avantajeaza in principal marile proiecte, apoi pe cele medii, in timp ce la cele mici intampini tot felul de conditii care de care mai ciudate (si nu am reusit sa aflu din vina cui – personal cred ca toti au fost implicati pentru a limita mica initiativa privata si aparitia unei clase de mijloc consistente) Marile proiecte si cele medii sunt de stat iar cei ce ar fi trbuit sa lucreze la ele nu aveau avantaje materiale iar de munca era destu asa ca…. De asemenea timpul de la cerere pana la implemantare era de la doi ani in sus din multiple motive.
4. Alte interese obscure din UE si din tara (pe care multi le cam banuim). In plus cred ca UE a facut economii in Romania ca sa aibe ce da Greciei… :))) (ca sa fim si un pic la subiect)
Uff.. se pare ca nu am reusit sa fiu succint..,
De la jafu roman nu ne-am mai revenit nici astazi , mare lucru a fost pentru noi.
Varoufakis e omul finantei internationale, si-a facut treaba pentru care a fost trimis si acu a fost retras.
Tsipras ar fi si el pe filiera Soros.
Ce bani au facut aia din spatele lor stiind dinainte deznodamantul negocierilor + ce declaratii vor face in diverse faze + informatii de la referendum in avans.
In rest pentru greci va fi mult sange si vor fi exemplu pentru cei ce se pregatesc sa intre pe scena in aplauzele publicului.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce poate insemna pentru noi posibilitatea ca o tara sa fie data afara din UE intr-un final…., cu putin populism si patriotism de tipul ” ne invata altii pe noi ce sa facem la noi in in tara ? ” am putea ajunge si noi intr-o asemenea ipostaza. Ce ar insemna pentru o clasa politica corupta si care nu da doi bani pe democratie ? Raspunsul… visul devenit realitate.
Daca Romania nu ar fi fost adusa la statutul de colonie economica, iesirea din UE nu ar fi fost o mare problema, dar din moment ce fabricile, CAP-urile, sistemul de irigatii etc au fost distruse si inlocuite cu mall-uri sau cu companii straine, atunci iesirea Romaniei din UE ar fi o catastrofa.
Asa e. Chiar ieri am vazut o trupa de douazeci de nemti cum furau tevi de irigatie… 🙂 Serios, tu chiar crezi ce spui? Pai UE ne tot bate la cap sa facem autostrada Sibiu – Pitesti cu 85% finantare europeana, insa guvernantii nostri au tinut poriectul blocat ani de zile, promovand Ploiesti – Brasov cu finantare 100% din buzunarul nostru. Desigur, UE e vinovata!
Aici, in Iasi, industria a fost vanduta catre diversi arabeti inca din anii ’90, cu exceptia metalurgiei luata de rusi, la preturi de nimic. Numai terenul si fierul vechi valorau de cel putin cateva zeci de ori mai mult! Dar na, UE e vinovata!
Banditii de la guvernare nu se pot opri din furat, astfel incat au preferat sa stopeze proiectele finantate cu 85% fonduri europene. Daca ei nu pot castiga, atunci sa nu castige niciun roman. Dar, dupa cum am spus, UE e vinovata… cum de-si permite sa controleze unde ajung banii. Si acum se si mai lauda Guvernul cu excedent bugetar.
Chiar nu realizati ca faza cu „Romania, piata de desfacere” nu ar avea niciun sens daca Romania nu ar produce nimic? Tu crezi ca daca-i dai 50 de Lei unui boschetar, iar el cumpara cu banii aia un sac de cartofi de la tine, ai facut vreo mare afacere? Ai o noua „piata de desfacere”? 🙂
Te plangi ca s-au desfiintat CAP-urile? Pai ce, a impiedicat UE pe cei de la guvernare sa elimine subventiile pentru parcele de teren sub x hectare? Ia sa fie impozitul pe terenul agricol de zece ori mai mare per hectar si redus cu 99% pentru parcelele ce depasesc 10 hectare, alaturi de eliminarea oricaror subventii pentru plantatiile sub 5 hectare si ai sa vezi cum se vor comasa terenurile! Ia sa dispara Venitul Minim Garantat si ai sa vezi cum se vor gasi si zilieri pentru agricultura, care azi prefera sa stea in crasma decat sa munceasca, deoarece oricum le da Statul cateva sute de Lei lunar.
Normal ca nu e viata in roz cu UE, dar e mult mai bine decat daca am fi ramas pe-afara.
Ruinarea economiei autohtone si a sistemului bancar romanesc s-a facut inainte de aderarea la UE. Cand am aderat eram deja dependenti de firmele straine, asa ca acum suntem legati de UE probabil definitiv si o iesire din Uniune ar fi o catastrofa pentru Romania.
Sigur erau nemti? Asa blonzi….am crezut ca erau suedezi 🙂
finlandezi mai 😛
Este UE vinovata pt ca a tolerat coruptia alor nostrii si a facut din ei parteneri de discutii, i-a legitimizat si fara sa le dea nici o sanctiune a privit cum isi bat jos de noi.
cred ca nemti siau dat seama insfarsit ca grecia este o groapa fara fund si ca calculele lor nu dau rezultatul corect adica si daca le dau 55 de miliarde iar tot nu va putea sasi plateasca datoria inapoi pt ca tsipras nu a pus in planu ala reduceri de personal in sectoru administratie si oricum nu mai au incredere in el ca le va pune in aplicare
si nu mai scrieti ca germania scoate grecia din zona euro grecia sa scos singura , germania pur si simplu nu mai vor sa dea din bani stransi de la cetateni germani grecilor fara sa existe posibilitatea serioasa sa ii mai vada inapoi
Bah tovarasi, preteni si alti postangii…
Cand va hotarati in care barca va puneti profundoru’?
Ca vaz ca iubiti in masa statu’ cu curu’ in jdemii de barci…
Acum scoateti UE vinovata ca noi nu suntem capabili sa absorbim banii europeni, da’ polacii cum au putut?
Las’ ca va da Rusia ruble de nu o sa le puteti duce… De Rovinari, de Cernavoda nimic? Ca vaz ca ati semnat contracte cu chainizii in detrimentul firmelor europene iar acum chainizii o dau pe dupa cires ca nu mai sunt yuani…
Toate statele UE sunt vinovate pentru starea natiunii romane, doar noi nu suntem vinovati cu nimic…
Cand votati toti hotii, toate curvele penale, toate scursurile societatii romanesti, toti incapabilii pusi pe liste datorita faptului ca apartin unui partid (unul mai jegos ca altul) noi nu suntem vinovati cu nimic…
Sa ziceti mersi ca am fost primiti in NATO / UE…acum scria Ucraina la patrat pe fruntea noastra…
Vreti sa primiti totul moca… da curu’ la munca draci… De la americani vreti tehnica moca (daca se poate si noua!), UE sa va dea.., rusii sa va dea…chainizii sa va dea… Da’ noi ce dam in schimb? Sau doar ne plangem ca ne ia altii totul pe gratis…
E o conspiratie mondiala sa tina Romania jos. Zi de zi Ponta + Klaus + Base + Nastase + Voiculescu + … se zbat pentru o Romanie mai buna, dar UE nu ii lasa sa faca treaba buna 🙂
Pai dupa ce economia romaneasca a fost falimentata in anii ’90, inainte de aderarea la UE si NATO, ce am mai putea oferi noi strainilor acum in afara de forta de munca ieftina si de infractionalitate si cersetori?
Pai cine a falimentat economia si cu acordul cui nea @musoiule?
Cine era mare presedinte reales cu 80%???
Harapii aia care cumparau moca totul (unii din ei mari stabi prin ministere, iar nevestele altora sunt mari PSD-iste, in fond doar simple coarde penale ) cu a cui aprobare si inchidere de ochi???? Ori altii nascuti in cort prin pustietati care au venit sa „reformeze” sanatatea romaneasca ?
Cea mai tare secretara din Romania are multe de spus…acum Corina si-a schimbat numele dar naravu’ ba’…
In 2004 nu mai era mare lucru de falimentat si de vandut…
Nu de alta dar vaz ca la prea multi de pe aici va prieste ciresu’…
Da, pe timpul comunistului Iliescu si a securistilor si fostilor comunisti s-au dat cele mai mari „tunuri” si a fost distrusa industria romaneasca. Si evident ca nimeni nu a fost tras la raspundere, iar Iliescu va muri linistit pe patul de batranete si nu in puscarie, alaturi de Basescu si ceilalti mafioti.
„Pai cine a falimentat economia si cu acordul cui nea @musoiule?”
Ghici ghicitoare … 🙂
– Servicii
– Politic
– Serviciile altor state, atat din vest cat si din est – razboi economic
– Companiile si multinationalele statelor respective
Da bre,asa-i cum zici matale.Si va ramane pt. domnii istorici ai viitorului sa decida cat de vinovati suntem noi,astilalti.Nu prostimea cu ”asta-i sistemul,baga-mi-as in el.Ia mai da de-o cinzeaca sefu’ ” .Ci aia de am vazut schema.
Strict vorbind,aveam de ales intre 2 forme de rezistenta.Una e simpla.Strans 2 batalioane de baieti veseli si provocat alunecat pe scari tovaraseilor de pe lista neagra.Aia maxim 10000 cat e nomenclatura.Trecand peste riscurile personale,consecintele puteau deveni neprevazute.
Forma a doua e ceea ce am facut si facem.Construit o clasa de mijloc si o noua elita in toate domeniile,individ cu individ.Evitand statul,care nu a fost si nu e un prieten pt. cine vrea sa faca ceva bun.
Am facut economie de sange,dar am pierdut timp si bani.
Cauza e ca in 89,ca si-n 40,am pierdut un razboi secret.Si-am pierdut pt. ca n-am avut optiuni pe plan intern.SSI stia mai tot in 39 despre ce vine,iar baietii,cu Carolica in frunte au ignorat pana cand s-au trezit cu rusii la masa.Secu,la fel,a informat corect,dar ne-am trezit ca nea Nicu nu crede nimic.Iar gasca alorlalti a ajuns la putere si a facut ce au facut in anii 50.Au instaurat dominatia prostilor si a gunoaielor.
Morala e simpla.Degeaba ai informatii,daca n-ai cui sa le prezinti.Iar ca sa ai cui sa le prezinti,tre’ sa ai alternativa la conducere.Ca sa ai alternativa,tre sa ai baza de selectie.Ca sa ai baza de selectie,trebuie o clasa de mijloc bogata,libera si invatata sa-si asume raspunderi.In secolul internetului ca sa ajungi sa ai asa ceva tre sa ai pe langa libertatea de a face bani si libertatea de a lua decizii politice si administrative.Amu avem si tehnologia de a face asa ceva.Adica o forma de democratie directa.
Corect!
Iar romanii de rand isi vad de viata lor si de grijile de zi cu zi, fara sa le pese despre politica la nivel inalt si interesele tarii. Mafiotii romani isi vad mai departe de afacerile lor, iar strainii isi iau profitul si cresc bunastarea din propriile lor tari.
@ Mihais
„Cauza e ca in 89,ca si-n 40,am pierdut un razboi secret.Si-am pierdut pt. ca n-am avut optiuni pe plan intern.SSI stia mai tot in 39 despre ce vine,iar baietii,cu Carolica in frunte au ignorat pana cand s-au trezit cu rusii la masa.Secu,la fel,a informat corect,dar ne-am trezit ca nea Nicu nu crede nimic.”
Nea Nicu o fo` el genial intr-ale politichiei externe in anii `60 -`70, insa in `89 o fo` de-a dreptu` tembel. `geaba si-or batut „ochii albastrii” gura si rapoartele cu el, pen` ca sfecla de oltean capos o triumfat…De fapt, si-o facut-o cu manuta lui…
Oricum, jocurile erau facute si tovarasu` Ilici trebuia sa fie noul Gorbaciov carpatin, iar oricare alta varianta ar fi fost eliminata cu succes de „oamenii de bine”, atat cei din interior cat si cei din exterior.
”Oamenii de bine” n-au avut succes total,altfel eram beliti.In retrospectiva,nu cred ca aveau cojones de interventie deschisa.Asa ca daca albastrii si kakii isi dadeau mana si-l pensionau pe nea Nicu,cred ca scapam cu bine la final.
Atat ca perceptia indusa la nivelul sefimii a fost ca vin toti buluc peste noi,cum era vorba sa vina in 68.
La noi nu era Iugoslavia.Ungurii locali nu aveau nici prastii.Iar Ivanii n-au avut cojones in 68,nici in 73-74.La ei deja se ducea dracu sistemul,abia gatasera cu A-stan si stiau ca ura pt. nea Nicu =/=love Mother Russia.D’aia zic si io dupa 25 de ani,ca au bagat o maskirovka de nota 10 sa ne convinga.Ca atunci s-a vazut altceva,nu pot fi blamati Milea,Guse si Vlad.Ce vedeau coincidea cu ce se asteptau sa vada.
@ mihais Hai bravo! Destul de concis. Ia zi…aia cu batalioanele, cum facem!? Vin io la tine sau treci tu pe aici sa vezi logistica? 🙂
Bre @wandoo N…
Cu batalioanele alea faci ce faci… dar dupa ce-i matrasesti pe astia corupti, hoti, tradatori ce pui in loc? Tot din aia…. daca ma gandesc bine…
si iar o iei de la capat… Si sa zicem ca gasesti cativa buni intre atitea mere stricate, io zic ca aia buni nu rezista prea mult timp si sunt serviti la micu’ dejun…
Io zic ca este nevoie de o reforma in creierul fiecarui roman ca sa depasim starea in care ne aflam, de dat jos este usor, partea grea vine dupa….
@ dany noo, io zic ca dupa ce le jupoi niste fasii de piele de pe spinare si ii bati la curu gol cu o pisica cu 9 cozi totu filmat si dat pe iutub impreuna cu juramantu ca nu mai face toata vietisoara lui, ailalti care vor veni in loc o sa se gandeasca ei mai pe indelete daca sa bage varfu degetului in borcan sau mana pana la gat! 🙂
Si ca sa fie treaba completa… @wandoo
O astfel de lucrare trebe neaparat sa aiba sprijin extern… este discutabil cine, cand, cum, unde si cu ce mijloace… Io nu am vazut o astfel de miscare in lume fara sprijin extern… Ori cu alte cuvinte gonesti pe unii ca sa-i aduci pe altii….
Si martienii daca se revolta maine, mai mult ca sigur primesc ajutor de undeva…
Situatia este cu mult mai complexa decat ne inchipuim noi, in orice conjunctura faci chestia asta de care vorbeai si tu si @mihais este imposibil sa nu calci o putere straina pe degete…
Dupa cum poate ai observat,vorbeam la timpul trecut,despre o posibilitate teoretica.Sa recurgi momentan la violenta echivaleaza cu tradarea de tara.
Sa ma explic.In anii 60,pe la inceputuri,cand Dej a inceput sa dea cu tifla rusilor,Secu a ramas fara obiectu’ muncii.Nu mai exista opozitie.Si nu doar din cauza ca au fost matrasiti dusmanii de clasa.Pur si simplu opozitia la adresa regimului echivala cu sustinerea muscalilor.
Sa te apuci acum sa faci bum-bum inseamna sa induci o stare de haos.Idiotii politruci oricum vor fi epurati.Iar in etapa urmatoare,din lipsa de bani,inevitabil vor fi luati la 11m toti teparii patriei din ultimii25 de ani.Faptul ca banii sunt in siguranta in Bermude e vax.Oamenii nu sunt in siguranta nicaieri.Bratul e lung si ochiul e ager.Si nici macar nu-i nevoie de violenta.
Momentan,cel mai bun lucru ce-l poti face e sa torni orice contopist ce nu-si face datoria intocmai si la timp.Si mai bine de asta e sa-ti faci datoria acolo unde esti.
Iegzact! 🙂
@ dany, mihais … hehe ostenii mei ,apoi veti astepta sa va cada para malaiata sau o sa zcuturati un picut trunchiul cela sa cada para mai repede!?
Ca nici io nu-s cu violenta dar omu rabda ,si iar rabda si tot rabda pana da cu pumnu’n masa…
Ca amu nu stiu daca voi bagati de seama da cam nimic din structura sociala a unei societati nu evolueaza in directia normala si de bun simt, ci merge mai spre o unde o dirijeaza ai de stau calare pe sacii de bani!
Si daca mai aruncati un ochi si spre cutremurul continuu din societatea noastra in care destructurarea e pe toate nivelele (educatie vax, sanatate idem, armata stiti cu totii, biserica e luata la tinta, pe coloanele democratiei aka,guvern,parlament,presedentie,presa, etc nu mai da nimeni doi bani) mie tare imi vine greu sa cred ca procesul de distilare din care sa apara oameni noi pentru vremuri mai noi si mai bune e prea lung si pierzator pe termen lung.
Pen’ca distilarea asta presupune sa fie facuta incet si sa nu-si bage nimeni coada ,numa ca interesele lucreaza ,si nu sunt interesele poporului, natiei! Iar aia cu bani conduc lumea in directia lor..
Si daca faceti ochii roata ce o sa vedeti ,atat in istorie ,cat si exact acum pe toata planeta e ca schimbarile se fac cu glontu peste tot! Lumea e la un nivel de viteza care nu mai permite ”asteptarea” schimbarii sub influenta mentalului colectiv.
Mentalul colectiv e hartuit si atacat in fiecare zi.
Voi asteptati sa se formeze masa critica a schimbarii in popor! Ei bine, aia din partea ailalta exact asta au grija sa nu se intample (cultura de proasta calitate, emisiuni tembi, sexualism la maxim,etc,etc)
Lumea planetara ,mai ales aia cu resurse si regim politic ”corect” merg in directia trasata. Unii se opun,dar patesc revolutii!
Noi ,romanii nu ne putem opune directiei dar putem deturna si spre beneficiul natiei cate ceva din bogatiile tarii.
Dar pentru asta clasa politica trebuie adusa la ascultare! Si asta poporu ,ca masa nu este in stare ! Si nici nu va fi!
Orice schimbare de sistem presupune implicit si violenta.Pentru ca e fizica curata .Ca sa aduci schimbare intr-un mediu trebuie sa folosesti o cantitate de energie. Iar explozia masei critice e ghidata de vointa care a hotarat spre unde anume sa deturneze energia acumulata.
Pacifismul merge pe o insula unde resursele sunt destule si fiecare are coltisorul lui.
Aici si acum ,suntem fiare .Si fiecare ne miscam prin jungla incercand sa gasim de mancare si sa ne protejam puii. Iar ca sa reusesti trebuie ori sa fugi foarte repede ori sa ai coltii si gherele mai lungi!
Actuala incompetenta a clasei politice poate fi distrusa numai din interior! Cancerul fricii trebuie s-o roada pana nu mai ramane nimic din ea, iar cei care urmeaza in politica trebuie sa vada si sa simta !
O mica trupa vesela care sa ia la scarpinat politicieni (nu de omorat ,ca nu e omeneste) are sanse daca partea oculta care protejeaza Romania si poporul ei ii ia pe acestia sub aripa ei. Cealalta parte oculta ,aia care exporta bogatii,capital,creiere o sa incerce sa-si protejeze investitia in coruptie si se va opune. Si asta se intampla acum cu DNA-ul si mein kampf asta a lor!
Inca nu e clar ce are de castigat poporul !
Ca sa fie clar, clasa politica romaneasca a fost corupta de toti actorii economici si politici mondiali ,fiecare urmarindusi interesele :rusii, americanii,nemtii,ungurii,etc…am fost luati la tinta de oricine a dorit sa ia un cui gratis sau sa vanda o ridiche scump!
Marea mea intrebare este cui slujeste DNA-ul? Sa fi reusit nationalistii nostri un asa nivel de performanta de unii singuri?
Pentru ca daca e doar un alt instrument in lupta dintre colosii mondiali folosit pentru reducerea influentei adverse, Romania nu a castigat nimic! Cel mult o parada de corupti la tv.
Mda , ca o concluzie… forta si determinarea unui grup mic de oameni rastoarna sisteme! Interesele acestora determina cursul noii istorii in beneficiul sau defavoarea celor pe care ii conduc!
Restul e (in) Can-Can!
Unde ai vazut bre pacifism?Nen-tu Dany si cu moi am zis ca momentan sunt amenintari mai serioase decat niste idioti.Asa e conjunctura acum,ca idiotii nostri,care de aia is idioti ca nu au cladit nimic solid la baza, isi iau vant.
Bre,de aia am zis cu subiect si predicat de aia din anii 60.Pt. ca aia,parintii si bunicii nostri,chiar au luptat si chiar au suferit.Nu ca noi,care mai luam un sandwich cu snitzel,un gat de bere,mai butonam netul si apoi ne bagam bip in el de sistem de kkt.Iar daca aia au inteles ca comuistii locali sunt mai buni pt. tara decat armata sovietica+kgb,ca ce chestie vii matale si propui sa tradam interesele majore ale tarii?
In randul nr3,io zic sa mai schimbi mediul ambiant.Nu cred ca-ti dai seama ca avem o clasa de mijloc.Avem un invatamant,armata,aparat de informatii,administratie,fermieri,oameni de afaceri etc… Oameni performanti,care se pot bate cu oricine in lume. Oameni care au interese aici si care sub o forma sau alta tin la tara lor si au ce apara.
Cand zic ca avem,nu stau cu capul in nisip,ignorand marea masa de oriunde ar fi ea,care e fie amorfa,fie ticaloasa,fie neperformanta si mai ales cersetoare.Pe mine nu ma invatat insa nimeni sa fac reclama esecului.Nu astia sunt viitorul.Fie se adapteaza,fie dispar.Viitorul este dat de minoritatea buna,solida si sanatoasa.Asta este noua elita.Noii pasoptisti daca vrei.
Acum 150 de ani,urmasii razesilor,mosnenilor si-ai micilor boieri de tara zaceau in robie.Acum,urmasii celor de la Marasesti si Cotul Donului stau sub robia moderna a dependentei de stat,care la randul sau depinde de furat.
Tara atunci s-a ridicat.Se va ridica si acum.Alegerea matale in ce tabara vrei sa te incadrezi.
Stinge TV-ul,ca nu afli nimic de la el si da o tura prin tara.O sa vezi locuri faine si oameni buni.
@ mihais una vorbim alta ne-ntelegem 🙂 apai si io zic tot ca tine numa ca cu alte vorbe!
Televizor n-am! de vreo… de prin 2005!
La tara am batut si cu picior si cu masina si cu barca,si cu tren! Oameni multi, buni, tara bogata, prost administrata!
Vinovati? exact cum ai zis tu parca…prinde orbu scoate-i ochii ..responsabilitatea a fost impartita si diluata in masa de hartoage birocratice incat ori ii pui pe toti la zid ,ori ii lasi in pace si zici ca-s prosti!
Pana la urma sistemul da tonu’! Daca sistemul permite apai toti isi fac de cap. Daca sistemul o da in nazisme si pune niste responsabili la fiert toata lumea isi reconsidera imediat actiunile!
Am vazut de multe ori spus ca europenii au fost salvati de tarile care au intrat in UE dupa ’89, recte , Romania prin potentialul sau a adus prosperitate Europei si ca vesticii capitalisti ne-au corupt si supt sangele.
Cei care au asemenea pareri sa ma lamureasca si pe mine ( sunt greu de cap) cum a dat norocul peste europeni cand am intrat noi in UE? Cu coruptia, cu lenea, cu furtul, cu toti paduchii nostri , cu ce bun am contribuit la bunastarea Europei? Ne-am rugat de ei ca de D-zeu sa ne scoata de pe orbita Moscovei, ca eram in epoca sclavagista, vai mama noastra – nici scobitorile nu le faceam cum trebuie, lingura de lemn a Europei…
Ce-am facut noi? Ne-am trimis tiganii , hotii si alti talhari sa invete cum e treaba pe dincolo. Hotii cu mai mult de 4 clase ni i-am trimis in parlament. Cine a devalizat economia romaneasca, strainii ori romanii? Cine era cu foamea-n gat cand a cerut spaga facand afaceri paguboase pe spinarea statului, adica a cetatenilor? Cine a reinventat practicile gangsteresti din anii ’30? Au venit nemtii cu ele?
Fostii comunisti si securisti romani, deveniti peste noapte capitalisti, au ruinat economia romaneasca in anii 90, dar asta s-a facut pe baza ignorantei majoritatii romanilor, care nu aveau habar ce se intampla. Cu toate acestea si strainii au avut contributia lor la dezastrul economic romanesc, mai ales rusii.
Of, of, hai sa ne trezim, economia romanesca in 89 era pe butuci, 0% competitivitate, productie pe stoc, tehnologie la nivelul anilor 60, productie in pierdere, etc…
Strainii…in special vesticii si sua aveau tot interesul sa ne puna pe butuci ca ii concuram la greu cu tehnologia noastra pt lame de ras, nu?
Ideea ca ei aveau nevoie de o piata de desfacere este hilara, prin 97 un salariu bun era undeva la 200 de dolari. O pereche de incaltari bune de la ei costau vreo 100 de dolari… ce sa ne vanda noua?
Daimler a vrut sa faca o fabrica in romania, pe langa ca nu avem infrastructura, ne-am tinut batosi ca noi nu ne vindem tara. Salarile si impozitele platite de companie ne miroseau urat, ca si cum in germania fiecare neamt are mii de actiuni la daimler si exemplele pot continua la infinit.
Io zic sa ne trezim si sa dam vina pe mentalitatea noastra alterata dupa cel putn 45 de ani de colectivizare.
@iuliuss
Privind lucrurile mai atent piata de desfacere nu reprezinta doar incaltarile tale de 100 de dolari, ci se refera si la bunurile care satisfac anumite nevoi de baza, indispensabile, acolo oricat de mic ai salariu trebuie sa cumperi.
Iar Romania a servit excelent ca o piata de desfacere altor tari, acele tari au facut si fac bani frumosi pe seama noastra.
Pe seama prostiei noastre mai exact.
Cat despre companiile astea straine care din nou zici ca vin la noi in tara sa ne ajute nu sa faca bani cu orice pret( functie de tara si sistemul politic, ele se adapteaza, unde tara e serioasa sunt corecti si seriosi si ei, altfel nu au cum, in tarile gen Romania in schimb ajung mai daunatori ca si coruptii nostrii autohtoni) iti amintesc de faptul ca fac evaziune fiscala mai ceva ca romanii nostri. Ei au alte parghii superioare unui intreprinzator autohton prin care scot profiturile din tara fara sa plateasca taxele cuvenite.
As da exemplul Lukoil insa pe urma spuneti ca aia sunt rusi, si ca europenii in schimb sunt zane si nu fac deastea.
Aveti dreptate cei care spuneti ca din vina noastra suntem in rahat pana peste cap, iar daca cineva din exterior ne-a facut rau a fost doar din vina noastra ca stam capra, chit ca e vorba de rusi, europeni sau altii. Dar nu aveti dreptate cand pretindeti ca altii ne-ar vrea binele.
La fel cum noi ne-am facut rau, doar noi prin forte proprii putem sa ne facem binele.
Si doar noi putem sa ne urmarim propriile interese, ceilalti isi vor urmarii pe cele proprii.
@Musoiu
Eu cred ca stii forte bine cine controla departmentele de desfacere Si comertul exterior al tuturor uzinelor pana in 89. Si bancile.
Si aia erau securistii.
Dupa 89 ,nu stiu din ce motive si cu acceptul cui, sper sa aflu pâna mor, toti securistii si militienii au fost tortionari si in aparatul represiv in „noua presa libera” din România. Cu obstinatie si f mult timp au fost toti bagati in aceeasi oala cu cei care intradevar au facut abuzuri de neînchipuit ……
Acum si ei sunt oameni, când nu stii ce te asteapta, sau din contra stii foarte bine, te apuci sa faci bani „albi” pt zile negre, ca si ei aveau familii de intretinut…
Si in loc sa pazeasca interesele statului, adica sa faca ceea ce erau pusi acolo sa faca, atunci când statul nu a mai fost interesat de soarta lor, au facut totul ca macar sa se aleaga cu ceva…. Rezultatele le vedem si azi… ruinele mai bine zis….
Si vis a vis de politie, cea aparuta dupa militie, ciuciu autoritate, ca de, tortionari nenorociti cu totii…
Si cine sa mai pazeasca interesele României in anii de imediat dupa 89 ???
Ca de obicei nuantele sunt de gri si nu alb sau negru.
Vina pentru dezvoltarea inca deficitara a Romaniei e impartita, sa zicem 60-70% apartine factorilor interni si 30-40% celor externi (astia externi au contat chiar mai mult la inceput).
Sa nu ne facem iluzii, nu am fost primiti in UE de mila si dintr-un sentiment de intr-ajutorare, si nici nu s-a investit aici din simpla si pura prietenie si fara a avea si profitul in minte.
Pana sa se infiinteze UE lucrurile nu erau atat de roz nici in vest, ei au explodat ca dezvoltare abia dupa, am vazut destule articole si studii inclusiv cu homlesii si drogatii din Germania de care erau pline strazile unor orase, cu problemele pe care le aveau femeile si cei cu mai putine studii, somajul (nu aveau sist de asistenta sociala asa de dezvoltate cum le au acum).
Sigur, erau tot tari dezvoltate (din multe pct de vedere mai avansate decat noi) dar nu erau nici pe departe la nivelul atins 10-15 ani mai tarziu, dupa formarea UE. Indraznesc sa spun ca in Romania anilor 70′ se traia (in medie) cel putin la fel de bine (daca nu mai bine) decat in cel putin jumatate din tarile din vestul Europei.
Daca Romania nu ar fi avut anii 50′ cu comunismul criminal de atunci, ar fi ramas cu aceeasi conducere si sist social si ar fi beneficiat si de planul Marshall azi eram cu siguranta in top 10 in UE, poate echivalent cu populatia ori teritoriul, adica pe 6-7)
Tarile din vest (in special alea mai importante) au beneficiat dupa 1990-1992 de o piata de extindere ce cuprindea cealalta jumatate a Europei, au beneficiat de eliminarea competitorilor din estul Europei, de preluarea lor sau de eliminarea directa a lor, de accesul la cantitati importante de mana de lucru ieftina si calificata.
UE a fost o mana cereasca pentru tarile mari de acolo, ma bufneste rasu cand aud cum propun unii ca se pot restrange doar la Germania si cateva tari subordonate nordice, aia sunt rupti de realitate (cu atat mai mult cu cat ei s-au dezvoltat sub umbrela NATO si datorita si sub obladuirea SUA cel putin pana la un punct).
Sugur, e de inteles sa inchizi (daca nu se merita sa le modernizezi) intreprinderi ori companii care sunt invechite si si-au pierdut piata de desfacere. In acelasi timp e evident ca esti fraierit si exploatat cand esti fortat sa inchizi ori sa privatizezi (in special catre unii din afara) companii (inclusiv din cele strategice) care sunt pe profit sau sunt strategice pentru statul roman.
Asta nu inseamna ca majoritatea politicienilor romani care s-au perindat la conducere nu au profitat la greu, ei impreuna cu camarila lor economica, de bogatiile tarii pe care le-au furat si risipit in nestire si in folos propriu (sau in combinatie cu unii din afara, fie ei de la est sau de la vest).
Nu spun nici ca aderarea la UE nu are si parti bune pentru ca evident ca sunt si din alea. Nimeni nu zice de apropierea de Rusia, nu inteleg de ce ar crede cineva asta, in acelasi timp nu vad nicio problema in a face afaceri cu China (legale si normale), toata lumea face (inclusiv nemtii si americanii) si sa nu uitam nici de prietenia traditionala din momente dificile (gen 1968).
Asta nu inseamna ca suntem anti-americani ori anti UE, sa fim seriosi
Ideea e ca pe de o parte trebuie ca de acuma sa ne indreptam oleaca spinarea si sa ocupam un loc mai corespunzator in UE, sa fim mult mai agresivi si patrioti as zice, si asta intr-un mod inteligent, nu neaparat zbuciumat.
Pentru ca iarasi, cu foarte mici exceptii clasa noastra politica e formata nu doar din corupti si idioti pe plan local dar si din incapabili si slugarnici pe plan international (vezi doar problema cu Schengen sau vizele cu SUA ori Canada, si cum s-au comportat cehii de ex in situatii similare)
In acelasi timp sper ca nemtii au inteles ceva din problema greceasca si se vor trezi si vor lasa ca UE sa se dezvolte mult mai uniform peste tot si in beneficiul mai egal al tuturor componentilor si nu doar al lor si al cercului lor de tari mai apropiate (sa nu le zic slujitori).
Altfel o sa se darame sandramau in timp, or sa tot apara crapaturi si probleme date de dezechilibrele astea. Desi fiind vorba de nemti ma indoiesc ca pot gandi pe termen prea lung, ei ar trebui sa fie doar in esalonul secund, cei ce executa si implementeaza ce li se cere, dat fiind ca sunt obedienti si muncitori in general. Atata doar ca nu au viziunea necesara pentru a face ceva atat de grandios si care sa dureze mult in timp.
UE in loc sa se indrepte spre un Novus Imperi Romanus (imperiul roman a fost singura si cea mai de succes superputere europeana si probabil cea mai mare din istoria mondiala comparativ cu timpurile ei) se indreapta acum spre o cloaca de genul fostului imperiu habsburgic/austro-ungar, defect inca din nastere si care a implodat la primul soc serios.
Sigur, o sa aiba doar industrie germana, banci olandeze si turism austriac, si o rasa euroasiatica negroida cum propovaduia un austriac ce a fost unul din parintii UE, dar ma indoiesc ca va ajunge sa traiasca atat de mult.
Excelent Radu, bun asa!
Problema in Romania este ca noi, ca si cetateni, nu intelegem cum se desfasoara energiile in UE, nu suntem conectati la fluxul politic de acolo si nu cred ca doar din cauza politicienilor nostri ci pentru ca UE nu ne vrea cu adevarat. Pana la urma daca te uiti in Europa, cine naiba mai sunt Romania si Bulgaria. UE se opreste in Ungaria si asta e, noi suntem un apendice, bagati pe considerentul ca sa incurce Rusia, probabil la insistentele SUA.
In conditiile astea de ce sa te mai intrebi ”domne, s-a distrus industria romaneasca”, e clar ca a fost o conditie de troc politic: noi va luam in barca, voi ne dati resursele si piata de desfacere.
Acuma, ce e de facut? Pai Germania +Austria nu vor fi niciodata apropiate de noi in detrimentul ungurilor; ceilalti nordici + Olanda (care am inteles ca este ”kapo”/responsabilul pentru noi) niciodata nu ne vor privi ca de-ai lor pentru ca nu suntem; Polonia + celelalte din Visegrad isi au propriile lor interese si noi le suntem competitori directi.
Marea Britanie e din alta zona, nu ne putem baza pe ei decat pentru lichidizarea pietei valutare prin capitalurile speculative pe care le arunca aici si prin preluarea unei parti din forta de munca, dar sprijin politic sau proiecte economice nexam, prefera Ungaria, Polonia, Cehia.
Mai raman: Franta, cu care avem ceva legaturi mai vechi, dar noi ramanand dupa revolutie atat de departe de normalitate, le e rusine acum sa ne mai sustina. Italia ar mai fi de ajutor, doar si pentru ca ne-au primit milioane de emigranti, dar forta ei in UE este redusa din cauza clasei politice asemanatoare cu a noastra; au noroc cu nordul bogat, in rest cred ca e cam pe la noi viata acolo. Spania, tot asa de mare ajutor prin preluarea fortei de munca, dar si ea intr-o situatie bugetara nasoala; Portugalia e prea mica sa conteze.
Marele ajutor al nostru vine din partea SUA, care joaca la cel mai inalt nivel geopilitic si care sunt forta civilizatoare globala din simplul motiv ca pentru ei, ca democratie, e bine sa-si tina problemele departe de granite si de aia mai arunca nistre frimituri pe aici, in fundul lumii democratice.
Forta UE tine de coformismul sau, de aderarea la principiile Europei Vestice, dar asta nu se face din motivele americanilor de exemplu, ci pentru ca popoarele luminate de acolo (protestanti si catolici) au inteles ca este de bun simt sa ajuti pe calici sa vada si ei lumina soarelui printr-o fereastra nu printr-o gaura in tavan. Politicienii insa, la strigatul de lupta al corporatiilor si grupurilor de lobby insa au pus o vama pe dorinta frumoasa a popoarelor lor.
In lume, la nivel geopolitic, nu domneste legea sau principiile, ci statele au comportamente de camatari, care te fac imediat la bani cum te bagi in vorba cu ele. Legile si principiile sunt pentru interactiunile individuale, dar intre state este un razboi economic continuu.
*nu domnesc, sry
E .. imi este ceva neclar
Acu cateva luni „intelegeam”c aastia de la Syriza se ganxdeau la un Grexit..
Acu vaz ca ei nu vor insa germnai vor un pic de Grexit.
Ciudat nu?!
Pai si la noi Ponta spunea ca va crea un milion de locuri de munca, sau Basescu spunea ca va umple nu stiu ce piata din Bucuresti cu tepe. Totul este o minciuna, si la greci si la romani.
Hm.. Matele intelegi una din 10 ..
Mi se pare ca crecotaeiul nu a zis nimci in genul asta…
Altii i-au pusin gura…
Ca sireacu grecoteiu zicea doar ca el vrea in UE, in Eurozona si sa piormeasca in continuare … Ma rog daca pricepi ca din 1981 incoa au primit si pe gira si pe anus si pe urechi pretentiile lor nu mai par asa de scandaloase…
GEORGE proiectul rachetei navale supersonice de croziera era un proiect relativ nou[se afla in studiu configuratia generala a rachetei de croziera nava-nava,prin 2009-2010].Proiect anuntat pe site-ul Academiei Navale,o racheta navala supersonica,proiect inclus in PNCD al MAPN.DIN pacate,odata updatat site-ul,orice mentiune referitoare la proiect a fost stearsa.AI ceva informatii despre bomba electromagnetica si de proiectilul cu submunitii pentru tunurile navale de 76mm.
Proiectul Academiei Navale era doar un program scolar absolut nimic serios, eu ma regeream la proiecte in cepute inainte de „89, trecute de suflerie, si ajunse in pragul testelor reale.
Despre bomba electromagnetica gasesti cel putin un articol dedicat – scris de Nicuosr – pe site, despre proiectilul cu submunitii pt 76le naval nu am auzit.
Ia mai da-i in @@@@@le domanelor @@-se pe aia 2 „libertari” (adica niste anarhisti de stnaga asa cum libertarienii suunt nioste anarhisti sedusi de „proprietate”)
Hai pe bune .. este vorba despre altceva.. Si cu posibila raportare le Romania…
Nici Romania nici Grecia (mai ales Gricostanu) nu meritau in UE… Daca ati uita va amintesc – ala Verheugen zicea ca Romania a fost acceptata fiindca era necesara „ocuparea economica” a ei …
Hai pe bune .. noi am platit deja pretul aderarii! 10 mld sprijin ptr bancile austriece !! (Cautati „Romania falimenteaza Austria”) Am „privatizat” catre entitati statale telefoanele, retele de distributie a energiei electrice.. reteau ce canalizare.. banci. Industrii. Am inchis industri si uzine si fabrici. Am cedat piata interna..
Am asigurat „succesul” si „gloria” capitalismului grecesc, ceh si austriac!Am facut dintr-un lant obscur de benzinari (OMV) un actor important. Normalul ar fi fots ca Petyrom s adfie cineva la Viena …
Ce am primit in schimb? MCV si scuipati in ochi! Sau cum zicea Giurgea la 21 noiembrie 2012 Românii sunt jidanii secolului 21 noi am asigurat Libera circulație a mărfurilor, Libera circulație a serviciilor, Libera circulație a capitalurilor capacondi-ne cu milonae de locuir de munca lipsa si cum stam cu Libera circulație a persoanelor? Romanul , acest jidan al sec XXI nu este dorit sa munceasca in Europa!! Doar la muncile cele mai nasoale sau doar daca este supracalificat (medic , IT ist) De noi fac mitso pana si antilezii … ca-s urmasii europeanului Vercingetorix!!
Grecii au simpatizanti .. noi nu!!!
Noi am platit si supraplatit ..
Dar problema este alta.
Ce este (m)UE?!
La baza, nucelului dur” este o asociatie de State „postindustriale” adica superindustrializate cu o productivitate URIASA. Germania, Franta, Olanda, Belgia, Italia, Danemarca, Austria. Sunt tari in care, din varii motive, aua doptat sisteme sociale f protectioniste.
Sunt tari INALT FISCALIZATE. Unde plata cui bani jos se face cam, la tafe si cand cumperi fleacuri.
Acest sistem- productivitate inalta bazata pe industrializare maxima, fiscalizare mare, sisteme de solidaritate sociala nu este exportabil la noi ..
Fiindca si noi (si Grecia!) suntem/eram tari nu prea industrializate. Cu o productivitate redusa …
Mai „bine” suntem, tari cu o fiscalitate „mediocra” daca nu chiar „deficitara” . Ca aceasta fisclitate a noastra este inerenta dezvoltari economice sau a junor deficente „existentiale” a societatilor noastre nu prea are emportanta. Sigur nu poate sustine o infrastructura ca cea din nucleul dur (care este si Centrul Mondial in sens braudellian) nici sisteme de protectie si solidaritate sociala precum cele din vest
A da.Imi scapase. Diferenta de productiviatte inseamna si diferenta de fiscalitate. Adica una este sa iei 16% din 200 si cu tiotu si cu totu altceva 5% din 1000. Adica sa iei 32 sau 50 mai ales atunci cand impoztatu ramane cu numa vreo 150 sau cu 800 .. Nu? Si de fapt noi avem impozit unic iar „ailalti” in trepte .. sarnatocu traieste ca un mijlociui de la noi, mijlpcoiul ca un bogatas iar asistatul de la ei este un boier pe langa romanul car emunceste la Kusfland sau Carrefour sau OMV ..
Iar Grecia .. Grecia a profitat de o conjunctura politica ca sa traisca la un nivel peste cel al economoeo sale. iar economoa sa nu poate sustine .. turismul ,,, nu stiu.. au servicii mai bune si preturi mai mciic ca la Mamaia – hai sa zicem ca au 6 luni de sezon dar totusi .. Pastrand in acelasi timp o coruptie ca la 1700.
Si o „sfanta oroare” de taxe impartasita de toti- si „comunisti”
si „conservatori” si sarantici si multimilionari
Cu agravanta – in cazul Greciei – e monezii euro. Moneda asta preupuen peturi uniforme .. adica kilu de lapte sa coste cam totata si in Danemarca si in Grecia. Si ala de benzina. Si kilowatu. Insa exista difermete. Litrul de lapte danez contine multe subventii si sporuri (inclus de export) Kilowaru contine multe taxe diverse.
Deci pretul uniform la enegie samd „pedepeste” pe cei care au preturi mici (si pe MINE!) in numele „egalitati intru competitiviate” insa pretul subevntionat la produse agricole favorizaeaza producatorul „vestic” dand la gioale celui „estic”.. silindu-l opri la saracie ori la emigrare.. (oricum excuzandu-l ca consumatir si producatir pe poata interna)
Si in fine. Ca o aplicatie locala .. Noi, in Romania nu am dorit sa accesam fonduri europene!!!
Adicva am dat farasa primim.
A da si pimit. Azi nu stiu ce Schwein austriac taoca in nestire arborii romanesti si se lauda ca are cateva mii de nagjajati. „inainte” cre ca numa CIL Pipera avea mai multi angajati. Azi CIL Pipera este cam pustie!!!
A ! A se verica catelwe persoanale ale unora care iubesc mult pe tsipras..
In gnl au afilieri grecesti.
Dl GMT,
concluzie la concluzie:
pt evitarea unor posibile accidente politice de genul acesta, tari super civilizate de genul Elvetia (si nu numai) lasa ca cei cu instructia la zi sa plece acasa cu mitraliera din dotare.
aia inseamna ca populatia e pregatita si empowered.
si mai inseamna ceva… cel putin in US: o populatie inarmata duce inevitabil la o politete de mare clasa intre cetateni. respect cu forta ? poate. DAR E RESPECT.
doar zic. altfel sunt un pacifist convins si NU sunt de acord ca tot tancul sa aiba acces la arme. cei care si-au petrecut totusi timpul mai mult de 6 luni intr-o institutie militara ar trebui in schimb sa fie cadorisit macar cu un pistol daca nu cu mitraliera. arma de precizie din dotare.
Asa se maturizeaza o societate si politica devine RESPONSABILA cu crestere a maturitatii pe termen lung.
desigur, mai inseamna ceva: cativa mai prosti se mai curata. ori de catre ceilalti prosti… ori intre ei. nu vad nimic rau aici sincer.
pace voua si binecuvantata fie aceasta lume,
F
p.s. parca si pe la noi e cam lipsa de respect… si se cam fura… si se cam minte… la nivele inalte.
E .. sa stii ca la 50 cm distanta un cutit este f eficac. Poa mai eficac ca un pistol .. Daca ala din fata ta stie ce si cum o sa vezi cutitu de abia dupa ce l-a scos din tine .. daca il mai vezi!!! (daca esti curios: nu port. Sa nu am un moment de „neatentie”!)
Strict vorbind,daca ai pistolul in toc si un agresor cu cutit pana in 5m,cutitarul are avantajul.
Ideea omului e alta.Omul liber e un om responsabil si viceversa.De aia e grea libertatea.
korekt mihais
Atunci de ce striga toti ciudatii ca vor libertate @mihais? :)))))))))
dany:
e si mai interesant.
1. intr-o societate libera si responsabila o vorba aruncata aiurea COSTA. MULT. de la amenda, la job, la alte marafeturi ca drepturi.
2. deciziile costa si mai mult
Ro le place sa vorbeasca mult si aiurea. Iar la capitolul decizii stam cam la fel ca si la capitolul vorba. Mult si relativ, prost. De aceea Ro nu au sa fie liberi prea curand… din pacate. Dar trebuie ca cineva sa o spuna.
E de bon ton.La fel ca placa cu egalitatea oamenilor,drepturile omului si alte slogane.
De la matale @mihais astept mai mult… 🙂
e trista concluzia lui mihais… dar eu o vad ca obiectiva.
din pacate.
mai omule, cat te mai fatai cu nickurile astea, chiar nu poti sa te hotarasti la unul singur?
Baga-l in spam Razvane pana s-o hotara…
Breeee… GMT-ule… taman vorbeam de libertate, responsabilitati si alte alea…. 🙂
Oare cat de responsabil poate fi o persoana care posteaza cu mai multe nickuri?
Ca vaz ca este plin situ’ cu din aia care posteaza cu 3-4 nickuri…
Poate au personalitate multipla 🙂 .
nu-s militar. nu port nimic. cred ca daca nu faci rau nu primesti rau.
totusi aceasta mentalitate civila e f gaunoasa. recunosc. vezi americanii si elvetienii…
mentalitatea e ceea ce conteaza dl Ghita.
gattone
Pai UE ne tot bate la cap sa facem autostrada Sibiu – Pitesti cu 85% finantare europeana, insa guvernantii nostri au tinut poriectul blocat ani de zile, promovand Ploiesti – Brasov cu finantare 100% din buzunarul nostru.
Pai vezu matale unele interese nu se lipesc. Ca sa il citez pe Basescu autistada aia cu podul la Vidin scoate Constnata de pe harta … A .. trebuie facuta ptr uzinele auto de la Craiova si Piesti insa traseul ala ne dezavantajeaza.
Insa o autistrada Contanta-Bucuresti-Brasov-Oradea .. „pune pe harat” portukl Constnta .. leaga cui apusul cam mult mai mult.
Cu zic traseeul IV este importnat mai ales ptr bulgari. Si greci
cine este de vina ? cel care da bani sau cel care ia bani?
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/cine-este-de-vina-cel-care-ia-bani-sau-cel-care-da-bani-asemanari-intre-criza-greciei-si-ce-se-intampla-in-sistemul-bancar-romanesc-14581271
Hm …
Uite un exemplu. Garsoniera intr0un bloc construit in 1964. Cumparata cu 60.000 euroi in 2008. Acu daca cimparatorul nu poa plati .. banca se alege cu o gaura ca garsoniera azi face cel mult 28.000.
in acelasi bloc au fost executate 2 garsoniere si bancile au intregistrat minusuri..
Insa as pune si eu o intrebare – era cumva normal ca bancile (cica institutii serioase, cu capacitati de anliza si informare samd) sa zica „poata stabileste pretul” si sa acepte ca o garsoniera din Titan sa „valoreze” 60.000 euroi ? Care era pretul la Viena ?
Scuze dar in capitalism si creditorul isi asuma un risc .. Daca alege sa pluseze ca la poker sau barbut … ESTE VINA LUI!
@ Ghita . Nea Ghitule bancile nu au constiinta , sunt sisteme fara sentimente care speculeaza chestii tangibile,materiale. O banca este un organism parazit care traieste pe spinarea societatii . Si suge din ea! Daca societatea se duce dracu bancile reusesc sa scape pentru ca banu e la ei in ..era sa zic in seifuri, la ei in contabilitate. Banca aia care pierde bani,ii pierde din pix, da cu guma peste ei si basta .Garsoniera a facut acu 7 ani 60000 ? si acu numa 30000? Nici o problema, banca o sa fie aici si peste 50-60 de ani ,si peste 80 de ani, pentru matale timpu e pretios,pentru ca vrei sa ai casa , sa ai masina, vacante, …banca nu face afaceri cu timp, ci cu bani, bancile sunt atemporale. Ce este azi o pierdere de 100% ,peste 30 de ani se transforma in castig de 1000%. Da matale nu ai timp de 30 de ani, ca viata curge!
E la cazino o vorba : Banca nu pierde niciodata!
Inger si Demon
Pai cred ca asta a fost smecheria….le-a aratat intai pisica la bobor, apoi speranta si apoi lesul tarii…doar doar nu or mai face scandal! Le-a cam reusit! 🙂 Acum grecoteii vor inghiti mai cu drag pastila foarte amara a austeritatii, decat sa muste toata tara din propria-i coliva! Smechera gandirea astora din Syriza. Si eu care ma gandeam ca-s oamenii lui taica Putin s.a.m.d. ha… 🙂
” http://www.capital.ro/o-hotie-cat-toate-bancile.html „