Un sfarsit (local) de lume cat mai fericit!

Primele masuri economice ale Guvernului Ponta, ingroapa economia

Revenirea la salariile de dinainte de criza, in sectorul bugetar, si returnarea baniilor pentru asigurari de sanatate pensionarilor. Asta s-a hotarat la rectificarea bugetara de joi. Banii necesari pentru aceste lucruri au fost luati, ca de obicei, de la investitii, mai clar si de la programul de autostrazi, de la fondurile pentru co-finantarea programelor europene. Asa ca ioc autostrazi, ioc finantari europene, pentru ca daca statul nu co-finanteaza, nici UE nu ofera banii.

Mai mult decat atat, datoria interna a Romaniei, adica sumele atrase de pe piata interna, prin emitere de titluri de stat, a crescut in ultimul an cu 23%. Aici sunt doua rele, ambele la fel de nocive si cu potential ucigator.

Prima mare problema este insusi ritmul de crestere al datoriei publice interne. Pai daca intr-un an avem o crestere de 23%, putem presupune, ca in patru ani datoria publica interna se va dubla, ori in acest caz, de unde va plati bugetul  de stat dobanzile la serviciul acestei datorii?!

A doua problema sunt sumele pe care bugetul de stat le scoate din circuitul financiar privat. Practic bancile cu activitate locala, nu au nici o graba sa finanteze economia reala, atat timp cat statul trage orice suma de pe piata, cu garantie de 100%, la dobanzi cuprinse intre 5 si 6%. De ce ar risca atunci bancile, cu credite catre companiile  private, care oricat de serioase ar fi, nu pot oferi nicaieri in lume 100% garantie, precum un titlu de stat?! Practic statul ia banii cu care firmele private ar putea sa-si faca investitile, ar putea crea locuri de munca, si in acelasi timp taxeaza ucigator de mult, aceleasi firme private. In realitate, statul roman loveste in propria economia cu amandoi pumnii odata, lasand-o lata la podea!

Asa ca bancile stau linistite, dau banii statului, care la randul lui plateste pensii si salarii.

Acum daca voi stiti alta reteta mai eficienta de faliment al statului dacat aceasta…sunteti mari! Eu nu stiu o alta la fel de buna. Sa te imprumuti pentru cheltuieli cotidiene, pentru cheltuieli cu personalul, adica sa iei bani cu dobanda pentru plati de salarii si pensii, este sinucigas.

Banii cu dobanda TREBUIE OBLIGATORIU sa fie INVESTITI! De ce?! Pai in primul rand, in urma investitiei, vei avea un profit (crestere economica, dezvoltare) din care vei plati creditul si dobanzile, apoi iti va ramane si tie ceva. In termeni bugetari, Statul  se imprumuta numai si numai pentru investiti si dezvoltare, investiti care in timp sa genereze crestere economica, slujbe, trafic pentru comert, etc. Iar din aceasta crestere economica, in timp, guvernul sa poata acoperi datoria facuta initial.

Daca tu Stat iei bani pentru pensii si salarii, tai fondurile de la investiti, de unde se asteapta mai apoi guvernul sa aiba crestere economica, de unde va da banii inapoi?! Vom ajunge ca toti sa muncim, nu pentru un sistem de sanatate modern si eficient, nu pentru o infrastructura moderna, sau mai stiu ce investiti necesare precum aerul, in economia romaneasca, ci vom muncii, precum sclavii pe plantatie,  sa platim numai dobanzile si imprumuturile facute de niste iresponsabili. Nemaivorbind aici ca majoritate dobanzilor se duc catre bancile straine. Adica Romania, saraca si bolnava Europei, sustine financiar tari precum Austria si Franta, marindu-le capitalul, platindu-le angajatii, facand protectie sociala activa, catre cetatenii austrieci si francezi…Pentru ca acolo merg banii mei, ai tai, ai nostri. Practic Romania se dreneaza singura de bani, din propria Sa economie. Practic o buna parte din plus-valoare creata de romani intr-un an, se duce spre bunastarea austriecilor si francezilor!

Dar la ritmul actual de crestere a datoriri publice, intrebarea care imi tot revine in minte este: pentru cat timp?! Pentru cat timp bancile romanesti vor mai finanta statul, si mai ales cu ce bani?!

Practic, daca economia nu creste, si deocamdata nu vad cum ar putea creste, depunerile romanilor in banci vor stagna, daca nu cumva vor incepe sa scada, asa ca de unde bani pentru buget?! Si acest lucru se intampla concomitent cu oprirea practic a finantarii filialelor romanesti ale bancilor straine, cu bani din afara. Pana acum bancile-mama, trimiteau filialelor din Romania sume enorme de bani, pe care acestea la randul lor ii bagau in economie, prin creditare, catre sectorul privat, sau catre stat.

Acum si acest robinet s-a inchis. Ce mai ramane?!

BNR-ul…daca Banca Centrala se va hotari spre o crestere a masei monetare, cu scopul de a asigura finantarea bugetului de stat, vom avea inflatie, cresterea cursului euro/leu si posibil, o inflatie mai mare dacat ne-am obisnuit in ultimii ani, dar si acest paleativ are viata scurta.

Banii nu pot fi facuti din piatra seaca, decat pe termen foarte scurt, asadar intrebarea de baza ramane: de unde va face rost bugetul de stat de bani in viitor?!

Una dintre explicatiile Guvernului, cu privire la taierea investitilor, a fost aceea ca salile de sport si bazinele de inot, erau inutile, erau contracte politice, generatoare de bani pentru PDL. Si cel mai probabil Ponta are dreptate, macar de aceasta data, dar de ce nu au redirectionat banii catre alte programe?!

Irigatii pentru agricultura, sosele, linii de centura, sau orice alte investitii, care facute cu cap, ar avea exact efectul necesar in aceasta perioada: ar crea slujbe, ar genera profit, ar acorda o gura de oxigen economiei reale.

In schimb, avem in fata o alta masura politicianista, luata de niste politruci: bani aruncati spre consum, de parca Romania ar fi Omanul, si nu are ce face cu banii, iar viitorul nostru este, in acest moment foarte previzibil: o alunecare spre falimentul statului.

Daca acum se gandesc  sa creasca iar pensiile si slariile cu cateva procente, peste 2-3 ani, daca lucrurile nu se vor misca in alt sens, s-ar putea sa se gandeasca sa le taie cu cateva zeci de procente…Definitiv!

Acum stau si pur si simplu nu pricep…Bai frate cum poti sa fii atat de prost sa nu intelegi, odata pentru totdeauna, ca economia are niste legii foarte simple! Nu poti manca carne de vaca la infinit asa cum bei lapte! Carnea de vaca se procura prin taierea vacii, care nota bene, se zvoneste ca nu poate fi taiata decat o singura data. Pe cand laptele, daca vaca este in viata, curge tot timpul. Ce fac acum imbecilii este sa omoare vaca, sa dea carne catorva milioane de oamani, care Dumnezeu sa ma ierte, da tocmai milioanele astea de oameni,  care primesc ceva in plus, NU PRODUC ABSOLUT NIMIC!

In loc sa sustinem economia reala, pe seama celor care primesc bani de la buget sub diverse forme, sa lasam astfel economia reala si privata sa prinda putere, sa le micosram, alora taxele si sa le dam facilitati fiscale, noi in schimb adunam tot malaiul ramas pe fundul borcanului si il dam tot acelora care stau si nu produc nimic, in timp ce cei care muncesc sa produca malaiul, mor de foame si se duc dracului in ritm accelerat! Sau se duc, tot in ritm accelerat in tari straine…cu tot cu banii lor si cu slujbe cu tot!

Vreau sa fiu foarte clar, nu am nimic cu nimeni, putin imi pasa de bugetari, pensionari sau de altii, eu gandesc  totul strict economic, strict matematic! Daca noi mancam graul de semanat, ce Dumnezeu mai cultivam la primavara?! Aruncam pur si simplu pe geam ultimele resurse pe care le mai avem, iar cand criza se va adanci, statul va fi legat de maini si picioare, cu zeci de miliarde de euro datorii de platit si cu un buget care nu va fi dacat un imens buget de ajutor social si salarii bugetare. Deja mare parte din banii statului merg spre pensii, ajutoare sociale, salarii bugetare, spagi de partid…Intrebarea este insa: De ce mama lui Kuzka sa mai plateasca privatii taxe si impozite catre stat?! Aia cu ce se aleg?!

Orice economist cu minte limpede va va spune ca in perioada de criza, statul trebuie sa protejeze…vaca! Adica sa-si restructureze la maximum sectorul bugetar, sa taie ajutoarele sociale, la limita-limitei suportabilitati, chiar cu riscuri sociale majoare, si sa ajute economia reala, singura care poate scoata o tara din criza, singura care ofera slujbe, singura care produce bani.

Bineinteles nu militez pentru desfintarea sectorului bugetar, sau pentru neplata pensiilor, dar in acesta situatie limita, trebuie sa ne angjam in sprijinul viitorului Tarii, pentro o buna bucata de vreme.

Cu o economie puternica putem abia atunci sa ne intoarcem cu fata spre partea pasiva a societati romanesti si asta deoarece, si va rog sa-mi iertati cinismul, daca maine ar muri 3 milioane de pensionari si asistati sociali, impactul ar fi mult mai mic, decata moarte a 3 milioane de angajati in sectorul privat. Ceea ce vreau sa accentuez este faptul ca daca trebuie facute scarificii, si in mod clar trebuie, nu sectorul privat, nu investitile trebuie sacrificate primele, ci dimpotriva catre aceste sectoare trebuie directionata ultima resusra, ultima suflare a Statului, pentru ca daca este sa scapam si sa renastem economic si social, aceasta renastere nu poate fi facuta pe seama pensionarilor si a sectorului bugetar, pentru simplul motiv ca acestia nu produc nimic.

Iar sectorul bugetar are si el prioritatile lui. Nu poti pune pe aceeasi treapta primariile de la state, cu bugetul Apararii, sau al Servicilor Secrete, din aceleasi motiv, ca cel expus mai inainte: Romania nu poate supravietui, ca Tara si Stat, fara Armata si Servicii Secrete, dar poate trai foarte bine fara miile de primarii, pline de analfabeti, care sunt atat de prosti ca nu sunt in stare sa stranga suficiente taxe pentru propriile salarii.

Nu stiu de ce, dar nu cred ca daca maine s-ar inchide 5000 de primarii satesti, Romania nu ar suferi prea mult, cel mai probabil ca ar fi chiar mai bine.

De ce actualul guvern face ce face, este foarte simplu: Noiembrie si alegeri, sunt cei doi termeni care fac politica bugetara a Guvernului Ponta acum.

Ce va fi dupa…bineinteles ca nu este problema lor, ei sunt baieti cu bani si nu traiesc din economia reala, ci din furt si spaga, care spaga, tot furt este, numai ca economia da deja semne de oboseala: exporturile nu mai sunt ce-au fost, agricultura respira pe aparate, consumul este in continua scadere. Piata imobiliara este chiar un exemplu hazliu, daca nu ar fi de fapt de plans. Stiti bancul cu diferenta dintre un optimist si un pesimist?! Pesimistul sustine ca mai rau de atat nu se poate, optimistul zambeste si declara: “Ba se poate”! Cam asa si cu piata imobiliara, in fiecare an se spune, gata domne anul viitor se va relansa…si anul viitor mai scade cu 25%.

Aceeasi situatie si pe piata auto, caderi an dupa an, iar piata imobiliara mai are un dusman: bancile. Numai in luna august bancile din Romania au scos la vanzare 2000 de apartamente sau case, preluate in urma imposibilitati de plata a propietarilor. Bineinteles ca bancile vor vinde casele repede si la preturi cat o da Dumnezeu, creand astfel o presiune si mai mare pe o piata imobilirara si asa in coma profunda…

Asadar ce viitor vede USL-ul, dincolo de orizont, de iau astfel de masuri sinucigase?! Ma indoiesc sincer ca macar au ridicat capul sa se uite, dupa acel viitor, sau ca vedere lor de politruci prosti, bate dincolo de noiembrie 2012.

Insa la un moment dat tavalugul prostiei noastre endemice se va porni. Eu cred ca deja s-a pornit, dar este inca franat de ultimele resurse, de ultimele imprumuturi, pe care guvernul le mai poate gasi. Ce ar fi daca UE si FMI ne taie finantarile?!l

Ei fratilor abia atunci incepe circul… Sper sa ramanem in viata suficient de mult sa-l savuram linistiti. Sa-l savuram?! Adica sa ne degustam noua insine coliva pregatita cu mult sarg de mai toate partidele politice.

Singura rugaminte pe care as avea-o in fata bunului Dumnezeu, ar fi ca inainte sa inchid ochii de foame, sa pun mana pe unul din politruci, sa am adica suficient timp sa-l trag in teapa lent…foarte lent, sa-i gust fiecare urlet de durere, sa ma bucur si sa rad ca un nebun, la fiecare centimetru de teapa care intra in el si-i sfasie carnea…Sa am adica un sfarsit de lume fericit!

Ca tot asa ne-au sfasiat si ei pe noi, tot asa sfasie si ei Romania! Mila?! Sa zicem ca nu sunt chiar cel mai sentimental om de pe suprafata Pamantului…as putea supravietui cu imaginea unui politruc zbatandu-se intr-o teapa lunga si nu prea bine slefuita. N-o fi crestineste, da in mod sigur va fi extrem de placut, pentru ochiu’ meu!

Iar daca ma acuzati ca incit la violenta, eu nu fac decat sa ma las influentat de cel mai mare ROMAN care a trait vreodata: Eminescu…si el tot cu teapa vedea solutia  ideala…

Iar la final, o scurta remarca!

Va da voua prin cap de ce traim noi foarte prost, de ce nu avem bani de niciunele, de ce suntem corupti si plini de bube?! Situatia internationala, criza economica, rusii, martienii, jupiterienii?! Asi! Da de unde bre fratilor?!

Daca eu as face guvernul, ar fi foarte bine pentru noi. As pune ministrul de finante, un om destept, poate unul dintre profesorii de finante de la ASE. Ministrul Apararii, as numi tot un economist, as cauta chiar un economist foarte smecher, care sa stie sa faca afaceri, incapatant si cu sange de negustor armean.

Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca actualele noastre probleme nu sunt naturale. Romania nu se topeste sub povara unei crize externe, aceasta criza interna nu face parte din niciun ciclu economic normal, ci se autodistruge numai si numai datorita clasei politice. In acest moment economia romaneasca se clatina pe marginea prapastiei nesigurantei si instabilitati economice, impinsa zdravan de mizeria si instabilitatea politica actuala.

Daca am avea, macar patru ani, adevarati specialisti in posturi cheie, am putea sa spunem ca am scapat. Actuala criza politica, care nu se va sfarsi cu intoarcerea lui Basescu la Cotroceni, s-ar putea sa fie foarte…memorabila, poate la fel de memorabila, ca foametea din 1947, ciuma din vremea lui Caragea Voda, sau comunizarea Romaniei din anii  “50. Pentru ca situatia noastra este la fel de rea ca in 1950. Agricultura a fost atunci distrusa de politrucii comunisti, prin cooperativizare, iar industria prin confiscare.

Acum acelasi tip de politruci, vopsiti insa in culori democratice, distrug economia prin incompetenta, talharie si furt, prin meschinarii ieftine, de genul cin’ sa fie, cin’ sa fie cel mai frumos din tara…oglinda-oglinjoara, in varianta referendumului…

Asadar, daca maine astia ar dispare, sa zicem cateva zeci de mii dintre ei, iar conducerea Tarii ar fi preluata pe baza de stricta competenta, adica pe ce ai reusit sa faci pana atunci…am avea o sansa! Cum Doamne-iarta-ma sa dai conducerea unei tari, unor idioti care toata viata lor au fost birocrati, care nu construit nimic prin munca lor, care au trait tot timpul doar invartind cuvinte goale si hartii?!

Voi chiar credeti ca o corportie multinatioanala l-ar accepta pe Antonescu ca presedinte executiv?! Asta care toata viata lui a facut….bre chiar ce a facut asta toata viata?! Pai daca o companie privata ar muri de ras, uitandu-se la CV-ului Interimarului, noi adica la ce dracu i-am dat Tara pe mana?!

Pentru ca Romania si romanii nu au, si cel mai probabil nu avut de mult, un dusman atat de puternic si nimicitor, precum propria ei clasa politica. Nimic nu ne face mai mult rau, decat actualii politruci!

Si va mai mirati apoi ca ne merge prost?! Pai daca suntem prosti, cum dracu sa ne mearga…destept?!

 GeorgeGMT

44 de comentarii:

  1. George….tu nu vrei sa intelegi mersul mioritic al vremurilor si al lucrurilor.
    Ce era de furat s-a furat pana s-a incheiat era Nastase, apoi in era Basescu s-a descoperit SURSA MAGICA de furat: imprumuturi externe masive si tot ce se mai putea din buget. Acum, dupa cum ai observat, suntem intr-o perioada intermediara…..noi le dam banii nostrii cu imprumut si ei ni-i fac cadou. Vom afla de teapa cel mai devreme dupa alegeri.
    Mioritic vorbind, acest popor este in afara timpului acestei lumi si functioneaza dupa propriul ciclu dictat de anotimpuri…alegeri locale si generale si are nisti principii de nezdruncinat:
    1. Indiferent de vitregiile vremurilor poporul roman rezista precum muntii nostrii (acesta este un postulat, nu exista o explicatie logica)
    2. La barza chioara ii face Dumnezeu cuib

  2. „Daca acum se gandesc sa creasca iar pensiile si slariile cu cateva procente, peste 2-3 ani, daca lucrurile nu se vor misca in alt sens, s-ar putea sa se gandeasca sa le taie cu cateva zeci de procente…Definitiv!”

    2-3 ani ar fi bine. Chiar ei (USL-ul) au spus prin martie daca nu ma insel, ca daca majoreaza cu 16% pensiile si salariile si nu se genereaza noi locuri de munca, la anul in 2013 aia 16% vor trebui taiati din nou.

    Irigatii cu ce sa se mai faca? Irigatiile oricum nu le facea statul, le faceau investitorii care au afaceri in agricultura. Dar le faceau cu programe europene care au ramas asa cum ai spus si tu…fara co-finantare. Si cu putin noroc la anul si peste 2 ani si peste 3 ani ne vom vaita, ca si anul asta ca a fost seceta. Nu stiu daca si in alte domenii e la fel, dar in agricultura raportul intr-un proiect este 80% fonduri europene 20% fonduri romanesti. Te ia durerea de cap…deliberat sa pierzi si partea aia de fonduri pe care le puteam accesa ca oricum nu le puteam absorbi pe toate.

    La sosele, autostrazi, etc, n-are rost sa mai vorbim.

    Pe de alta parte, poporul roman care a votat (si care din cate se sustine zilele astea cica ar fi majoritatea) dincolo de dezideratele politice pe care nu le discut, a cerut PENSII, SALARII si RETROACTIV CE LI S-A LUAT(aici sunt niste sume colosale). Sa vezi iar pensiile de 5000 roni sau mai mult (multe si cate din ele meritate?) in timp ce salariatii se cocoseaza pe 800 de roni. Ca doar e solidaritate sociala ce dracu.

    Asta a cerut lumea. Bai poporule ti-am dat ce ai cerut? Daaaaaaa. Bai poporule esti multumit? Daaaaaa. V-ati tinut de cuvant, sunteti minunati!!!!!!! Vointa poporului s-a auzit si a tot ea a hotarat ce trebuie facut. Perfect inseamna ca nu trebuie sa mai facem investitii. Ne-ati facut viata usoara. Minoritatea sa taca dracu din gura ca daia e minoritate (nu ca ar fi vorbit).

    • De acord cu tine. Poporul primeste ce a cerut.
      Poporul vrea salarii si pensii.
      Tara aia e condusa de pensionari, asistati social si bugetari.
      Daca li se taie salariile/pensiile se schimba puterea.
      Ma rog, cu USLul s-ar putea sa nu le mai mearga, pt ca aia nu stiu daca se mai dau la o parte de la butoane, isi baga picioarele fara jena, s-a vazut in ultimele saptamani cum se forteaza peste limita legalitatii dupa bunul plac orice lege.

      Militienii si-au aruncat sepcile pt ca au incercat sa mai dea afara din ei si sa le mai taie din bani. Pana si Armata e o adunatura de salariati bugetari, daca salariul vine dotarea NU CONTEAZA!

      Acum vin alegerile, asa ca li se va da, trebuie sa fie tampiti sa nu le dea.
      Dupa ce trec alegerile si au pus mana pe putere, li se va da prin gura, pt ca au ajuns la fundul sacului de mult. Partea cu imprumuturile fie de pe piata interna fie de pe externa nu poate sa tina prea mult.

  3. Daca o sa par partinic,va rog sa stergeti acest comentariu.Ma doare in basca de Pontantonestii si Basestii din tara asta.Repet:am simpatii monarhiste si cred in libertate si democratie.Dar asta este o alta poveste!Dar cred ca ce am vazut azi prin ziare este prea de tot!!!Un formator de opinie,Mircea Badea,ii face pe politisti boschetari si se arata indignat ca i-au suspendat permisul de conducere.Cica „”Am fost surprins să aflu că aveam doar 162 km/h. Cred că eram în frânare și aveam vânt din față”.Apoi,unul dintre marii granguri din PNL,Ghise,ca sa ne demonstreze ca se poate si mai rau,spunea ca „va depune luni şase plângeri penale împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale care au votat pentru validarea referendumului cu următoarele capete de acuzare: uzurpare de calităţi oficiale, subminarea suveranităţii poporului, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu”.Apoi,unul din „marii” pribegi ai politicii noastre,Mircea Geoana,declara într-un interviu acordat MEDIAFAX, ca ” judecătorii CC şi-au semnat actul de condamnare luând decizia de invalidare a referendumului”.Ca sa nu zic ca <>.Ori acuma,Institutul a ajuns în imposibilitatea de a-şi onora parteneriatele internaţionale din cauza rectificărilor bugetare operate de Guvernoiu.Dar nu m-am putut opri din citit ziarele oare?Nuuu…Mi-a fost musai sa mai citesc inca o gogomanie,mare cat China.Cica <>Pe pliantul(biletul) de tombola nu se specifică nimic despre data, ora şi locul în care va avea loc tragerea la sorţi. Pe verso-ul „biletului” de tombolă sunt prezentate premii care mai de care mai tentante, de la un Logan, trei combine frigorifice, cinci smart-phone-uri, tot atâtea televizoare LCD, sejururi sau bilete de tratament, biciclete, până la 100 de bilete de intrare pentru două persoane la Aqualand-ul din Deva.Apoi,ca sa fie tacamul complet,aflu ca Legea care permitea ca incepand din aceasta toamna, tinerii care isi doreau o cariera de profesor ar fi trebuit sa faca un master didactic, de doi ani, perioada in care primeau, lunar, 700 de lei, o bursa echivalenta cu salariul unui profesor debutant,a fost bagata in…aia a mamei lor!Adica acestor tineri le-a fost data vestea ca nu exista bani la buget pentru bursa de 700 de lei destinata fiecarui viitor profesor si ca planul nu e suficient de bine pus la punct pentru a putea fi implementat din această toamna.Asa a spus madam Abramburica…Mama ei de Romanie,zic eu!
    Dar,in alta ordine de idei,Crin Antonescu, liderul PNL, președintele interimar al unei Romanii bolnave de politicoza, a declarat ca partidul sau nu doreste sa coabiteze cu Traian Basescu, dupa ce acesta se intoarce la Palatul Cotroceni. Victor Ponta copy/paste, aliatul lui Crin, a sustinut, de asemenea, ca va continua lupta cu Basescu, pana la „victoria” finala.Acuma,fara sa fiu rautacios,le-as aminti acestor „domni” ca Romania este si tara mea,a celui care nu am mers la vot,nu numai a lor!Dar ma indoiesc ca va fi asa.Pentru ca cei de la Vocea Rusiei,un post care este un fel de Mama Omida a televiziunilor(afli cu 12-24 ore inainte ce va fi in Romania),spuneau ca ete firesc sa se ia decizii DOAR pentru cei „7,4 milioane de alegători care s-au simţit profund nedreptăţiţi de decizia CCR”.Oooo…Dar cate se mai spun acolo…Si se spun cu o vehementa nu numai rea,ci canibalica,as zice eu,dupa ce Barack Obama le-a transmis celor din Republica Moldova, cu ocazia zilei naţionale din 27 august, ca „vor continua să aibă sprijinul Statelor Unite în problema Transnistriei”.Si asta repede dupa ce Merkel a cerut de asemenea „continuarea negocierilor privind statutul Transnistriei, care s-a separat în 1990 ca urmare a temerilor că Republica Moldova intenţiona să se reunifice cu România, din care a făcut parte până în 1940”.Si cine are oare de castigat,cand STUPEFIAT(placut,ce-i drept),aflu ca dupa demisia lui Anatolii Kaminski, în fruntea parlamentului separatist de la Tiraspol a fost ales Mihail Burla. „Acesta n-a avut contracadidati, fiind votat de 29 de deputaţi, alţi 7 părăsind sala în semn de protest”,spun celavecii de la Vocea Rusiei.Surpriza(doar pentru neavizati),Mihail Burla are trecut în actele sale, la rubrica naţionalitate, cea de roman.Ceva pluteste in aer,dupa incercarea asta esuata de mazilire a lui Basescu si a Justitiei.
    Rseferendumul a fost un moft costisitor facut,nascut si creat pentru doi zurbangii,al carui decont politico-financiar n-a veniti incă. Dar il putem aproxima cu totii.
    Cand Seful statului major al armatei, general de corp de armata Mircea Chelaru i-a prezentat presedintelui Constantinescu demisia sa,a facut-o,se spunea atunci,pentru ca <>.Iar nume sonore din Armata,cum ar fi generalii Costica Voicu, Vasile Dobrinoiu, Tudor Amza, Octavian Ciobanu, Marian Oana,i-au dat dreptate!Si eu sunt sigur ca are dreptate.

  4. Ha,ha…Mi-am salvat cele scrise aiurea…Asta-i buna!A iesit un talmes-balmes din postarea asta,aidoma situatiei actuale!!!

    • Cand furia si revolta te inabuse si simti sa le exprimi….cuvintele se bulucesc la poarta vorbirii….ca e bine sau nu ce zici promit ca o sa descifrez, ce e important pt. mine e ca suntem doi monarhisti

      • e misto slugarnicia aia cu plecaciuni si alte tampenii primitive?
        mai stie cineva suma exacta care a fost cheltuita la ziua fosilei din UK?
        fiecare cu ale lui, da totusi…

        • Cand e vorba de prestigiul britanic cred ca banii sunt o figura de stil………
          UK este un imperiu si in zilele in care noua ne place sa ne jucam de-a democratia

  5. Parerea mea e urmatoarea, si anume ca Romania, datorita unei clase politice formate din corupti, incompetenti, santajabili si tradatori a fost transformata intr-o cvasi colonie.

    Regimul lui Base si a camarilei lui a dus la extrem aceasta predare a tarii, fiind de departe cel mai fanariot si mai slugarnic.

    Din ce ipoteze am mai citit/auzit pe ici pe colo, a manarit impreuna cu Fmi datele economice pentru a lua imprumuturi de la ei, desi nu era nevoie. Asta in timp ce a refuzat sa foloseasca fondurile nerambursabile de la UE, multumind ambele organizatii, Fmi si cei din spatele lui (in general mari mahari de prin America, dar nu numai) cat si UE (adica tari gen Germania).

    Cu alte cuvinte a indatorat tara foarte mult, sigur, s-a folosit de motivul crizei, dar asta a fost doar praf in ochi, fiindca Polonia de ex. nu a avut nicio problema, desi teoretic noi avem cel putin resursele lor, de fapt mai multe resurse. In acelasi timp banii destinati noua au ramas in vistieria UE, astepandu-se sa treaca timpul regulamentar in care sa-i putem primi, astfel incat banii aia sa fie folositi de altcineva.

    In schimbul acestor manevre slugarnice si tradatoare Base si camarila si-au asigurat protectia stapanilor din afara.
    In tara s-au folosit metode clasice securiste si bolsevice pentru a dezbina poporul si a-l controla (divide et impera), cu campanii agresive de invinovatire a unor clase sociale si de asmutire a unora asupra altora, prezentarea unor pericole false (vin rusii, dispare posta etc. etc.). Destui naivi (sa nu le spun altfel) au picat in plasa asta.

    Si despre Rosia Montana s-au spus multe, si anume ca pe langa rezervele de aur si argint de dimensiuni mari ar fi si unele de uraniu, chiar si mai mari. Alea trebuiau preluate de cine trebuie (companii straine, de prin Canada unii), iar altii (tot straini, probabil germani) ar fi participat apoi la constructia noilor reactoare de la Cernavoda.

    Hidroelectrica urma sa fie practic falimentata (noroc ca s-a schimbat puterea si a oprit asta) si apoi vanduta pe mai nimic (si pe o spaga grasa in conturile tradatorilor) acelorasi (sau poate rusilor, sa nu se supere, mai ales ca Base le-a asigurat contracte preferentiale care ducea Hidroelectrica spre faliment). Astfel productia de energie electrica intra pe maini straine, iar Romania ar fi construit noi reactoare pentru a asigura inclusiv exporturi spre Germania, care renunta la energia nucleara.
    Insa nu Romania exporta, ci niste firma straine controland o mana de lucru ieftina locala si resursele locale.

    Romania devenea o colonie la periferia UE cu rol de piata de desfacere captiva pentru produsele de la „centru” si producatoare de energie, care insa nu ii apartinea ei, ci tot celor de la centru. Deasemenea trebuia adusa la stadiul de a nu avea posibilitati proprii reale de aparare, depinzand aproape total de altii pentru asta.

    De aceea regimul Basescu s-a opus unei politici de aparare serioase (Nastase chiar a fost patriot pe langa el, chiar daca a furat si a predat si el multe din tara asta, dar macar a pastrat si un anume nivel de independenta, de fapt mai toti au incercat asta).
    In schimb regimul basist a bagat bani la greu in institutiile de represiune interna pentru a asigura cat mai mult controlul asupra populatiei in caz ca se va revolta

    Fanariotii basisti isi asigurau astfel atat buzunarele cat si protectia stapanilor.

    De aceea a explodat practic atacul mediatic si politic fara precedent impotriva lui Antonescu (sau Ponta) atunci cand au spus ca vom fi parteneri demni de acum, nu rame. La fel a patit Ceausescu cand a platit datoria externa sau a incercat sa inceapa productia de arme nucleare, la fel a patit Nastase cand a declarat ca poate face din Romania o mica mare putere europeana, la fel a patit Tariceanu cand nu a ascultat de sfaturile „binevoitoare” ale Fmi. Toti astia au incercat ceva, dar apoi au fost plesniti si atacati imediat, fiind nevoiti sa cedeze cate ceva pana la urma.

    Base nu numai ca a cedat imediat, dar a fost si cel mai slugarnic, de aceea fiind uneori tratat chiar si cu dispret, dar fiind ajutat acum pentru ca e cel mai bun pentru aia, la conducerea Romaniei

    • „Parerea mea e urmatoarea, si anume ca Romania, datorita unei clase politice formate din corupti, incompetenti, santajabili si tradatori a fost transformata intr-o cvasi colonie.”

      Nimic nou sub Soare: am fost colonie turco-fanariota, am fost colonie sovietica, suntem colonie in continuare. Nu stiu daca exclusiv din cauza ‘clasei politice’ (care este si aia alcatuita din romani get-beget, nu din aliens, sunt ai nostri, noi ai alegem). Probabil avem noi o problema ca natzie, la fel ca aia din Africa sau ca arabii, de care se mai rade aici pe blog ca sunt prosti dar de care nici noi nu suntem prea departe…

      „In acelasi timp banii destinati noua au ramas in vistieria UE, astepandu-se sa treaca timpul regulamentar in care sa-i putem primi, astfel incat banii aia sa fie folositi de altcineva. ”

      Din cate am inteles eu ne-am luat deja la revedere de la banii aia, si partea romana a SEMNAT pt asta. Nu stiu daca Ponta la ultima ‘vizeta la Bruxelex’ sau altcineva inaintea lui.
      Banii aia au plecat la un fond de stabilitate financiara in UE, si ‘la revedere’, vor fi folositi de altcineva.

      „Cu alte cuvinte a indatorat tara foarte mult, sigur, s-a folosit de motivul crizei, dar asta a fost doar praf in ochi”

      Nu stiu daca asta s-a facut numai la presiunea externa(vesnicele teorii ale conspiratiei) sau din slugarnicie. Se poate explica si altfel. Pe vremea domniei maretzului patriot Nastase s-a furat cam ce era de furat, s-a vandut cam ce era de vandut. Bon, au venit astialalti la putere hamesiti. Tzeapa, visteria goala. Suntem la putere si nu mai avem ce fura, asta-i chiar nesimtire. Perfect. Ne imprumutam. Facem ‘investitzii’si furam de acolo.

      „Hidroelectrica urma sa fie practic falimentata (noroc ca s-a schimbat puterea si a oprit asta) si apoi vanduta pe mai nimic (si pe o spaga grasa in conturile tradatorilor) ”

      Tare mi-e ca afacerea Hidroelectrica inca nu s-a incheiat. Problema ar fi numai de cine o va vinde. Adica e posibil ca astia doar sa le fi furat afacerea alorlalti. Lozinca cu ‘astia-s mai patrioti ca ailalti’ , ai nostrii fura mai putzin si cu mai mult simt de raspundere…mmm, nu mai cred in prostii…

      „la fel a patit Tariceanu cand nu a ascultat de sfaturile “binevoitoare” ale Fmi”
      Tariceanu parca a concesionat platforma continentala inainte de aflarea rezultatului procesului cu Ukraina, asa sa fie, just in case. Asa ca asta cu politicianul roman patriot…poate la desene animate pt copii…

      Toti sunt la furat. Nu exista orientare sau doctrina politica. Singura culoare politica este banul.

      „Romania devenea o colonie la periferia UE cu rol de piata de desfacere captiva pentru produsele de la “centru” si producatoare de energie, care insa nu ii apartinea ei, ci tot celor de la centru. Deasemenea trebuia adusa la stadiul de a nu avea posibilitati proprii reale de aparare, depinzand aproape total de altii pentru asta.”

      Suntem adusi deja in stadiul asta. Romania ESTE o colonie la periferia UE.

      „De aceea regimul Basescu s-a opus unei politici de aparare serioase”

      Asta are oarece sens, pe timpul domniei lui au incetat practic orice achizitii de tehnica militara.
      Asta impotriva retoricii sale anti-ruse si a retoricii de securitate la Marea Neagra.

      Pe timpul lui Nastase s-a mai miscat ceva: LanceR, SOCAT, TR-85M1, MLI84M, LAROM, chiar si copaile alea 2 cu tunuri pe ele. M-am tot intrebat cum se leaga inghetarea achizitionarii de tehnica de lupta cu gargara anti-rusa. Nu se leaga…

    • Si ca tot vorbim de lipsa culorii politice relativ la politica de aparare, se mai dau afara: Guvernul intenţionează să limiteze anul acesta numărul mediu de angajaţi din industria de apărare la cel mult 1.587 salariaţi, cu 187 persoane mai puţin în compataţie cu anul trecut.

      http://www.dcnews.ro/2012/08/guvernul-reduce-personalul-din-industria-de-aparare/

      „In 2011, numărul maxim de salariaţi ai companiilor din domeniul apărării a fost stabilit de Guvern la 1.774 de persoane.

      În urma acestei decizii, în acest an Romarm va avea un număr mediu maxim de 1.229 angajaţi, Romaero-139 salariaţi, Avioane Craiova-125 persoane, IAR Braşov-70 posturi, Construcţii Aeronautice- 8 angajaţi, Şantierul Naval Mangalia-8 salariaţi, iar Uzina Mecanică Orăştie-8 persoane.”

      • „Construcţii Aeronautice- 8 angajaţi, Şantierul Naval Mangalia-8 salariaţi, iar Uzina Mecanică Orăştie-8 persoane” – astea sunt firme de „baza” in aparare 🙂

        Ce plan de retehnologizare sa faci cu asa firme? Sa invete nou-angajatii de la secretara, paznic, femeie de servici sau director? ca deja am enumerat jumatate din posturile firmei :)…

  6. -in Romania antebelica principalele intreprinderi ale industriei militare erau private.Acum?!Plangem ca statul nu drege si nu face,dar sa vedem intai la un EXPOMIL o bogata oferta a sectorului privat si pe urma pretindem.Polonezii prezinta la expozitia lor,MSPO,de fiecare data, multe noutati foarte vizibile,(dau numai un exemplu AMZ KUTNO) fara sa urmeze neaparat o ploaie de comenzi guvernamentale.

    • Industria de armament este motorul avansului economic si tehnologic al oricarei tari.

      Industria de armament nu se poate dezvolta fara comenzi de stat care sa ii asigure supravietuirea, un minim de personal inalt calificat si resurse pentru cercetare-dezvoltare…..asta se intampla IN TOATE statele serioase din lumea asta.

      Romania interbelica a fost condusa de oameni carora LE-A PASAT de aceasta tara.

  7. George este mai rau de atat. Investitiile taiate erau incluse in vestitul program PNDI. Cu toate ca pare ciudat acele investitii(piscine,patinoare etc) erau din fonduri europene. Cum tot din fonduri ue se construiau si autostrazile inainte. Acum intrucat USL a stat in opozitie si este flamand a directionat fondurile de cofinantare pentru majorari salariale si de pensii iar lucrarile care oricum nu vor fi oprite intrucat genereaza bani pt partid se vor face in continuare pe …. datorie. Deci vom fi datori de 2 ori odata la banci si odata la firmele de partid. Acum ei au mai luat o masura oprirea returnarii tva-ului catre agentii economici.
    Din pacate in curand romanii vor ajunge la vorba lui Udrea va fi regretat PDL-ul.

    P.S. O mare parte din vina apartine romanilor care nu se prezinta la vot. De ce spun asta pt ca mai demult am participat la o sedinta PDL unde europarlamentarul Preda critica conducerea PDL de atunci pt lipsa reformelor. I sa raspuns foarte simplu : Daca noi facem reforme vom lovi in romanii care voteaza si anume in pensionari si asistati social, restul romanilor care vor avea de castigat oricum nu voteaza iar noi vom pierde alegerile.

  8. Voi stiti motivele pt care a cazut guvernul Ungureanu?
    1. A refuzat sa mai trimita bani primarilor din fondul de urgenta. A facut-o numai dupa presiunile tuturor parlamentarilor si numai pt cofinantarea proiectelor europene.
    2. La schimbat pe Blejnar de la ANAF. De altfel banii aia in plus pe care ia primit guvernul Ponta rezulta din incercarea lui Blejnar de a aduce 1,5% din PIB la buget pt a-si salva postul. Se pare ca MRU stia de frauda pe care facea Blejnar si la pus sa aduca la buget exact acei bani in schimbul pastrarii postului.

    • Bre Ungureanu a trimis banii primariilor PDL si tot de PDL a fost fortat sa dea bani la lipitorile din primarii. Nu sunt nici unii mai brejii decat altii…Basescu a avut timp opt ani sa faca ceva, si ce anume a facut?! Adica ce investitii a facut, cu exceptia unor scandaluri tinute langa, si asocierii cu interlopi, prin fratisu?!

    • RomaniaTricolor

      Ungureanu a cazut pt. ca e un insolent ingamfat. Si-a batut joc de sprijinul necesar al PDL-ului asa ca e responsabil si el pt. schimbarile de tabere si deci de modificarea algoritmului puterii in Parlament, indirect de suspendare si tot circul asta de sondaj national (ca doar nu poate fi numit referendum ca ala din 2003), care s-a terminat de abia azi.

    • Bai baiete…..eu personal fac alergie la sigla aia de labagii pe care o reprezinti.
      Daca tu simti nevoia sa vomiti …vomita ba in alta parte……tu reprezinti niste labagii care cateva zile au fost pusi pe linie moarta de alti labagii……dar niste labagii nu pot sa dea jos alti labagii…..dar nu incerca sa ne servesti noua voma la niste nimeni in drum ca adevar.
      Daca tu esti atat de retardat ca sa crezi ce vomiti du-te in alta parte.

      George…te rog blocheaza acesul la tarfe politice aici

      • RomaniaTricolor

        @ boggyone
        (stim ca mesajul era pt. Andrei Cristinel Neagu).
        Poti, te rog, sa-i dai un telefon lui Ponta (ca tot e in Africa de Sud) si sa-l intrebi daca vrea sa se urce de proba intr-un Denel Rooivalk? Poate se lasa de un bruderschaft si cu Elbitul (ca tot se inteleg bine cu sud-africanii de pe vremea testelor nucleare). Spasiba. 🙂

        • RomaniaTricolor

          Neagu…Negru…hai, mai terminati balamucul cu „ba pe-a ma-tii”, mie mi-a ajuns…

        • Prietene…..daca ne cunoastem…iti spun ca e tot britanica in 90 %din timp iar cand ii apuca amocul se fac olandezi…..iar ELBIT ramane un produs romano-israelian(ca altfel nu se nastea)….iar daca nu ai o imagine clara pot sa iti povestesc ca la orice „reuniune” pe teme de armament, oriunde in lumea asta, Jumate sunt din Israel si sefii la Jumatate din ei vorbesc romaneste si s-au nascut aici.
          P.S.: Ponta e un nume de care sunt sigur ca nu se v-a mai auzii in urmatoarele 3-4 luni….asa ca…..mortii cu mortii…..vii cu vii…

  9. mesajul meu este pentru Cristinel….va rog sa scuzati limbajul dar sunt satul de jeguri

    • Bun ,,desteptule,, cate lasi condus de asemenea jeguri ca mine ce propui? Ma refer la ceva concret nu la tampenii spuse de un copil de clasa a 4.

      • ai prima data cand scriu pe acest blog da citesc de mult cristinel co@@ie nu murdari blogu asta ati propun eu ceva ,daca a venit chioru anapoi chematio pe rizi anapoi sa mai faca niste concerte pt eba de zeci de mii euro poate ai organizeaza nunta pe lovele de la stat ca si asa darurile de nunta de la bogati pdl as tot din banii prostilor sa o aduca si pe udrea mai da pe o frunza cat pe un tanc ,videanu cu bordurile lui mai lum 2… tancuri si sefi de la autostrazi cu km la zeci de milioane euro acolo sunt si avioanele noastre si dati si rosia montana ,gaze de siist exxon eventual f16 ruginite .pote dupa aceia devine si ro un stat nerentabil pt politicieni corupti si va mutati an alta tara sa nu vamai vedem pe voi si va veni si un om de bun simt .multumesc cu respect pt blg asta si numai de bine .

      • Tampenii de clasa pregatitoare debitezi tu.
        Am cerut sa te blocheze atunci cand faci propaganda puturoasa de partid nu cand ai opinii decente.
        Asa cum ti-am recomandat, fa rost de DEX si incearca sa aflii diferenta dinte propaganda si opinie…….dar ca sa nu dureze o vesnicie apeleaza la un bun pedagog care poate sa iti explice pe intelesul tau.

  10. Să vă întreb ceva. Chiar credeți că România e condusă de la București? Poate, dacă ar fi fost condusă, situația era cu totul alta. Istoria ne arată, încă, de la începuturile României moderne că cei care au încercat să pună piciorul în prag, în sensul „luării hățurilor țării”, au fost înlăturați ori lichidați. Îi amintim pe Cuza, mareșalul Antonescu (îl respect pentru patriotism și nu pentru celelalte, care deși sunt discutabile s-au impus în memoria colectivă), regele Mihai și alții. Întotdeauna am știut să ne ploconim și să ne căciulim ori în fața Porții ori mai nou în fața UE (care fie vorba între noi e un fel URSS mai modern).Viitorul nu sună prea bine pentru noi când românii sunt mai divizați ca niciodată. Vorba aia cu dezbină și stăpânește e cât se poate de valabilă pentru România. E trist faptul că bunicii noștri au plecat la război cu gândul că or să lase o țară mândră și dârză, ceea ce nu se poate spune despre situația României acum. Credeți că nu sunt români capabili să conducă o țară? Mi se rupe de clasa politică (care clasă politică?), eu doar mi-am spus oful.

  11. Lucrurile sint simple. FMI cere, in principiu, privatizarea firmelor NERENTABILE. Frumos…Apoi vine si da cu pumnul in masa ca vrea privatizarea CFR Marfa. Ce spui, Franz? Cu CFR Calatori cum ramine? Care este firma profitabila si care este cea nerentabila? Sa trecem la felul doi…Vrea privatizarea Hidroelectrica si Nuclearelectrica. N-ati-o frinta, ca ti-am dres-o! Si cu Termoelectrica cum ramine? Trecem la Transgaz? Ne amintim de Petrom? Jaful este pe fata si generalizat. Iar Basescu este sluga lor in genunchi. Tragic este ca Ponta pare si mai nevolnic…

    • Si CFR Marfa este pe minus. NucleraElectrica are deja 40% actiuni private. Cat despre Hidroelectrica prefer sa fie privata decat sa faca profit 100 de milioane cand poate face cateva miliarde bune.

      • Asta e o prostie.

        Eu prefer varianta 3. Sa ramana la stat si faca profit miliardele alea de care vorbesti. Ma refer la Hidroelectrica. Aia fac bani cu apa de ploaie. Cum dracu sa vinzi asa ceva?

        Si la Nuclearelectrica statul trebuie sa ramana. Astea sunt obiective din care statul nu trebuie sa se retraga.

        E valabil si pentru eolienele alea. Nu stiu daca statul e partener cu vreun investitor in domeniu, dar ar trebui sa fie.

        • Si eu gandesc la fel,. Daca este sa privatizam ceva in energie, atunci DOAR managementul ar trebui privatizat. Am luat-o odata cu Petromul si distributile de energie, ar trebui sa fim, total si irecuperabil, tampiti s-o mai comitem odata…

        • In eoliene statul nu are nici o parte intrucat nu a investit nimic. Nuclearelectrica va ramane la stat cat timp statul isi va permite sa investeasca. Cat priveste Transgaz,Transelectrica si Hidroelectrica fostul guvern Ungureanu hotarase privatizarea pe bursa a 15% din actiuni si privatizarea manegementului. Buba este alta credeti ca romanii vor intelege ca un maneger performant va trebuii sa si primeasca un salariu pe masura?

      • Da? Si cum face profit de miliarde la privat? Incarcind facturile romanilor cind produce 1kwh cu 4 centi? Practicind „preturi europene” pe spinarea romanilor? Nu ti-e rusine?

        • Nu. La ora actuala fara nici o scumpire a pretului Hidreolectrica ar trebui sa aibe un profit de circa 3 miliarde euro anual. Doar ca aici intervin ,,baietii destepti,,.Dar acele contracte nu pot fi eliminate decat prin privatizare sau prin platirea manegerului cu o percentuala din profit.

  12. este clar o masara, populista,
    dar in termenii economici, injectarea de bani in societate, face sa creasca puterea de cumparare a cetateanului, cea ce duce la infintarea la noi firme pentru a face fata noi cresteri de cerere.
    Cand puterea de cumparare e mare, atrage noi investitori strainii, care creaza locuri de munca.
    Toate astaduce in final la o crestere a bugetului de stat, si la crestere economica.
    ASA ESTE IN TEORIE, PRACTIC….. Creste inflatia,si scade puterea de cumparare… 🙂

  13. Si inca o veste „excelenta” din domeniul economic… tare mi-e teama ca in stilul asta riscam sa intram din nou in criza economica:

    http://www.napocanews.ro/2012/08/privatizarea-mechel-campia-turzii-in-atentia-guvernului.html
    Guvernul va analiza contractul încheiat în anul 2003 pentru privatizarea combinatului Mechel Câmpia Turzii, în condiţiile în care există „semne de întrebare” legate de acest document, care nu ar fi fost respectat.

    Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a avut o întâlnire cu reprezentanţii combinatului, cu autorităţi locale şi cu liderii sindicatelor de la Mechel Câmpia Turzii.

    Conform lui Liviu Pop există semne de întrebare legate de privatizarea combinatului Mechel Câmpia Turzii în anul 2003 şi de activitatea desfăşurată acolo.

    Acesta a declarat că sunt semne că acest contract nu ar fi fost respectat, iar Guvernul este obligat să facă primii paşi şi să discute cu miniştrii Economiei, Finanţelor, Mediului, AVAS pentru a vedea care este situaţia contractului de privatizare şi a consecinţelor acestuia.

    Dacă se vor constata elemente de nereguli vor fi sesizate organele statului, a mai spus Pop în cadrul unei conferinţe de presă.

    Deasemenea Liviu Pop a precizat că va avea o discuţie şi cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti pentru a facilita o întâlnire cu conducerea Grupului Mechel din Rusia, concluziile analizei contractului de privatizare şi ale întâlnirii cu conducerea Mechel urmând să fie prezentate într-o şedinţă de Guvern.

    La rândul său, liderul de sindicat de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că, din informaţiile sale, contractul de privatizare este secretizat.

    Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie.

    Sindicatul de la Mechel Câmpia Turzii i-a cerut premierului Victor Ponta, într-o scrisoare, ca prin intermediul instituţiilor statului să monitorizeze activitatea combinatului şi să stopeze tăierea şi înstrăinarea utilajelor, pentru evitarea închiderii acestuia.

    Paul Panait

  14. George GMT tu esti un pic basist (sau mai mult). O faci dezinteresat sau ai vreun interes?

  15. Patriche Robert, cand e sa privesti adevarul, asa cum e, conteaza doar interesul national si nu apartenenta politica.

    Faptul ca doar constatam ca au fost schimbati unii care calcasera in multe strachini cu altii care o dau rau de gard cu chestii populiste, nu inseamna ca suntem USL-isti sau ARD-isti…

    Adevarul deranjeaza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *