Pentru cei care nu au aflat încă, Ministerul Educaţiei pregăteşte adoptarea unor norme care să permită universităţilor deschiderea unor colegii, un fel de cursuri postliceale, la care să aibă acces absolvenţii de liceu, chiar dacă nu au trecut examenul de bacalaureat.
Ce nevoie ar fi de deschiderea unor astfel de colegii, mai ales când sunt suficiente şcoli postliceale pentru cei care doresc să se specializeze într-o meserie?
Ce i-ar putea învăţa util universităţile respective, preponderent private, având în vedere că, de ani de zile, nu fac decât să toarne pe piaţa muncii mii de absolvenţi de jurnalism, PR, psihologie, sociologie etc, absolvenţi care sfârşesc ca vânzători la tarabă, culegători de portocale în Grecia şi alte ocupaţii bănoase, în cazul în care nu ajung direct şomeri?
Păi nimic !
Colegiile respective sunt doar o cale prin care universităţile racolează cursanţi din rândul loazelor care nu sunt în stare să treacă bacul, pe principiul “Intri acum şi iei bacul la anul”.
Ca să fie limpede pentru toata lumea, loazele se inscriu la “colegiu”, urmează cursurile care, fac pariu, vor fi identice cu cursurile universitare de anul I, apoi, după ce iau bacul, se vor duce şi-şi vor echivala examenele, poate vor da şi una-doua diferente, de ochii lumii, şi se vor înscrie în anul II la facultate.
Momentan discuţiile sunt pentru cursuri de un an dar dacă loazele nu vor fi în stare să ia bacul într-un an de la absolvirea liceului, cel mai probabil, legislaţia va fi modificată pentru a face “colegiile” de doi sau, cine ştie, de trei ani. După ce, într-un târziu, ţi-ai luat bacul, dai câteva diferenţe, îţi echivalezi restul de examene de la “colegiu” şi, uite-aşa, te duci şi dai direct examenul de licenţă.
Afacere, tată !
Din nefericire este încă una din măsurile prin care mafia fabricilor de diplome continuă să nenorocească viitorul României, doar pentru a-şi umple buzunarele.
Din nefericire, sunt şi universităţi de stat care s-au aruncat în această aventură ruşinoasă, fără să le dea prin cap că-şi distrug o reputaţie academică clădită în mulţi ani de muncă.
Dupa perioada de tristă amintire când tot felul de parlamentari, primari şi foşti miliţieni, unii cu puternice deficienţe de exprimare în limba română, au descoperit mirajul carierei universitare, a urmat distrugerea şcolilor profesionale, sub sinistra Ecaterina Andronescu, pentru că liceele nu furnizau suficienţi absolvenţi cu bac, materie primă pentru fabricile de diplome.
Am ajuns să avem cohorte de habarnişti cu diplome universitare, în timp ce pe piaţa muncii este aproape imposibil să mai găseşti meseriaşi.
Cei buni au plecat afară, alţii au îmbătrânit iar din urma lor nu mai vine nimeni.
Pentru distrugerea învaţământului românesc individa asta (Andronescu) ar merita împăiată şi expusă la Muzeul Ororilor.
A câştigat un fotoliu la Parlamentul European şi, în loc să se ducă să-şi molfăie gingiile, pe bani mulţi, la Bruxelles, a decis să rămână la Comisia de Educaţie a Senatului pentru a-şi desăvârşi „opera” iar rezultatul îl vedem chiar acum.
Pentru o scurtă perioadă de timp, în mandatul Funeriu, renăscuse speranţa că se poate face ceva pentru redresarea învăţământului. Se trecuse la clasificarea universităţilor pe criterii şi cu evaluare europeană, se reduseseră nepotismul şi dinastiile din universităţi, se puseseră bazele redeschiderii şcolilor profesionale, s-a introdus supravegherea video la examene.
Din nefericire, în 2012 a revenit potopul, cu Corina Dumitrescu – “înnot ca să nu mă înnec”- n-a mai ajuns ministru, Ioan Mang – plagiat, Liviu Pop – blocare comisie de evaluare a plagiatului lui Ponta, Ecaterina Andronescu – again & again, ultimul pe această listă a ruşinii fiind actualul ministru Remus Pricopie.
S-a distrus orice urmă de evaluare-clasificare a universităţilor, s-a frânat cât mai mult redeschiderea şcolilor profesionale (că doar fabricile de diplome au nevoie de materie primă).
Dintre ultimele ispravi ale lui Pricopie se numără modificarea Legii Educaţiei pentru a se relua sistemul doctoratelor la fără frecvenţă şi reinstituirea dinastiilor în universitati (ai dreptul la numai două mandate de rector… două mandate INTREGI. Cu o săptămână înainte de încheierea celui de-al doilea mandat te retragi şi, neavând două mandate întregi, poţi candida pentru un nou mandat şi toooooot aşa până la adânci bătrâneţi.)
Degeaba au sesizat avocatul poporul şi Tiranu’ şi societatea civilă. Ciorbea are credite de plătit şi nu-şi va periclita funcţia pentru a se pune împotriva guvernului.
Ce e mai sinistru este că mulţi din absolvenţii ăştia „străluciţi” vor ajunge, pe bază de pile, în funcţii de decizie ale statului român iar noi ne vom mira de ce ne merge aşa rău.
Pentru porcăria pe care vrea s-o faca, FACULTATE CU BULETINUL, Remus Pricopie îşi câştigă un binemeritat loc în Muzeul Ororilor postdecembriste, alături de Ecaterina Andronescu şi ceilalti criminali care au nenorocit învăţământul românesc.
Eroul Bulă
Asta da veste proasta. Ca om cu un membru al familiei in invatamant, confirm ca treaba e groasa rau. Si la fel de periculoasa ca o amenintare externa. Poate mai periculoasa.
Mult mai periculoasa! Dusmanul vine da mai si pleaca, cancerul asta insa ne va afecta pe totii foarte mult timp de aici incolo…
O, da. Si sapatul la radacina educatie incepe devreme, din primara. Parca e ceva de vise rele; in ecuatia: salarii de mizerie + lipsirea profesorilor/invatatorilor de orice instrument prin care sa poata face ordine + directori numiti politic +lipsa reformei+lighioane gen Abramburica si Pricopie sunt toti factorii ce garanteaza „succesul”. Asta e, sa ne bucuram ca are cine sa ne dea la cap/scuipe seminte in freza cand o sa fim hoscaiti, ca sa nu suferim tragedia unei batraneti linistite…:)))
Un singur lucru as avea de notat. Universitatile de stat renumite si-au deschis tot felul de filiale prin orasele mici unde si catelul isi ia examenul. Discutam cu un fost profesor de al meu care intamplator preda si la o filiala al unei universitati, de ce mama naibii ii trece pe studentii din orasele mici la exemene si pe cei din centrele universitare ii „freaca” de numa. Raspunsul e simplu, pentru a aduna bani pentru dotarea laboratoarelor. Ei primesc bani de la buget in functie de numarul studentilor dar banii sunt putini asa ca asta e o metoda de a face bani a universitatilor de stat. In rest perfect deacord cu articolul.. Oricum cei cu universitati private nu voir reusii sa faca performante niciodata sau doar in cazuri extrem de rare..
Cele mai performante universitati din lume, toate aflate in SUA si U.K. sunt private.
ma refeream la universitatile din Romania.. ca in articol e vorba despre universitatile noastre..
Am mai spus eu ca cel mai mare dusman al Romaniei este romanul.Din motive populiste si ariviste, la sugetia unor actionari care detin facultati private, Andronescu care este o tata, a venit in fata opiniei publice cu acest proiect de lege cica sa ajute pe termen scurt pe cei care nu si-au luat bacalaureatul ca sa poata urma cursuri postliceale sau universitare pentru care platesc bani frumosi.Adevarul este ca marea majoritate a celor aflati in aceasta situatie ar opta pentru facultatile private, unde platesti ca sa urmezi cursurile lor, si locurile cu plata la universitatile de stat.Practic totul se limiteaza la bani.Daca am avea in invatamant de calitate marea majoritate a universitatilor private de invatamant si-ar pierde obiectul muncii neavand studentii.
La ora actuala, probabil ca doar circa 15%, hai sa zicem maxim 20% dintre absolventii scolilor generale sunt capabili sa urmeze cursurile liceale.Daca s-ar dori un invatamant de calitate in Romania ar trebui sa mergem pe modelul german unde la scoala generala elevul invata notiuni elementare de care are nevoie in viata, apoi spre final parintii primesc recomandarile profesorilor care ii monitorizeaza riguros pe elevi, indrumandu-i spre o scoala de meserii sau un colegiu cu profil uman sau real, in functie de aptitudinile elevului, daca acesta este capabil sa urmeze cursuri universitare.De regula parintii asculta recomandarile profesorilor care nu sunt obligatorii.Incepand cu colegiul si cu facultatea mai ales incepe omul specializarea pe anumite materii, iar forma maxima de specializare o face prin cursurile de master, doctorat sau studii post-doctorale.
La scolile generale din Austria elevii nu au teme pentru acasa.Totul se face la scoala.Posibil sa fie la fel si in Germania.Astia zic ca elevul acasa trebuie sa se relaxeze.Practic acolo elevul la scoala generala invata notiuni elementare de matematica, fizica, chimie, biologie, geografie, istorie, samd.La colegii aia invata matematica la nivelul facut la noi in clasele 5-8 iar la facultate ce se face in liceu, insa numai asta fac.Cine vrea sa fie doar sofer, agent de paza, frizer, tamplar,brutar, instalator, electrician, bucatar, samd, nu are nevoie sa invete matematici superioare, samd insa are nevoie sa stie sa scrie sau sa citeasca corect, si sa aiba unele cunostinte elementare in anumite domenii.Atat.Marea majoritate a oamenilor nu au capacitatea intelectuala la un nivel inalt in asa masura incat sa poata urma cursuri universitare asa ca se orienteaza spre scoala de meserii unde jumatate din perioada scolarizarii o reprezinta munca efectiva in cadrul firmelor specializate.Discutam cu un baiat de la noi care a facut 3 ani scoala profesionala, specializarea zidar.Imi zicea baiatul asta ca in 3 ani nu a muncit nimic in domeniul specializarii lui ci doar a maturat curtea scolii profesionale si a fost folosit de maistrii pe post pe manipulant a unor obiecte grele de dus.Germanii pun foarte mult accent pe latura practica.
La noi sunt foarte multe de facut insa nu este vointa pentru asta, de multe ori din interese meschine.
Dupa ce i-am reprosat unei profesoare de la o scoala generala, cu care sunt amic, de ce sunt promovati majoritatea elevilor care nu merita acest lucru, tipa mi-a spus ca daca nu s-ar face acest lucru unii profesori si-ar pierde locul de munca pt ca li s-ar desfiinta postul din lipsa de elevi.
Romania nu are nevoie de foarte multi oameni avand studii superioare sau post-doctorale, care la modul real sunt niste incompetenti ci de oameni de calitate, foarte bine pregatiti in domeniile lor de activitate.
Daca suntem corecti acceptam ideea ca foarte multi dintre noi am parcurs in timpul scolii, indiferent de forma urmata, multe materii de care apoi nu am avut nevoie si nici acum nu avem nevoie de ele in viata .Ne-am straduit sa le invatam pentru a lua o nota buna sau pentru a putea sustine un examen.Atat.
Daca cineva vrea sa sa studieze foarte mult o anumita disciplina la un anumit nivel, o poate face individual prin intermediul cartilor de la biblioteca, etc.
Demagogia ar trebui abandonata in favoarea pragmatismului, lucru imposibil in Romania.
„Am mai spus eu ca cel mai mare dusman al Romaniei este romanul.”Da, pe nume Ivan sau Ianos. Ha,Ha!
Esti troll, postac, raspandac, idiot util, sau toate la un loc?
Faptul ca utilizezi expresii lansate de altii sa ne distruga demonstreaza ca le repeti ca un papagal de cate ori ai ocazia si nu gandesti inainte.
Este demonstrat ca o minciuna spusa de suficiente ori ajunge sa fie perceputa ca un adevar.Iar pe termen lung aceste minciuni nu fac decat sa te slabeasca psihic si moral pentru a accepta sugestii si ordine de la altii.
Un bun inceput este sa constientizezi asta si sa nu mai folosesti asemenea expresii. ca tot suntem la subiectul despre invatamant.
Daca cineva are alta perceptie fata de a ta, nu trebuie sa dai dovada de nesimtire.Cu marlanie nu rezolvi absolut ceva.Cel putin cu mine.
Traiesc in tara asta de peste 40 de ani iar liceul l-am terminat inainte de anul1989.Nu am preluat ideile altora ci iti spun din propria experienta de viata ca nu am avut si nici nu am nevoie de marea majoritate a materiilor studiate.In situatia mea sunt marea majoritate a absolventilor din aceasta tara.De cel putin 25 de ani nu am mai studiat o carte de matematica, chimie sau fizica, pentru ca nu am absolut nevoie sa fac asta.In anul 2004 am inceput sa urmez cursuri postuniversitare de informatica la o universitate de stat insa dupa 6 luni am renuntat, ca si marea majoritate a cursantilor, cu exceptia a 9 persoane, profesori de matematica, care vroiau sa obtina si calificarea de informatician pentru a putea preda disciplina informatica.Se preda programul PASCAL, un arhaism pentru anul 2004, la capitolul retele de calculatoare, practic nu se facea absolut nimic, doar teorie, in schimb sa faceau matematici superioare la greu.Am avut colegi de profesie ingineri care mi-au spus ca ei in cursul facultatii nu au facut matematica la asemenea nivel de ridicat.Practic ni se predat ce stiau profesorii, in special decanul facultatii, de stat, nu ce ar fi trebuit sa stim ca viitori informaticieni.Pentru ca nu aveam nevoie de o hartie fara valoare care sa certifice specializarea mea in informatica, am renuntat.Ca sa pot urma acele cursuri ar fi trebuit sa iau meditatii la matematica, cateva luni bune, si pentru ce?Cine are nevoie de un informatician bun nu il testeaza pe candidat din matematici superioare.
Daca suntem corecti, hai sa analizam din punct de vedere economic si social, Austria si Germania versus Romania, sa vedem care sta mai bine la aceste capitole.Educatia unui popor se reflecta in starea sa de sanatate, cultura si dezvoltarea sa economica si sociala.Din cate stiu Romania nu are de dat lectii la aceste capitole celor doua tari, model pentru mine ci ar trebui sa ia la greu lectii.Marea problema este ca nu vrea.In fiecare an invatamantul din tara asta este reformat.
Trista realitate este ca la modul practic marea majoritate a romanilor vor reforma insa nu vor sa se schimbe concret ceva, pentru ca nu sunt obisnuiti cu schimbarea.Daca ei s-au invatat cu ceva de ce sa invete de la 0 altceva?Nu trebuie inventata roata ca au inventat-o altii de mult.Ca nu este vointa sa o preluam de la altii, este alta poveste.
DUMNEZEU a lasat libertate nemernicilor…ca sa vedem si noi pana unde poate ajunge…
DAR,…DUMNEZEU ne-a lasat si libertatea de a-i pedepsi pe nemernici dupa cum merita (incat sa regrete ei si toata familia si neamul lor ca s-au nascut)…asa ca…
Dați-mi, vă rog, un exemplu, în care românii i-au pedepsit pe nemernici.
aaaaaaaaa nu gasesc.. eventual meciul Romania Ungaria..
25 decembrie 1989,cu puțin ajutor tovărășesc de la sovietici.
Fără Ceașcă, acolo a fost ordin de sus…
Pur și simplu, nu găsim un caz de politician corupt, ticălos, măcar cu o roșie sau un ou aruncat între ochi. Stăm și înghițim orice.
Cu putin ajutor de la cartile scrise de Lary Watts poate o sa afli ce inseamna ” putin ajutor tovarasesc”.
Jilava 1940. Executiile clicii carliste de catre legionari. Si sa nu-mi spuneti ca au ucis vreun nevinovat acolo ca fiecare din cei ucisi au dus tara la rapa si au ucis fara proces oameni pe criterii de apartenenta politica.
Din pacate…doar in trecut…Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul…
Pedepse exemplare…atunci cand avocatii ar fi murit de foame… 😉
Cât timp politicienii , cu rare exceptii, vor dori ca electoratul să fie prost, nu vom avea învățământ de calitate.
Pai, electoratul inseamna noi…iar daca noi suntem prosti…atunci ne meritam soarta…oricum…am constiinta impacata ca nu i-am votat pe nemernici .
Dincolo de faptul că autorul acestor rânduri ignoră nulitatea numită Funeriu,precum și celelalte nulități numite de Băsescu în fruntea învățământului,pentru a face jocurile UDMR-ului și ținând cont de faptul că suntem în campanie electorală,deci prin articole se urmărește și un câștig electoral,trebuie spus două lucruri :(1) sistemul de admitere cu buletinul e mai vechi (știu un șofer de tir care în 2008 făcea dreptul,deși nu avea bacalaureatul,iar o rudă de-a mea,frate cu un procuror din conducerea DNA – corupt ca dracu’ – face acum dreptul,fără bacalaureat) și (2)ceea ce contează mai mult este ce se face la facultate,nu cum se intră la facultate.În liceu e prea devreme pentru ca adolescentul să înțeleagă de ce anume trebuie să învețe,iar bacul e prea greu și imposibil de luat dacă se învață doar în ultimele săptămâni.Pe de altă parte,în Occident,învățământul liceal e ridicol de ușor,iar cel superior e deosebit de performant și aceasta e formula pe care ar trebui să o adoptăm și noi.Să ai cât mai mulți studenți și să-i selectezi la examenele din an.Este ceea ce s-a mai întâmplat în România,înainte de război și a produs acele generații de intelectuali cu care ne mândrim și acum (aici fac o paranteză și observ că intelectualii de acum,școliți de comuniști,au devenit mistici băsiști!).Am avut ocazia să audiez un profesor de drept roman,un senior al sistemului juridic,care spunea că înainte de război au intrat la drept 200 și au terminat 60,dar toți au ajuns specialiști în drept.Faptul că astăzi intră la drept,de pildă,1000,cu sau fără bacalaureat,nu ar trebui să conteze dacă sistemul ar fi performant și ar scoate din cei 1000,să zicem,100 de licențiați,pe care să te poți baza.Și bineînțeles,așa ar trebui să fie în toate domeniile,de pildă,la jurnalism,unde una e să ajungi ziarist normal și alta e să ajungi în haznaua de la B1 și să fii coprofil băsist (adică să-l lingi pe „președinte”)!!!
Frateeeee… dar tu ai ceva cu Basescu…
Ce ti-a facut Basescu si nu ti-a facut Iliescu, de exemplu ?
@iulian
Tu vezi ce ti-a facut uitatul la Antena3 ?
Sper ca, dupa plecarea Tiranului, sa nu cazi in depresie din lipsa de obiect al urii tale.
In rest, aprecierile tale privind organizarea invatamantului pleaca de la premise gresite.
1. Faptul ca invatamantul liceal din vest este mai slab decat cel din Romania nu este un lucru bun pentru ei ci pentru absolventii nostri de liceu care au sanse mai mari sa intre, chiar cu burse, la cele mai bune universitati;
2. Faptul ca cca 50% din elevi pica bacul nu se datoreaza nivelului inaccesibil al invatamantului liceal si faptului jumatate din acei copii nici n-ar fi trebuit sa fie in liceu ci in scoli profesionale ……. pe care Androneasca le-a lichidat pentru a asigura materie prima pentru fabricile de diplome;
3. Faptul ca, pe vremuri, intrau la facultate 200 si terminau 60 nu inseamna ca asa se va intampla si acum, in special la fabricile de diplome, unde interesul este sa-i tina in facultate cat mai multi ani (fiecare an inseamna o taxa anuala de studii) si indiferent cate examene restante trebuie sa sustina (fiecare restanta = taxa suplimentara).
Sistemul occidental face parte dintr-o viziune mai amplă,care a fost gândită și cizelată să producă eficiență și prosperitate.Îi lasă pe copii mai liberi în liceu și apoi îi selectează la universitate.La noi în învățământ e invers.Faptul că învățământul liceal e aberant de greu se poate verifica discutând cu profesori.Iar faptul că învățământul superior e aberant de ușor,în condițiile în care toată lumea poate intra,e un atentat.Ponta,cu doctoratul lui copiat nu e excepția,ci e regula.
„Sistemul occidental face parte dintr-o viziune mai amplă,care a fost gândită și cizelată să producă eficiență și prosperitate.” Intrebarea este cui? Ai sange albastru, cunosti raspunsul.
Sistemul scolar a fost utilizat de la inceput (de la sfarsitul anilor 1700, odata cu inceputul industrializarii) pentru standardizarea fortei de munca necesara pentru utilizarea noilor masini care incepeau sa fie utilizate pe scara larga in fabrici si manufacturi.Si a inceput in Prusia, care avea nevoie de muncitori disciplinati, ascultatori si instruiti pentru dezvoltarea sa economica.Ca un bonus, a fost si sistemul de pensii, cotizeaza toti dar putini raman in viata pana la varsta de pensionare sau au o viata suficient de lunga pentru a se bucura de pensionarea indelungata.
@iulian
„haznaua de la B1 „???
M-am lamurit si cu tine !Fii bun si spune-ne si noua daca Dottore a plagiat sau nu.Asta asa,ca sa fim in ton cu articolul.
Eu fac diferența dintre Antena 3 și PSD.Nu am fost de acord cu faptul că Antena 3 l-a dat afară pe Valentin Stan,după ce acesta a început să-l critice pe Ponta.Dar după ce Ponta va fi președinte -din păcate!- Antena 3 va începe să-l toace și atunci toți ne vom uita numai acolo.
Nu crez, Antena 3 este doar o curva si daca este platita il va promova pe idiotul de Ponta in continuare.
Si cu toata compasiunea, sa privesti A3 nu este chiar o dovada a evolutiei speciei noastre ci mai degraba a involutiei…
@Iulian, Bre minte si tu mai cu talent decat retardatii aia de la Antene, ca rade lumea de tine. Pt informarea ta personala, un procuror este de fapt un magistrat, iar ca sa fi magistrat iti trebuie urmatoarele: liceu (obligatoriu cu Bac 🙂 ), absolvent facultatea de drept, examen pentru intrarea in barou (procurorul este de fapt un avocat al statului) si la sfarsit absolvent al Institului de Magistrttura, unde poti sa ma crezi se intra extrem de greu.
Astfel ca ideea ca un procuror din orice structura, DNA, DIICOT, parchete de pe langa judecatorii, etc, ar putea sa treaca de toate acestea fara Bac si isi face acum studiile superioare, este doar o tampenie cronica si o minciuna umilitoare pentru cel care a spus-o…
Tre sa fi la nivelul de inteligenta al celor care au participat la „plimbarea” in jurul Cotrocenilor sa crezi asa ceva, adica total tampit.
Hai sa nu ne facem iluzii cuAntena 3.In ultimii ani am evitat sa imi pierd vremea uitandu-ma la Antena 3, B1TV si OTV.
Intre un idiot si un derbedeu,…pe care l-ati vota ?
Normal ca pe niciunul.Ar fi o totala pierdere de vreme.Ma rog, daca vrei sa iti bati joc de tine, optezi intre cele doua specimene insa asta spune totul despre profilul tau psihologic.
@iulian
Când afirmi ca un anume procuror DNA este „corupt ca dracu” sau ca face dreptul fara BAC,fii bun si adu si dovezi.Probabil ca ar fi o stire mai mult decat interesanta.
George și Mândrean Paul,eu nu am spus că procurorii nu au bac sau nu sunt examinați.Repet (am mai spus-o acum câteva luni) am un văr în conducerea DNA-ului și știu prin ce a trecut ca să ajungă procuror și apoi procuror-șef la un Parchet din provincie.Dar a călcat strâmb,în două cazuri pe care acum și aici nici nu mă gândesc să le detaliez și nu mă îndoiesc că „băieții” l-au prins,l-au numit la DNA și îl șantajează să facă ceea ce vor ei.Asta înseamnă că e corupt ca dracu’.Bineînțeles că dacă a acceptat,aruncă și cu miliarde după el.Știți,de pildă,că cei din DNA au primit de la Ungureanu toate sumele ce le-au fost reținute de Boc,într-o singură tranșă?Vărul meu a primit 2 miliarde (vechi).Voi cât ați primit?Eu nu am nevoie de A3 să mi se spună că DNA-ul e mafiotizat,la vârf.
Și de unde și până unde mint?Am spus eu că un procuror nu are bacalaureatul?Și eu aș putea spune că văd aici o atitudine tipică celor de la B1,adică violență față de o dezvăluire.Cea mai puternică ofensivă a mafiei băsiste este împotriva A3,pentru că ei nu suportă acele dezvăluiri.Au reușit să dezvolte reacții de tip pavlovian,adică cine aude de Antena 3 zice că acolo se minte.Este o reușită a specialiștilor în război psihologic.
Dar,pentru că este război și vreau să câștig,să-mi fac datoria ca cetățean împotriva sistemului mafiot,așa cum pot eu mai bine,nu îmi permit să mă supăr.Ce faceți voi aici,când mă acuzați de minciună este un atac gratuit.Dar eu vreau să lupt cavalerește.
Am uitat să spun că procurorii DNA și-au primit banii în primăvara lui 2012.Cei din conducere,de ceilalți nu știu.
Bre matale daca e adevarat ce spui darami toata reforma justitiei pe care unii o tot asteapta de Tiran. Posibil sa ai dreptate 😉 DNA e un buldog prea periculos sa fie independent… in peisajul politic si economic romanesc.
Poti detalia povestea cu miliardele… sunt fonduri de functionare, salarii sau ce?!
Características:
Accede a la Universidad o fórmate como Técnico superior
Flexibilidad horaria
Orientación profesional y toda la información de las convocatorias
Plan de estudios diseñado en función de tus necesidades y objetivos
El curso de acceso a ciclos formativos de grado superior te abrirá múltiples puertas laborales. La formación profesional se ha convertido en indispensable para adquirir las competencias profesionales necesarias para una buena incorporación o reincorporación al mercado laboral.
Qué aprenderás
Con el curso de ISED adquirirás los conocimientos necesarios para superar con éxito el examen que te permitirá formarte como técnico superior SIN PREVIAMENTE TENER LOS REQUISIDOS ACADEMICOS EXIGIDOS para el acceso directo al Ciclo Formativo de Grado Superior (CFGS).
Daca am inteles bine, la spanioli exista posibilitatea de a urma un curs si, in baza unui examen final, devii tehnician superior (sau ceva de genul asta).
Nu-mi dau seama ce reprezinta asta in sistemul spaniol, daca este ceva gen scoala postliceala, scoala de tehnicieni sau ceva gen scoala de subingineri.
Subiectul articolului este despre fabricile de diplome care incearca sa racoleze loaze fara bacalaureat si sa le strecoare pe usa din dos in invatamantul superior.
Sunt convins ca vor gasi diverse modele de astfel de cursuri pentru a-si acoperi gainaria dar, in final, tot gainarie ramane.
pt a acede la un ciclu formativ de grad superior teoretic este necesara o diploma .
bacalaureat in cazul nostru .
SIN PREVIAMENTE TENER LOS REQUISIDOS ACADEMICOS EXIGIDOS para el acceso directo al Ciclo Formativo de Grado Superior (CFGS).
asta inseamna ca daca detii acea diploma intri la facultate fara examen .
daca nu detii diploma (bacalaureat ) urmezi acest curs si ai dreptul sa te inscrii la examen .
If they’re not splashing it on shoes and cars, Romanian students often use modeling as a way of funding their education. Anica has a degree in tourism management, but there’s nothing she could do with it that would earn her more than she gets webcam modeling.
http://www.vice.com/read/bucharest-webcam-studios-america-outsourcing-sex-trade
Un amic al meu , roman , tocmai urmeaza un curs asemanator in spania , pt a se angaja la politia nationala (atentie nu locala)
Cursul costa 2600 euro
perioada 4 luni
include legislatie , limba spaniola , examenul psihologic si dreptul de port arma .
dupa absolvirea acestui curs va avea dreptul de a se prezinta la examenul de admitere unde se publica locuri vacante .
daca trece examenul de admitere urmeaza alt curs de 6 luni (daca am retinut bine ref la timp) dupa care ocupa postul .
Nu se cere diploma de 8 10 sau 12 clase.
Vitali
si amicul tau roman cred ca are si cetatenia spaniola pentru a se putea angaja la politia nationala nu ?
da
Aici e vorba de mafia invatamantului, care ca toate mafiile au oamenii lor in parlament. Cand marioneta mafiei ajunge in post de conducere chiar ministru da legi in favoarea mafiei. Adica mafia ca sa faca bani are nevoie de clienti care sa dea banu.Asa se intampla cu toti mafiotii lucreaza pentru mafia lor in detrimentul poporului.Ce ce de facut am spus.Sponsorizare ZERO adica fara bani de la mafie.
alt exemplu de curs in spania , finantat de comunitatea europeana :
titlul obtinut : analist functional in desen de software
acces : un formular cu intrebari bazice ref la info .
o sa dau doua exemple :
cate SO cunosti ? enumereaza
cate ore petreci zilnic la calc ?
durata cursului sase luni teorie si patru practica .
cursul teoretic impartit in trei module , cate doua luni fiecare , cinci ore pe zi .
1 c++
2 java
3 mysql si php
Mi-a ramas acest curs in minte deoarece am vorbit despre el cu un amic din Romania .
Mi-a zis ca acest titlu in Romania se obtine doar daca urmezi cursurile unei facultati
am uitat sa specific : nu se cerea diploama care sa ateste nivelul de pregatire al candidatului
inca ceva important am omis
la sfarsitul fiecarui modul se dadea un examen .
elevul , la acelasi calc pe care lucrase si avea exercitiile salvate .
plus acces la internet :):):)
M-am chinuit sa invatz C++ doi ani si nici acum nu il stiu bine, desi fac jocuri de calculator , in Flash cs5.
Cred ca e vorba de cei care deja cunosc limbajul de programare si doar isi iau atestatul.
tocmai asta am vrut sa scot in evidenta : vezi conditiile de acces
Cam în afarà de subiect.
George, tot povesteai de atacul chinezului de la ora 5.
Am gàsit un link care dà o imagine în timp real de atacuri informatice pe scarà mondialà. Enjoy:
http://map.ipviking.com
nu va mai bateti capul .
primul trojan este instalat de microsoft in calc dv.
singura metoda pt anonimat este live cd fara acces la disc dur si conectat la retea anonima .
plus un procesador iute de talpa ca te localizeaza rapid 🙂
N-am treabà cu Microsoft. De când am pus mâna pe micro-calculatoare, am avut numai Mac, începând cu Apple II.
Esti sigur de ce spui??? Posibil sa induci in eroare oamenii cu chestia asta… Probabil te referi la Tails sau Anonim OS… sau probabil Wifiway folosit de toti romanii din Spania pt a pirata conexiunea wifi a vecinului spaniol… 🙂 In primul rand, reteaua TOR(acele live cd utilizeaza aceasta retea pt anonimat) este la ora actuala foarte controlata inclusiv de rusi (mai alaltaieri bateau apa in piua pe chestia asta)… + ca se face MITM pe acele proxy la greu…+ ca unii useri de astfel de cd live raporteaza cateva anomalii… 🙂
Poti avea tu o herghelie de procesoare… cu cat sunt mai noi cu atit sunt mai pline de backdoor…
PS- C++ dureaza destul de mult sa inveti… 6 luni este cam putin… dar pt java, mysql???? Programatori pe banda rulanta sunt destui… 🙂
Comentariul era pt @Vitali
@dany
eu nu am afirmat ca se invata c++ in doua luni .
am dat acest exemplu pt a fi citit de catre romanii care nu au acces la acesta informatie
iar cea cu tehnic/subinginer se practica si in germania .
nu tre bac .
@MirceaS, m-am enjoy-iat destul cu acest necaz 🙂 In ulimele doua sapatamanii ne-a mai lasat in pace.
Marea majoritate a liceelor industriale au fost desfiintate in anii imediat urmatori revolutiei. Cei 50% care nu iau bacul acuma sunt cei care ar fi trebuit sa ajunga acolo. Mai e si problema ca multe dintre acele licee tineau de unitati care astazi ori sunt desfiintate ori reduse ori inlocuite sunt. Desi imi pot imagina cu usurinta un sistem socio-economic in care unitati private cer specialisti calificati, rezervandu-le locuri. Sistemul estic de invatamant era f bun, dar era strans legat de unitati de stat si trebuie legat in ziua de azi de cele private. Ca si adaos nu-mi place tenta anti-pesedista din articol, mai ales venind din partea unui blog militar. Basescu nu a ajutat nici sistemul de invatamant nici fortele armate. Iar daca raspunsul e „da altii ce au facut?” e la fel de inutil. Nu a facut nimeni nimic. Si ce aveti de gand? Stati la comentarii?
Eroare, cei 50% care nu iau bacul acuma sunt cei care ar fi trebuit sa ajunga la scolile profesionale.Cei care ajungeau la licee, umaniste sau industriale treceau bacul.Selectia se realiza mult mai devreme, odata cu examenul pentru treapta 2-a de liceu.
Ca si adaos, nu-mi place tenta asta bolsevica.Citind un blog militar, trebuie sa cunosti pana acum ca in 1919 Armata Romana a luptat impotriva „ciumei rosii” si a impiedicat bolsevicii sa ajunga la Canalul Manecii.Dupa 20 ani au incercat din nou, dar din pacate (pentru ei) au ajuns doar pana la Berlin.Dar in Romania au ajuns pe tancuri, iar cum urmasii lor inca se tin cu dintii de putere si nu vor sa plece.
Sa-ti mai aduc aminte ca fostii membrii de partid ai PCR sunt cei ai PSD?
Tot aceiasi profitori de dinainte de ’89 sunt la putere si acum, iar multi au predat stafeta „generatiei tinere”?
Acesta este un blog militar, insa tangente si subiecte politice o sa apara deoarece politicul influenteaza toate domeniile importante din Romania.Fie ca vrei, fie ca nu vrei, atata timp cat clasa politica are comportamentul pe care-l afiseaza, comentariile o sa apara in consecinta.
[ „Si ce aveti de gand? Stati la comentarii?” Nu, stam la o bere si o punga de seminte….Pe ritmuri de manelee…Sa moara dusmanii…. :-)))))))) ]
PS. [Pentru cei care nu cunosc, este un pamflet, sa nu se atace prea tare]
Inclusiv in perioada comunista foarte multi luau bacalaureatul pe nedrept.Unii copiau, altii erau lasati intentionat de profesori sa copieze, ca sa iasa in statistici foarte bine liceul la nivelul de promovabilitate, samd.Imi permit sa afirm ca in marea majoritate a liceelor situate in localitati cu populatia sub 50.000 de locuitori, se intampla ce am afirmat mai sus.
Sunt mai mult de 50% care cad la bacalaureat.Din pacate.Pana in anii 1960 doar circa 15-25% dintre absolventii scolilor generale urmau cursurile liceale.Doar cei capabili intelectual si sigur, unii pilosi, putini dar au fost si de astia.Asa ar trebui sa fie si acum.Probabil ca atunci circa 95% dintre absolventii de liceu si-ar lua bacalaureatul cu note frumoase, fara aranjamente.
Oricat am discuta noi pe acest blog si orice opinii am avea, in bine nu se va schimba ceva pentru ca foarte multi profesori tineri nu sunt pragamatici si au o gandire birocratica.
Occidentalii cu studii universitare, de masterat sau doctorale sunt eficienti si pragmatici pentru ca asa este si sistemul de invatamant in care s-au format.In prezent fiecare popor este oglinda propriului sistem de invatat.Ca unii ca Dorel au alta opinie, este dreptul lor sa o aiba.
GMT scrie „Un nou atentat la viitorul nostru. Facultate cu buletinul !”
Subscriu textului, dar rog cititorii sa veda si alte atentate printre trandurile de mai jos:
– democratia ce a fost distribuita „uniform” populatiei
– partile sociale (comuniste) ale populatiei „furate” prin metoda „mebo” s.a.
– industria romana un morman de fiare vechi
– capitalul national nu mai exista. Bancile sunt Straine. (BCR este Austriaca!!! )
– redistribuirea averii nationale catre Bastinasii Conducatori (cozi de topor ?)
– redistribuirea averii nationale catre Straini de neam si Credinta (contara primirii de pozitii dominante in clasa conducatoare romaneasca).
– balamuc organizat prin infiintarea multor partide, organizatii, asociatii et.
– infiintarea de partide pe criterii etnice
– inventarea denumirii de rrom, apoi rom, in loc de tigan
– pentru etnii s-au dat drepturi suplimentare fata de drepturile romanilor
– televiziunile sunt Societati Comerciale anti nationale, de prostire si indobitocire a natiei.
– codul fiscal se schimba mereu generand micul haos
– justitia este plina de Vile, Limizine, Proprietati (ca nu am probe) si de dosare nerezolvate vechi din deceniul trecut. Cui ii pasa?
– armata este la pamant. observatie: daca ai elite militare totusi o mai poti rezolva, dar am cresut noi asa ceva? Avem noi elite militare ?
– elitele din toate domeniile au fost volatilizate
– formatorii de opinie: doar o meserie (adica primesc un salariu)
Si multe altele. Nu mai scriu, mi-am stricat ziua
@AS!!! Frate nu GMT a scris articolul, uita-te in josul pagini si acolo vei vedea daca articolul este o preluare, ca si in cazul de fata, sau cine l-a scris.
@AS…
-„- armata este la pamant. observatie: daca ai elite militare totusi o mai poti rezolva, dar am cresut noi asa ceva? Avem noi elite militare ?” -avem oameni de elita in armata, (putini este adevarat!) dar in cele mai multe cazuri sunt marginalizati in fel si chip
-„elitele din toate domeniile au fost volatilizate”–>> majoritatea sunt plecati in lumea larga iar cei care au ramas au fost marginalizati
-„- industria romana un morman de fiare vechi” deja incep sa se uite cu jind „doamnele de la Apaca” la gatul domniei tale…. 🙂 Sau poate din cauza puloverului… 🙂
hahaha ce va preocupa
auzi domle scoli de meserii
3-4 scoli preofesionale de parcagii
3-4 scoli profesionale de spalator parbris
10-15 scoli profesionale de casier market , impingatori de carutz , gardian
100 de scoli profesionale pt specialisti in pus borduri si reparat strazi
30 scoli profesionale pt formare de agenti plasatori forta munca cu destinatia vest
Din pacate sacul nu a ajuns la fund .
am vazut in vest multi copii de 13-14 ani drogati si beti in santuri la ora 3 dimineata
am mai vazut si un film in care doi baieti de aprox 15 ani se sarutau fara jena
Dumneavoastră o înjuraţi de mama focului pe Ecaterina Andronescu, care, apropo, nu este ministru (oare de ce?) în vreme ce aberaţia este alta. Cu ce scop se include acest învăţământ post-liceal în cadrul structurilor universitare? Nu cumva vor să fenteze controlul pe care ar trebui să-l aibe statul asupra cheltuirii banilor şi asupra PROGRAMEI sub pretextul „autonomiei universitare”?
Dar e mai frumos de folosit acest site pentru campanie electorală. Încă un articol cripto-băsist ca acesta şi eu nu mai dau pe-aici.
Ecaterina este una din marionetele mafiei invatamantului care a sustinut sa intri la facultate fara bac. Desi pare persoana onorabila cu regret spun ca o manipuleaza comunistii de la Spiru Haret.
@Donkeypapuas
Ce este cripto-basist in a spune ca introducerea criteriilor de clasificare a universitatilor, cu evaluare internationala a fost un lucru bun?
In baza clasificarii, Ministerul Educatiei ar fi putut concentra alocarile de fonduri catre centrele universitare performante si nu ar fi aruncat banii uniform, asa cum face acum, catre toate universitatile, indiferent daca sunt bune sau nu.
Normal ca un astfel de sistem ar fi dus la eliminarea marii majoritati a fabricilor de diplome care alimenteaza piata muncii cu absolventi inutili.
Asta a fost si motivul pentru care, dupa alegerile din 2012, PSD-ul a desfiintat sistemul de clasificare. Atat Andronescu cat si urmasii ei (Mang, Pop, Pricopie) sunt doar exponentii intereselor acestor fabrici de diplome care sunt interesate doar sa-si umple buzunarele.
Clasificarea universitatilor trebuia consolidata (ca si criterii) si, ulterior, extinsa si catre invatamantul liceal.
Daca as avea ceva sa-i reprosez lui Funeriu ar fi incapatanarea cu care a tinut de trecerea invatamantului gimnazial la 5 ani in loc de patru. Nu era un capat de lume daca-l lasa de 4 ani, avand in vedere care erau mizele reformei. In rest, clasificarea universitatilor, clasa pregatitoare, sistemul de numire a conducerii scolilor, reducerea nepotismelor si dinastiilor universitare, eliminarea doctoratelor la FF etc au fost lucruri foarte bune.
Mai bine ar deschide cat mai multe scoli de meserii ca nu mai are cine sa stanga un surub in tara asta de licentiati !
Foarte multi absolventi de scoli profesionale habar nu au de meseria in care sunt calificati.De aceasta situatie este vinovat in special sistemul pentru ca nu ii pregateste la modul practic pe acesti oameni in meseria lor.
Eu am terminat un liceu industrial cu profil electrotehnic, inainte de anul 1989, insa meseria nu am invatat absolut deloc.Maistrul si subinginerul cu care faceam practica ne spuneau ca meserie o sa invatam dupa ce mergem in productie, de la meseriasi.Acesti meseriasi erau de regula oameni cu studii profesionale iar unii cu liceul facut la seral, care practic era de fapt doar o parodie, pentru ca profesorii in general tineau cont ca elevii lor sunt adulti, unii cu familii, care muncesc si vin din productie pentru o diploma.Sunt destui care de la scoala profesionala au ajuns ingineri, pe merit, insa astia au muncit din greu si sunt putini in aceasta situatie.
@sorin
meseria se invata in scolile profesionale nu liceu
daca iti amintesti , absolventul de profesionala la angajare primea categoria a doua iar cel de liceu
intaia
Problema in Ro este ca nu exista un plan national de dezvoltare pe 3-4 sectoare
(sau cel putin nu am auzit de el)
sa se reporneasca mineritul , tractoare , semanatori , strunguri , camioane 🙂 si automat ar veni cererea de muncitori calificati .
Aici ai dreptate. Sunt doua politici economice socialism si liberalism. Dar eu as merge pe atreia politica si anume imbinarea statului social cu cel liberal.
Statul infinteaza firme si atrage investitori autohtoni chiar muncitori din fabrica si devine firma mixta.Dar conducerea sa fie numai din specialisti care au lucrat in fabrica respectiva si cu experienta in alte fabrici,
Sincer, nu imi amintesc ce categorie de incadrare primeau absolventii de scoli profesionale insa stiu ca absolventii de liceu primeau categoria 1 la incadrarea in munca.Era foarte logic sa fie asa.Liceul industrial iti oferea in afara obtinerii diplomei de bacalaureat,cel putin scriptic, si calificarea intro anumita meserie, eliberandu-se un certificat de calificare in acea meserie.Dupa 4 ani de liceu, in mod normal absolventul de liceu trebuia sa stie meserie, ca de aia avea circa o luna de practica pe trimestru, in atelierele liceului.In realitate, cu anumite exceptii, acolo doar se taia frunze la caini, facandu-se tot felul de activitati inutile de care erau multumiti atat elevii cat si maistrii sau subinginerii instructori care fara sa produca ceva, aveau o viata usoara si isi incasau salariul decent in fiecare luna.
Am o intrebare pt militarii de pe blog :
de ce nu se ocupa armata cu dezapezirea ?
ar capata bani buni , am avea si strazi curate .
permite legea/nu ?
Mai @Vitali…
Esti cam nehotarat cam de ce parte esti… 🙂 Pt intrebarea asta unii o sa spuna ca esti omul eshuatului cum ai spui tu… 🙂 Cand Tiranul a propus chestia asta au sarit toti contra lui ….tiran tiran, da’ il duce bila…
Basescu este un presedinte bun si patriot dar am spus nu le are cu economia.
Poate nici nu trebuie.
@dany
nu am stiut ca a propus asa ceva eshuatu 🙂
de care parte sunt am zis
votez turul doi iohanis sau monica
Pentru ca oficial armata are alte sarcini, ca in orice alta tara civilizata.Neoficial si practic, in multe situatii, de regula cele mai dificile, armata face deszapezirea pe banii alocati MAPN ca sa isi desfoare activitatea iar banii alocati oficial de guvern firmelor private care au castigat contractele de intretinere a drumurilor publice, merg o mare parte la aceste firme iar o parte buna din acesti bani sunt dati de administratorii firmelor partidului sau partidelor de guvernamant care le-a facilitat castigarea asa ziselor licitatii publice.
Daca actualele legi s-ar aplica cu obiectivitate in Romania ar fi foarte bine pentru aceasta tara.
@sorin
asta a fost motivul pt care am pus intrebarea .
se vede si de 4000 km unde peaca acei bani